The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2010, 18:18
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Sam uważam, że zachwyty nad Polonią są dalece przedwczesne
ale z dzisiejszym ferowaniem wyroków to bym sie wstrzymał
chociaż do zakończenia meczu
2:1 dobrze bo jak nie wygrają to s.......ą mi kupon. Nic to że za drobne ale jak się coś postawi to tą naszą ligę nawet da się oglądać ;]
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 20.08.2010, 18:19
RAF napisał(a):Wyświetl post
A przyjdzie mecz z byle jakim europejskim sredniakiem i chlopak za milion euro zostanie skutecznie przykryty
Sobiech juz pokazał swoja gra w meczu z Austria Wieden to co mowisz. Smolarek druga bramka w lidze a Polonia juz 2:1. Moze ich Wojciechowski nastraszył w szatni i zaczeli grac
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.08.2010, 18:19
Cytat:
Sam uważam, że zachwyty nad Polonią są dalece przedwczesne
ale z dzisiejszym ferowaniem wyroków to bym sie wstrzymał
chociaż do zakończenia meczu
No niestety prawda Z dupy ten gol Smolarka.

Tak swoją drogą - ten mecz jest, tak po ludzku, słaby

EDIT: kuźwa, Sobiech to jest jednak ułom. Takim szajsem można poważną krzywdę zrobić, a on to zrobił z premedytacją. Nawet żółtej nie dostał :/
Ostatnio edytowane przez Sartre : 20.08.2010 o godz. 18:24.
Legionista
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.08.2010, 18:22
Polska pilka spada z roku na rok na dno ale tak od dwoch lat myslalem ze poziom ligi bedzie rosl. @ lata temu ludzilem sie ze liga bedzie ciekawsza , rok temu tez- chodzi o ogolny poziom gry, widowiska. Ale w tym roku jak narazie jestem usatysfakcjonowany. Mysle ze jak na poziom do ktorego nas kopacze przyzwyczaili od kilku lat to jest na co popatrzec, czym sie ekscytowac. Chociazby z racji samych transferow. Kiedys sie liczylo na Amice, Wisle, Legie, ze one beda grac super i liga bedzie zajebista, teraz jak sie reszta klubow wzmocnila to naprawde zrobilo sie fajniej.
Milo obejrzec w Jadze duet Franek-Grosik
w Slasku zaczynaj grac ciekawie. Jest dobry napadzior Diaz, Sotirovic zdrowy, jest mlodziak Sobota do tego Mila
nawet w meczach zydkow ciekawie obserwuje sie tego chudego murzynka ktory posci
w Wisle to wiadomo, co bysmy nie grali to zawsze emocje gwarantowane
w Legii chociaz gra slaba (jak narazie) to z zaciekawieniem mozna obserwowac szybkosc Manu, walecznosc Vrdoljaka, glupote Chinyamy , sledzic jakim jest bramkarzem Antolovic i jak przy tym zagranicznym towarzystwie w troki wzieli dupe Iwanski, Borysiuk i Rybus
Lech to obronca tytulu, druzyna ktora przez ostatnie dwa lata grala najciekawsza pilke, ktora nawet mimo tego ze jedynie przed tym sezonem sie oslabila to fajnie obejrzec jak im zle idzie
w Lechii z kolei prawy obronca z tego co pamietam Deleu+ reszta druzyny ktora widac ze probuje grac w pilke i nie meczy sie tym ze musza zagrac 1 mecz na tydzien
beniaminek Widzew, graja ciekawa pilke. W meczu z Lechem pokazali ze sie nie beda bac polskich przereklamowanych gigantow (mowie nie tylko o Lechu ale i o calej niby wielkiej trojcy ktora cos znaczy jedynie w polskich realiach- ale to dawno i nieprawda
Zagłebie od dawna prezentuje ciekawy poziom. Fajny stadion
no i ta Polonia Warszawa ktora potrafi z 0:1 odrobic na 2:1 heh (nie to przyjdzie kryska na Matyska :d). Wiadomo ciekawe transfery, zaciag polskich graczy. Milion Euro za Sobiecha, Ebi

Naprawde dla ogladacza polskiej ligi to gdzie sie nie obejrzec to ciekawy mecz sie szykuje. Oby tak dalej i oby te cipy zaczely grac adekwatnie do tego co zarabiaja a w takich warunkach jakie sa w Polsce (40 mln ludnosci), przy nowoczesnych stadion ktore sie buduja i popycie na pilke (mimo ze jestesmy 50 ktoras liga i reprezentacja swiata) to szybko mozemy wyjsc na prosta
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.08.2010, 18:23
dokładnie, ładnie wcześniej kolega napisał ..
jak nie nasz to znaczy, że beznadziejny ..
a takiego Smolarka, czy Sobiecha z pocałowaniem ręki widziałbym u nas .. i pisałem to zanim rozpoczął się sezon !
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.08.2010, 18:23
A przyjdzie mecz z byle jakim europejskim sredniakiem i chlopak za milion euro zostanie skutecznie przykryty
Ja znam pilkarzy wartych kilka razy wiecej z naszej ligi, ktorzy skutecznie byli kryci w europejskich pucharach ...

Smolarek i Sobiech, to moze byc atak, ktory moze nawiazac do Frankowskiego - Zurawskiego. Szkoda, ze odpuszczono obu, zwlaszcza Smolarka. Niektorzy "eskperci" forumowi twierdzili, ze Ebi jest fatalny i napewno sobie nie poradzi(w amatorskiej lidze ).
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.08.2010, 18:26
Sluchajcie no kibice Bialej Gwiazdy...Co wejdę w jakiś temat na tym forum to śmichy-chichy z każdej drużyny polskiej.Czytając wasze komentarze wydawać by sie mogło, że Wisła w tym wieku jeszcze nie przegrała meczu.A prawda jest zgoła odmienna. Także pohamujcie swoje "mondre" komentarze-zwłaszcza ci którzy dołaczyli do nas od roku 2009-bo pośmiewiskiem jesteśmy MY-WISŁA KRAKÓW. Gramy żenadę na każdym froncie póki co i jesteśmy faworytem do NAJWIEKSZEGO ROZCZAROWANIA RUNDY JESIENNEJ. Także dzikie wybuchy szału i publiczne onanizowanie się po golach np. Cracovii z Legią lub po braku goli Lecha świadczą tylko o waszych kompleksach...>A jak widzicie na tym forum często są gośćmi kibice innych klubów i głupio słyszeć jak forum TSW porównuje się do forum ksc.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 20.08.2010, 18:29
Cytat:
Niektorzy "eskperci" forumowi twierdzili, ze Ebi jest fatalny i napewno sobie nie poradzi(w amatorskiej lidze ).
Byłem gotów się pociąć o to, nie mając żadnych papierów na potwierdzenie tego, poza tendencją spadkową Ebiego (tyle, że gdyby to nie był Polak i nie trafił do Polonii, to bym twierdził, że "o jak cudownie, podstarzałe gwiazdy przyjeżdżają do Polski)!

To było bardzo życzeniowe myślenie

EDIT: Niedokładność Zagłębia jest powalająca. Solidność ligi podwórkowej. A truchtają cały mecz, nie wiem kiedy oni mieli się zmęczyć i czym :/
Ostatnio edytowane przez Sartre : 20.08.2010 o godz. 18:33.
Legionista
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2010, 18:31
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ja znam pilkarzy wartych kilka razy wiecej z naszej ligi, ktorzy skutecznie byli kryci w europejskich pucharach ...

Smolarek i Sobiech, to moze byc atak, ktory moze nawiazac do Frankowskiego - Zurawskiego. Szkoda, ze odpuszczono obu, zwlaszcza Smolarka. Niektorzy "eskperci" forumowi twierdzili, ze Ebi jest fatalny i napewno sobie nie poradzi(w amatorskiej lidze ).

Uwazam ze za milion euro mozesz kupic napastinka ktory bedzie dawal wieksza gwarancje sukcesu w starciu ze sredniakami europejskimi
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2010, 18:32
Zagłębie to potencjal, szczególnie w ofensywie
to na górna połówke może i ma
z tymże pierwszej ligi
Dla mnie z taka gra to obok Bytomia kandydat do spadku

aha - Chavez może grać - jest nadzieja na remis
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 20.08.2010, 18:41
Mecz marny. Lubin żenada. Polonia grała tyle ile trzeba. Z tego meczu poza 3 punktami dla Polonii wiele nie wynika, chyba że tyle, że Lubin będzie walczył o uniknięcie strefy spadkowej.
Legionista
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.08.2010, 18:42
Uwazam ze za milion euro mozesz kupic napastinka ktory bedzie dawal wieksza gwarancje sukcesu w starciu ze sredniakami europejskimi
Hmm, pewnie tak, ale do tego trzeba miec siatke skautow(ktorej nie ma zaden polski klub) i nie bedzie to napewno pilkarz 20-letni(wyrozniajacy sie w danej lidze). Mowic tez o gwarancji sukcesu przy kwocie 1 mln euro w kontekscie wystepow na europejskich arenach, to przegiecie .

P.S - Niektorzy tu pisza, jakby Sobiech byl juz w pelni uksztaltowanym pilkarzem i nie zrobi zadnych postepow (sytuacja analogiczna, jak z Lewandowskim)...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.08.2010, 18:43
jedno już jest pewne, Polonia w tym sezonie o utrzymanie walczyć nie będzie, w trzech meczach kolejki zdobyła prawie 1/3 punktów potrzebnych do utrzymania. Mecz dziś raczej słaby, ale kto to już w poniedziałek będzie pamiętał.

Nasi mają jutro wygrać, a nie nie przegrać z Widzewem. Żarty żartami, ale jak już na wstępie dadzą sobie nasi odskoczyć na 6-10 punktów to na dogonienie czasu zabraknie, bo inni się nie podłożą, no za cholerę.

edytka: reporterka ślicznie po hiszpańsku z Bruno nawija
Ostatnio edytowane przez harthausen : 20.08.2010 o godz. 18:47.

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 20.08.2010, 18:47
Koszmarny mecz. Każdy z piłkarzy, włącznie ze Smolarkiem miał problem z piłkarskim abecadłem: przyjęciem piłki (zwyczajowo odskakiwała na metr), grą z klepy, celnym podaniem czy strzałem.

Akcje, w których wymieniono 4 celne podania lub więcej można było policzyć na palcach jednej ręki.

Piękna bramka Bartczaka ale to zupełny fuks. Bramka Sobiecha - efektem żenującej postawy Zagłębia ("defensywna szarańcza"). Bramka Smolarka - przypomina się gol Singlara w meczu z Amiką ("rozbiegnę się z piłką i zobaczy co z tego wyjdzie").

Owszem, Polonia była lepsza i wygrała zasłużenie. Ale ich gra nie powala na kolana. W ataku pozycyjnym są słabi, rozczarował mnie Mierzejewski. Bardziej efektywny był Bruno.

Żaden z kadrowiczów (obecnych, przeszłych i potencjalnych) nie zagrał wybitnego meczu.

PS. Wojciechowski się nie zmienia - w przerwie zrobił wjazd z Janasem do szatni. Bakero chyba poddenerwowany, z gwizdkiem sędziego pobiegł do tunelu do szatni.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.08.2010, 18:49
Najpierw trzeba rozegrać 30 meczów i zdobyć to miejsce na pudle żeby móc zmierzyć się ze średniakami europejskimi
the end
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.08.2010, 18:49
Sorki że nie na temat ale mam pytanie:
Ma ktos numer do tej reporterki z OS
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 20.08.2010, 18:50
Cytując Siarę: "Mają rozmach Skur...yny". Piszę oczywiście o początku sezonu Polonii Warszawa.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.08.2010, 18:53
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Żaden z kadrowiczów (obecnych, przeszłych i potencjalnych) nie zagrał wybitnego meczu.

PS. Wojciechowski się nie zmienia - w przerwie zrobił wjazd z Janasem do szatni. Bakero chyba poddenerwowany, z gwizdkiem sędziego pobiegł do tunelu do szatni.
Punkty przypominam nie są za wybitne mecze piłkarzy czy nawet drużyny tylko za przeturlanie piłki przez linię bramkową o raz więcej niż przeciwnik.

Co do ps-a to ciekawi mnie skąd wiecie co Wojciechowski w szatni powiedział. Może odprawił Wudu czy inne Ghusli, może pogroził Bakero, a może poszedł powiedzieć że Bakero ma u niego pełne poparcie? Nie rozumiem po co te doigrywania skoro nikt nie wie co się tam działo...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.08.2010, 18:54
Donki napisał(a):Wyświetl post
A jej nazwisko znasz ?
Szkoda, że Ebi do nas nie trafił. Myślę, że ponad 10 bramek strzeli w sezonie spokojnie, może też grać na skrzydłach, które w Wiśle nie wyglądają najlepiej.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.08.2010, 18:55
Przepraszam za OT
ale działa wam Sopcast
Bo w trakcie meczu Polonii mi sie wykrzaczył i do teraz nie chce załapc transmisji
a oglądanie ze strony to jest do niczego
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 20.08.2010, 18:57
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
(...)
Jasne, na polską ligę to styka. Ale na europejskie puchary - na razie nie. To poziom podwórkowy, mimo obecności Bakero i Smolarka. Może z czasem będzie lepiej, ale na razie nie umieją rozegrać szybkiego ataku pozycyjnego. Wszystko na stojąco.

Nie mam pojęcia, co powiedział Wojciechowski - o tym, że wszedł z Janasem do szatni powiedzieli komentatorzy OS. Chodzi o to, że to trochę "dziwne" zwyczaje - na ogół prezes nie jest od trenowania, wyznaczania zawodników do zmienienia etc.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.08.2010, 18:58
Fajnie uderzył piłkę Bartczak, na prawdę fajnie. Który zawodnik Wisły potrafiłby tak fajnie uderzyć?
Szkoda że nie gra u nas.
Polonia pokazała co to charakter, ambicja i wola walki. Szkoda że Wisła tak nie gra. Kulawik powinien puścić ten mecz zawodnikom Wisły. Przy okazji zobaczą jak się powinno podnosić łapska ku góry po zdobyciu gola. Smolarek to klasa sama w sobie.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 20.08.2010, 18:59
Cytat:
Przepraszam za OT
ale działa wam Sopcast
Bo w trakcie meczu Polonii mi sie wykrzaczył i do teraz nie chce załapc transmisji
a oglądanie ze strony to jest do niczego
Mnie bez zarzutu.
Legionista
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.08.2010, 19:00
Donki napisał(a):Wyświetl post
Maja Strzelczyk Fajniutka jest.Podobno to laska Cetnarskiego(tak mówił Michniewicz przy okazji komentowania któregoś z meczów)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 20.08.2010, 19:05
element napisał(a):Wyświetl post
Fajnie uderzył piłkę Bartczak, na prawdę fajnie. Który zawodnik Wisły potrafiłby tak fajnie uderzyć?
Sobolewski w meczu z PAO. Tyle, że tam było mierzone a tu był zwykły fuks.

Szkoda że nie gra u nas.
Po co? Za kogo? To zawodnik klasy Diaza (który jest młodszy), słabszy niż Sobolewski. A Wilk ma przynajmniej potencjał.

Polonia pokazała co to charakter, ambicja i wola walki.
Za takie pieniądze to minimum, które powinni grać.

Smolarek to klasa sama w sobie
To na razie cień dawnego Ebiego. Gol przypadkowy, słaby kondycyjnie, przegrywał większość pojedynków 1 na 1.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.08.2010, 19:15
Szkoda że nie gra u nas.
Polonia pokazała co to charakter, ambicja i wola walki. Szkoda że Wisła tak nie gra. Kulawik powinien puścić ten mecz zawodnikom Wisły. Przy okazji zobaczą jak się powinno podnosić łapska ku góry po zdobyciu gola. Smolarek to klasa sama w sobie.
Najważniejsze, że za złotoustego Maćka było fajnie
the end
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.08.2010, 19:24
Oglądam sobie teraz mecz Śląska z Legią i... Mam nadzieję, że Śląsk utrzyma swoją formę najlepiej przez cały sezon. Brawa, brawa i jeszcze raz brawa dla włodarzy WKS za transfery: my pozyskaliśmy Wilka z Korony- oni P. Kazimierczaka, ogranego za granicą. Kaz nawet u nas mógłby wejść do pierwszego składu na co Wilk na razie nie ma szans (w sumie nie wiem czemu, bo wszyscy łącznie z Sobolem **uja grają). Oni sprowadzili na skrzydło Waldka Sobotę- my mamy jakiegoś Palijća- coś jak Kirm, tyle, że w swojej reprezentacji nie gra więc... nigdzie dobrze nie gra. Oni mają Diaza króla strzelców "jakiejś" ligi boliwijskiej[?]- my podstarzałego Maćka Żurawskiego, któremu się chyba jednak nie chce (po tym jak zobaczył, że nie jest tak fajnie jak wtedy gdy wyjeżdżał).

Od gloryfikowania Śląska jestem daleka (kto wie jak za chwilę będą się te wszystkie transfery prezentować), ale dlaczego do ciężkiej choroby oni mogli sięgnąć po wzmocnienia swojego składu, a my po... No właśnie- po kogo my sięgnęliśmy? Bo jak do tej pory to jesteśmy w ciemnej d**ie. ;/ Ilość z reguły nie idzie w jakość.
Poza tym to też nie kumam, dlaczego nie zakontraktowaliśmy "starszego-doświadczonego" Pietrasiaka, skoro było niemalże pewne odejście Głowy i możliwa była też sprzedaż Marcelo.
Ebi to inna sprawa- za dużo chciał kasy, podobnie jak Sobiech- za niego było za dużo.

Poza tym to Polonia W. chyba jednak zaskakuje na plus. Śląsk również w górę- i niech to potwierdzi dzisiaj [z przytupem]
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.08.2010, 19:38
flamengista napisał(a):Wyświetl post
...
wyczuj ironię

PS. przejrzyj posty elementa ;-)
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 20.08.2010, 19:42
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
wyczuj ironię

PS. przejrzyj posty elementa ;-)
Papuga jak cos uslyszy to tez powtarza bez opamietania. Ta ironia jest na poziomie 12-latka, ktory spedza zycie przed kompem.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.08.2010, 19:45
ten Czinjama mógłby być rewelacyjnym napastnikiem, ale ma chłop coś w organizmie , że po przyjęciu piłki przed bramką nachodzi mu bielmo na oczy, a nie pamięta chłopina gdzie bramka stoi.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów