|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Zobaczymy jutro jakie będą ostateczne wyniki, ale spodziewałem się że będzie łeb w łeb, a tu się szykuje na +/- 10% różnicy. W tym wypadku Jarkowi może być ciężko powalczyć, chyba że Bronek przyzna się że tak jak Jarek homosiem, albo popełni jakąś ogromną gafę.
A co dziwnego jest w tym wykresie? Od dawna zadłużenie zewnętrzne i wewnętrzne państwa rośnie i finanse są w katastrofalnym stanie, rosną wydatki stałe, a o reformie finansów nikt nic nie słyszał, gdyż funduje się nam kolejne śmieszne obniżki podatków typu - obniżenie składki rentowej. Poczekaj do 2012/2013 kiedy zaczną spłacać zadłużenie wynikające z inwetycji w infrastrukture i EURO 2012. Nasze wnuki będą spłacały te kredyty tak samo jak za Gierka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
A powiecie mi z jakiej paki głosują Ci, którzy mieszkają w Ameryce? Wyjechali sobie i grzeją swe szanowne 4 litery na słoneczku i, że niby Oni mają decydować o losie kraj u w, którym nie mieszkają ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
PotiWisla napisał(a):
W drugiej turze będzie tak samo. Antybliźniacy się ujawnią spośród wyborców lewicy. Wieś staciła Leppera i Pawlaka - zagłosuje na Kaczyńskiego. |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Dlatego uważam, że powinno się wpisać do konstytucji zasadę, że nie można uchwalać budżetu z deficytem, chyba, że zachodzą szczególne warunki. Rokroczne zadłużanie się jest krótkowzroczne i prowadzi do zniszczenia państwa. Jeżeli chcemy się rozwijać i żeby omijały nas turbulencje ekonomiczne, potrzebna jest wstrzemięźliwość w socjalu, minimalny aparat administracyjny i niskie podatki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ja mam takie pytanie macie jakieś informacje o frekwencji ![]() ![]() Niby racja widać dużą różnicę, trzeba wziąć pod uwagę jednak fakt o kryzysie gospodarczym, przygotowania do Euro, tym głownie zajmowało się PO. Edit: Mimo wszystko jestem zaskoczony że Napieralski miał aż 14%, sądziłem, że tak z 11 może uciułać, ale nie więcej.
Ostatnio edytowane przez kubawislak : 20.06.2010 o godz. 23:06.
![]() Cytat:
WISŁA! |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
53,57 % z godz 23.47 na podstawie cząstkowego sprawozdania PKW z 15% obwodów wyborczych.
![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
39,69 do 37,68 dla Komorowskiego przy 15% zliczonych głosów.
Czyli chyba raczej bliżej exit polls niż sondaży dla TVN24 i Polsatu.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 20.06.2010 o godz. 23:11.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Konferencja PKW,15 % komisji, zmiany!
Kom. - 39 Kacz - 37 Różnica minimalna. No i Pawlak juz dogonił Korwina. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Wg. wyników z 15 % obwodowych komisji 39,69% Komorowski, 37,68% Kaczyński
Frekwencja 53% Ciekawe z jakich obwodowych komisji, choć w dotychczasowych wyborach o ile pamiętam zazwyczaj przewaga PO malała. Nie wiem czy kolejność napływania zweryfikowanych oficjalnych wyników jest losowa czy ustalona. Cóż, tak czy inaczej któraś z sądażowni się przejedzie na tych wyborach i to ostro.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 20.06.2010 o godz. 23:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Na te 15% to mam 100% skuteczność pierwszej dwójki, choć być może lekko podskoczy Komorze i spadnie Jarkowi - borę to na logikę że być może większość z tych 15 procent to mniejsze komisje.
Co do drugiej tury nie zmieniam zdania i uważam że największe szanse ma(niestety) św Jarek. Bardzo ciekawą rzecz powiedział Zaręba chwilę temu...Że u Kaczyńskiego nie widać chęci wygrania za wszelką cenę.Ze swojej strony dodam że on już wygrał.Jarek to jest polityk który źle się czuje w funkcjach reprezentatywnych - Nigdy o nie nie zabiegał bo jego interesuje tylko realna władza(choćby w partii) a Prezydent takiej władzy nie ma - Stąd to jego kandydowanie było bardziej wymuszone tym co się stało niż chęcią bycia prezydentem Jarek wie że realna władza to jesień tego roku a w szczególności przyszły rok i on wg mnie nie ma żadnego ciśnienia na tą prezydenturę , natomiast osiągnął dziś już więcej niż się spodziewał.Prawie 40 procent przy frekwencji powyżej 50% to znakomity prognostyk przed kolejnymi wyborami tak samorządowymi jak i parlamentarnymi.
Ja tu się nie doszukuje podtekstów bo tylko debil by specjalnie kombinował z wynikami wiedząc że za kilkanaście godzin wszystko się wyda - Sprawa jest chyba oczywista - czym innym jest dzwonić do kogoś, gdzie musisz raz zawierzyć że zagłosował, dwa że prawdę powiedział a czym innym jest być pod komisją gdzie pierwszy warunek cię nie dotyczy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.06.2010 o godz. 23:21.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ciekawe z ktorych to obwodow te wyniki, wychodzi na to co zwykle, ze ludzie w sondazach wstydzą sie odpowiadac, ze głosowali na Jarka / PiS. Od kilku wyborow jest to samo, wiec to chyba nie przypadek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Deficyt jaki generuje system emerytalny, służba zdrowia i pare innych sektorów jest nie do zrównoważenia... Wydaje mi się ponadto, że zanadto schłodziłoby to gospodarkę i mogłoby być pierwszym krokiem w stronę recesji. Powinniśmy na pewno obniżyć deficyt i dług publiczny, dlatego też rząd powinien zrobić wszystko aby jak najszybciej spełniać kryteria konwergencji. Nie chodzi nawet o wchodzenie do strefy euro, ale o samo spełnianie kryteriów. Na zasadzie podobnej jak Szwedzi, którzy owe kryteria spełniają, ale czekają z wejściem do strefy euro na odpowiedni moment, o ile taki nastąpi. Fakt też faktem, że gdyby rządził PiS w czasie kryzysu nasz deficyt byłby dziś w greckich rozmiarach i wcale nie byłoby tak wesoło. Być może rząd miał dużo szczęścia w tych kryzysowych działaniach, ale nie można mu odmówić, że zadziałał szalenie trafnie i skutecznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
W tych 15 % zawiera się minimalna liczba danych z obwodów w Warszawie , Krakowie i Łodzi. Z Krakowa i są dane z 2,5 % obwodów , z Warszawy z 1,7 % , a z Łodzi z żadnego.
Przewidywalnym było , że Jarosławowi wynik będzie rósł , a Bronisławowi spadał , ale raczej do stosunku 39-37 daleka droga ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
skad masz te informacje?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mareq,
nie mów hop. W 2005 roku wyniki z niemal 18% (w I turze) KACZYŃSKI Lech Aleksander 829 829 32,69% TUSK Donald Franciszek 927 168 36,53% http://www.prezydent2005.pkw.gov.pl/...0.htm_PZT.html Wyniki z całości: Tusk 36,33% Kaczyński 33,10% Czyli Tuskowi leciutko spadło, a Kaczyńskiemu wzrosło. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/index.htm
Można zobaczyć na tej mapce dane jak rozkładają się wyniki w poszczególnych powiatach(miastach na prawach powiatu) . W tej chwili w Krakowie wygrywa Kaczyński stosunkiem głosów 1493 do 1230 , ale tak jak pisałem jest to wynik z zaledwie 12 obwodów. Sędzia być może . Ale nie ma co ukrywać , że wyniki z dużych miast(szczególnie Warszawy i Łodzi ) będą grały na korzyść Komorowskiego ![]() Ja się wciąż trzymam swojej przepowiadanej wersji 40 do 36 ![]() Z drugiej strony(w opozycji do 3 największych miast) warto wspomnieć , że wpłynęło najmniej wyników(w skali kraju) z województw Małopolskiego , Podkarpackiego i Świętokrzyskiego .Potencjalniei tych w których to zapewne Kaczyński był lepszy. Np z takiego Małopolskiego są dane jedynie z 6,5 % obwodów , a z Wielkopolskiego z 18 % obwodów.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 20.06.2010 o godz. 23:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zapewne. Mnie wynik 40 do 36 bardzo by satysfakcjonował.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja obstawiam różnicę 3 pkt proc.
I to będzie wynik dający wielką nadzieję. W zasadzie nawet 5 pkt proc. by mnie nie zmartwiło, a wręcz przeciwnie - nastawiło optymistycznie, tak jak 5 lat temu. Ludzie pomyślą wówczas, że Komor jest pewny zwycięstwa. I nie pójdą na niego głosować. I daj Bóg, aby tak było. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja cię chrzanię - Korwin 2,27% Nie uwierzę jednak w przebicie 2% do oficjalnych wyników Proponuję zakłady - czy Jurek przekroczy 1%, oraz czy Lepper przegoni JK-M.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.06.2010 o godz. 00:06.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ekonomia to ekonomia... Cyklu gospodarczego nie oszukasz...I żaden TVN w tym nie pomoże...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak przy okazji
http://www.electoralgeography.com/new/en/ Stronka pokazująca jak się geograficznie przedstawiają wyniki wyborów w różnych krajach. Jeżeli chodzi o Polskę , to mają nawet mapkę z wyborów w 89 Pewnie bardziej dla pasjonatów , ale może kogoś zainteresuje .. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/306401.htm
http://prezydent2010.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/026401.htm w tych 15% są np. wyniki z prawie 50% komisji w Poznaniu, z 36% komisji z Wrocławia. Z Krakowa na razie jest tylko z 2,5% komisji, ale wygrywa Kaczyński ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kto wierzy w zmianę 'lidera'?
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Zmiana lidera może być za 5 minut
Zaraz konferencja PKW z 40% komisji. Podobnie fascynująca walka Pawlaka z Korwinem o lokatę tuż za podium![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie sądzę, choć już mnie nic nie zdziwi
BK 39.08% JK 38.34% ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No , no . Robi się ciekawie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Godz. 1.18 - 48,88 % obwodów
Frekwencja 53,51% Komorowski - 39,08 % Kaczyński - 38,34 % Napieralski - 13,87 % Korwin-Mikke - 2,28 % ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Komorowski 39,08%
Kaczyński 38,34% |