|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Chyba klub parafując umowę wypożyczenia zapisuje w niej ile trzeba za zawodnika zapłacić w razie uruchomienia procedury pierwokupu. Przynajmniej tak to powinno wyglądać według mnie. Inaczej jakiekolwiek wypożyczenie nie ma sensu, bo celem naszej polityki transferowej jest zyskowna sprzedaż zawodników.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten Sloweniec to Rok Elsner
zwazcie na liczbe jego meczy w mlodziezowce http://en.wikipedia.org/wiki/Rok_Elsner tylko co go tak do Kuwejtu wywialo, czyzby kasa kasa kasa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Gniazdowy wyraźnie powiedział, że skandujemy mu dla otuchy, żeby trochę zmądrzał. Jak nie wiesz o co chodzi to weź się nie wypowiadaj i wstrzymaj się z pojazdem na skwk.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
WIERNY ZAWSZE WIŚLE
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Patrząc na to okienko transferowe Wisły, w już tym momencie można je już zaliczyć na '+'.
Wzmocniona została ofensywa (czyli to co było u nas największym mankamentem) - Żurawski, Rios, Paljić, do obrony przyszedł Cikosz oraz Bunoza, oraz zakończył się serial pt. 'szukanie bramkarza' - Jovanić. Podobno z Wilkiem już mamy podpisany kontrakt, z Chavezem także ponoć 'wszystko ustalone'. Na testy przychodzi Mendy, wspomniany na futbolnews.pl słoweniec Elsnar + kolejny napastnik Tiboni. Co mi się podoba, to że wszyscy (prócz 'Żurawia' i Paljicia) są zawodnikami młodymi, perspektywicznymi, grający w młodzieżówkach swoich krajów. Dla hejterów - Mendy grał w u-17 Francji. Widać pan Basałaj wykonuje w klubie dobrą pracę, jak na tak krótki okres urzędowania, co bardzo cieszy ![]() Pozdrawiam. ![]()
'Słowa mogą być jak promienie Roentgena; jeśli używać ich właściwie, przenikną wszystko. Czytasz i słowa cię przeszywają.'
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dobra. Sprawdziłem na stronce Lorient. Mendy to jest jednak to "dobrze zbudowana" opcja.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
ja tam nie zaluje ze Alvareza nie ma, napewno nie zaslugiwal na pensje miedzy 250 000 a 300 000 euro, do dzis jak sobie przypominam jego baloniki to mnie cos chyta...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Mam nadizeje, ze sprowadzimy stopera pokroju Chaveza
, bo ci testowani nie wygladaja zbyt ciekawie. |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Jest tylko jeden problem. Żeby się go pozbyć to musi mu dawać jednak grać od czasu do czasu. Bo to, że Małecki jest do odstrzału to jest jasne i oczywiste. Cupiał nie wybacza. Nie wybaczył Kłosowi za Panathinaikos, nie wybaczył Kosowskiemu za waciki, to tym bardziej nie wybaczy Małeckiemu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ciekaw jestem jak zareaguje Cupiał ,że Smuda sie wypeplał co bedzie w zimie bo to miało zostac w tajemnicy.Przynajmniej znowu bede miał robote z transferami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Cikosa, Riosa czy Chaveza to myślę, że u nas zarobiliby w razie podpisania kontraktu znacznie więcej niż w swoich macierzystych klubach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wasiu, tam chodzi o lata, a nie typowo sezony jak w klubach, wiec moze tyle byc, mlodzi graja i to duzo. A 45 meczow w u-16 to pewnie chodzi takze i o mecze PRZED 2002, tylko nie jest to zaznaczone.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
![]() http://xyz1906.mybrute.com/ |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kompletnie nie opłacalne. W takim wypadku zawodnika trzeba bowiem wykupić, co kosztuje znacznie więcej niż wypożyczenie. Sam się zastanów... Mnie się bardzo podoba obecne podejście naszych władz do transferów. Z tym, że z konkretną oceną poszczególnych wzmocnień musimy się póki co jednak wstrzymać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Hmm.. to może i ja się wypowiem. Próbując ułożyć w klocki to wszystko co się dzisiaj wydarzyło, wszystkie infa i wypowiedzi, wychodzi na to, że jutro zaprezentują pewnie Riosa, Wilka to myśle bankowo, może do tego dojdzie jakiś obrońca, ale na pewno nie Chavez. O Chavezie pisze że w sobote będzię w Polsce, więc będzie jak z Draganem, w sobotę info na oficjalnej zaś w poniedziałek konferencja z prezentacją, być może ktoś jeszcze, oby.
Interpretując słowa Smudy w Polsacie można wysunąć prosty wniosek, jeżeli to prawda.Pan Cupiał kazał podpisywać takie kontrakty ( wypożyczenie + pierwokup ) zaś w zimie siądzie się, przemyśli i wtedy jak np. taki Rios pyknie powiedzmy 10 bramek albo Cikos będzie grał tak jak dzisiaj to się da za nich nawet i po te 500 tys euro za transfer i dobre kontrakty i już. Brawo Zarząd i BRAWO p. Bogusławie ! W końcu!Wybaczcie ale muszę jeszcze jedno dodać, nie mogłem się powstrzymać Patrząc na zdjęcia naszych potencjalnych nowych zawodników czyli Osmana Chaveza i Namaie Mendy nasuwa mi się taka myśl. Prosta taktyka. Jak się ich ustawi obu na środku obrony to nie dość że już nikt się tam nie przeciśnie, nawet Frankowski, to do tego biedni napastnicy z naszej rodzimej i pewnie z Europy również po prostu będą sobie zdawać sprawy że za tymi dwoma panami to na pewno się już piekło zaczyna a oni bram pilnują. To na pewno nikt tam nie pójdzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Z tym że w River to już Riosa raczej nie chcieli.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale brame walną z przerzutki Elsner w barwach Interbloku Ljubljana.Stadiony świata !!!
http://www.youtube.com/watch?v=I3-mkIapQjY&NR=1 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakazana strona mówi Midfield - Defensive Midfield!!!!
W zasadzie nie mam nic przeciwko, widać że chłop coś gra, ale czy nie lepiej stawiać na Polaka. Ja wiem że powiedzenie "dobre bo Polskie" ma się nijak do naszych piłkarzy ale kurde, fajnie by było jak by tego Wilka Sobol nauczył grać, dla ogólnego dobra! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Rios jest wychowankiem który de facto nie przebił się do 1 jedenastki a ostatnio to w ogóle nie grał więc nie miał kiedy zapracować na dobry kontrakt.Czołówka tam na pewno zarabia dobrze ale nie Rios ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie prezes Korony wstał prawą nogą i chciał sobie porobić jaja, więc wypuścił informację, że Wilk idzie do Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko powiedzcie mi co SMUDA gadał o jakiś planach Cupiała |
|
|

|