The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2010, 21:25
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
2:1, komplet punktów, Ebi, Sobiech, dziękuję. Dobranoc

No to w następnym tygodniu pora na jakieś punkty w Łodzi
Radził bym Ci spokojnie do tego podchodzić, potem możesz sie rozczarować a może nie. Kto wie.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.08.2010, 21:28
bluefan napisał(a):Wyświetl post
Widzew w przeciwieństwie do Miedziowych ma potencjał ofensywny, także w następnym tygodniu pora w końcu na utratę tychże punktów

Waldemar Sobota- Śląsk nieźle zarobi na tym gościu,oby tak dalej, a myślę kadra na Euro czeka otworem.

Tak jak już wcześniej pisałem, podziwiam politykę transferową Wrocławian, pechowo dzisiaj przegrali.
Co fakt to fakt. Widzew będzie dla nas natrudniejszym przeciwnikiem od początku sezonu. Możliwe, że w Łodzi zremisujemy, jeśli Widzew nadal będzie w dobrej formie. Jutro się okaże jak zaprezentuje się z Wisłą. Jeśli słabo, to nie powinniśmy mieć problemów z wywiezieniem punktów z Łodzi.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.08.2010, 21:35
Polonii bym się nie czepiał, zagrali tyle, ile musieli zagrać przy zagłębiu. Może głupio odpuścili i potem musieli gonić, może spodziewali się rozjechać KGHM bez spocenia się, ale zagrali tyle ile trzeba, ani grama więcej, ani grama mniej.

Cytat:
Tak jak już wcześniej pisałem, podziwiam politykę transferową Wrocławian, pechowo dzisiaj przegrali.
Też podziwiam - mają świetnego nosa, nie robią dookoła siebie szumu zbędnego, no i są konsekwentni i spokojnie budują drużynę. Natomiast nie uważam, że jakoś szczególnie pechowo przegrali, chociaż najbardziej niewykorzystaną setkę, to mieli. Ale sądzę, że przy 1:1 Legia by ich mocniej przycisnęła, bo (co mnie totalnie zaskoczyło, w końcu to Terziotti) Legioniści Śląsk zabiegali - a przynajmniej takie miałem wrażenie. Wiadomo, przy naszej skuteczności strzeleckiej, to trzeba byłoby zbyt długiego przetrzymania piłki przez Kelemana pewnie Ale mimo wszystko, nawet jak wygrywaliśmy, to i tak nie mogli sobie za bardzo pograć.
Legionista
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 20.08.2010, 21:57
Też podziwiam - mają świetnego nosa, nie robią dookoła siebie szumu zbędnego, no i są konsekwentni i spokojnie budują drużynę. Natomiast nie uważam, że jakoś szczególnie pechowo przegrali, chociaż najbardziej niewykorzystaną setkę, to mieli. Ale sądzę, że przy 1:1 Legia by ich mocniej przycisnęła, bo (co mnie totalnie zaskoczyło, w końcu to Terziotti) Legioniści Śląsk zabiegali - a przynajmniej takie miałem wrażenie. Wiadomo, przy naszej skuteczności strzeleckiej, to trzeba byłoby zbyt długiego przetrzymania piłki przez Kelemana pewnie Ale mimo wszystko, nawet jak wygrywaliśmy, to i tak nie mogli sobie za bardzo pograć.[/QUOTE]

chyba żartujesz pijar to we Wrocławiu mamy najlepszy w Polsce
Sobota zagrał dwa fajne mecze
Diaz strzelił 2 bramki największym łajzom w lidze czyli Cracovii

i juz mamy skład na Ligę Mistrzów

niestety Legia była 2 klasy lepsza

na mecz z Legią po zabrakło biletów
zobaczymy co będzie po 5 kolejce
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 20.08.2010, 22:05
Cytat:
chyba żartujesz pijar to we Wrocławiu mamy najlepszy w Polsce
Sobota zagrał dwa fajne mecze
Diaz strzelił 2 bramki największym łajzom w lidze czyli Cracovii
Bez przesady. Trafiliście dobrze z oboma, chociaż Diaz akurat z Legią wiele nie pokazał. A jednocześnie wszyscy włącznie z mediami w kółko tłukli transfery Legii, Polonii, Wisły i Lecha. Diaz, to był jak Ntibazonkiza, na zasadzie "o, jakiś sredniak kupił kogoś dobrego" - i chwacit, wracamy do maglowania Smolakra, Mezengi, Żurawia i Wichniarka. Że mało medialni jesteście, to nie mówię, po prostu transfery przeprowadziliście bez zbędnego szumu

A że pasy totalnymi łajzami nie są, pokazały wszystkie mecze w których grali. 0 punktów nie oddaje ich poziomu. Grali żenadinę z nami (jeżeli chodzi o to ich granie na czas), ale są zgrani, stosunkowo solidni i potrafią ukłuć, tylko żądła mają nieostre. Moim zdaniem są z dwa kroki za Śląskiem, a na tę chwilę za nich raz dwa powinny wskakiwać Bytom, Arka, i KGHM, a poprzepychać się mogą z Zabrzem, Lechią i Koroną.
Legionista
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 20.08.2010, 22:26
A że pasy totalnymi łajzami nie są, pokazały wszystkie mecze w których grali. 0 punktów nie oddaje ich poziomu. Grali żenadinę z nami (jeżeli chodzi o to ich granie na czas), ale są zgrani, stosunkowo solidni i potrafią ukłuć, tylko żądła mają nieostre. Moim zdaniem są z dwa kroki za Śląskiem, a na tę chwilę za nich raz dwa powinny wskakiwać Bytom, Arka, i KGHM, a poprzepychać się mogą z Zabrzem, Lechią i Koroną.[/QUOTE

Nie mam nic do Cracovii
generalnie skład mają bardzo przeciętny
Saidi oczywiście wygląda na gracza nie z tej planety jak na naszą ligę
ale mają Cabaja , który im potrafi sp**** ć 93 minuty gry
jeżeli przegraja w niedzielę z Lechem to będą mieli problemy
Ulatowski tez niewiele im pomoże

wg mnie będą walczyć o utrzymanie
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.08.2010, 22:56
Szkoda mi braci z Wrocławia ,mecz byl na remis ale niestety Legia wygrała.

Ale gre Slaska fajnie bylo ogladac,duzo szybkich podan ,iwyjsc na pozycje ,rokuje do dobrze w kwestii budowy druzyny na nowy stadion.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.08.2010, 01:26
Tak trochę z innej beczki: podsumowując dokonania tych "braci z Wrocławia" (od kiedy wrócili do ekstraklasy dwa lata temu) okazuje się, że ufundowali np. Lechowi Poznań więcej punktów niż Wiśle...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 21.08.2010, 02:58
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Slabo? Mecz pomijajac atak byl swietny. Posiadanie pilki,wrzutki,rozne - nasze. Brak strzalow, ale to norma u nas. Odeslali mlodych na wypozyczenie wiec albo zjawi sie napadzior albo bedziemy w ciemnej dupie grac tak do konca... oby nie.

Gratulacje dla Slaska, ale bez przesady
W statystyce to dobrze wygląda ale powiedzieć że byliście jednoznacznie lepsi w tym meczu to bym nie zaryzykował. Remis bardziej sprawiedliwy się wydawał. Błąd Śląska w obronie i poszła ta akcja na gola, wcześniej czimi mógł też władować. Śląsk tak samo dwie groźne akcje. Można się zgodzić że była walka i zaangażowanie ale taki Borysiuk to koleś dziś powinien skończyć z czerwienią. Dostał raz żółtą druga mu się należała za podcięcie chyba Soboty na środku boiska jak ten już mu zabrał piłkę. Na C+ zajeli się początkiem tego starcia a chamskiej wycinki nie pokazali.

A poza tym mecz był fajny bo jak na polskie standardy sędzia bardzo dobrze go prowadził. Mało gwizdał ustawił ich już na początku że jest gra a nie leżakowanie i jakoś to wyglądało. Kartki rozdawał na oślep, ale to co Mielcarski opowiadał jaki to sędzia miękki to nie wiem, czy on tą ligę ogląda czy tylko jakąś teorię przyjmuje i z nią żyje?

PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Co fakt to fakt. Widzew będzie dla nas natrudniejszym przeciwnikiem od początku sezonu. Możliwe, że w Łodzi zremisujemy, jeśli Widzew nadal będzie w dobrej formie. Jutro się okaże jak zaprezentuje się z Wisłą. Jeśli słabo, to nie powinniśmy mieć problemów z wywiezieniem punktów z Łodzi.
Nie no co ty opowiadasz. Dla was nie ma trudnych rywali. Idziecie po majstra jak ta lala. Nic was nie zatrzyma. Jesteście mega turbo fajni i jest mega jazda. Prawdziwa z was dupa stolicy.

Gratuluje koledze samopoczucia po meczu w którym ze wszystkich ostatnich wyglądaliście najsłabiej. Po minach kopaczy widać że sodówka już tam się gazuje i niektórym już przez uszy bombelki idą. Kolejka dwie i będzie w........
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.08.2010, 06:37
prober napisał(a):Wyświetl post
Tak trochę z innej beczki: podsumowując dokonania tych "braci z Wrocławia" (od kiedy wrócili do ekstraklasy dwa lata temu) okazuje się, że ufundowali np. Lechowi Poznań więcej punktów niż Wiśle...
Nie wiedziałem, że bycie zgodą obliguje do oddawania części punktów.
Mecz Śląska z Legią wyrównany, w drugiej połowie Legia była trochę lepsza, choć to my mieliśmy wtedy dwie bardzo dobre sytuacje. Widać ile Choto dał spokoju stołecznym w obronie. Co do Śląska, cieszy postęp w grze, ten zespół da się oglądać po prostu, w przeciwieństwie do zeszłego sezonu. Na mistrza to nie idziemy, ale górna połówka tabeli powinna być.
A Soboty nie powinniśmy oddać nikomu w Polsce jeśli już, to za granicę. Choć najpierw niech chłop utrzyma formę przez jedną rundę, a nie zgaśnie jak Gancarczyk.

PS. Kibice Legii są zadziwiający, najpierw grają w piłkę plażową w przerwie na swoim sektorze, nagle jeden wyskakuje za płot z bluzgiem, zaraz cała grupa wali na kraty rzucając wszystko co robili. Na szczęście rozeszło się po kościach, facet szybko wrócił z powrotem. ITI tylko czeka na takie numery.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2010, 08:56
prober napisał(a):Wyświetl post
Wisla w zeszłym sezonie walnie przyczyniła się do utrzymania Cracovii, prezentujac jej 4 punkty. Jak nie szło to nawet Jop pomógł.
Nowa zgoda ?

Załamujesz mnie.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.08.2010, 09:10
Legia wygrała zasłużenie. Druga połowa to zdecydowana dominacja Warszawiaków, sporo sytuacji. Akurat bramka padła po kuriozalnej akcji Rybusa. Nie, nie mam pretensji do Legionisty że strzelił gola. Kuriozalna była postawa defensywy Śląska, która mu na to pozwoliła. Bramka podobna do akcji Micanskiego z zeszłego sezonu. W rolę Trałki wcielili się Fojut i Spahić.

W grze Legionistów widać rękę Skorży, drużyna momentami grała ładną dla oka piłkę. Atak pozycyjny z wymienieniem kilku, nawet kilkunastu celnych podań, w tym również z klepy. Manu to kandydat na najlepszego skrzydłowego ligi. Jednak kluczowy dla tej drużyny jest Vdroljak. Dzięki niemu lepiej grają Pączek i Borysiuk, w dodatku bałkański piłkarz potrafi oprócz destrukcji ładnie włączać się w akcje ofensywne. Chyba jednak warto było wydać na niego 1 mln €.

Moim zdaniem derby Warszawy zafałszowały obraz tego, jak prezentuje się Legia. Moim zdaniem to drużyna, która obok Polonii prezentuje się teraz najlepiej. Amika gra przeciętnie, my - tragicznie i co gorsza nie wiadomo, kiedy nastąpi przełamanie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 21.08.2010, 09:34
No mądrego to i przyjemnie posłuchać
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 21.08.2010, 09:56
A ja nadal nie jestem zadowolony z gry Legii. Oczekuję po tych piłkarzach więcej.

Aktualna Legia przypomina mi 'skorżową' Wisłę (może nie z końca pracy Skorży u Was, gdzieś tak z środka). Wisła z tego co pamiętam, zawsze miała mnóstwo dośrodkowań w pole karne- Legia teraz ma tak samo (ponad 30 w meczu ze Śląskiem, gdzie Wrocławski klub miał ich z 16). I wszystko byłoby ok, gdyby w polu karnym było więcej piłkarzy. Bo zazwyczaj szło dośrodkowanie, a tam jeden lub góra dwaj stołeczni zawodnicy. To nic nie da. Ponad to, gdy piłka przeszła całe pole karne, to brakowało zawodnika po przeciwnej stronie pola karnego, który by tą piłkę przejął czy też zamknął akcję.
Z nowych piłkarzy podobała mi się gra Manu i Vrdoljaka. Atolovic z meczu na mecz czuje się coraz pewniej, choć nadal ma kilka nieprzemyślanych wyjść. Facet potrafi dobrze chwycić piłkę, któa leci w strone bramki, dobrze gra w sytuacjach sam na sam- jego bolączką sa dobre wyjścia do dośrodkowań (np z rożnych, wolnych). Często zalicza pusty lot, co stwarza spore zagrożenie. Co do Mezengi to grał dość króko, ale pokazał się z dobrej strony. Jak dla mnie ten piłkarz nigdy nie będzie bramkostrzelnych napastnikiem. Wg mnie jest to typ, który potrafi przyjąć piłkę, zastawić się i dobrze odegrać- idealny na grę dwoma napastnikami, a nie jednym na szpicy.
Tak czy siak, jeszcze sporo pracy przed Skorżą, aby to wszystko poustawiać jeszcze lepiej.

Widać, jak zbawienny był powrót Choto do składu, ile on dawał spokoju. Jak wróci jeszcze Astiz(Wawrzyniak nie nadaje się na środek obrony, nie wiem, czemu nie grał Knezevic, który jak dotąd dawał radę) to gra w defensywie będzie wyglądała jeszcze lepiej i wtedy będzie można jeszcze poważniej myśleć o atakowaniu bramki rywala.
Odpowiedz cytując
MareckiTS
Junior Member

Od: 09.2007

Stary 21.08.2010, 10:29
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Można się zgodzić że była walka i zaangażowanie ale taki Borysiuk to koleś dziś powinien skończyć z czerwienią. Dostał raz żółtą druga mu się należała za podcięcie chyba Soboty na środku boiska jak ten już mu zabrał piłkę. Na C+ zajeli się początkiem tego starcia a chamskiej wycinki nie pokazali.
Że co ....a?
Jaki Borysiuk , jaka żółta, jaka czerwona?

http://live2.legialive.pl/
http://legia.com/www/index.php?rel=242

Aż musiałem się zalogować czego normalnie nie czynię ale z głupotą trzeba walczyć.

Borysiuk nawet żółtej nie dostał a ty .......isz , że na C+ nawet się tym zajęli ?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:19
Cytat:
Że co ....a?
Ja się dziwię, że nie dostał. Po żółtej z kapelusza dostali Vrdoljak i Wawrzyniak, a obie miały "Borysiuk" napisane na odwrocie, tylko sędzia nie w tym momencie co trzeba je wyciągnął Dobrze dla nas, teoretycznie Borysiuk powinien grać z żółtą, a przy aptekarzu miałby czerwoną.
Legionista
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:36
63624 napisał(a):Wyświetl post
PS. Kibice Legii są zadziwiający, najpierw grają w piłkę plażową w przerwie na swoim sektorze, nagle jeden wyskakuje za płot z bluzgiem, zaraz cała grupa wali na kraty rzucając wszystko co robili. Na szczęście rozeszło się po kościach, facet szybko wrócił z powrotem. ITI tylko czeka na takie numery.
Robisz z igły widły:

Cytat:
Pociąg dojechał do Wrocławia o czasie, a z dworca na stadion przewiozły nas podstawione autobusy. Ponad godzinę przed meczem wszyscy znajdowali się już na sektorze (wbrew doniesieniom pewnego, niegdyś szanowanego w całej Polsce, wrocławskiego bajkopisarza), w którym wysypano mnóstwo piachu, przez co niektórzy poczuli się jak na plaży. Jedna z piłek, która wpadła przed meczem do naszego sektora, została szybko wykorzystana i kilkanaście osób w kółku rozgrywało pasjonujące zawody siatkówki plażowej. Emocji nie brakowało. Ze względu na brak zgrania, parokrotnie piłka uciekała poza pole gry, ale za każdym wracała do drużyny. Gdy piłka wyleciała na tył sektora, miała miejsce dość komiczna sytuacja. Jeden z kibiców postanowił przynieść futbolówkę zza ogrodzenia. Wówczas na górce za sektorem pojawili się policjanci, którzy nie zdawali sobie sprawy, dlaczego ktoś przeskakuje płot. Pół sektora natychmiast znalazło się w jednym miejscu, nie mając pojęcia, skąd wzięło się zamieszania, zaś Śląsk skandował "Zostaw kibica". Po chwili wszyscy zaśmiewając się do rozpuku wracali na swoje miejsca. Z odzyskaną zgubą.
http://legionisci.com/mecz/487/relacja_z_trybun
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2010, 14:17
GKS Bełchatow własnie prowadzi 2-0 z Ruchem, z ktorym my sobie nie poradzilismy. Bramki zdobyli odpowiednio Zewlakow i Wrobel. Obrona Ruchu bardzo słabo - Sadlok najslabszym ogniwem.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.08.2010, 14:21
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
GKS Bełchatow własnie prowadzi 2-0 z Ruchem, z ktorym my sobie nie poradzilismy. Bramki zdobyli odpowiednio Zewlakow i Wrobel. Obrona Ruchu bardzo słabo - Sadlok najslabszym ogniwem.
Ciekawe ile nasza obrona z Kowalskim i Bunozą przyjęła by od Bełchatowa?

To pokazuje jak z nami źle.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2010, 14:37
Jesteśmy na samym dnie, pokazuje to obrona Ruchu, naszym piłkarzyką nie chce się biegać, jak dziś nie będzie walki koncze z chodzeniem na mecze, nie będe płacił tym leniom, gówno robą na treningach, na bosiku chodzą, środkowy napastnik ma grać także w obronie a nie spacerować przy lini środkowej, atakować zawodników, jak nie ma siły to niech wypada z kadry, czy te tumany z Białą Gwiazdą na piersi to zrozumiały
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 21.08.2010, 16:15
MareckiTS napisał(a):Wyświetl post
Że co ....a?

http://live2.legialive.pl/
http://legia.com/www/index.php?rel=242

Aż musiałem się zalogować czego normalnie nie czynię ale z głupotą trzeba walczyć.

Borysiuk nawet żółtej nie dostał a ty .......isz , że na C+ nawet się tym zajęli ?
Hahaha zbulwersowałem cię tak mocno że musiałeś przyjść Borysiuka bronić... Mój błąd wydawało mi się że dostał jedną pod koniec pierwszej połowy przy linii bocznej. Ale głupio nie dyskutuj bo Sartre nawet ze swej perspektywy potrafi zauważyć kartę dla niego. Tobie trudno, ok.

Widziałeś mecz w ogóle czy tylko legialive daje ci obraz gry?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.08.2010, 17:11
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Po żółtej z kapelusza dostali (...) Wawrzyniak
To fauli taktycznych już się nie kara żółtą ?
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.08.2010, 17:13
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Robisz z igły widły:

http://legionisci.com/mecz/487/relacja_z_trybun
No to wyjaśniło się. Siedziałem niedaleko waszego sektora, ale widziałem już tylko moment przeskoku i najazdu kibiców na ogrodzenie, w końcu w trakcie meczu już to było (początek drugiej połowy jak mnie pamięć nie myli) to moja uwaga była skupiona gdzie indziej.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.08.2010, 17:36
Zawsze mnie zabija jak kibice klubu X chca wykartkowac graczy klubu Y Borysiuk,Vrdoljak - Oni graja na pograniczu faulu, fauluja taktycznie, nie odstawiaja nogi - Tak sie gra dzisiaj w pilke. Rozroznijmy brutali boiskowych w stylu Lokietka, od grajacych twardo defensywnych pomocnikow. Chlopak jest mlody, gra na pozycji, na ktorej trzeba od samego poczatku grac ostro i przynajmniej to robi.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 21.08.2010, 17:47
kreseq napisał(a):Wyświetl post
(...) fauluja taktycznie, nie odstawiaja nogi - Tak sie gra dzisiaj w pilke. Rozroznijmy brutali boiskowych w stylu Lokietka, od grajacych twardo defensywnych pomocnikow. Chlopak jest mlody, gra na pozycji, na ktorej trzeba od samego poczatku grac ostro i przynajmniej to robi.
Z tego co ja się orientuje to faule taktyczne są najmocniej karane. Gdy zawodnik wychodzi na czystą pozycję czerwoną kartką zaś gdy zawodnik inicjuje akcje mogącą doprowadzić do bramki(np kontrę) żółtą. I oglądając "kilka" meczy nie widziałem by i tu cytat "Tak się grało dzisiaj w piłkę"
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.08.2010, 17:51
Masz racje, ale takich fauli jest multum. Jeden na dziesiec jest w sytuacji gdy przeciwnik ma klarowna akcje sam na sam. W wiekszosci albo jest to blisko srodka boiska przy stracie i wyjsciu kontry, albo gdy idzie kontra ale jeszcze przed bramkarzem jest jeden obronca. Takie faule sa odgwizdywane i najczesciej nie upomina sie kartka, co innego gdy jest sam na sam blisko pola karnego. Tak sie wlasnie dzisiaj gra w pilke i widac to w kazdej lidze swiata Faule taktyczne rozne maja oblicza i sa stosowane w prawie kazdym meczu.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 21.08.2010, 18:56
Vrodijak gra fajnie, lubię taką ostro grę, ale Borysiuk gra jak ostatni pajac. On nawet nie tyle jest brutalny co po prostu nieodpowiedzialny. Coś w rodzaju łokietka tylko że ten wali umyślnie a ten idzie w nogi na nic nie patrząc, czasem takie zachowaniu u nas ma Diaz. Faule taktyczne powinni karać bo to jest po prostu najbardziej chamskie gdy brak umiejętności to cie wytnie.
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.08.2010, 20:37
Co do Borysiuka zgoda - Rafał Boguski mógłby coś na ten temat powiedzieć.
Ogólnie Legia gra tak sobie,ae na pewno lepiej niż wiosną. Jak już czasami zerkam na grę tego klubu najbardziej ciekawi mnie gra Chinyamy-zazwyczaj można się mocno pośmiać i tym razem było tak samo
Liga nam się spłaszczyła,ale wbrew temu co wielu pisze, walka o mistrza wg mnie rozegra się tradycyjnie między Nami a Legią. Amici nie liczę, ten tytuł długo będą jescze pamiętać.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2010, 21:22
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Coś w rodzaju łokietka tylko że ten wali umyślnie a ten idzie w nogi na nic nie patrząc, czasem takie zachowaniu u nas ma Diaz.
O nie mój drogi, Diaz to jest już wyższa szkoła jazdy Dziś wyrzucił dwóch graczy Widzewa w powietrze, jednego tak na oko na dwa metry ( niezły mu wózek zrobił ), a i tak wyglądało to jakby on był poszkodowany.

Ogólnie - mecze z udziałem Diaza i Clebera powinny mieć czerwony kwadracik i być puszczane po 22
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.08.2010, 21:26
Obejrzyjcie sobie karnego w meczu Arka-Górnik, niezła komedia...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów