The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2010, 22:34
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
wiem ze kazdy ma swoje zdanie ale poczekajcie jeszcze z Malym dajcie mu szanse jest przeciez mlody wszyscy pisza ze rozbija atmosfere w druzynie mnie sie wydaje ze nie jest az tak zle, jak cos wiecej powie to zaloze sie ze Sobol z Żurawiem i Brozkami szybko sprowadza go do parteru niegrzeczni pilkarze tez sa potrzebi to jest zycie niebedzie zawsze pieknie i kolorowo !!! ja osobiscie wierze ze Maly sie ogarnie i jeszcze bedzie z niego duzy pozytek.
Jakby tak Barcelona po wpadkach lub zlych zachowaniach zawodnikow odsuwała ich od składu albo sprzedawała to co chwile mieliby innych zawodnikow. Niestety w polsce jest glupia mentalnosc - po 1 zlym zachowaniu od razu najlepiej harakiri zastosowac na zawodniku.
kuba16 napisał(a):Wyświetl post
Na minus zaprezentowal sie napewno Gargula, Boguski i Pawel Brozek.
Nie wiem jakie minusy tam widziales ale spoko.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 22.07.2010 o godz. 22:37.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.07.2010, 22:38
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Mnie martwi sytuacja w której wszystkich wypożyczamy, z jednej strony dobrze- wiadomo, ale jak oni się rozwiną a Wisły nie będzie stać na ich wykup to będzie smutno. Na razie jest ok, zobaczymy co dalej.
Chyba klub parafując umowę wypożyczenia zapisuje w niej ile trzeba za zawodnika zapłacić w razie uruchomienia procedury pierwokupu. Przynajmniej tak to powinno wyglądać według mnie. Inaczej jakiekolwiek wypożyczenie nie ma sensu, bo celem naszej polityki transferowej jest zyskowna sprzedaż zawodników.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.07.2010, 22:38
ten Sloweniec to Rok Elsner

zwazcie na liczbe jego meczy w mlodziezowce

http://en.wikipedia.org/wiki/Rok_Elsner

tylko co go tak do Kuwejtu wywialo, czyzby kasa kasa kasa?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.07.2010, 22:39
zordon napisał(a):Wyświetl post
na forum wszyscy są zgodni, na trybunach (sektor 1,4) też, a skwk ... skandowało po meczu "Patryk Małecki"
Żenada.
Pojęcie "mieć znajomości" zyskało dla mnie zupełnie nowy, wiślacki wymiar
Gniazdowy wyraźnie powiedział, że skandujemy mu dla otuchy, żeby trochę zmądrzał. Jak nie wiesz o co chodzi to weź się nie wypowiadaj i wstrzymaj się z pojazdem na skwk.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
SĘDZIA ZGRED
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.07.2010, 22:39
murray napisał(a):Wyświetl post
Chyba klub parafując umowę wypożyczenia zapisuje w niej ile trzeba za zawodnika zapłacić w razie uruchomienia procedury pierwokupu. Przynajmniej tak to powinno wyglądać według mnie. Inaczej jakiekolwiek wypożyczenie nie ma sensu, bo celem naszej polityki transferowej jest zyskowna sprzedaż zawodników.
A przykład Alvareza... gość chciał za dużo zarabiać... i tyle z pierwokupu...
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
Odpowiedz cytując
Popołudniowy Pisarz
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 22.07.2010, 22:40
Patrząc na to okienko transferowe Wisły, w już tym momencie można je już zaliczyć na '+'.
Wzmocniona została ofensywa (czyli to co było u nas największym mankamentem) - Żurawski, Rios, Paljić, do obrony przyszedł Cikosz oraz Bunoza, oraz zakończył się serial pt. 'szukanie bramkarza' - Jovanić.
Podobno z Wilkiem już mamy podpisany kontrakt, z Chavezem także ponoć 'wszystko ustalone'. Na testy przychodzi Mendy, wspomniany na futbolnews.pl słoweniec Elsnar + kolejny napastnik Tiboni.
Co mi się podoba, to że wszyscy (prócz 'Żurawia' i Paljicia) są zawodnikami młodymi, perspektywicznymi, grający w młodzieżówkach swoich krajów. Dla hejterów - Mendy grał w u-17 Francji.
Widać pan Basałaj wykonuje w klubie dobrą pracę, jak na tak krótki okres urzędowania, co bardzo cieszy

Pozdrawiam.
'Słowa mogą być jak promienie Roentgena; jeśli używać ich właściwie, przenikną wszystko. Czytasz i słowa cię przeszywają.'
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.07.2010, 22:41
sportnh napisał(a):Wyświetl post
ten Sloweniec to Rok Elsner

zwazcie na liczbe jego meczy w mlodziezowce

http://en.wikipedia.org/wiki/Rok_Elsner

tylko co go tak do Kuwejtu wywialo, czyzby kasa kasa kasa?
W tej ilosci rozegranych spotkan sa bledy. Reprezentacje nie graja tylu meczow w sezonie. Jutrzejszy mecz z KSZO zapowiada sie ciekawie. Pewnie Elias i Afsarli jeszcze zagraja. Moze juz Wilk.
Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 22.07.2010, 22:42
Dobra. Sprawdziłem na stronce Lorient. Mendy to jest jednak to "dobrze zbudowana" opcja.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2010, 22:42
ja tam nie zaluje ze Alvareza nie ma, napewno nie zaslugiwal na pensje miedzy 250 000 a 300 000 euro, do dzis jak sobie przypominam jego baloniki to mnie cos chyta...

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.07.2010, 22:43
Mam nadizeje, ze sprowadzimy stopera pokroju Chaveza , bo ci testowani nie wygladaja zbyt ciekawie.
Odpowiedz cytując
kotlet06
Member

Od: 07.2009

Wisoman napisał(a):Wyświetl post
Colin dobrze prawisz atmosfera w na treningu w szatni podczas meczu jest wazna gdy znajdzie sie dwoch takich pokroju Małego ktorzy zamiast pomoc nowemu koledze wytłumaczyc spokojnie to machaja łapami zjesc Cie chca wzrokiem to pozniej gra wyglada jak w reprze trójkolorowych.
O to chodzi. Piłka nożna jest grą drużynową i jednym z najważniejszych elementów jest dobra atmosfera. Obserwowałem dzisiaj szczególnie na stadionie Cikosa, a potem Małego, jak wszedł. Cikos, może nie jest wirtuozem techniki, ale widać, że chłopak wnosi dużo dobrej energii i jak grał z Bogusiem na prawej flance to jakoś to wyglądało. Jak wszedł Małecki, to zaczęło się machanie łapami, a co gorsze spowalnianie akcji przez Małego. Wieczne kiwki i holowanie piłki były tak denerwujące, że aż strach. Mam nawet taką teorię, że Kasperczak wpuścił Małego, żeby udowodnić, że teraz nadaje się na ławkę.
Jest tylko jeden problem. Żeby się go pozbyć to musi mu dawać jednak grać od czasu do czasu. Bo to, że Małecki jest do odstrzału to jest jasne i oczywiste. Cupiał nie wybacza. Nie wybaczył Kłosowi za Panathinaikos, nie wybaczył Kosowskiemu za waciki, to tym bardziej nie wybaczy Małeckiemu.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Ciekaw jestem jak zareaguje Cupiał ,że Smuda sie wypeplał co bedzie w zimie bo to miało zostac w tajemnicy.Przynajmniej znowu bede miał robote z transferami
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 22.07.2010, 22:44
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
Tylko Alvarezowi płaciliśmy jakiś procent tego, co zarabiał we Włoszech, a ten chciał od Wisły tyle, ile wpływało mu na konto co miesiąc od Regginy i od nas.
Co do Cikosa, Riosa czy Chaveza to myślę, że u nas zarobiliby w razie podpisania kontraktu znacznie więcej niż w swoich macierzystych klubach.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.07.2010, 22:45
SĘDZIA ZGRED napisał(a):Wyświetl post
A no właśnie, nie lepiej podpisać na rok z opcją przedłużenia na X lat.
Co do tego Roka Elsnera- po kiego nam kolejny defensywny pomocnik?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.07.2010, 22:49
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie sĄ ****a malkontenci!!!!?
Komentarz z portalu:
Cytat:
nie za dużo tych transferów?xD.... ale serio. troche dużo..
Ludzie, RZĄDZICIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Żeby nie było OFFTOPA, to żaden włoski obrońca nie przyjedzie na testy, Borek mówiąc o Włochu, miał na myśli Tiboniego.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.07.2010, 22:49
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
W tej ilosci rozegranych spotkan sa bledy. Reprezentacje nie graja tylu meczow w sezonie. Jutrzejszy mecz z KSZO zapowiada sie ciekawie. Pewnie Elias i Afsarli jeszcze zagraja. Moze juz Wilk.
Wasiu, tam chodzi o lata, a nie typowo sezony jak w klubach, wiec moze tyle byc, mlodzi graja i to duzo. A 45 meczow w u-16 to pewnie chodzi takze i o mecze PRZED 2002, tylko nie jest to zaznaczone.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 22.07.2010, 22:50
Przeciez z tego co jest napisane w necie, ELSNER to typowy STOPER.
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

A skąd wiesz, że o Wilku to prawda? W studiu na Polsacie nie było mowy o żadnym polaku, który miałby przejść do Wisełki.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

na poczatku kariery gral na prawej obronie z tego co pamietam, bo w starszych FM'ach byl talenciakiem
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
kotlet06
Member

Od: 07.2009

Stary 22.07.2010, 22:53
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Taa, Małecki poszedl po rozum..Gosc wyszedl na rozgrzewke po przerwie, w czasie gdy Jirsak,Łobo i Kirm sie rozgrzewali on podpierajac bande ogladal sobie mecz i tak ogladal podparty do 71 min po czym przywolany przez kogos ze sztabu pobiegl pod lawke i z marszu wszedl na boisko!Dziekuje za takiego profesjonaliste!Jak ktos tyle daje za niego to wcisnac go do tej Turcji bez zastanowienia!
Też to zauważyłem. A młyn po meczu skandował "Patryk Małecki". Jeszcze brakowało: "Maciek! Skorża!" To nie jest ten temat, ale nienawiść SKWK do Kasperczaka doszła do granic absurdu.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Kompletnie nie opłacalne. W takim wypadku zawodnika trzeba bowiem wykupić, co kosztuje znacznie więcej niż wypożyczenie. Sam się zastanów... Mnie się bardzo podoba obecne podejście naszych władz do transferów. Z tym, że z konkretną oceną poszczególnych wzmocnień musimy się póki co jednak wstrzymać.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Hmm.. to może i ja się wypowiem. Próbując ułożyć w klocki to wszystko co się dzisiaj wydarzyło, wszystkie infa i wypowiedzi, wychodzi na to, że jutro zaprezentują pewnie Riosa, Wilka to myśle bankowo, może do tego dojdzie jakiś obrońca, ale na pewno nie Chavez. O Chavezie pisze że w sobote będzię w Polsce, więc będzie jak z Draganem, w sobotę info na oficjalnej zaś w poniedziałek konferencja z prezentacją, być może ktoś jeszcze, oby.

Interpretując słowa Smudy w Polsacie można wysunąć prosty wniosek, jeżeli to prawda.Pan Cupiał kazał podpisywać takie kontrakty ( wypożyczenie + pierwokup ) zaś w zimie siądzie się, przemyśli i wtedy jak np. taki Rios pyknie powiedzmy 10 bramek albo Cikos będzie grał tak jak dzisiaj to się da za nich nawet i po te 500 tys euro za transfer i dobre kontrakty i już. Brawo Zarząd i BRAWO p. Bogusławie ! W końcu!

Wybaczcie ale muszę jeszcze jedno dodać, nie mogłem się powstrzymać Patrząc na zdjęcia naszych potencjalnych nowych zawodników czyli Osmana Chaveza i Namaie Mendy nasuwa mi się taka myśl. Prosta taktyka. Jak się ich ustawi obu na środku obrony to nie dość że już nikt się tam nie przeciśnie, nawet Frankowski, to do tego biedni napastnicy z naszej rodzimej i pewnie z Europy również po prostu będą sobie zdawać sprawy że za tymi dwoma panami to na pewno się już piekło zaczyna a oni bram pilnują. To na pewno nikt tam nie pójdzie
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 22.07.2010, 22:55
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Cikos czy Chavez tak, co do Riosa mam wątpliwości, czy w River płacą gorzej niż u nas.
Z tym że w River to już Riosa raczej nie chcieli.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2010, 22:56
ale brame walną z przerzutki Elsner w barwach Interbloku Ljubljana.Stadiony świata !!!
http://www.youtube.com/watch?v=I3-mkIapQjY&NR=1
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Zakazana strona mówi Midfield - Defensive Midfield!!!! W zasadzie nie mam nic przeciwko, widać że chłop coś gra, ale czy nie lepiej stawiać na Polaka. Ja wiem że powiedzenie "dobre bo Polskie" ma się nijak do naszych piłkarzy ale kurde, fajnie by było jak by tego Wilka Sobol nauczył grać, dla ogólnego dobra!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Cikos czy Chavez tak, co do Riosa mam wątpliwości, czy w River płacą gorzej niż u nas.
Myślę że Rios zarabiał tam niewiele i jednym z 2 powodów dla jakich do nasz przyszedł to kasa - drugi to o wiele większa możliwość gry.
Rios jest wychowankiem który de facto nie przebił się do 1 jedenastki a ostatnio to w ogóle nie grał więc nie miał kiedy zapracować na dobry kontrakt.Czołówka tam na pewno zarabia dobrze ale nie Rios
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 22.07.2010, 22:58
SeQ napisał(a):Wyświetl post
Kompletnie nie opłacalne. W takim wypadku zawodnika trzeba bowiem wykupić, co kosztuje znacznie więcej niż wypożyczenie. Sam się zastanów... Mnie się bardzo podoba obecne podejście naszych władz do transferów. Z tym, że z konkretną oceną poszczególnych wzmocnień musimy się póki co jednak wstrzymać.
Otóż to. Wisła chce przeprowadzać transfery, ale w Polsce jest brak "materiału ludzkiego", a ściąganie zawodnika zagranicznego obarczone jest pewnym ryzykiem. Dlatego w ramach minimalizowania tego ryzyka wypożyczamy zawodnika, by przekonać się co do jego możliwości i w razie powodzenia przeprowadzić transfer definitywny.
lysy9055 napisał(a):Wyświetl post
A skąd wiesz, że o Wilku to prawda? W studiu na Polsacie nie było mowy o żadnym polaku, który miałby przejść do Wisełki.
Pewnie prezes Korony wstał prawą nogą i chciał sobie porobić jaja, więc wypuścił informację, że Wilk idzie do Wisły.
Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.07.2010, 22:58
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Mam nadizeje, ze sprowadzimy stopera pokroju Chaveza , bo ci testowani nie wygladaja zbyt ciekawie.
Myślę, że chodzi o opcję jeden z testowanych + Chavez
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.07.2010, 23:00
BronekTS napisał(a):Wyświetl post
Wybaczcie ale muszę jeszcze jedno dodać, nie mogłem się powstrzymać Patrząc na zdjęcia naszych potencjalnych nowych zawodników czyli Osmana Chaveza i Namaie Mendy nasuwa mi się taka myśl. Prosta taktyka. Jak się ich ustawi obu na środku obrony to nie dość że już nikt się tam nie przeciśnie, nawet Frankowski, to do tego biedni napastnicy z naszej rodzimej i pewnie z Europy również po prostu będą sobie zdawać sprawy że za tymi dwoma panami to na pewno się już piekło zaczyna a oni bram pilnują. To na pewno nikt tam nie pójdzie
Hahaha! Dobre
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 22.07.2010, 23:01
SeQ napisał(a):Wyświetl post
Masz rację, ale wiesz jak to jest, jak czegoś do końca nie masz to nie jest twoje. Z zawodnikiem może być różnie, klub może kręcić, manager może kręcić, zawodnik może kręcić a tak wszyscy mają gówno do gadania. Oczywiście piszę teoretycznie ale życie to życie, zresztą, ostatnio Wisełka przynosi tyle radości!!! A dzisiejszy meczyk po tak wspaniałym dniu jest jak wisienka na torcie!
Tylko powiedzcie mi co SMUDA gadał o jakiś planach Cupiała?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów