|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ja przypominam, że wziąż wolnym zawodnikiem jest... Bartłomiej Grzelak, który przez wielu na tym forum był pozytywnie oceniany
![]() młody wysoki bramkostrzelny |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Myślę, że jeżeli mamy kogoś ściągnąc do gry z Bunozą w linii obrony to najlepszym kandydatem byłby ktoś z Bałkanów, bo myślę, że podobny język byłby dla nich ułatwieniem w współpracy na boisku, co dla nas też byłoby korzystne, więc w poszukiwaniu obrońcy chyba powinniśmy obrac kierunek Bałkański.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Pewnie 20 meczy rozegrał i licząc w proporcji jakby był zdrowy i w formie i zagrał w 30 meczach to strzeliłby 15.... Tak trudno coś takie sobie wyobrazić? Ale że jak sam piszę że chyba nigdy nie zagrał 30 meczów w sezonie to nie warto go brać. A to że to świetny piłkarz to wg mnie fakt. Tylko problemy zdrowotne powodują że nie jest wielką gwiazdą i pewnie przez szklane zdrowie nie zostanie. Nie dla nas tacy piłkarze. Żeby lepiej to wyrazić (bo widzę że ligi naszej nie oglądasz) - widziałem Nowaka w wielu meczach i po jego grze wywnioskowałem że to dobry piłkarz. A ze zdrowie liche to inna rzecz. Wysoki jest tylko. Ani młody ani bramkostrzelny ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Albo inaczej, wolałbym 26 letniego wiecznie leczącego się Nowaka który strzela 10 goli w sezonie za 380 tysięcy euro niż zdrowego 28 letniego ale przez 2/3 sezonu bezproduktywnego Łobo za 350 tysięcy euro. To tak na zasadzie wyboru mniejszego zła ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Na przykładzie tego Włocha wychodzi wasze skrajne histeryzowanie.
Jeszcze w tamtym roku strzelił 7 bramek w 20 meczach, a nawet został powołany do U21 Włochów. O tym nie raczyliście wspomnieć? http://www.youtube.com/watch?v=Q4S0ISuU_YU |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Lech prowadził rozmowy z kilkoma takimi graczami w czasie, gdy szukał alternatywy dla planowanych na tę pozycję wzmocnień. Wstępne rozmowy przeprowadzono m.in. z Euzebiuszem Smolarkiem i Pawłem Brożkiem, ale były to tylko rozmowy sondujące, bez jakichkolwiek debat o możliwości transferu. Dyrektor Marek Pogorzelczyk zaprzecza w ogóle faktowi prowadzenia takich rozmów, a już tym bardziej koncepcji sprowadzenia do Lecha Smolarka. Pomysłowi sprowadzenia Artura Wichniarka klub, jak pamiętamy, również zaprzeczał.
Źródło: Gazeta Wyborcza Poznań lol |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.bergamonews.it/sport/articolo.php?id=28487
z tego wynika, ze jesli beda go chcieli to go zakontraktuja dzis badz jutro..jesli nie, tzn ze odpada i ze on czeka na telefon z Polski..nie wiem czy dobrze zrozumialam ![]() ![]()
''...Ale każdy ma prawo wymagać od was ambitnej i nieustępliwej walki.." - Henryk Reyman
AVE WISŁA! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
pamiętacie Stuaniego? też w Regginie mu nie szło, a jak poszedł do Albacete to strzelił chyba 22 gole
a wtedy niektórzy byli za sprowadzeniem go więc tak naprawdę nie wiadomo było by jak by sobie poradził ten Włoch u nas |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Ja bym postawił na tego Włocha. Po pierwsze młody, grał we włoskiej młodzieżówce a to coś znaczy. Po drugie liga włoska jest tak trudną dla napastników,że naprawdę trzeba byc wybitnym zeby tam walic po 10 bram w sezonie....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
dlaczego takie półśrodki jak wypożyczenie? czy po sprzedaniu Głowy i Marcelo nie stac nas na kupno wmiare porządnego napadziora? a może mamy ich za dużo? co to za polityka wypożyczania? i tak wiadomo że w razie jeśli się sprawdzi nie kupimy go bo znowu będzie kosztował 400 tys euro...to jest takie chwilowe łatanie braków w składzie....
Ostatnio edytowane przez wiśnia : 07.07.2010 o godz. 11:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
@wisnia niczego nie mozna byc pewnym moze jak sie sprawdzi to go wykupimy
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
no fajnie ale kurva na 10 rozegranych meczow ten Wloch strzelil 1 bramke, a to z tego sie rozlicza napadziorow
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
@sportnh
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie oszukujmy sie gdyby on strzelał regularnie bramki to nie byłoby jego tematu w naszym klubie.To oczywiste.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no ale jakby strzelił 10 bramek to nigdy w życiu nie udałoby sie go ściagnac.Cantoro zanim przyszedł do Wisełki to grał w 3 lidze Włoskiej a w Polsce przez lata był czołowym pomocnikiem w lidze
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.07.2010 o godz. 11:21.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I jeszcze jedno, chyba najważniejsze... gość grał w kadrze Włoch w każdym przedziale wiekowym oprócz seniorów, a to wystarczająca rekomendacja jak na polskie warunki... Jestem za Włochem ![]() |
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mówiąc szczerze - gdyby przyszedł ten Włoch, to mam jakieś dziwne przeczucie, że z miejsca stałby się gwiazdą. W ostatnich sezonach miał skuteczność lepszą od Makinwy, przeliczając mecz/gol, do tego powołania do U-21 Włoch. Wydaje mi się, że każdy piłkarz, który się przez tę kadrę przewija musi być lepszy od takich, którzy przewijają się przez naszą dorosłą.
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na początek niech dojdzie do transferu. Później będziemy się martwić czy będzie gwiazdą, czy niewypałem. Kasę mają niech zaczną działać bo ofensywa jest badziewna, a i w defensywie potrzeba wzmocnień.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
do ktorej godziny jutro (?) trzeba zglosic pilkarzy na mecz z Litwinami? Orientuje sie ktos?
Pytam w kontekscie zgloszenia Wlocha... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Z tego co sie orienuje do konca czwartku (24:00)
Ostatnio edytowane przez dzollo : 07.07.2010 o godz. 12:34.
![]()
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tak dokładnie do czwartku , no zobaczymy kto jeszcze z testowanych dołączy do składu na ów mecz. Na pewno jutro wiele się okaże po meczu z Hanowerem , wiadomo już , że nie zagra Kirm , a w angaż tego napastnika Atlanty Bergamo to nie wierze.
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wzmocnić obroną ktoś porządny za Marcelo(wiem, że nie realne no ale może
)Pomoc może ten Holender z dobrym CV oraz Milinković i kogoś do ataku![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bawią mnie pojawiające się od czasu do czasu "argumenty", że Litwini to najwyżej "środek naszej ekstraklasy" wiec Wisła w związku z powyższym powinna ograć ich bez problemu.
Otóż ostatnie dokonania naszej drużyny z zespołami "środka ekstraklasy" pokazują, że to bzdura. Wystarczy wspomnieć na "fantastyczną postawę" w meczach nawet nie "ze środkiem", a ocierającymi się o spadek Arką, Koroną, Cracovią, spadkowiczem Odrą, męczarnie z Polonią Bytom jeszcze w Sosnowcu, itd. by niektórym musiało zapalić się ostrzegawcze światełko. O Lewadi litościwie już nie wspominam. A teraz jesteśmy jeszcze bardziej osłabieni. Wniosek jest prosty: jeśli działacze nie pójdą w końcu po rozum do głowy i nie wzmocnią znacząco zespołu przed 9 lipca, postąpią w sposób skrajnie nieodpowiedzialny. Wisłę nie stać na kolejne kompromitacje w europejskich pucharach. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Dla mnie gracze z tamtego regionu są co najwyżej przeciętni i trafienie kogoś o wyjątkowo dobrych umiejętnościach graniczy niemal z cudem. Naprawdę jesteście w stanie wymienić ze 20 klasowych graczy z bałkanów? Ja nie. |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a czy nam trzeba 20? nie, trzeba nam jednego.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|