The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2010, 20:06
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
A co więcej na inne kategorie oprócz dobrej jazdy i przestrzegania przepisów ?
Spinanie przyczep, naczep, godziny pracy kierowcow, duzo wieksza znajomosc mechaniki pojazdow, duzo szersza znajomosc przepisow, nieporownywalnie wieksza trudnosc w wykonywaniu wszelkich manewrow drogowych .
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 12.07.2010, 14:50
Proszę o opinie tych ośrodków szkolenia: OSK "Crazy" i OSK "Orzeł". Przyda mi się każda informacja, jak instruktorzy, poziom szkolenia itd.
Ostatnio edytowane przez Mamba : 12.07.2010 o godz. 14:53.

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.07.2010, 09:32
Szukam dobrej szkoły nauki jazdy na motocyklach w Krakowie. Nie chodzi mi koniecznie o najniższe stawiki ale o jakość nauki, bo trochę zielony jestem jeśli chodzi o motocykle jeszcze, a podchodzę do nich z dużym szacunkiem.

Słyszałem trochę dobrego o Krakowskiej Szkole Motocykli, może ktoś napisać coś na jej temat. Mieliście jakieś doświadczenia?

Kurs robiłem w ubiegłym roku w Rolminex'ie przy NCK'u. Bez rozpisywania się, myślę że nie jest to najlepsza szkoła w Krakowie oferująca kurs na kat.A.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 13.07.2010, 09:52
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Szukam dobrej szkoły nauki jazdy na motocyklach w Krakowie. Nie chodzi mi koniecznie o najniższe stawiki ale o jakość nauki, bo trochę zielony jestem jeśli chodzi o motocykle jeszcze, a podchodzę do nich z dużym szacunkiem.

Słyszałem trochę dobrego o Krakowskiej Szkole Motocykli, może ktoś napisać coś na jej temat. Mieliście jakieś doświadczenia?

Kurs robiłem w ubiegłym roku w Rolminex'ie przy NCK'u. Bez rozpisywania się, myślę że nie jest to najlepsza szkoła w Krakowie oferująca kurs na kat.A.
http://www.oes.krakow.pl/
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.07.2010, 22:24
Szymek_R22 napisał(a):Wyświetl post
Mistel - zapisywałem się wczoraj i dostałem termin na 21 lipca.
Niestety ja byłem dziś, i terminy mają już na sierpień... Jutro idę z podaniem do dyrektora MORD.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.07.2010, 12:35
Witam !!
Termin na dziś miałem na godzinę 10:30. Wylosowali mnie o 11:36. Egzaminował mnie pan Władysław Wajda. Na placu wszystko bez problemu. Wyjechałem na miasto, w stronę ronda Dębie(tak się nazywa? Nie orientuje się w tamtych stronach). Potem po drogach osiedlowych jeździłem, parkowanie przodem, zawracanie, jazda po rondzie koło Galerii chyba, ze znakiem ustąp pierwszeństwa. Cały czas jak kierowałem, to się na mnie darł, że wrzucam 2 bieg za późno, że kierunkowskazy za wcześnie daje. Wróciłem do MORDu, zaparkowałem i przyszedł czas ogłoszenia wyniku. Ten o dziwo POZYTYWNY. A pan Wajda całkiem miły człowiek. Tak więc zdałem za 3 razem. Uffff. Teraz czekać trzeba troszkę na odbiór. A w tym momencie idę pić z tej szczęśliwej dla mnie okazji.

Z Wiślackim Pozdrowieniem,
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Stary 14.07.2010, 18:04
Ja mam egzamin 28 lipca na Bronowicach Wiec ominie mnie słynny znak "Stop" z koszykarskiej
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Stary 14.07.2010, 18:29
Mistel napisał(a):Wyświetl post
Ja mam egzamin 28 lipca na Bronowicach Wiec ominie mnie słynny znak "Stop" z koszykarskiej
Na Balickiej też jest znak STOP przy bramie...
Także Cię nie ominie...
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Stary 14.07.2010, 19:02
$iWu$ napisał(a):Wyświetl post
Na Balickiej też jest znak STOP przy bramie...
Także Cię nie ominie...
Wiem wiem Ale nie jest to ten słynny "złą sławą owiany"
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.07.2010, 19:12
A *******icie.... ten znak STOP to jakiś dla Was problem? Wystarczy sie zatrzymać przednimi kołami na krawężniku miedzy kostką a asfaltem, kiwnac glowa w obie strony i srrrru

E: Nie uwierzę, że ktoś na tym oblał. Poważnie! Łuk, górka, skrzyżowania, parkowania, zawrotki - rozumiem, ale zatrzymanie sie na widok znaku STOP to jest chyba pierwsza lekcja
Ostatnio edytowane przez StelmiOriginal : 14.07.2010 o godz. 19:15.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 14.07.2010, 19:19
janko04 napisał(a):Wyświetl post
Witam !!
Termin na dziś miałem na godzinę 10:30. Wylosowali mnie o 11:36. Egzaminował mnie pan Władysław Wajda. Na placu wszystko bez problemu. Wyjechałem na miasto, w stronę ronda Dębie(tak się nazywa? Nie orientuje się w tamtych stronach). Potem po drogach osiedlowych jeździłem, parkowanie przodem, zawracanie, jazda po rondzie koło Galerii chyba, ze znakiem ustąp pierwszeństwa. Cały czas jak kierowałem, to się na mnie darł, że wrzucam 2 bieg za późno, że kierunkowskazy za wcześnie daje. Wróciłem do MORDu, zaparkowałem i przyszedł czas ogłoszenia wyniku. Ten o dziwo POZYTYWNY. A pan Wajda całkiem miły człowiek. Tak więc zdałem za 3 razem. Uffff. Teraz czekać trzeba troszkę na odbiór. A w tym momencie idę pić z tej szczęśliwej dla mnie okazji.

Z Wiślackim Pozdrowieniem,
Ciekawie definiujesz miłych ludzi .

Dziś zapisałem się na egzamin na kat.C. Ktoś zdawał? Jakieś rady?
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 14.07.2010, 20:19
Mily, ale lubi się drzeć.
Co do znaku STOP, dziewczyna chwile przedemną na tym oblała... Ale w tym nie ma nic trudnego
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 14.07.2010, 20:28
Mówiąc serio - osoby które oblewają na znaku STOP koło wyjazdu nie powinny w ogole dostać prawa jazdy do ręki - nawet za n-tym razem. Taka osoba powinna najpierw dojrzeć do tego. To nawet nie jest znak graficzny, jakiś odwrócony trójkąt, czerwone koło z białym 'czymś'.... TU PO PROSTU PISZE S T O P

Stop to stop. Wystarczy czytać. Rozumiem ze osoba pomyli ustap pierwszenstwa z droga z pierwszenstwem (ze stresu), no ale stop... : )
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2010, 20:41
długo trzeba czekać na termin egzaminu (łączony)?
a droga na ośrodek jest dalej remontowana?

z ciekawostek: jakieś 3 lata temu zdawałam prawko na Koszykarskiej, po wyjeździe z ośrodka, dojeżdżam do świateł przed główną. Widze że czerwone to zatrzymałam sie. instruktor pyta "czemu nie jedziesz?" no to ja chcąc zaszpanować jak to nie znam przepisów ruchu drogowego mówię mu "bo mam czerwone" , a instruktor "ale masz strzałkę warunkową" . zastawiłam sobie lusterkiem i nie widziałam.
Zdałam za 1-szym razem
powodzenia wszystkim zdającym!
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881

Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg

Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.07.2010, 20:44. .
witam,
w temacie ``mam pytanie...`` nikt mi nie podpowiedzial.Zna ktos jakas dobra szkole jazdy kat. A ?najlepiej bez teorii bo prawko B mam prawie 10 lat..pozdrawiam
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2010, 02:07
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Dziś zapisałem się na egzamin na kat.C. Ktoś zdawał? Jakieś rady?
Zdawałem 5 lat temu kat.C. Udało mi się o dziwo zdać za I razem, w zasadzie bez żadnych problemów. Chyba jednak mam trochę benzyny we krwi bo ciężarowcem jeździłem tylko tyle co w szkole jazdy, bodaj 20 godzin :]

Rad jakiś specjalnych Ci nie dam bo cóż mógłbym napisać. Przede wszystkim nie stresować się zbytnio i MYŚLEĆ co się robi. Jeśli jeździsz autem to ruch drogowy nie powinien być dla Ciebie zaskoczeniem. Więc jeśli nic specjalnego się nie stanie to i wynik będzie pozytywny. Powodzenia życzę!

palczi napisał(a):
witam,
w temacie ``mam pytanie...`` nikt mi nie podpowiedzial.Zna ktos jakas dobra szkole jazdy kat. A ?najlepiej bez teorii bo prawko B mam prawie 10 lat..pozdrawiam?
Napisałem już kilka postów wyżej, że w ubiegłym roku robiłem kurs w rolminex'ie przy NCK'u. Na teorii trzeba się pojawić ale nie musisz być na wszystkich zajęciach. Natomiast co do praktycznej części to przyznam, że znajomemu bym tej szkoły nie polecił. Szkoła robi kursy na kat.A,B,C+E,D + kursy instruktorskie. Na placu jeździsz między masą samochodów. Ale największy mankament jest taki, że instruktor nie poświęca wiele uwagi kursantowi.. Jeśli ktoś jeździ i na kursie jest tylko dla papierka to nie ma sprawy, ja chciałem się nauczyć jeździć więc byłem tym trochę zawiedziony. No i pewnie trochę przez to nie udało mi się jeszcze egzaminu zdać...

Macie może jakieś szkoły które na kat.A dobrze przygotują do egzaminu?
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.07.2010, 18:51
anka1906 napisał(a):Wyświetl post
długo trzeba czekać na termin egzaminu (łączony)?
a droga na ośrodek jest dalej remontowana?

z ciekawostek: jakieś 3 lata temu zdawałam prawko na Koszykarskiej, po wyjeździe z ośrodka, dojeżdżam do świateł przed główną. Widze że czerwone to zatrzymałam sie. instruktor pyta "czemu nie jedziesz?" no to ja chcąc zaszpanować jak to nie znam przepisów ruchu drogowego mówię mu "bo mam czerwone" , a instruktor "ale masz strzałkę warunkową" . zastawiłam sobie lusterkiem i nie widziałam.
Zdałam za 1-szym razem
powodzenia wszystkim zdającym!
Ale przecież przy strzałce warunkowej też się trzeba zatrzymać i ustąpić pierwszeństwa pieszym i niektórym pojazdom. Mam to na świeżo- ostatnio na nauce jazdy jeszcze miałam taki przypadek i nie widząc przeszkód chciałam jechać... I się mi oberwało ale tak minimalnie, że "warunek" traktujemy jak Ustąp.. i że trzeba się zatrzymać, ''pokiwać głową'' i sru dopiero wtedy

Btw. Ustaliłam dziś termin na 12.08. łączony egz.
Jakby ktoś miał jakieś uwagi, przestrogi to fajnie Poza osławionym znakiem STOP
Noi jakieś komentarze co do egzaminatorów x)
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.07.2010, 18:59
masterlag - przy samym wyjezdzie z placu są 3 miejsca w ktorych mozesz oblac. Poza tym stopem, jest małe przewężenie i znak dotyczący pierwszeństwa przejazdu - mają je Ci, którzy wracają z miasta, oraz takie małe skrzyżowanko, gdzie pierwszeństwo mają ci z prawej.

Ja egzamin mam w ten czwartek. I czy ktoś może powiedzieć jak się to odbywa? Mam o 9:30 rozpoczęcie łączonego. Czy to znaczy ze wtedy wchodzę do sali komputerowej? Na takim kwitku mam napisane, że jest to godzina rozpoczęcia losowania. Potem po teorii siedzę w poczekalni i czekam, aż mnie wywołają.. I czy po zdanym (oby!) egzaminie praktycznym dostaję jakiś kwit od egzaminatora i idę do jakiegoś okienka, czy co?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
ABG-TSW
Senior Member

Stary 26.07.2010, 19:03
rafalek napisał(a):Wyświetl post
masterlag - przy samym wyjezdzie z placu są 3 miejsca w ktorych mozesz oblac. Poza tym stopem, jest małe przewężenie i znak dotyczący pierwszeństwa przejazdu - mają je Ci, którzy wracają z miasta, oraz takie małe skrzyżowanko, gdzie pierwszeństwo mają ci z prawej.

Ja egzamin mam w ten czwartek. I czy ktoś może powiedzieć jak się to odbywa? Mam o 9:30 rozpoczęcie łączonego. Czy to znaczy ze wtedy wchodzę do sali komputerowej? Na takim kwitku mam napisane, że jest to godzina rozpoczęcia losowania. Potem po teorii siedzę w poczekalni i czekam, aż mnie wywołają.. I czy po zdanym (oby!) egzaminie praktycznym dostaję jakiś kwit od egzaminatora i idę do jakiegoś okienka, czy co?
idziesz do poczekalni. Czekasz aż na monitorze pojawi się Twoje nazwisko i nr samochodu. Poczym wychodzi twój egzaminator i podchodzisz z nim do auta
,,Polscy piłkarze powinni przestać myśleć o Lidze Mistrzów, a zacząć grać"- Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
elomike
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.07.2010, 19:15
ABG-TSW napisał(a):Wyświetl post
idziesz do poczekalni. Czekasz aż na monitorze pojawi się Twoje nazwisko i nr samochodu. Poczym wychodzi twój egzaminator i podchodzisz z nim do auta
Nieprawda, ten monitor jest zjebany i ja tam nie miałem swojego nazwiska, koleżanka tak samo. Po prostu wyczyta Cię egzaminator.
Odpowiedz cytując
Endorfinka
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.07.2010, 19:20
Miałam ustalony egzamin na 13:30, a o 13:20 pojawiło się moje nazwisko, więc lepiej przyjść wcześniej.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.07.2010, 19:30
ktos tu kiedys pisal o egzaminie na Ukrainie. moglaby sie ta osoba odezwac bo nie chce mi sie szukac tego przez 39 stron
Odpowiedz cytując
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.07.2010, 20:56
Miał już ktoś egzamin w Bronowicach ? Po jakich ulicach mniej więcej jeżdzą ?
TRÓJKOLOROWE BRONOWICE
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.07.2010, 21:35
PauL napisał(a):Wyświetl post
Miał już ktoś egzamin w Bronowicach ? Po jakich ulicach mniej więcej jeżdzą ?
Z tego co widziałem to tak, Bronowicka do Wks Wawel, często Lea i Zarzecze( tutaj czesto oblewają po skręcie w prawo przy wyjedzie tam gdzie Straż ludzie wjezdzaja na pas dla autobusów i uparcie jadą nim prosto aż do przystanku), do tego mydlniki i to rondko w Chełmie.

Ps. i częste parkowanie tam koło Salvator Tower.
Ps2 Ma ktoś te mapki z trasami na kategorie A w jakiejś dużej rozdzielczości
Ostatnio edytowane przez WislakWiDoK : 26.07.2010 o godz. 21:37.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Stary 27.07.2010, 20:56
Co trzeba wziąć na egzamin? Tylko dowód osobisty i ten dokument z MORD?
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 27.07.2010, 21:27
Tylko dowód wystarczy
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Stary 28.07.2010, 11:53
No i zawaliłem na ruszaniu pod górę. W waszych Yarisach też tak twardo sprzęgło wchodzi?
Odpowiedz cytując
siwy0000
Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2010, 12:02
Nie rozumiem jak można oblać na tym, wg mnie najprostsza rzecz na egzaminie ;p
BIEZANÓW STARY
BIEZANÓW NOWY
BIEZANÓW ZAWSZE

TRÓJKOLOROWY
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.07.2010, 12:08
siwy0000 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem jak można oblać na tym, wg mnie najprostsza rzecz na egzaminie ;p
Ja oblałem 6 lat temu w lutym właśnie na górce... podobnie jak kilkanaście osób przede mną. Samo lód był.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 28.07.2010, 12:12
Mistel, a zdradzisz nam jak Cię uczono ruszać pod górke? Bo to jest niemożliwe, ze oblałeś. Jaki miales nr samochodu? Bo pamietam ze jeden z nich naprawde źle chodził
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów