The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2010, 09:45
AYALA napisał(a):Wyświetl post
no i dostał 380 tyś € za sezon w Polonii.
Niewiele mniej niż Nasz Łobo. To czy zapracuje na te pieniądze pokaże przyszłość, bo na razie to może zostać jeszcze w Bełchatowie pół roku i trenować z rezerwami.

Dla mnie Nowak to jeden z najlepszych napastników ligi, świetna technika, umiejętność gry kombinacyjnej itd Ale to człowiek ze szkła. Albo leczy się po kontuzji albo ją zaraz złapie A my po doświadczeniach z Dawidowskim powinniśmy sobie odpuszczać takich piłkarzy. Nie z powodu że są słabi, bo nie są, ale z powodu tego ze mogą się wiecznie leczyć, a na to sobie nie możemy pozwolić.

Natomiast Nowak zdrowy przez cały sezon (nie wiem czy tak kiedykolwiek było) i w formie to poziom Lewandowskiego.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.07.2010, 09:59
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
...

Natomiast Nowak zdrowy przez cały sezon (nie wiem czy tak kiedykolwiek było) i w formie to poziom Lewandowskiego.
A to wywnisokowałeś z
Nowak w swoim nalepszym sezonie strzelił 10 goli
To jest najbardziej przepłacony w naszej lidze piłkarz w parze z Łobodzińskim
A zachowanie Bełchatowa to jest najlepszy przykład
dlaczego państwowe pieniądze nie powinny być pompowane w jakikolwiek klub
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.07.2010, 10:00
Ja przypominam, że wziąż wolnym zawodnikiem jest... Bartłomiej Grzelak, który przez wielu na tym forum był pozytywnie oceniany

młody
wysoki
bramkostrzelny
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.07.2010, 10:04
Cytat:
Ja przypominam, że wziąż wolnym zawodnikiem jest... Bartłomiej Grzelak, który przez wielu na tym forum był pozytywnie oceniany

młody
wysoki
bramkostrzelny
Nie przejdzie do nas bo będzie miał przejebane na Legii
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 07.07.2010, 10:07
Myślę, że jeżeli mamy kogoś ściągnąc do gry z Bunozą w linii obrony to najlepszym kandydatem byłby ktoś z Bałkanów, bo myślę, że podobny język byłby dla nich ułatwieniem w współpracy na boisku, co dla nas też byłoby korzystne, więc w poszukiwaniu obrońcy chyba powinniśmy obrac kierunek Bałkański.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 07.07.2010, 10:13
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
A to wywnisokowałeś z
Nowak w swoim nalepszym sezonie strzelił 10 goli
To jest najbardziej przepłacony w naszej lidze piłkarz w parze z Łobodzińskim
A zachowanie Bełchatowa to jest najlepszy przykład
dlaczego państwowe pieniądze nie powinny być pompowane w jakikolwiek klub
A ile meczy rozegrał w tym sezonie gdzie strzelił 10 bramek? 30? Nie, bo trochę odpadło przez kontuzje. Ponadto kilka jeszcze meczy "dochodził" po kontuzji itd

Pewnie 20 meczy rozegrał i licząc w proporcji jakby był zdrowy i w formie i zagrał w 30 meczach to strzeliłby 15.... Tak trudno coś takie sobie wyobrazić? Ale że jak sam piszę że chyba nigdy nie zagrał 30 meczów w sezonie to nie warto go brać.

A to że to świetny piłkarz to wg mnie fakt. Tylko problemy zdrowotne powodują że nie jest wielką gwiazdą i pewnie przez szklane zdrowie nie zostanie. Nie dla nas tacy piłkarze.

Żeby lepiej to wyrazić (bo widzę że ligi naszej nie oglądasz) - widziałem Nowaka w wielu meczach i po jego grze wywnioskowałem że to dobry piłkarz. A ze zdrowie liche to inna rzecz.

emj10 napisał(a):Wyświetl post

młody
wysoki
bramkostrzelny
Wysoki jest tylko. Ani młody ani bramkostrzelny
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.07.2010, 10:22
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
A ile meczy rozegrał w tym sezonie gdzie strzelił 10 bramek? 30? Nie, bo trochę odpadło przez kontuzje. Ponadto kilka jeszcze meczy "dochodził" po kontuzji itd

Pewnie 20 meczy rozegrał i licząc w proporcji jakby był zdrowy i w formie i zagrał w 30 meczach to strzeliłby 15.... Tak trudno coś takie sobie wyobrazić? Ale że jak sam piszę że chyba nigdy nie zagrał 30 meczów w sezonie to nie warto go brać.

A to że to świetny piłkarz to wg mnie fakt. Tylko problemy zdrowotne powodują że nie jest wielką gwiazdą i pewnie przez szklane zdrowie nie zostanie. Nie dla nas tacy piłkarze.

Żeby lepiej to wyrazić (bo widzę że ligi naszej nie oglądasz) - widziałem Nowaka w wielu meczach i po jego grze wywnioskowałem że to dobry piłkarz. A ze zdrowie liche to inna rzecz.

Wysoki jest tylko. Ani młody ani bramkostrzelny
nie zmienia to faktu ze w swoim najlepszym sezonie strzelił 10 bramek...a ma już 26 lat..
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 07.07.2010, 10:27
max TS napisał(a):Wyświetl post
nie zmienia to faktu ze w swoim najlepszym sezonie strzelił 10 bramek...a ma już 26 lat..
I właśnie dlatego nie jestem zwolennikiem Nowaka w Wiśle.

Albo inaczej, wolałbym 26 letniego wiecznie leczącego się Nowaka który strzela 10 goli w sezonie za 380 tysięcy euro niż zdrowego 28 letniego ale przez 2/3 sezonu bezproduktywnego Łobo za 350 tysięcy euro. To tak na zasadzie wyboru mniejszego zła
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 07.07.2010, 10:34
Na przykładzie tego Włocha wychodzi wasze skrajne histeryzowanie.
Jeszcze w tamtym roku strzelił 7 bramek w 20 meczach, a nawet został powołany do U21 Włochów.
O tym nie raczyliście wspomnieć? http://www.youtube.com/watch?v=Q4S0ISuU_YU
Odpowiedz cytując
michi96d
Member

Od: 11.2009

Stary 07.07.2010, 10:50
Lech prowadził rozmowy z kilkoma takimi graczami w czasie, gdy szukał alternatywy dla planowanych na tę pozycję wzmocnień. Wstępne rozmowy przeprowadzono m.in. z Euzebiuszem Smolarkiem i Pawłem Brożkiem, ale były to tylko rozmowy sondujące, bez jakichkolwiek debat o możliwości transferu. Dyrektor Marek Pogorzelczyk zaprzecza w ogóle faktowi prowadzenia takich rozmów, a już tym bardziej koncepcji sprowadzenia do Lecha Smolarka. Pomysłowi sprowadzenia Artura Wichniarka klub, jak pamiętamy, również zaprzeczał.

Źródło: Gazeta Wyborcza Poznań

lol
Odpowiedz cytując
volasTSW
Member

Od: 07.2009

Stary 07.07.2010, 10:53
http://www.bergamonews.it/sport/articolo.php?id=28487

z tego wynika, ze jesli beda go chcieli to go zakontraktuja dzis badz jutro..jesli nie, tzn ze odpada

i ze on czeka na telefon z Polski..nie wiem czy dobrze zrozumialam
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman

AVE WISŁA!
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.07.2010, 10:55
pamiętacie Stuaniego? też w Regginie mu nie szło, a jak poszedł do Albacete to strzelił chyba 22 gole
a wtedy niektórzy byli za sprowadzeniem go więc tak naprawdę nie wiadomo było by jak by sobie poradził ten Włoch u nas
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.07.2010, 10:58
Ja bym postawił na tego Włocha. Po pierwsze młody, grał we włoskiej młodzieżówce a to coś znaczy. Po drugie liga włoska jest tak trudną dla napastników,że naprawdę trzeba byc wybitnym zeby tam walic po 10 bram w sezonie....
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 07.07.2010, 11:09
dlaczego takie półśrodki jak wypożyczenie? czy po sprzedaniu Głowy i Marcelo nie stac nas na kupno wmiare porządnego napadziora? a może mamy ich za dużo? co to za polityka wypożyczania? i tak wiadomo że w razie jeśli się sprawdzi nie kupimy go bo znowu będzie kosztował 400 tys euro...to jest takie chwilowe łatanie braków w składzie....
Ostatnio edytowane przez wiśnia : 07.07.2010 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 07.07.2010, 11:12
@wisnia niczego nie mozna byc pewnym moze jak sie sprawdzi to go wykupimy Nie ma co brac takich za wodnikow np na 3 lata a pozniej zalowac ze tylko kase bierze
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.07.2010, 11:13
no fajnie ale kurva na 10 rozegranych meczow ten Wloch strzelil 1 bramke, a to z tego sie rozlicza napadziorow
Odpowiedz cytując
Cannavaro
Member

Stary 07.07.2010, 11:16
@sportnh

Snow napisał(a):Wyświetl post
Na przykładzie tego Włocha wychodzi wasze skrajne histeryzowanie.
Jeszcze w tamtym roku strzelił 7 bramek w 20 meczach, a nawet został powołany do U21 Włochów.
O tym nie raczyliście wspomnieć? http://www.youtube.com/watch?v=Q4S0ISuU_YU
A tego posta widziałeś? Może mu nie wyszedł ostani sezon ale wydaje mi się, że nie jest taki zły.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.07.2010, 11:18
Nie oszukujmy sie gdyby on strzelał regularnie bramki to nie byłoby jego tematu w naszym klubie.To oczywiste.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2010, 11:18
sportnh napisał(a):Wyświetl post
no fajnie ale kurva na 10 rozegranych meczow ten Wloch strzelil 1 bramke, a to z tego sie rozlicza napadziorow
no ale jakby strzelił 10 bramek to nigdy w życiu nie udałoby sie go ściagnac.Cantoro zanim przyszedł do Wisełki to grał w 3 lidze Włoskiej a w Polsce przez lata był czołowym pomocnikiem w lidze
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.07.2010 o godz. 11:21.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 07.07.2010, 11:19
Tez zachwycony nie jestem, ale tak jak wcześniej pisałem....lepszego nam nie kupią więc pozostaje liczyć na to że jego talent ( jeśli posiada) eksploduje u nas... ....W sumie kupno zawodników, takich którzy wzmacniali by skład to w naszym klubie fikcja. Kirm którego kupiliśmy w poprzednim okienku przyszedł w miejsce Zienia, teraz Bunoza w miejsce Głowy, Cikos w miejsce Alvareza. I jak my mamy o coś grać jak u nas tylko sie wymienia zawodników albo uzupełnia skład, bez jaj...ten zespól nie został wzmocniony od dobrych 3-4 lat....możecie się zgadzać lub nie...ale tak jest i już...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 07.07.2010, 11:20
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
pamiętacie Stuaniego? też w Regginie mu nie szło, a jak poszedł do Albacete to strzelił chyba 22 gole
a wtedy niektórzy byli za sprowadzeniem go więc tak naprawdę nie wiadomo było by jak by sobie poradził ten Włoch u nas
Dokładnie, też chciałem podać przykład Stuaniego, którym się interesowaliśmy. W Regginie mu nie szło to poszedł na wypożyczenie do Albacete i pokazał pełnię swoich możliwości... te całe włoskie catenaccio zabija ofensywne zapędy niektórych napastników, nie trzeba długo szukać, przykład Huntelaara, który był gwiazdą w Ajaxie gdzie strzelał po 30 bramek na sezon, a w Milanie ledwo 7 bramek w poprzednim sezonie mówi sam za siebie, a o Matusiaku nie wspomnę. Nie zapominam także o konkurencji na każdą pozycję która we Włoszech jest standardem.

I jeszcze jedno, chyba najważniejsze... gość grał w kadrze Włoch w każdym przedziale wiekowym oprócz seniorów, a to wystarczająca rekomendacja jak na polskie warunki...

Jestem za Włochem
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 07.07.2010, 11:55
Mówiąc szczerze - gdyby przyszedł ten Włoch, to mam jakieś dziwne przeczucie, że z miejsca stałby się gwiazdą. W ostatnich sezonach miał skuteczność lepszą od Makinwy, przeliczając mecz/gol, do tego powołania do U-21 Włoch. Wydaje mi się, że każdy piłkarz, który się przez tę kadrę przewija musi być lepszy od takich, którzy przewijają się przez naszą dorosłą.
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.07.2010, 11:58
Na początek niech dojdzie do transferu. Później będziemy się martwić czy będzie gwiazdą, czy niewypałem. Kasę mają niech zaczną działać bo ofensywa jest badziewna, a i w defensywie potrzeba wzmocnień.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.07.2010, 12:25
do ktorej godziny jutro (?) trzeba zglosic pilkarzy na mecz z Litwinami? Orientuje sie ktos?

Pytam w kontekscie zgloszenia Wlocha...
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.07.2010, 12:31
do ktorej godziny jutro (?) trzeba zglosic pilkarzy na mecz z Litwinami? Orientuje sie ktos?

Pytam w kontekscie zgloszenia Wlocha...
Z tego co sie orienuje do konca czwartku (24:00)
Ostatnio edytowane przez dzollo : 07.07.2010 o godz. 12:34.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.07.2010, 12:38
Tak dokładnie do czwartku , no zobaczymy kto jeszcze z testowanych dołączy do składu na ów mecz. Na pewno jutro wiele się okaże po meczu z Hanowerem , wiadomo już , że nie zagra Kirm , a w angaż tego napastnika Atlanty Bergamo to nie wierze.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 07.07.2010, 13:10
Wzmocnić obroną ktoś porządny za Marcelo(wiem, że nie realne no ale może )Pomoc może ten Holender z dobrym CV oraz Milinković i kogoś do ataku
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2010, 13:17
Bawią mnie pojawiające się od czasu do czasu "argumenty", że Litwini to najwyżej "środek naszej ekstraklasy" wiec Wisła w związku z powyższym powinna ograć ich bez problemu.

Otóż ostatnie dokonania naszej drużyny z zespołami "środka ekstraklasy" pokazują, że to bzdura. Wystarczy wspomnieć na "fantastyczną postawę" w meczach nawet nie "ze środkiem", a ocierającymi się o spadek Arką, Koroną, Cracovią, spadkowiczem Odrą, męczarnie z Polonią Bytom jeszcze w Sosnowcu, itd. by niektórym musiało zapalić się ostrzegawcze światełko. O Lewadi litościwie już nie wspominam. A teraz jesteśmy jeszcze bardziej osłabieni.

Wniosek jest prosty: jeśli działacze nie pójdą w końcu po rozum do głowy i nie wzmocnią znacząco zespołu przed 9 lipca, postąpią w sposób skrajnie nieodpowiedzialny. Wisłę nie stać na kolejne kompromitacje w europejskich pucharach.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2010, 13:19
Cytat:
Myślę, że jeżeli mamy kogoś ściągnąc do gry z Bunozą w linii obrony to najlepszym kandydatem byłby ktoś z Bałkanów, bo myślę, że podobny język byłby dla nich ułatwieniem w współpracy na boisku, co dla nas też byłoby korzystne, więc w poszukiwaniu obrońcy chyba powinniśmy obrac kierunek Bałkański.
Ja nie mam pojęcia skąd wśród tylu kibiców Wisły znalazło się przekonanie, że gracz z bałkanów to prawdziwa perełka i trzeba ich ściągać całymi tuzinami.

Dla mnie gracze z tamtego regionu są co najwyżej przeciętni i trafienie kogoś o wyjątkowo dobrych umiejętnościach graniczy niemal z cudem. Naprawdę jesteście w stanie wymienić ze 20 klasowych graczy z bałkanów? Ja nie.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 07.07.2010, 13:25
a czy nam trzeba 20? nie, trzeba nam jednego.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów