|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wiem i się oczywiście zgadzam Markus, z tym że ja akurat odniosłem się do tego stopera, którego mielibyśmy dokupić do Bunozy z bałkanów. (cytat w poście kha1)
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
http://www.futbolnews.pl/informacje/...rty-wisly.html
Chyba temat pozyskania Milinkovica oddala się... ![]() ![]()
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W jakich godzinach wracamy w piątek do Krakowa?
Pytam bo myślę czy będzie w ten dzień jakaś konferencja z Czikoszem, Bunozą i ewentualnie z którymś z testowanych (po cichu liczę na jeszcze kogoś). Jest jeszcze sprawa nowych koszulek Adidasa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Proponuje zdać sobie sprawe,że na rynku transferowym to jesteśmy malutcy. Nasza siła w wypozyczeniach, ściągniu młodych jak Marcelo. Sprowadzić zawodnika,że milion euro to nie problem. Gdyby był to jednorazowy wydatek to pewnie klub by go poniósł. Ale niestety utrzymanie takiego gościa duzo kosztuje. I to przez kilka lat. Nasze kluby są biedne i nie ma co narzekać,że działają tak a nie inaczej. Z drugiej strony nikt nie broni szkolenia młodziezy i rozbudowywania siatki scautów,aby takich Marcelo mieć kilku co roku. W tym nasza siła. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
i tak ponoc mial zarabiac najwiecej w Wisle i miec najwyzszy kontrakt w historii klubu, takze bez jaj.. czekac to on sobie moze kasa, kasa, ale jakis umiar nalezy utrzymac, a nie chce takich ktorym tylko zielone w glowie![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Odnośnie tego napastnika z Włoch, to byłbym za takim wypożyczeniem, gdyż może on być niezłym zawodnikiem, a jeśli się nie sprawdzi no to w zimie powiemy mu do widzenia, zupełnie tak jak naszemu byłemu Bułgarskiemu napastnikowi. Rozumiem, że większość chciałaby widzieć zawodników, którzy w Serie B strzelają po 20 goli ale tacy zawodnicy są poza naszym zasięgiem, gdyż chętni na ich usługi są prezesi drużyn z Serie, z którym konkurować nie możemy. Pewnie, że można sprowadzić zawodnika z Brazylii(tak jak zrobiła to Legia) ale taki zawodnik również może okazać się nie wypałem ze względu na aklimatyzację czy zupełne nieprzygotowanie do sposobu europejskiej gry. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie wiadomo też ile Wisła mu zaproponowała pieniędzy. Nie wiem ile w tym prawdy ale obiło mi się o uszy, że ponad 300 tyś euro.Jeśli nie akcjeptuje tego, to niech zdupca. Chłopak nic nie osiągnął a gwiazdorzy.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nawet nie wiadomo czy to prwda.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Wiadomo, sportowy awans, Wisła to już w jakimś sensie renomowany klub w Polsce, i dla niego też to jest lepsze rozwiązanie, ale jak dostał "śmieszne" pieniądze to nie oszukujmy się...ale takim sposobem talentów do siebie nie ściągniemy.![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Milinkovic, gwiazda ligi Słowackiej...
Chłopak zachowuje się jakby był gwiazdą ale w lidze Serbskiej, a nie Słowackiej... Skoro jest aż tak dobry to czemu w ogóle rozważa transfer do Wisły, przecież jego powinny chcieć Ajax, PSV, Lyon itp. Najwidoczniej nie jest aż tak dobry za jakiego się uważa...no nic skoro mu nie pasuje to do widzenia, więcej niż 200-300 tysięcy Euro nie ma sensu mu dawać i tyle...
Z tego co mówił choćby Janek Mucha to tam są wręcz śmieszne zarobki... No chyba, że Wisła oferuje mu mniej niż to się w mediach pisało...
Ostatnio edytowane przez Reiro : 07.07.2010 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Z tym ze realnie patrząc to Litwini to góra środek ale 1.ligi polskiej. Nie oszukujmy sie z Ligi Litewskiej taki Piast Gliwice mógł by wyciągnąć kogo by tylko chciał, a i tak pewnie taka gwiazda nie była by dla nich wzmocnieniem. Prawda jest taka że Liga Litewska czy Estońska to jest poziom zdecydowanie słabszy niz Ekstraklasa. Lewadia też była słabiutka, z tym że mieli naprawde jednego gwiazdora na pozimie dużym nawet jak na średniaków naszej ligi - Andreev'a (gra teraz w Primiera Division). Lewadia to poziom może LKS-u, A Szawle to jeszcze dużo niżej. Nie zmienia to faktu że trzeba nawet z takim przeciwnikiem mieć się na baczności i podejśc to meczu z zaangażowaniem. Ruch Chorzów pokazał ze w lidze można leć większość klubów i skończyć sezon na 3 miejscu, by potem odpaść w 1/2 PP z Pogonią Szczecin (mimo ze Ruch autentycznie się starał w tym dwumeczu) Dlatego do meczu z Szawle trzeba podejśc skoncentrowanym - szybko strzelić 3 bramki an wyjeździe i ze spokojem wracac do kraju. Innego wyjścia nie ma. Bardziej się boję o naszą ligę. 2/3 ligi w to okienko naprawde się wzmacnia piłkarzami nie gorszymi niż nasz zaciąg, i śmieszy mnie zdanie co neiktórych że nadal mamy najmocniejszy skład w Lidze. W tej chwili - NIE MA "znaczących" róźnic w naszym poziomie do poziomu np takiej Korony Kielce. Finansowo też dogoniła nas już połowa ligi. Prawda jest taka że gdyby Bunoza wylądował po drugiej stronie Broń nikt by nie mówił o jakimś tak wzmocnieniu Craxy, na odwrót znowu - gdybyśmy to my a ni Śląsk sprowadzili tego Omara "Azula" (2krotnego króla strzelców ligi Boliwijskiej w wieku 22) to na naszym forum była by ekstaza i zachwyt, wysyłanie Brożka na trybuny itd. (nie twiedzę że ten Argentyńczyk okaże się jakąś tam gwiazdą - po prostu w porównaniu do naszych transferów na papierze wygląda na niesamowite wzmocnienie) Taki Dawid Nowak znowu byłby dla nas GIGANTYCZNYM wzmocnieniem. Nie chodzi tu o statystyki (10 goli w sezon itd), ale o to w jaki sposób myśli, porusza się i reaguje an boisku. Obejrzyjcie sobie kilka meczów Bełchatowa ze zdrowym Dawidkiem i dopiero komentujcie. Jego gra bez piłki, szybkość, paniowanie nad piłką czy spokojne wykończenie - to napastnik który gdyby tylko był zdrowy już dawno był by poza zasięgiem jakiegokolwiek Polskiego klubu. Szkoda go w takiej Polonii. Tak jak szkoda Mierzejewskiego - skrzydłowego nie gorszego od Peszki (a IMHO bezie sporo lepszy), najlepszego polskiego Stopera w lidze (po odejściu Głowy) Jodłowca. Po połowie sezonu zrozumiecie że na chwile obecną jesteśmy średniakiem ligi z paroma Gwiazdkami i w dodatku z jednym z słabszych tranerów w Lidze na ławce. Liczę na charaktery naszych piłkarzy (Sobol Żuraw Brożki Małecki) że pomimo tego uda nam się coś ugrać, no i łudzę sie że obecne i przyszłe transfery okażą się naprawdę zaskoczeniem in plus. A tak uważam miejsce na podium będzie sporym sukcesem. A Ci co liczą że za Kasperczaka nie będzie takich wpadek w tym roku jak za Skorży z Arką czy z Koroną (o parchach nie wspominam) niech sobie zapisza mój post. Gwarantuję wam że o każdy ligowy punkt bedzie cholernie ciężko, a remisy czy porażki z "słabiakami Polskiej ligi" będziemy oglądali równie często co wymęczone zwycięstwa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
dodo19891989 on polowy tego co Wisla mu zaproponowala nie zarabial w lidze Slowackiej..
troche powagi, kim on jest? , nie pasuje to do widzenia ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Czy to prawda nie wiemy... Z drugiej strony jakby był taki rozchwytywany to by już dawno wybrał inną oferte i przeszedł do innego klubu a nie czekał na naszych działaczy. Skoro dalej nigdzie nie przeszedł, to w końcu może się spotkają w połowie drogi, bo inaczej dalej będzie grał w przecietnym klubie z Koszyc.
![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ale przynajmniej wiemy na czym sprawa stoi. Jak dogadali się z klubem to i z nim mam nadziej że się dogadają. Rozbieżności nie są pewnie duże.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chodzi o kontrakt motywacyjny.Jak podpisze bedzie najlepiej zarabiajacym pilkarzem Wisly.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A skad niby futbolnews.pl ma wiedziec jak jest. Ten artykul o sytuacji Milinkovicia to jakas sucha notatka ktora wyglada na luzne rozwazania jakiegos dziennikarzyny. Ten artykul nie jest popraty zadnym cytatem, lub wypowiedzia kogokolwiek z najbardziej zainteresowanych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A może nie podpisujemy z Milinkovicem, bo rozmawiamy z zaowodnikiem lepszego kalibru ? ;d
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jeśli to prawda co mówisz, że w lidze Słowackiej nie zarabiają
"kokosów", a Wisła mu 2- razy tyle oferuje to ja gościa nie rozumiem...no chyba że czuje się "gwiazdą", albo ma zaproponowany lepszy kontrakt z innego klubu. ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Angmir przed minionym sezonem też pewnie pisałeś, że środek tabeli to będzie sukces.. biorąc pod uwagę same osłabienia i wizję gry w Sosnowcu cały rok.. a jak się okazało.. mało brakło, a świętowalibyśmy kolejne mistrzostwo
ja mogę się założyć (o flaszkę), że cały sezon będziemy bić w czołówce o miejsca 1-3 i wejdziemy do grupy LE |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ciekawy jestem w tym wszystkim "pomogli" dzieci neostrady i informatorzy, którzy narobili sporego zamieszania na publicznych forach, a zwłaszcza w tym temacie, który ma już prawię 3 mln wyświetleń. Skoro do Milinkovica pisali na facebooku, to o czym my w ogóle rozmawiamy.Transfery dokonuję się po cichu. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wedlug mnie nie ma co mu dawac najwyzszego kontraktu,
jesli on taki swietny, Barcelona nim sie interesowala to czemu jeszcze nie odszedl do lepszego klubu tylko czeka na nas byle nie byl drugim Kirmem, a potem cale forum bedzie plakac ze przeplacony i slaby ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
tak tak tak,nie ma co mu dawac...niech k....a gra Diaz na lewej pomocy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A Milinković...Jeśli jest naprawdę dobry, nie ma powodu nadmiernie oszczędzać na jego kontrakcie. Bardzo potrzebujemy dobrych zawodników, to przecież oczywiste. A teraz już nikt nie może powiedzieć, że Wisła nie ma środków na sensowne transfery.
Ostatnio edytowane przez Markus : 07.07.2010 o godz. 14:37.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
co raz trudniej skusic 300 tyś € za sezon ofensywnego zawodnika z zagranicy.Nawet z Koszyc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Szczerze, o ile tylko Milinkovic podwyzszy poziom sportowy Wisly to warto zaplacic wiecej. Lobo zarabia w cholere a owego poziomu nie podwyzsza.... wrecz przeciwnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ale teraz to Wisła czeka na jego krok?zazwyczaj jak sprawa transferu ciągnie sie długo to upada (np Makinwa), mam nadzieje ze Wisła na porównywalna opcje nr dwa
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|