|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Radził bym Ci spokojnie do tego podchodzić, potem możesz sie rozczarować a może nie. Kto wie.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Polonii bym się nie czepiał, zagrali tyle, ile musieli zagrać przy zagłębiu. Może głupio odpuścili i potem musieli gonić, może spodziewali się rozjechać KGHM bez spocenia się, ale zagrali tyle ile trzeba, ani grama więcej, ani grama mniej.
Cytat:
Ale mimo wszystko, nawet jak wygrywaliśmy, to i tak nie mogli sobie za bardzo pograć.![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Też podziwiam - mają świetnego nosa, nie robią dookoła siebie szumu zbędnego,
no i są konsekwentni i spokojnie budują drużynę. Natomiast nie uważam, że jakoś szczególnie pechowo przegrali, chociaż najbardziej niewykorzystaną setkę, to mieli. Ale sądzę, że przy 1:1 Legia by ich mocniej przycisnęła, bo (co mnie totalnie zaskoczyło, w końcu to Terziotti) Legioniści Śląsk zabiegali - a przynajmniej takie miałem wrażenie. Wiadomo, przy naszej skuteczności strzeleckiej, to trzeba byłoby zbyt długiego przetrzymania piłki przez Kelemana pewnie Ale mimo wszystko, nawet jak wygrywaliśmy, to i tak nie mogli sobie za bardzo pograć.[/QUOTE]chyba żartujesz pijar to we Wrocławiu mamy najlepszy w Polsce ![]() Sobota zagrał dwa fajne mecze Diaz strzelił 2 bramki największym łajzom w lidze czyli Cracovii i juz mamy skład na Ligę Mistrzów niestety Legia była 2 klasy lepsza na mecz z Legią po zabrakło biletów zobaczymy co będzie po 5 kolejce |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() A że pasy totalnymi łajzami nie są, pokazały wszystkie mecze w których grali. 0 punktów nie oddaje ich poziomu. Grali żenadinę z nami (jeżeli chodzi o to ich granie na czas), ale są zgrani, stosunkowo solidni i potrafią ukłuć, tylko żądła mają nieostre. Moim zdaniem są z dwa kroki za Śląskiem, a na tę chwilę za nich raz dwa powinny wskakiwać Bytom, Arka, i KGHM, a poprzepychać się mogą z Zabrzem, Lechią i Koroną. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A że pasy totalnymi łajzami nie są, pokazały wszystkie mecze w których grali. 0 punktów nie oddaje ich poziomu. Grali żenadinę z nami (jeżeli chodzi o to ich granie na czas), ale są zgrani, stosunkowo solidni i potrafią ukłuć, tylko żądła mają nieostre. Moim zdaniem są z dwa kroki za Śląskiem, a na tę chwilę za nich raz dwa powinny wskakiwać Bytom, Arka, i KGHM, a poprzepychać się mogą z Zabrzem, Lechią i Koroną.[/QUOTE
Nie mam nic do Cracovii generalnie skład mają bardzo przeciętny Saidi oczywiście wygląda na gracza nie z tej planety jak na naszą ligę ale mają Cabaja , który im potrafi sp**** ć 93 minuty gry jeżeli przegraja w niedzielę z Lechem to będą mieli problemy Ulatowski tez niewiele im pomoże wg mnie będą walczyć o utrzymanie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Szkoda mi braci z Wrocławia ,mecz byl na remis ale niestety Legia wygrała.
Ale gre Slaska fajnie bylo ogladac,duzo szybkich podan ,iwyjsc na pozycje ,rokuje do dobrze w kwestii budowy druzyny na nowy stadion. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Tak trochę z innej beczki: podsumowując dokonania tych "braci z Wrocławia" (od kiedy wrócili do ekstraklasy dwa lata temu) okazuje się, że ufundowali np. Lechowi Poznań więcej punktów niż Wiśle...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A poza tym mecz był fajny bo jak na polskie standardy sędzia bardzo dobrze go prowadził. Mało gwizdał ustawił ich już na początku że jest gra a nie leżakowanie i jakoś to wyglądało. Kartki rozdawał na oślep, ale to co Mielcarski opowiadał jaki to sędzia miękki to nie wiem, czy on tą ligę ogląda czy tylko jakąś teorię przyjmuje i z nią żyje?
Gratuluje koledze samopoczucia po meczu w którym ze wszystkich ostatnich wyglądaliście najsłabiej. Po minach kopaczy widać że sodówka już tam się gazuje i niektórym już przez uszy bombelki idą. Kolejka dwie i będzie w........ ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
Mecz Śląska z Legią wyrównany, w drugiej połowie Legia była trochę lepsza, choć to my mieliśmy wtedy dwie bardzo dobre sytuacje. Widać ile Choto dał spokoju stołecznym w obronie. Co do Śląska, cieszy postęp w grze, ten zespół da się oglądać po prostu, w przeciwieństwie do zeszłego sezonu. Na mistrza to nie idziemy, ale górna połówka tabeli powinna być. A Soboty nie powinniśmy oddać nikomu w Polsce jeśli już, to za granicę. Choć najpierw niech chłop utrzyma formę przez jedną rundę, a nie zgaśnie jak Gancarczyk. ![]() PS. Kibice Legii są zadziwiający, najpierw grają w piłkę plażową w przerwie na swoim sektorze, nagle jeden wyskakuje za płot z bluzgiem, zaraz cała grupa wali na kraty rzucając wszystko co robili. Na szczęście rozeszło się po kościach, facet szybko wrócił z powrotem. ITI tylko czeka na takie numery. ![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Nowa zgoda ? Załamujesz mnie. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Legia wygrała zasłużenie. Druga połowa to zdecydowana dominacja Warszawiaków, sporo sytuacji. Akurat bramka padła po kuriozalnej akcji Rybusa. Nie, nie mam pretensji do Legionisty że strzelił gola. Kuriozalna była postawa defensywy Śląska, która mu na to pozwoliła. Bramka podobna do akcji Micanskiego z zeszłego sezonu. W rolę Trałki wcielili się Fojut i Spahić.
W grze Legionistów widać rękę Skorży, drużyna momentami grała ładną dla oka piłkę. Atak pozycyjny z wymienieniem kilku, nawet kilkunastu celnych podań, w tym również z klepy. Manu to kandydat na najlepszego skrzydłowego ligi. Jednak kluczowy dla tej drużyny jest Vdroljak. Dzięki niemu lepiej grają Pączek i Borysiuk, w dodatku bałkański piłkarz potrafi oprócz destrukcji ładnie włączać się w akcje ofensywne. Chyba jednak warto było wydać na niego 1 mln €. Moim zdaniem derby Warszawy zafałszowały obraz tego, jak prezentuje się Legia. Moim zdaniem to drużyna, która obok Polonii prezentuje się teraz najlepiej. Amika gra przeciętnie, my - tragicznie i co gorsza nie wiadomo, kiedy nastąpi przełamanie. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2005
Offline |
|
|
No mądrego to i przyjemnie posłuchać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja nadal nie jestem zadowolony z gry Legii. Oczekuję po tych piłkarzach więcej.
Aktualna Legia przypomina mi 'skorżową' Wisłę (może nie z końca pracy Skorży u Was, gdzieś tak z środka). Wisła z tego co pamiętam, zawsze miała mnóstwo dośrodkowań w pole karne- Legia teraz ma tak samo (ponad 30 w meczu ze Śląskiem, gdzie Wrocławski klub miał ich z 16). I wszystko byłoby ok, gdyby w polu karnym było więcej piłkarzy. Bo zazwyczaj szło dośrodkowanie, a tam jeden lub góra dwaj stołeczni zawodnicy. To nic nie da. Ponad to, gdy piłka przeszła całe pole karne, to brakowało zawodnika po przeciwnej stronie pola karnego, który by tą piłkę przejął czy też zamknął akcję. Z nowych piłkarzy podobała mi się gra Manu i Vrdoljaka. Atolovic z meczu na mecz czuje się coraz pewniej, choć nadal ma kilka nieprzemyślanych wyjść. Facet potrafi dobrze chwycić piłkę, któa leci w strone bramki, dobrze gra w sytuacjach sam na sam- jego bolączką sa dobre wyjścia do dośrodkowań (np z rożnych, wolnych). Często zalicza pusty lot, co stwarza spore zagrożenie. Co do Mezengi to grał dość króko, ale pokazał się z dobrej strony. Jak dla mnie ten piłkarz nigdy nie będzie bramkostrzelnych napastnikiem. Wg mnie jest to typ, który potrafi przyjąć piłkę, zastawić się i dobrze odegrać- idealny na grę dwoma napastnikami, a nie jednym na szpicy. Tak czy siak, jeszcze sporo pracy przed Skorżą, aby to wszystko poustawiać jeszcze lepiej. Widać, jak zbawienny był powrót Choto do składu, ile on dawał spokoju. Jak wróci jeszcze Astiz(Wawrzyniak nie nadaje się na środek obrony, nie wiem, czemu nie grał Knezevic, który jak dotąd dawał radę) to gra w defensywie będzie wyglądała jeszcze lepiej i wtedy będzie można jeszcze poważniej myśleć o atakowaniu bramki rywala. ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Jaki Borysiuk , jaka żółta, jaka czerwona? http://live2.legialive.pl/ http://legia.com/www/index.php?rel=242 Aż musiałem się zalogować czego normalnie nie czynię ale z głupotą trzeba walczyć. Borysiuk nawet żółtej nie dostał a ty .......isz , że na C+ nawet się tym zajęli ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Dobrze dla nas, teoretycznie Borysiuk powinien grać z żółtą, a przy aptekarzu miałby czerwoną.![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
GKS Bełchatow własnie prowadzi 2-0 z Ruchem, z ktorym my sobie nie poradzilismy. Bramki zdobyli odpowiednio Zewlakow i Wrobel. Obrona Ruchu bardzo słabo - Sadlok najslabszym ogniwem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
To pokazuje jak z nami źle. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jesteśmy na samym dnie, pokazuje to obrona Ruchu, naszym piłkarzyką nie chce się biegać, jak dziś nie będzie walki koncze z chodzeniem na mecze, nie będe płacił tym leniom, gówno robą na treningach, na bosiku chodzą, środkowy napastnik ma grać także w obronie a nie spacerować przy lini środkowej, atakować zawodników, jak nie ma siły to niech wypada z kadry, czy te tumany z Białą Gwiazdą na piersi to zrozumiały
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Widziałeś mecz w ogóle czy tylko legialive daje ci obraz gry? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Zawsze mnie zabija jak kibice klubu X chca wykartkowac graczy klubu Y
Borysiuk,Vrdoljak - Oni graja na pograniczu faulu, fauluja taktycznie, nie odstawiaja nogi - Tak sie gra dzisiaj w pilke. Rozroznijmy brutali boiskowych w stylu Lokietka, od grajacych twardo defensywnych pomocnikow. Chlopak jest mlody, gra na pozycji, na ktorej trzeba od samego poczatku grac ostro i przynajmniej to robi.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Z tego co ja się orientuje to faule taktyczne są najmocniej karane. Gdy zawodnik wychodzi na czystą pozycję czerwoną kartką zaś gdy zawodnik inicjuje akcje mogącą doprowadzić do bramki(np kontrę) żółtą. I oglądając "kilka" meczy nie widziałem by i tu cytat "Tak się grało dzisiaj w piłkę"
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Masz racje, ale takich fauli jest multum. Jeden na dziesiec jest w sytuacji gdy przeciwnik ma klarowna akcje sam na sam. W wiekszosci albo jest to blisko srodka boiska przy stracie i wyjsciu kontry, albo gdy idzie kontra ale jeszcze przed bramkarzem jest jeden obronca. Takie faule sa odgwizdywane i najczesciej nie upomina sie kartka, co innego gdy jest sam na sam blisko pola karnego. Tak sie wlasnie dzisiaj gra w pilke i widac to w kazdej lidze swiata
Faule taktyczne rozne maja oblicza i sa stosowane w prawie kazdym meczu.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Vrodijak gra fajnie, lubię taką ostro grę, ale Borysiuk gra jak ostatni pajac. On nawet nie tyle jest brutalny co po prostu nieodpowiedzialny. Coś w rodzaju łokietka tylko że ten wali umyślnie a ten idzie w nogi na nic nie patrząc, czasem takie zachowaniu u nas ma Diaz. Faule taktyczne powinni karać bo to jest po prostu najbardziej chamskie gdy brak umiejętności to cie wytnie.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Co do Borysiuka zgoda - Rafał Boguski mógłby coś na ten temat powiedzieć.
Ogólnie Legia gra tak sobie,ae na pewno lepiej niż wiosną. Jak już czasami zerkam na grę tego klubu najbardziej ciekawi mnie gra Chinyamy-zazwyczaj można się mocno pośmiać i tym razem było tak samo ![]() Liga nam się spłaszczyła,ale wbrew temu co wielu pisze, walka o mistrza wg mnie rozegra się tradycyjnie między Nami a Legią. Amici nie liczę, ten tytuł długo będą jescze pamiętać. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ogólnie - mecze z udziałem Diaza i Clebera powinny mieć czerwony kwadracik i być puszczane po 22 ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Obejrzyjcie sobie karnego w meczu Arka-Górnik, niezła komedia...
|
|
|