|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ja nie wiem który to trener kiedyś powiedział ale "Bez techniki nie ma taktyki" i to są wg. mnie święte słowa ponieważ przyjdzie taki np. Mourinho i będzie wpajał naszym "piłkarzom" (kopaczom) taktykę a oni jeden po drugim nie będą potrafili przyjąć piłki i kopnąć jej celnie na dalej niż pięć metrów, więc nie przytaczajcie tu Grecji bo tam każdy zawodnik potrafi przynajmniej podać piłkę na 40-50m. a drugi potrafi tę piłkę przyjąć zrobić zwód i oddać ją do partnera który właśnie wybiega na lepszą pozycję....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A mi się wydaje że przy tym wszystkim największą rolę ma przygotowanie fizyczne i wybieganie. Sam po sobie wiem że po długiej przerwie wychodzi człowiek w piłkę pograć wszystko na początku spoko piłeczka do nogi dośrodkowanie strzał w biegu ale potem jak się już czujesz wytyrany ledwo biegasz to i przyjęcie i dośrodkowania są gorszę bo zamiast myśleć i czuć piłkę to ty oddychasz już stopami i kombinujesz jak tu wydolnościowo dobiegać i to jest nasz największy problem. Ja uważam że do fizycznego przygotowania należało by pogadać z tym specem z Anglii żeby ułożył plany i przyjeżdżał na konsultacje to jest najprostsza droga do sukcesu 90 minut biegania na 110%!! i wszystko będzie łatwiejsze bo jak mam wybieganych zawodników to prosty zwód ciałem balans i tylko wyprzedzić przeciwnika więc skupmy się na najważniejszych czynnikach. Najpierw siła kondycja, potem taktyka a dopiero na końcu martwmy się o przygotowanie techniczne naszych aktorów. Bo już tymi pierwszymi dwoma czynnikami możemy naszą ligę zniszczyć a do LE też spokojnie dojść bazując tylko na kondycji sile i taktyce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pawelwislak ma racje. Kluczem zeby miec dobra technike trzeba czuc sie dobrze fizycznie. A jak sie mozesz czuc dobrze fizycznie bez dobrego przygotowania fizycznego, aa?
Ogladam niektore mecz w Polskiej lidze to mam czasami wrazenie ze kurde do 60-70 minuty jest w miare ok z przygotowaniem fizycznym, pozniej wszystko siada i zaczyna sie prosty futbol, dzida w pieriod i heja banana. A tu trzeba biegac od 1 do 90 minuty na boisku a czasami nawet dluzej. Puchary europejskie dobitnie nam to pokazuja co roku. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
No tak oczywiscie napisanie ScIali a Scali to jest tak "ogromny" bład ze widze az nie mogles tego zniesc i musiales o tym napisac n/c Lepszy trener z włoch niz z bałkanów lub co gorsza z Polskiej ligi... Scali pracowal w wielu klubach Ac milan Borusia gdyby był leszczem to by go tam nigdy nie zatrudnili... a to ze ma przerwe w pracy to co? nagle zapomnial jak sie prowadzi druzyne? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Pozdro! ![]() I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!![]() Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy! |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Propozycje? xD ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Tradycyjnie 3-5-8 stosowane przez trenera Gmocha.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Basałaj pojechał do Włoch bo pewnie tam przebywa teraz Simeone. Diego większość kariery tam grał więc pewnie ma w Rzymie albo Medioanie dom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Simeona pracował w kompletnie innym świecie niż w Polsce by zastał.Nie wiem czy by sie odnalazł.Słabi technicznie gracze a przy tym niezbyt chętni do pracy to już chyba lepszy byłby jakiś Europejczyk.
Piszecie o taktyce no to jaką taktyke można dobrac do zawodnika co ma problem z przyjęciem piłki .
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.08.2010 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
wszystko fajnie,tylko czy zawodnik gra w rezerwach czy ME to płacić mu należne z kontraktu trzeba,rozwiązanie kontraktu z nierobem tez takie latwe nie jest,czesto taki chce jeszcze ponad polowe pieniedzy ktore by mu klub wyplacil do konca kontraktu.Tu jest kara za kontrakty podpisywane na okres powyżej 3 lat,za granica OK,ale w naszej kopanej to jest samobojsto,konczy to sie udawaniem chorob czy po prostu opier., się przez zawodnika
Powód: dop.
Ostatnio edytowane przez daniel123 : 10.08.2010 o godz. 14:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak posiedzi w rezerwach, a mecze poogląda z trybun to po miesiącu mu rura zmięknie i będzie chciał albo rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron, albo zacznie zasuwać, żeby sobie nie spieprzyć kariery.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Do tej pory mało kto zauważył, że Andrzej Bahr zaaplikował naszych gwiazdeczkom prawie takie same obciążenia w okresie przygotowawczym, jakie były za czasów Dana Petrescu. Sam Paweł Brożek zauważył, że trenują znacznie mocniej niż za czasów Skorży. Postawa z Azerami była w pewnym stopniu pokłosiem tego, że trenowali na europejskim poziomie. Niestety prawie nikt nie wytrzymał takiego reżymu treningowego i nasi amatorzy słaniali się po boisku. Piłkarz, który się źle prowadzi nie jest w stanie wytrzymać solidnych treningów. W Wiśle dotyczy to chyba 90 % graczy. Dlatego nie krytykowałbym Kasperczaka za to, że źle przygotował drużynę. Po prosty trener stanął przed dylematem, czy trenować ją po polsku, czyli że piłkarze szybko złapią świeżość i dynamikę, a w trakcie rundy zdechną fizycznie, czy dać im w kość na poziomie europejskim, co może skutkować słabą dyspozycją na początku sezonu.
Jedyne wyjście to ciągłość systemu przygotowań i zwiększanie obciążeń z każdą rundą. Tych piłkarzy, którzy nie dają rady wytrzymać trudów przygotowań należy eliminować z drużyny. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Krótko mówiąc - uwazam, że najlepszą decyzją byłoby zatrudnienie Rudolfa Assauera bądź Viktor Goncharenki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Mam mieszane uczucia co do zagranicznego trenera. Był Okuka, był Petrescu i nic. A pamiętacie Beenhakkera?
Podobnie danie 'stalowej ręki' Polakowi nie przynosi korzyści - vide Majewski w Cracovii. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
jak mozna miec watpliwosci? Kogo z Polakow widzicie u nas? Przeciez to wszystko to samo.. IMO najwyzszy czas aby tak porzadnie sprobowac do przodu pojsc, i wprowadzic cos nowego.
Jakiego bysmy Polaka nie wzieli, to bedzie podobny tym co robi do innych. Wszyscy wyrosli w tych samych niestety zalosnych realiach polskiej pilki. Najwazniejsze, aby nowy trener z zagranicy na prawde otrzymal duuzy kredyt zaufania od Cupiala. Bo sadze, ze poczatki moga byc ciezkie. Ale jak da sie szanse komus z zewnatrz, to musi byc lepiej. Bo ciezko zeby bylo gorzje ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Rożnice są duże w porównaniu z tym co robił Petrescu... Za Dana Petrescu Wiślacy przeważnie trenowali dwa razy dziennie Za Bahra Wiślacy trenują raz dzienie ( bo w przeciwnym razie nie mieli by czasu na galerie itp ) . Wiślacy dwa razy dziennie trenują tylko podczas obozów co jest dla mnie śmieszne gdyż w szkołach sportowych typu SMS młodzi piłkarze w wieku 15-19 lat trenują przez cały rok dwa razy dziennie i to z podobnym nakładem mocy co nasze gwiazdy ... Uwierzcie że między jednym treningiem dziennie a dwoma jest różnica... ogromna różnica Obciążenia aplikowane przez Bahra na treningach są o wiele mniejsze niż przez Petrescu ... dla porównania Bahr w okresie przygotowawczym robił treningi podobnego nakładu sił co Dan w trakcie sezonu ... Bahr jeszcze nie zna i zapewne nigdy nie pozna metod europejskiego treningu jakimi posługiwał sie Petrescu Petrescu był wariatem ale był również świetnym trenerem z którym aktualnie (gdyby został do dziś) walczylibyśmy o wyjście z grupy LM a nie o awans do IV rudny LE ... Powód: ;)
Ostatnio edytowane przez malolat90x : 10.08.2010 o godz. 15:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Koneser
Offline |
|
|
Dlaczego wam się tak Engel nie podoba? JA np. nic do gościa nie mam, ani mnie ziębi, ani grzeje. Pytam z ciekawości, bo może mi umknęła jakaś sprawa. Czy może po prostu drwicie z jego wystąpień w studiach przedmeczowych i pomeczowych?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jedyni Polacy których widzę: Tarasiewicz, Nowak, Warzycha. Coś czuje że to będzie Simeone, ale czy mentalność południowca okaże się dobrym rozwiązaniem? Na pewno facet, mimo młodego wieku, będzie miał autorytet, bo będzie największą gwiazdą w szatni i nikt mu nie podskoczy. Najważniejsze jednak jest to, KOGO DOBIERZE SOBIE DO WSPÓŁPRACY; jeżeli będą to kuple którzy są ćwierć-fachowcami, to sami wiecie, jak to może się skończyć;
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Przeglądając inne strony wiślackie natrafiłem na ciekawe info z wislaportal odnośnie typowań bukmaherów
![]() Oto pełna lista i szanse, zdaniem bukmachera: Wiktar Hanczarenka 6.00 Diego Simeone 6.00 Henrik Larsson 7.00 Czesław Michniewicz 10.00 Rafał Ulatowski 10.00 Gheorghe Hagi 11.00 Rudolf Assauer 11.00 Tomasz Kulawik 12.00 Verner Lička 13.00 ![]() Dan Petrescu 16.00 Qurban Qurbanov 21.00 Jerzy Engel 26.00 Dragomir Okuka 26.00 Dariusz Wdowczyk 51.00 Diego Armando Maradona 101.00 ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Bede o tym pamietał ![]()
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 10.08.2010 o godz. 15:39.
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Przewały, bezczelnosc, egoizm. Ten BUC powinien skonczyc w sadzie, z zakazem zblizania sie do stadionow. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeśli trener z Włoch to mogą być potencjalni kadydaci którzy (mogą nie muszą ) przedstawiać sie następująco:Simeone(jeden z faworytów),a jak już mowa o byłych piłkarzach Interu... Figo (który był łączony z kilkoma klubami w których miał objąć posade trenera) Nevio Scala(kolejny faworyt po Simeone)Gianluca Vialli ,Zaccheroni,Ciro Ferrara,Leonardo(były pilkarz i trener Milanu),Cesare Maldini( też były trener w sztabie Milanu w końcu w AC Milanie byle kogo nie zatrudniają potem trener Paragwaju)prawdopdobnie wszyscy są bez pracy i są doświadczonymi trenerami którzy są związani z Włochami możliwe że ktoś z nich tylko ciekawe który
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 10.08.2010 o godz. 16:47.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|