The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2010, 19:51
Sobota ze Śląska naprawdę robi świetne wrażenie - drybling, udana gra pod kryciem, technika użytkowa, zwrotność, mądre decyzje... W naszej lidze to ogromna rzadkość. Potrafi kiwać, wygrywa pojedynki 1 na 1, a nawet 1 na 2... To nie piłkarz na naszą ligę.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.08.2010, 19:54
Profesor Choto i doktor Manu...reszta okryta milczeniem Slask slabszy... myslalem ze Nas zdemoluja a tutaj jednak lipa... Widac ze Choto nawet po kontuzji daje rade ponad reszte ligi, a Manu swietny jak zwykle.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.08.2010, 19:58
Pierwsza połowa bardzo dobra. Oba zespoły grają ofensywną piłkę, nawet fajnie się to ogląda.

W Legii piłka ładnie chodzi, szybko wymieniają podania ale mają tylko jedno skrzydłowego. Manu rewelacyjny, ale Radović niewidoczny. Nieźle o dziwo gra Pączek, Czinjama miał rewelacyjne zagranie po którym strzelił... w swoim stylu. Defensywa Legi z Choto gra zupełnie inaczej, ten zawodnik robi różnicę.

W Śląsku podoba mi się oczywiście Sobota - szybki, zwrotny i inteligentny zawodnik. No i Diaz, który umie grać tyłem do brami, jest szybki i zwrotny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.08.2010, 20:00
Pierwszy raz oglądam Sobotę i jestem pod wrażeniem.To jeden z niewielu polskich piłkarzy(obok Kuby i Smolarka),który potrafi pod pressingiem umiejętnie wyjść ze zwodem.Ma zajebiste odejście i już widzę dobre skrzydła naszej reprezentacji na Euro w postaci właśnie Kuby i Soboty.Oczywiście musi się chłopak jeszcze ograć,ale ja lepszego na lewe skrzydło nie widzę.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 20.08.2010, 20:03
Slask zarobi na Sobocie... To talent czystej wody. Moze uda sie go wyciagnac jesli Slask nie zagra w pucharach ? Szczerze mowiac to sprzedac go do zagranicznego klubu i niech tam sie szkoli chlopak bo mimo ze moze to byc tylko "wystrzal" to pokazal ze ma mozliwosci byc wysmienitym zawodnikiem.

Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.08.2010, 20:05
Porównałem sobie w głowie właśnie Paljica i Sobotę. Nie muszę chyba pisac kto w tym porównaniu jest lepszy. Niekiedy rozumiem Franza Smudę, który potrafi poznac piłkarza po tym jak schodzi po schodach. Sobota po prostu zajebiscie chodzi po tych schodach. Czemu taki człowiek nie trafił do Wisły? Ehh nie musicie odpowiadać, wiem czemu. Po prostu szkoda że takie chłopaki nie trafiają szybciej do polskiej ekstraklasy tylko włuczą się po niższych ligach bo nikomu się nei chce ich wyszukać.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.08.2010, 20:06
Jeżeli Sobota się nie popsuje, rozwinie talent, nabierze ogłady boiskowej, to niech zmyka szybko na saksy, bo to talent do kadry, szkoda go marnować. Przy czym mówię to na podstawie dobrych opinii w meczach których nie widziałem i tego meczu teraz, więc wiadomo co można zrobić z takimi ocenami

Przed meczem obstawiałem bramkowy remis i myślałem, że optymistycznie. A tu Śląsk zawodzi, a moja Legia stopniowo co mecz lekko lepiej gra. Stała tendencja zwyżkowa zawsze cieszy, chociaż droga, to jeszcze daleka i wyboista. Te strzały Śląska, to chyba tylko po to, by sprawdzić, czy Antolović jednak nie puszcza Pawełków, no ale sorry, jednak nie puszcza Bo tak, to ja bym je wyłapał.

Co do zawodników, to generalnie jest bez zmian, jak co meczu, wszyscy mimimalnie lepiej, ale jako jednostki zachowują od siebie równą odległość jeżeli chodzi o poziom. Z jedną różnicą: Choto. Dixi to jednak jest instytucja, on nie dość że bardzo pewnie wszystko gra, to jeszcze ze stoickim spokojem - a wcale nie jest taki wolny, przydało mu się zrzucić ten kg. Raz mu się piłka omsknęła przy jakimś mało ważnym wybiciu.

EDIT: a, właśnie, jeszcze jedna rzecz. Co by nie mówić o wynikach, to jedno u Legii mi się podoba - wszystkie mecze, jakkolwiek by nie grali, są takie że się fajnie ogląda. Ktoś coś cały czas robi, biegają do bramkarza (dzisiaj raz się przydało), wysoki pressing (Iwański? On też!), tylko za mało mają opanowanych schematów mam wrażenie, bo końcówki wszystkie bardzo podobne, co już nie jest tak widowiskowe.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 20.08.2010 o godz. 20:09.
Legionista
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 20.08.2010, 20:07
Widzicie zajebisty konkurs na boisku ? Uwielbiam takie sprawy

Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 20.08.2010, 20:09
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski w meczu z PAO. Tyle, że tam było mierzone a tu był zwykły fuks.
hehe, to szkoda że częściej tak nie mierzy...
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.08.2010, 20:10
Widać, jak profesjomalnych mamy ludzi w kraju. Chodzi o to, że dopiero teraz ktoś poznał się na talencie Soboty, a facet ma już 23 lata. Od co najmniej 3 lat powinien biegać w ekstraklasie, a w tym roku już wyjechać do zagranicznego klubu. Ale jak wiadomo, polskie kluby mają skauting na bardzo 'wysokim' poziomie.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.08.2010, 20:25
Smolarek, Kazmierczak, Golanski za free... Sobota, Bruno - za niewielkie pieniadze ... Jednak mozna znalezc fajnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.08.2010, 20:34
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Smolarek, Kazmierczak, Golanski za free... Sobota, Bruno - za niewielkie pieniadze ... Jednak mozna znalezc fajnych pilkarzy.
Sobota też przyszedł do Śląska za free z MKSu Kluczbork.Wrocławianie musieli się tylko troche natrudzić,żeby go przekonać do gry w Śląsku,bo miał też bardzo konkretną propozycje z Górnika Zabrze i wcześniej z Cracovii.

Swoja drogą Sobota i Grosicki powinni otrzymać powołanie od Smudy na najbliższe mecze kadry z Ukrainą i Australią.Prezentują wysoką,dobrą formę od początku sezonu w przeciwieństwie do Rybusa czy Boguskiego.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.08.2010, 20:40
Cytat:
Widać, jak profesjomalnych mamy ludzi w kraju. Chodzi o to, że dopiero teraz ktoś poznał się na talencie Soboty, a facet ma już 23 lata.
Moze i ma 23 lata ale wyglada młodziej wiec wszystko przed nim hehe
A tak serio. Do kadry chlopaka. Oczywiscie to dopiero jego 3 meczwiec ktos moze pomyslec ze co ja z ta kadra wyskakuje. Ale na co czekac? Kto inny w tej kadrze powinien grac? Lewy, Kuba, Piszczek, Obraniak, jak mamy powolywac Bogusia czy Pawła Brozka ktory od 2 lat szuka formy to lepiej dac szanse takiemu chlopakowi. Moze sie rozwinie i za 2 lata na Euro bedzie juz naprawde solidnym pilkarzem a nie kopaczem. To samo Mierzejewski z Polonii, nasza kolejna nadzieja narodowa. Chlopak wyskoczyl jak Filip z konopii, poczatkowo te jego powolania do kadry mogly dziwic ale jak wychodizl na boisko i byl na nim najlepszy to juz szacunek dla niego. Oby taka sama historia spotkala Sobote. Mysle ze Ci chlopacy ktorzy teraz maja 20-23 lata moga nam dac przyzwoity poziom. Lewy, Sobota, Mierzejewski, moze Szczesny? Moze Glik w tej Italii sie rozwinie chociaz na przecietnego pilkarza? Nadal mam nadzieje ze Sadlok i Sobiech tez wyrosna na dobrych graczy. Naprawde jesli mamy chociaz powalczyc na Euro (choc bedzie ciezko) to moim skromnym zdaniem trzeba stawiac na tych "mlodziakow" (w Polsce 23 lata to mlodziaki ) bo oni sie jeszcze moga rozwinac a nie na Boguskiego, Brozka, Wawrzyniaka, Glowackiego i Zewlakowa (wiek) itd itd

Cytat:
Swoja drogą Sobota i Grosicki powinni otrzymać powołanie od Smudy na najbliższe mecze kadry z Ukrainą i Australią
O wlasnie jeszcze Grosik zamiast szykowania na powrot do kadry Ebiego...

I Rybus sie przypomnial, to i jeszcze Malego do kadry (tylko jego to wiadomo trzeba co mecz temperowac). Niech te mlodziaki graj i kreuja nowa rzeczywistosc. Ciekawe jakby im to wyszlo, bo po co opierac nadzieje na pilkarzach ktore swoje kariery, szczyt swoich umiejetnosci juz maja za soba?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 20.08.2010 o godz. 20:48.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.08.2010, 20:47
pierwszy celny strzal na bramke Legii i gol... za to cenilem Skorze, bo to nie rewia mody , a punkciki leca..mimo ze graja porazke
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.08.2010 o godz. 20:50.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.08.2010, 20:49
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
pierwszy celny strzal na bramke Legii i gol... za to cenilem Skorze, bo to nie rewia mody , a punkciki leca..mimo ze graja porazke
I to "słit" Rybuś strzelił
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.08.2010, 20:51
Dawno mnie nie wnerwiła bramka Legii, ale dzisiaj... ech...

EDIT: bo dzięki niej coraz bardziej uświadamiam sobie jakich mamy bezjajecznych kopaczy
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.08.2010, 20:51
Widac, ze Legia lapie rytm i ze spotkania na spotkanie bedzie wygladalo to lepiej.

P.S - Blaszczykowski na prawej stronie jest poza zasiegiem kazdego polskiego pilkarza, na lewej nie ma konkurencji Kosowski(ktory jednak jest pomijany przez Smude).
P.S 2 - W Wisle widzialbym tez Saidi'iego(nazwiska nie napisze ) z Cracovii...wiadomo, ze to nierealne, bo jego wartosc to pewnie z 1.5 mln euro.
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 20.08.2010, 20:53
Niezły mecz, nie wiem czy to kwestia motywacji ale nawet Komorowski gra w piłkę (również)
jak wróci Astiz i kupi Jóźwiak napastnika to zagrają o mistrza (realnie)
No chyba że Polonia Duma Stolicy będzie miała kondycję Korzeniowskiego i domek z kart dowiezie nienaruszony
Swoją drogą mam kolegę co biega od 6-ciu miesięcy i też myśli że jest najlepszy
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.08.2010, 21:04
Zbyt bardzo mnie denerwuje ta Liga. Legia powinna mieć 0pkt a nie 6 ...

Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.08.2010, 21:05
2:1, komplet punktów, Ebi, Sobiech, dziękuję. Dobranoc

No to w następnym tygodniu pora na jakieś punkty w Łodzi
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 20.08.2010, 21:06
Cytat:
no wreszcie Dobranoc
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.08.2010, 21:06
I znowu - już abstrahując od samej gry Legii, dla mnie ten zespół zyskał tysiąckrotnie w stosunku do zeszłego sezonu jednym: grają cały czas, cisną, biegają, przeszkadzają, przez to mecz jest szybki i ciekawszy. Widać czasami straszny piach, ale przynajmniej nie męczę się oglądając mecze Legii, tzn. w sensie widowiska (bo w sensie wyników, to z dyskobolo meczu nie obejrzałem do końca ).

Zresztą czy tylko to jest mój klasyczny entuzjazm na początek sezonu, czy ogólnie liga coś zaczęła grać bardziej jak człowiek?
Legionista
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2010, 21:08
O Sobocie było pisane w maju w temacie gdybym był...
Tu nawet nie trzeba miec skautingu, wystarczyło forum przejrzeć
bo chłopak już w zeszłym sezonie w 1 lidze naprawde robił wrażenie
zreszta zobaczcie w ciagu 2 lat z 1 ligi sciagnieci Peszko, Mierzejewski, Lewy i teraz Sobota
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 20.08.2010, 21:08
Dajcie nam czas, dajcie nam cholernego napastnika a bedzie dobrze. Slask duzo akcji, Ryba akcja meczu i 0:1. Brawo dla Slaska.

Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.08.2010, 21:12
No Legia faktycznie z meczu na mecz się rozkręca , widać postępy pracy ze Skorżą . Pierwszy mecz był może tylko wypadkiem przy pracy. Tak sądzę , że Wojskowi z meczu na mecz będą gromadzić punkty . Co oznacza oczywiście problem dla nas.. bo teraz znów jesteśmy w kryzysie.. No i na domiar złego jeszcze Polonia uciekła i jutro nie możemy sobie pozwolić na jakąś wpadkę ( za taką uznam też remis ). Początek sezonu jest zawsze ważny, dlatego musimy zacząć regularnie zdobywać te punkty tak jak chociaż sezon czy 2 temu. Także jutro mecz do strzelenia pierwszej bramki przez Wisłe będzie dla mnie nerwowy
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.08.2010, 21:15
Sobiech 1 gol i 1 asysta. Zobaczymy jak dalej "polskie przepłacone drewno" będzie sobie radzić (drewno wg niektórych, nie mnie). Polonia podniosła się dzięki Smolarkowi który rozruszał ich grę. Naprawdę Ebi już teraz gra dobrze, a jak trochę potrenuje to może zostać największą gwiazdą ligi.

A co do meczu Śląska z Legią. Niestety, ale tego się obawiałem w momencie kiedy zszedł Diaz i wszedł Madej, Śląsk zaczął mocniej grać do przodu ale jednocześnie pozwolił Legii na wyprowadzanie szybkich ataków. Cóż, pewnie Polonia, Legia i mimo wszystko Lech będą walczyć o MP.

A My? Przy tym chaosie w klubie o MP pewnie trzeba będzie zapomnieć i walczyć o PP albo o puchary. Na nic więcej liczyć nie można.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.08.2010 o godz. 21:17.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bluefan
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 20.08.2010, 21:18
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post

Widzew w przeciwieństwie do Miedziowych ma potencjał ofensywny, także w następnym tygodniu pora w końcu na utratę tychże punktów

Waldemar Sobota- Śląsk nieźle zarobi na tym gościu,oby tak dalej, a myślę kadra na Euro czeka otworem.

Tak jak już wcześniej pisałem, podziwiam politykę transferową Wrocławian, pechowo dzisiaj przegrali.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.08.2010, 21:19
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
No i na domiar złego jeszcze Polonia uciekła i jutro nie możemy sobie pozwolić na jakąś wpadkę ( za taką uznam też remis ).
Jasne, jest zaledwie 27 kolejek do końca sezonu, nie można sobie pozwolić na żadną stratę punktów!

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 20.08.2010, 21:21
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post

Ograliście u siebie cieniujące Zagłębie bez połowy podstawowych graczy i to ledwo co.
Jest się ewidentnie czym podniecać.

Co do Legii to dość słabo, ale przynajmniej jest walka. Moim zdaniem mecz na remis, mieliśmy trochę farta.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 20.08.2010, 21:23
spidey napisał(a):Wyświetl post
Ograliście u siebie cieniujące Zagłębie bez połowy podstawowych graczy i to ledwo co.
Jest się ewidentnie czym podniecać.

Co do Legii to dość słabo, ale przynajmniej jest walka. Moim zdaniem mecz na remis, mieliśmy trochę farta.
Slabo? Mecz pomijajac atak byl swietny. Posiadanie pilki,wrzutki,rozne - nasze. Brak strzalow, ale to norma u nas. Odeslali mlodych na wypozyczenie wiec albo zjawi sie napadzior albo bedziemy w ciemnej dupie grac tak do konca... oby nie.

Gratulacje dla Slaska, ale bez przesady

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów