Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

ChG 06.08.2010 14:19

Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą?

Temat służący do dyskusji o tym, kto waszym zdaniem może zostać następcą Henryka Kasperczaka oraz o tym, czy przyszły trener może odmienić lub "zrobić krzywdę" Wiśle.

PhantomRanger 06.08.2010 14:23

Czy to ważne? Jeśli będzie wymagał długo tu nie popracuje, bo piłkarzyki pajacyki go zwolnią narzekając przy tym na ciężkie treningi.

SĘDZIA ZGRED 06.08.2010 14:24

Nie zależnie kto nim będzie, mam nadzieję że nie będzie to Polak -- bo on nie nauczy ich innej mentalności--o ile wogóle się da naszych kopaczy tego nauczyć. Pierwsze nazwiska pojawiające się to Simeone i Larsson więc zobaczymy który z nich da się wciągnąć w polskie piekiełko. Pozatym żeby efekty były widoczne to on musi mieć ze 2 lata szansy bezproblemowego trenowania naszych piłkarzy żeby to się nie skończyło jak z Petrescu...

Eustachy 06.08.2010 14:24

Czyli co, zostaje po staremu, tzn. wszystkiemu winny trener, ktory dostaje kopa w tylek, a pilkarzyki co do jednego moga spac spokojnie ? :evil:

Jesli tak, to kimkolwiek bedzie osoba, ktora obejmie zespol po Kasperczakau, zje zeby na tych samych kopaczach i najdalej za rok wyleci po sierpniowym blamazu w pucharach.

Nie to zebym byl jakims wielkim obronca Henka, bo nie dalej jak wczoraj pisalem, ze jesli tylko jest jakas ciekawa kandydatura jako alternatywa, to sam pozegnalbym pana Henryka bez chwili zawahania.
Nie rozumiem tylko dlaczego tak latwo przychodzi im negatywne ocenianie i zwalnianie trenerow, a z zawodzacymi nieustannie kopaczyskami pokroju Lobodzinskiego, Jirsaka itp. nawet nie podejmuje sie proby rozstania. Po prostu nie wierze, ze Cupial i reszta jego zalogi nie zdaja sobie sprawy z tego, jak cienkich i nierokujacych maja w kadrze kopaczy i ze to wlasnie material pilkarski jest w calej tej zabawie najistotniejszy.

Znam przyklady, kiedy zespol bez trenera gral dobrze i wygrywal (np. Sporting Lizbona kiedys przez bodaj 3 tygodnie, zupelnie pozbawiony coacha jechal w lidze rowno), ale o przypadkach kiedy zespol wygrywal bez pilkarzy (dobrych) jeszcze nigdy nie slyszalem.

rafalek 06.08.2010 14:26

http://tsw.com.pl/news/Po-najprostszej-linii-oporu-419

Przeprowadziłem małą analizę gry naszych zawodników w meczu z Karabachem. I niestety jak widać, większość z nich zawiodła. Zapraszam do dyskusji

Wizard 06.08.2010 14:26

Widzę tylko jedną opcję - trener z zagranicy, tylko i wyłącznie. Nie ma polskiego trenera, który by udźwignął te gwiazdki. I nie trener na zasadzie 'fajny kumpel', tylko wymagający od siebie i od piłkarzy, z twardą ręką.

wojteqs80 06.08.2010 14:29

Jeżeli mówimy o Polskich trenerach to tylko Probierz i ewentualnie Ulatowski ale obaj są zajęci więc to niemożliwe , chciałbym by był to trener z zagranicy niestety nie podam żadnego nazwiska z prostego powodu , trenerzy którzy przychodzą mi do głowy są dla nas nieosiągalni

gozev 06.08.2010 14:29

Henio się sam podał do dymisji - to akurat na "plus" dla niego ale tym samym zaczynamy sagę pt. "szukamy trenera, który najlepiej od zaraz osiągnie sukces!"
Ciekaw jestem czym Probierz potrafił wykrzesać z białostockich piłkarzy tyle ile pokazali wczoraj?

wojteqs80 06.08.2010 14:30

Jeżeli mówimy o Polskich trenerach to tylko Probierz i ewentualnie Ulatowski ale obaj są zajęci więc to niemożliwe , chciałbym by był to trener z zagranicy niestety nie podam żadnego nazwiska z prostego powodu , trenerzy którzy przychodzą mi do głowy są dla nas nieosiągalni

kolarz90 06.08.2010 14:30

Moge powiedzieć kogo nie chce: Majewski, Lenczyk, Michniewicz, Janas, Engel, Liczka, Nawałka, Okuka
Jeżeli chodzi o polaków to raczej tylko Nowak, ale wątpie żeby do nas przyszedł, raczej trener zagraniczny. Trudno mi określić jaki bo nie mam rozeznania :)

gozev 06.08.2010 14:31

Henio się sam podał do dymisji - to akurat na "plus" dla niego ale tym samym zaczynamy sagę pt. "szukamy trenera, który najlepiej od zaraz osiągnie sukces!"
Ciekaw jestem czym Probierz potrafił wykrzesać z białostockich piłkarzy tyle ile pokazali wczoraj?

Chesteroski 06.08.2010 14:32

Nie widzę kandydata, który potrafiłby teraz cokolwiek zmienić, zresztą to nie jest takie proste a cuda się nie zdarzają.

Jak już kiedyś pisałem, potrzeba kogoś kto zna się na trenerce (typ a la Bakero odpada) i z natury jest walczakiem, z drugiej strony musi umieć nie tylko zjebać piłkarzy ale i też potrafić do nich dotrzeć.

Kiedyś marzyło mi się zobaczyć Piotra Nowaka, ceniłem go jako piłkarza za charakter, ale dziś mu tego nie życzę, nie pracy z tym zespołem...

westersyl 06.08.2010 14:33

Żadnych Probierzów, Ulatowskich, Tylko trener z silną ręką z zagranicy wraz ze sztabem również z zagranicy.

Mistel 06.08.2010 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 954261)
Temat służący do dyskusji o tym, kto waszym zdaniem może zostać następcą Henryka Kasperczaka oraz o tym, czy przyszły trener może odmienić lub "zrobić krzywdę" Wiśle.

Roy Keane :>

Po burzy słońce wychodzi zza chmur!!

rozarian 06.08.2010 14:36

Już rok temu pisałem o Portugalczyku Jose Couceiro,byłym trenerze FC Porto,reprezentacji Litwy,a do niedawna tureckiego Gaziantepspor.Szkoda,że to nie będzie on.Dla mnie idealny trener dla Wisły.

kreseq 06.08.2010 14:38

Nie wiem czy trener zagraniczny zmieni mentalnosc waszych zawodnikow. Jeden juz sie staral i wiemy jak to sie skonczylo. Prezes moze nie wytrzymac "roku na zgranie" i wtedy nikt i nic nie pomoze.
W Polsce jedynie Probierz wam pozostaje.

PS: Janek Urban jest wolny i zawsze dobrze sie o Wisle wyrazal :D Mialby pewnie patent na Legie ;)

kolarz90 06.08.2010 14:39

O właśnie zapomniałem jeszcze Urbana dopisać do listy :)

arti 06.08.2010 14:40

Z Polski w tym momencie tylko Janas, ale to w tym momencie science fiction.
Zza granicy - każdy trener na którego nas stać będzie nadzieją ale i sporym ryzykiem bo nie możemy sobie pozwolić na "najwyższą połkę".

Krissu 06.08.2010 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojteqs80 (Post 954272)
i ewentualnie Ulatowski

Ulatowski ma już "ciekawą" fuchę.

Tylko trener z zagranicy.

johny96 06.08.2010 14:43

kreseq, spokojnie, nie cwaniakuj tak. Zobaczysz jak Legijka zagra, jak Was Maciuś przygotował do sezonu. ; ))

suchyTSW 06.08.2010 14:44

Może Luis Aragones ale to kompletne SF :D Ale pomarzyć można zawsze :P

pawulon-82 06.08.2010 14:45

Henryk Śmiałek bo odszedł z KS Borek.

szczepek19 06.08.2010 14:46

Scolari :D a tak na serio to... wolałbym Petrescu :)

Ajax 06.08.2010 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 954283)
Roy Keane :>

Po burzy słońce wychodzi zza chmur!!

Pomysł nie tyle genialny co fenomenalny:]

kreseq 06.08.2010 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 954300)
kreseq, spokojnie, nie cwaniakuj tak. Zobaczysz jak Legijka zagra, jak Was Maciuś przygotował do sezonu. ; ))

Mowisz ze mozna gorzej niz Kasper Was? Nie no...nie rob jaj bo szybciej biega moj pies po operacji na CCL :D
Temat jest o tym kto moze zastapic Henka, wiec mowie ze w Polsce Probierz i Urban pozostali z tych sensowniejszych :D

Zagraniczny musi miec cholerne duze poparcie waszego prezesa oraz miec sposob na przekonanie bandy kopaczy ze nie tylko pobiera sie kase ale i gra na calego.

Jakis na dorobku z zagranicy... lepszy chyba niz takie Kapki czy inne Liczki piczki ;) ? Smuda za ten tekst ma u mnie plusa...prawie tak duzego jak za tekst o Siadaczce :D

lucekj 06.08.2010 14:47

Znowu to samo....

Nie ukrywam, że wiązałem duże nadzieje z przyjściem Heńka mimo tego, że był proces i spadł z Górnikiem z ligi. Heniu mnie rozczarował niesamowicie, nie mam pojęcia dlaczego tak doświadczony trener nie potrafił zmienić oblicza partactwa, obiboctwa i wszystkiego co najgorsze w naszych "gwiazdach"/

Pytanie jest takie: CO DA ZMIANA TRENERA i tymczasowy stary doby KULA?? JAk zapewne znowu będziemy mieć kogoś z ŁAPANKI bahhhhhhhhhh

pawelwislak 06.08.2010 14:49

Dla mnie dwa wspomniane nazwiska czyli Simeone i Larsson byłyby wręcz rewelacją. Może i owszem zbyt dużego Doświadczenia nie mają ale obaj byli w największych klubach świata mogli by pomóc klubowi w budowie ośrodków szkoleniowych czy też zakładaniu Akademii Piłkarskiej jako że obaj widzieli te najlepsze wzorce. Pytanie tylko czy dostali by na tyle niezależności żeby uciągnąć nasz wóz pełen łajna ? Obaj z dobrym charakterem typy walecznych i ambitnych graczy. Priorytetem bardziej Diego ze względu na to że osiągnięcia trenerskie już ma, dodatkowo kiedyś był moim ulubionym piłkarzem naprawdę typ z charakterem. Henrik może bez doświadczenia ale pracował z najlepszymi trenerami świata, dużo potrafił no i zawsze był chory z ambicji...

funkykoval 06.08.2010 14:51

Tylko żeby się nie skończyło na kimś pokroju Mattheussa albo dziada, co to kiedyś osiągał wyniki, a od kilku lat szuka spokojnej emeryturki.

Najlepiej kogoś z Europy - a dla naszych leni najlepszy byłby śp Łobanowski - jakby im 2 razy obóz na Syberii zafundował, może zaczęliby grać na poziomie.....

blanco 06.08.2010 14:54

Simeone albo Larsson ? Heh, chyba Was za przeproszeniem pojebało ;] Ludzie z takimi nazwiskami nigdy nie przyjadą pracować do naszego burdelu, zapomnijcie. Polska to już niestety piłkarski trzeci świat.

koyoot 06.08.2010 14:54

Dwoch glownych kandydatow. Diego Simeone lub Henrik Larsson. Zaakceptowali wstepne propozycje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl