The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2010, 13:32
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
a czy nam trzeba 20? nie, trzeba nam jednego.
Chcąc udanie grać w lidze i pucharach, a także zapełnić stadion, trzeba nam nie jednego, a przynajmniej jeszcze czterech naprawdę wartościowych i klasowych zawodników. Nieodpowiedzialne jest zawężanie tej liczby tylko do kolejnego stopera.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.07.2010, 13:38
kha1 napisał(a):Wyświetl post

Dla mnie gracze z tamtego regionu są co najwyżej przeciętni i trafienie kogoś o wyjątkowo dobrych umiejętnościach graniczy niemal z cudem. Naprawdę jesteście w stanie wymienić ze 20 klasowych graczy z bałkanów? Ja nie.
Poważnie się pytasz? Tylko z kadr Serbii, Chorwacji, Bośni, Czarnogóry, Słowenii, Macedonii i Bułgarii da się wykombinować z 50 piłkarzy, z których każdy jest lepszy od kogokolwiek w naszej lidze, w tym paru należących do światowej czołówki. Kim może się pochwalić Polska?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 07.07.2010, 13:40
Markus napisał(a):Wyświetl post
Chcąc udanie grać w lidze i pucharach, a także zapełnić stadion, trzeba nam nie jednego, a przynajmniej jeszcze czterech naprawdę wartościowych i klasowych zawodników. Nieodpowiedzialne jest zawężanie tej liczby tylko do kolejnego stopera.
wiem i się oczywiście zgadzam Markus, z tym że ja akurat odniosłem się do tego stopera, którego mielibyśmy dokupić do Bunozy z bałkanów. (cytat w poście kha1)
Odpowiedz cytując
twardybidon
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.07.2010, 13:44
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
Tak dokładnie do czwartku , no zobaczymy kto jeszcze z testowanych dołączy do składu na ów mecz. Na pewno jutro wiele się okaże po meczu z Hanowerem , wiadomo już , że nie zagra Kirm , a w angaż tego napastnika Atlanty Bergamo to nie wierze.
Nie do czwartku tylko do piątku 9 lipca do północy

Cytat:
- II runda eliminacji LE - 9 lipca do północy
- III runda eliminacji LE - 23 lipca do północy
- IV runda eliminacji LE - 9 sierpnia do północy
Odpowiedz cytując
dodo19891989
Member

Od: 01.2008

Stary 07.07.2010, 13:55
http://www.futbolnews.pl/informacje/...rty-wisly.html
Chyba temat pozyskania Milinkovica oddala się...

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 07.07.2010, 13:57
W jakich godzinach wracamy w piątek do Krakowa?
Pytam bo myślę czy będzie w ten dzień jakaś konferencja z Czikoszem, Bunozą i ewentualnie z którymś z testowanych (po cichu liczę na jeszcze kogoś). Jest jeszcze sprawa nowych koszulek Adidasa.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.07.2010, 13:58
wiśnia napisał(a):Wyświetl post
dlaczego takie półśrodki jak wypożyczenie? czy po sprzedaniu Głowy i Marcelo nie stac nas na kupno wmiare porządnego napadziora? a może mamy ich za dużo? co to za polityka wypożyczania? i tak wiadomo że w razie jeśli się sprawdzi nie kupimy go bo znowu będzie kosztował 400 tys euro...to jest takie chwilowe łatanie braków w składzie....
Bo on pewnie tyle zarabia,że stać nas tylko na opłacenie 50% jego kontraktu. Tak jak w przypadku Alvareza. W Italii najmniejszy podpis pod kontraktem to jakieś 200 tysiecy. Kupno odpada,bo nie dośc,że trzeba by zapłacić odstepne,pewnie koło miliona euro, to jeszcze trzeba b facetowi płacić jak na nasze warunki gigantyczny kontrakt.
Proponuje zdać sobie sprawe,że na rynku transferowym to jesteśmy malutcy. Nasza siła w wypozyczeniach, ściągniu młodych jak Marcelo. Sprowadzić zawodnika,że milion euro to nie problem. Gdyby był to jednorazowy wydatek to pewnie klub by go poniósł. Ale niestety utrzymanie takiego gościa duzo kosztuje. I to przez kilka lat. Nasze kluby są biedne i nie ma co narzekać,że działają tak a nie inaczej. Z drugiej strony nikt nie broni szkolenia młodziezy i rozbudowywania siatki scautów,aby takich Marcelo mieć kilku co roku. W tym nasza siła.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.07.2010, 13:58
dodo19891989 napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbolnews.pl/informacje/...rty-wisly.html
Chyba temat pozyskania Milinkovica oddala się...
jesli to prawda, to mam nadzieje ze Wisla zrezygnuje z niego... koles zbyt pazerny na kase, niech wpierw przyjdzie, pokaze na co go stac i wtedy dostanie najwyzej wiecej
i tak ponoc mial zarabiac najwiecej w Wisle i miec najwyzszy kontrakt w historii klubu, takze bez jaj.. czekac to on sobie moze kasa, kasa, ale jakis umiar nalezy utrzymac, a nie chce takich ktorym tylko zielone w glowie
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Stary 07.07.2010, 14:01
kha1 napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mam pojęcia skąd wśród tylu kibiców Wisły znalazło się przekonanie, że gracz z bałkanów to prawdziwa perełka i trzeba ich ściągać całymi tuzinami.

Dla mnie gracze z tamtego regionu są co najwyżej przeciętni i trafienie kogoś o wyjątkowo dobrych umiejętnościach graniczy niemal z cudem. Naprawdę jesteście w stanie wymienić ze 20 klasowych graczy z bałkanów? Ja nie.
Dokładnie tak jak powiedział jeden z moich poprzedników wystarczy spojrzeć na reprezentacje choćby Serbii i Chorwacji gdzie są zawodnicy najwyższej światowej klasy, a na ławkach tych zespołów zawodnicy, którzy tak jak Marcelo znacznie przerastają poziom naszej ligi. Jestem zdziwiony, że ktoś może negować poziom zawodników z Bałkanów, oczywiście nie każdy zawodnik z tamtych regionów będzie wzmocnieniem naszej drużyny ale odpowiednio wyselekcjonowana grupa owszem.

Odnośnie tego napastnika z Włoch, to byłbym za takim wypożyczeniem, gdyż może on być niezłym zawodnikiem, a jeśli się nie sprawdzi no to w zimie powiemy mu do widzenia, zupełnie tak jak naszemu byłemu Bułgarskiemu napastnikowi.
Rozumiem, że większość chciałaby widzieć zawodników, którzy w Serie B strzelają po 20 goli ale tacy zawodnicy są poza naszym zasięgiem, gdyż chętni na ich usługi są prezesi drużyn z Serie, z którym konkurować nie możemy.
Pewnie, że można sprowadzić zawodnika z Brazylii(tak jak zrobiła to Legia) ale taki zawodnik również może okazać się nie wypałem ze względu na aklimatyzację czy zupełne nieprzygotowanie do sposobu europejskiej gry.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.07.2010, 14:02
Nie wiadomo też ile Wisła mu zaproponowała pieniędzy. Nie wiem ile w tym prawdy ale obiło mi się o uszy, że ponad 300 tyś euro.Jeśli nie akcjeptuje tego, to niech zdupca. Chłopak nic nie osiągnął a gwiazdorzy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 07.07.2010, 14:03
nawet nie wiadomo czy to prwda.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
dodo19891989
Member

Stary 07.07.2010, 14:06
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
jesli to prawda, to mam nadzieje ze Wisla zrezygnuje z niego... koles zbyt pazerny na kase, niech wpierw przyjdzie, pokaze na co go stac i wtedy dostanie najwyzej wiecej
i tak ponoc mial zarabiac najwiecej w Wisle i miec najwyzszy kontrakt w historii klubu, takze bez jaj.. czekac to on sobie moze kasa, kasa, ale jakis umiar nalezy utrzymac, a nie chce takich ktorym tylko zielone w glowie
Wiesz, to zależy jaką kase mu Wisła zaproponowała...jesli dostał taki sam kontrakt jak obecnie ma w klubie, to powiem Ci szczerze, że ja sam też bym sie nie zgodził(i Ty pewnie też) Wiadomo, sportowy awans, Wisła to już w jakimś sensie renomowany klub w Polsce, i dla niego też to jest lepsze rozwiązanie, ale jak dostał "śmieszne" pieniądze to nie oszukujmy się...ale takim sposobem talentów do siebie nie ściągniemy.

Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Milinkovic, gwiazda ligi Słowackiej...
Chłopak zachowuje się jakby był gwiazdą ale w lidze Serbskiej, a nie Słowackiej...
Skoro jest aż tak dobry to czemu w ogóle rozważa transfer do Wisły, przecież jego powinny chcieć Ajax, PSV, Lyon itp.
Najwidoczniej nie jest aż tak dobry za jakiego się uważa...no nic skoro mu nie pasuje to do widzenia, więcej niż 200-300 tysięcy Euro nie ma sensu mu dawać i tyle...

dodo19891989 napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, to zależy jaką kase mu Wisła zaproponowała...jesli dostał taki sam kontrakt jak obecnie ma w klubie, to powiem Ci szczerze, że ja sam też bym sie nie zgodził(i Ty pewnie też) Wiadomo, sportowy awans, Wisła to już w jakimś sensie renomowany klub w Polsce, i dla niego też to jest lepsze rozwiązanie, ale jak dostał "śmieszne" pieniądze to nie oszukujmy się...ale takim sposobem talentów do siebie nie ściągniemy.
Wątpię, żeby w lidze Słowackiej zarabiał kokosy...
Z tego co mówił choćby Janek Mucha to tam są wręcz śmieszne zarobki...
No chyba, że Wisła oferuje mu mniej niż to się w mediach pisało...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 07.07.2010 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
nawet nie wiadomo czy to prwda.

Ponoć zaoferowalismy mu najwyzszy kontrakt sposrod wszystkich zawodnikow ktorzy znajduja sie w obecnie w naszej kadrze...
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2010, 14:09
Markus napisał(a):Wyświetl post
Bawią mnie pojawiające się od czasu do czasu "argumenty", że Litwini to najwyżej "środek naszej ekstraklasy" wiec Wisła w związku z powyższym powinna ograć ich bez problemu.

Otóż ostatnie dokonania naszej drużyny z zespołami "środka ekstraklasy" pokazują, że to bzdura. Wystarczy wspomnieć na "fantastyczną postawę" w meczach nawet nie "ze środkiem", a ocierającymi się o spadek Arką, Koroną, Cracovią, spadkowiczem Odrą, męczarnie z Polonią Bytom jeszcze w Sosnowcu, itd. by niektórym musiało zapalić się ostrzegawcze światełko. O Lewadi litościwie już nie wspominam. A teraz jesteśmy jeszcze bardziej osłabieni.

Wniosek jest prosty: jeśli działacze nie pójdą w końcu po rozum do głowy i nie wzmocnią znacząco zespołu przed 9 lipca, postąpią w sposób skrajnie nieodpowiedzialny. Wisłę nie stać na kolejne kompromitacje w europejskich pucharach.

Z tym ze realnie patrząc to Litwini to góra środek ale 1.ligi polskiej. Nie oszukujmy sie z Ligi Litewskiej taki Piast Gliwice mógł by wyciągnąć kogo by tylko chciał, a i tak pewnie taka gwiazda nie była by dla nich wzmocnieniem. Prawda jest taka że Liga Litewska czy Estońska to jest poziom zdecydowanie słabszy niz Ekstraklasa. Lewadia też była słabiutka, z tym że mieli naprawde jednego gwiazdora na pozimie dużym nawet jak na średniaków naszej ligi - Andreev'a (gra teraz w Primiera Division). Lewadia to poziom może LKS-u, A Szawle to jeszcze dużo niżej. Nie zmienia to faktu że trzeba nawet z takim przeciwnikiem mieć się na baczności i podejśc to meczu z zaangażowaniem. Ruch Chorzów pokazał ze w lidze można leć większość klubów i skończyć sezon na 3 miejscu, by potem odpaść w 1/2 PP z Pogonią Szczecin (mimo ze Ruch autentycznie się starał w tym dwumeczu)

Dlatego do meczu z Szawle trzeba podejśc skoncentrowanym - szybko strzelić 3 bramki an wyjeździe i ze spokojem wracac do kraju. Innego wyjścia nie ma. Bardziej się boję o naszą ligę. 2/3 ligi w to okienko naprawde się wzmacnia piłkarzami nie gorszymi niż nasz zaciąg, i śmieszy mnie zdanie co neiktórych że nadal mamy najmocniejszy skład w Lidze. W tej chwili - NIE MA "znaczących" róźnic w naszym poziomie do poziomu np takiej Korony Kielce. Finansowo też dogoniła nas już połowa ligi.

Prawda jest taka że gdyby Bunoza wylądował po drugiej stronie Broń nikt by nie mówił o jakimś tak wzmocnieniu Craxy, na odwrót znowu - gdybyśmy to my a ni Śląsk sprowadzili tego Omara "Azula" (2krotnego króla strzelców ligi Boliwijskiej w wieku 22) to na naszym forum była by ekstaza i zachwyt, wysyłanie Brożka na trybuny itd. (nie twiedzę że ten Argentyńczyk okaże się jakąś tam gwiazdą - po prostu w porównaniu do naszych transferów na papierze wygląda na niesamowite wzmocnienie)
Taki Dawid Nowak znowu byłby dla nas GIGANTYCZNYM wzmocnieniem. Nie chodzi tu o statystyki (10 goli w sezon itd), ale o to w jaki sposób myśli, porusza się i reaguje an boisku. Obejrzyjcie sobie kilka meczów Bełchatowa ze zdrowym Dawidkiem i dopiero komentujcie. Jego gra bez piłki, szybkość, paniowanie nad piłką czy spokojne wykończenie - to napastnik który gdyby tylko był zdrowy już dawno był by poza zasięgiem jakiegokolwiek Polskiego klubu.
Szkoda go w takiej Polonii. Tak jak szkoda Mierzejewskiego - skrzydłowego nie gorszego od Peszki (a IMHO bezie sporo lepszy), najlepszego polskiego Stopera w lidze (po odejściu Głowy) Jodłowca.

Po połowie sezonu zrozumiecie że na chwile obecną jesteśmy średniakiem ligi z paroma Gwiazdkami i w dodatku z jednym z słabszych tranerów w Lidze na ławce. Liczę na charaktery naszych piłkarzy (Sobol Żuraw Brożki Małecki) że pomimo tego uda nam się coś ugrać, no i łudzę sie że obecne i przyszłe transfery okażą się naprawdę zaskoczeniem in plus. A tak uważam miejsce na podium będzie sporym sukcesem.

A Ci co liczą że za Kasperczaka nie będzie takich wpadek w tym roku jak za Skorży z Arką czy z Koroną (o parchach nie wspominam) niech sobie zapisza mój post. Gwarantuję wam że o każdy ligowy punkt bedzie cholernie ciężko, a remisy czy porażki z "słabiakami Polskiej ligi" będziemy oglądali równie często co wymęczone zwycięstwa.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.07.2010, 14:09
dodo19891989 on polowy tego co Wisla mu zaproponowala nie zarabial w lidze Slowackiej..
troche powagi, kim on jest? , nie pasuje to do widzenia
Odpowiedz cytując
mateusz212
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 07.07.2010, 14:12
Czy to prawda nie wiemy... Z drugiej strony jakby był taki rozchwytywany to by już dawno wybrał inną oferte i przeszedł do innego klubu a nie czekał na naszych działaczy. Skoro dalej nigdzie nie przeszedł, to w końcu może się spotkają w połowie drogi, bo inaczej dalej będzie grał w przecietnym klubie z Koszyc.
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!!
Per aspera ad astra
"Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się"
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2010, 14:12
ale przynajmniej wiemy na czym sprawa stoi. Jak dogadali się z klubem to i z nim mam nadziej że się dogadają. Rozbieżności nie są pewnie duże.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.07.2010, 14:13
Chodzi o kontrakt motywacyjny.Jak podpisze bedzie najlepiej zarabiajacym pilkarzem Wisly.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.07.2010, 14:14
A skad niby futbolnews.pl ma wiedziec jak jest. Ten artykul o sytuacji Milinkovicia to jakas sucha notatka ktora wyglada na luzne rozwazania jakiegos dziennikarzyny. Ten artykul nie jest popraty zadnym cytatem, lub wypowiedzia kogokolwiek z najbardziej zainteresowanych.
Odpowiedz cytując
Karlos
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.07.2010, 14:15
A może nie podpisujemy z Milinkovicem, bo rozmawiamy z zaowodnikiem lepszego kalibru ? ;d
Odpowiedz cytując
dodo19891989
Member

Stary 07.07.2010, 14:17
Jeśli to prawda co mówisz, że w lidze Słowackiej nie zarabiają
"kokosów", a Wisła mu 2- razy tyle oferuje to ja gościa nie rozumiem...no chyba że czuje się "gwiazdą", albo ma zaproponowany lepszy kontrakt z innego klubu.

Odpowiedz cytując
Fanatyk R22
Member

Od: 07.2010

Stary 07.07.2010, 14:19
Angmir przed minionym sezonem też pewnie pisałeś, że środek tabeli to będzie sukces.. biorąc pod uwagę same osłabienia i wizję gry w Sosnowcu cały rok.. a jak się okazało.. mało brakło, a świętowalibyśmy kolejne mistrzostwo

ja mogę się założyć (o flaszkę), że cały sezon będziemy bić w czołówce o miejsca 1-3 i wejdziemy do grupy LE
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.07.2010, 14:22
jason wiślak napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to jest chore...mówi się ze jest kasa na transfery, duże transfery, Smolarkowi podobno też proponowalismy duzy kontrakt, nie przyjął. Więc nie jest źle z kasą, a oni nie mogą jednego gościa z ligi słowackiej ściągnąc do siebie...masakra
Jest kasa, ale my pieniędzmi nie sramy.Klub proponuje mu takie a nie inne warunki, które są według niego adekwatne do prezentowanego przez niego poziomu.Jesli ich nie akceptuję, to trudno.Trzeba szukać dalej.

Ciekawy jestem w tym wszystkim "pomogli" dzieci neostrady i informatorzy, którzy narobili sporego zamieszania na publicznych forach, a zwłaszcza w tym temacie, który ma już prawię 3 mln wyświetleń.
Skoro do Milinkovica pisali na facebooku, to o czym my w ogóle rozmawiamy.Transfery dokonuję się po cichu.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.07.2010, 14:23
wedlug mnie nie ma co mu dawac najwyzszego kontraktu,
jesli on taki swietny, Barcelona nim sie interesowala to czemu jeszcze nie odszedl do lepszego klubu tylko czeka na nas
byle nie byl drugim Kirmem, a potem cale forum bedzie plakac ze przeplacony i slaby

Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.07.2010, 14:33
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
wedlug mnie nie ma co mu dawac najwyzszego kontraktu,
jesli on taki swietny, Barcelona nim sie interesowala to czemu jeszcze nie odszedl do lepszego klubu tylko czeka na nas
byle nie byl drugim Kirmem, a potem cale forum bedzie plakac ze przeplacony i slaby
tak tak tak,nie ma co mu dawac...niech k....a gra Diaz na lewej pomocy...
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 07.07.2010, 14:34
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Bo on pewnie tyle zarabia,że stać nas tylko na opłacenie 50% jego kontraktu. Tak jak w przypadku Alvareza. W Italii najmniejszy podpis pod kontraktem to jakieś 200 tysiecy. Kupno odpada,bo nie dośc,że trzeba by zapłacić odstepne,pewnie koło miliona euro, to jeszcze trzeba b facetowi płacić jak na nasze warunki gigantyczny kontrakt.
Jednakowoż trzeba pamiętać, że jeśli chcemy sportowego rozwoju klubu, ów musi być gotowy na znaczącą podwyżkę kontraktowych płac. Bez tego nie ma mowy o utrzymaniu konkurencyjnej pozycji w naszej rozwijającej się lidze na rynku kontraktowym oraz sprowadzaniu, zatrzymywaniu i grze przy Reymonta coraz lepszych zawodników. Na szczęście nowe stadiony dają tu dużo większe niż dotychczas możliwości. Trzeba je wykorzystywać.

A Milinković...Jeśli jest naprawdę dobry, nie ma powodu nadmiernie oszczędzać na jego kontrakcie. Bardzo potrzebujemy dobrych zawodników, to przecież oczywiste. A teraz już nikt nie może powiedzieć, że Wisła nie ma środków na sensowne transfery.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.07.2010 o godz. 14:37.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2010, 14:36
co raz trudniej skusic 300 tyś € za sezon ofensywnego zawodnika z zagranicy.Nawet z Koszyc.
Odpowiedz cytując
Domello
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.07.2010, 14:36
Szczerze, o ile tylko Milinkovic podwyzszy poziom sportowy Wisly to warto zaplacic wiecej. Lobo zarabia w cholere a owego poziomu nie podwyzsza.... wrecz przeciwnie
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.07.2010, 14:43
Ale teraz to Wisła czeka na jego krok?zazwyczaj jak sprawa transferu ciągnie sie długo to upada (np Makinwa), mam nadzieje ze Wisła na porównywalna opcje nr dwa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów