|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
.![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Proszę o opinie tych ośrodków szkolenia: OSK "Crazy" i OSK "Orzeł". Przyda mi się każda informacja, jak instruktorzy, poziom szkolenia itd.
![]()
Ostatnio edytowane przez Mamba : 12.07.2010 o godz. 14:53.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Szukam dobrej szkoły nauki jazdy na motocyklach w Krakowie. Nie chodzi mi koniecznie o najniższe stawiki ale o jakość nauki, bo trochę zielony jestem jeśli chodzi o motocykle jeszcze, a podchodzę do nich z dużym szacunkiem.
Słyszałem trochę dobrego o Krakowskiej Szkole Motocykli, może ktoś napisać coś na jej temat. Mieliście jakieś doświadczenia? Kurs robiłem w ubiegłym roku w Rolminex'ie przy NCK'u. Bez rozpisywania się, myślę że nie jest to najlepsza szkoła w Krakowie oferująca kurs na kat.A. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Witam !!
Termin na dziś miałem na godzinę 10:30. Wylosowali mnie o 11:36. Egzaminował mnie pan Władysław Wajda. Na placu wszystko bez problemu. Wyjechałem na miasto, w stronę ronda Dębie(tak się nazywa? Nie orientuje się w tamtych stronach). Potem po drogach osiedlowych jeździłem, parkowanie przodem, zawracanie, jazda po rondzie koło Galerii chyba, ze znakiem ustąp pierwszeństwa. Cały czas jak kierowałem, to się na mnie darł, że wrzucam 2 bieg za późno, że kierunkowskazy za wcześnie daje. Wróciłem do MORDu, zaparkowałem i przyszedł czas ogłoszenia wyniku. Ten o dziwo POZYTYWNY. A pan Wajda całkiem miły człowiek. Tak więc zdałem za 3 razem. Uffff. Teraz czekać trzeba troszkę na odbiór. A w tym momencie idę pić z tej szczęśliwej dla mnie okazji. Z Wiślackim Pozdrowieniem, |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja mam egzamin 28 lipca na Bronowicach
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A *******icie.... ten znak STOP to jakiś dla Was problem?
Wystarczy sie zatrzymać przednimi kołami na krawężniku miedzy kostką a asfaltem, kiwnac glowa w obie strony i srrrru ![]() E: Nie uwierzę, że ktoś na tym oblał. Poważnie! Łuk, górka, skrzyżowania, parkowania, zawrotki - rozumiem, ale zatrzymanie sie na widok znaku STOP to jest chyba pierwsza lekcja ![]()
Ostatnio edytowane przez StelmiOriginal : 14.07.2010 o godz. 19:15.
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
. Dziś zapisałem się na egzamin na kat.C. Ktoś zdawał? Jakieś rady? ![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mily, ale lubi się drzeć.
Co do znaku STOP, dziewczyna chwile przedemną na tym oblała... Ale w tym nie ma nic trudnego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mówiąc serio - osoby które oblewają na znaku STOP koło wyjazdu nie powinny w ogole dostać prawa jazdy do ręki - nawet za n-tym razem. Taka osoba powinna najpierw dojrzeć do tego. To nawet nie jest znak graficzny, jakiś odwrócony trójkąt, czerwone koło z białym 'czymś'.... TU PO PROSTU PISZE S T O P
Stop to stop. Wystarczy czytać. Rozumiem ze osoba pomyli ustap pierwszenstwa z droga z pierwszenstwem (ze stresu), no ale stop... : ) ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
długo trzeba czekać na termin egzaminu (łączony)?
a droga na ośrodek jest dalej remontowana? z ciekawostek: jakieś 3 lata temu zdawałam prawko na Koszykarskiej, po wyjeździe z ośrodka, dojeżdżam do świateł przed główną. Widze że czerwone to zatrzymałam sie. instruktor pyta "czemu nie jedziesz?" no to ja chcąc zaszpanować jak to nie znam przepisów ruchu drogowego mówię mu "bo mam czerwone" , a instruktor "ale masz strzałkę warunkową" . zastawiłam sobie lusterkiem i nie widziałam. Zdałam za 1-szym razem ![]() powodzenia wszystkim zdającym! ![]() http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881 Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
witam,
w temacie ``mam pytanie...`` nikt mi nie podpowiedzial.Zna ktos jakas dobra szkole jazdy kat. A ?najlepiej bez teorii bo prawko B mam prawie 10 lat..pozdrawiam ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zdawałem 5 lat temu kat.C. Udało mi się o dziwo zdać za I razem, w zasadzie bez żadnych problemów. Chyba jednak mam trochę benzyny we krwi bo ciężarowcem jeździłem tylko tyle co w szkole jazdy, bodaj 20 godzin :]
Rad jakiś specjalnych Ci nie dam bo cóż mógłbym napisać. Przede wszystkim nie stresować się zbytnio i MYŚLEĆ co się robi. Jeśli jeździsz autem to ruch drogowy nie powinien być dla Ciebie zaskoczeniem. Więc jeśli nic specjalnego się nie stanie to i wynik będzie pozytywny. Powodzenia życzę! palczi napisał(a):
Macie może jakieś szkoły które na kat.A dobrze przygotują do egzaminu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() Btw. Ustaliłam dziś termin na 12.08. łączony egz. Jakby ktoś miał jakieś uwagi, przestrogi to fajnie Noi jakieś komentarze co do egzaminatorów x) ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
masterlag - przy samym wyjezdzie z placu są 3 miejsca w ktorych mozesz oblac. Poza tym stopem, jest małe przewężenie i znak dotyczący pierwszeństwa przejazdu - mają je Ci, którzy wracają z miasta, oraz takie małe skrzyżowanko, gdzie pierwszeństwo mają ci z prawej.
Ja egzamin mam w ten czwartek. I czy ktoś może powiedzieć jak się to odbywa? Mam o 9:30 rozpoczęcie łączonego. Czy to znaczy ze wtedy wchodzę do sali komputerowej? Na takim kwitku mam napisane, że jest to godzina rozpoczęcia losowania. Potem po teorii siedzę w poczekalni i czekam, aż mnie wywołają.. I czy po zdanym (oby!) egzaminie praktycznym dostaję jakiś kwit od egzaminatora i idę do jakiegoś okienka, czy co? ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nieprawda, ten monitor jest zjebany i ja tam nie miałem swojego nazwiska, koleżanka tak samo. Po prostu wyczyta Cię egzaminator.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Miałam ustalony egzamin na 13:30, a o 13:20 pojawiło się moje nazwisko, więc lepiej przyjść wcześniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
ktos tu kiedys pisal o egzaminie na Ukrainie. moglaby sie ta osoba odezwac
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Miał już ktoś egzamin w Bronowicach ? Po jakich ulicach mniej więcej jeżdzą ?
![]()
TRÓJKOLOROWE BRONOWICE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Z tego co widziałem to tak, Bronowicka do Wks Wawel, często Lea i Zarzecze( tutaj czesto oblewają po skręcie w prawo przy wyjedzie tam gdzie Straż ludzie wjezdzaja na pas dla autobusów i uparcie jadą nim prosto aż do przystanku), do tego mydlniki i to rondko w Chełmie.
Ps. i częste parkowanie tam koło Salvator Tower. Ps2 Ma ktoś te mapki z trasami na kategorie A w jakiejś dużej rozdzielczości
Ostatnio edytowane przez WislakWiDoK : 26.07.2010 o godz. 21:37.
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co trzeba wziąć na egzamin? Tylko dowód osobisty i ten dokument z MORD?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko dowód wystarczy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i zawaliłem na ruszaniu pod górę. W waszych Yarisach też tak twardo sprzęgło wchodzi?
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie rozumiem jak można oblać na tym, wg mnie najprostsza rzecz na egzaminie ;p
![]()
BIEZANÓW STARY
BIEZANÓW NOWY BIEZANÓW ZAWSZE TRÓJKOLOROWY |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mistel, a zdradzisz nam jak Cię uczono ruszać pod górke? Bo to jest niemożliwe, ze oblałeś. Jaki miales nr samochodu? Bo pamietam ze jeden z nich naprawde źle chodził
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|