The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2010, 20:01
No prosze, Korwin-Mikke czarnym koniem wyborów

Z tymi wynikami to spokojnie, to sa dopiero sondazowe, poczekajmy na oficjalne.
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.06.2010, 20:02
Reżimowym mediom udało się wbić do głów Polakom, by głosowali na Kaczyńskiego lub Komorowskiego. Druga tura nie ma już większego znaczenia.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.06.2010, 20:04
Homo Homini ma ostatnimi czasy przeważnie najlepsze sondaże .
Więc z ich sondaży należy odjąć 2 % Komorowskiemu i dodać 2 % Kaczyńskiemu i będziemy mieli prawidłowy wynik

42,5 do 36

Ale kij z tym.
Gwoździem wieczoru i pytaniem dnia jest , czy Mikke przebije magiczną granicę 3 % .
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 20.06.2010, 20:11
i teraz można by zrobić ankietę,jak głosowali bywalcy tego forum...
dziękuję za uwagę
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.06.2010, 20:13
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Homo Homini ma ostatnimi czasy przeważnie najlepsze sondaże .
Więc z ich sondaży należy odjąć 2 % Komorowskiemu i dodać 2 % Kaczyńskiemu i będziemy mieli prawidłowy wynik
Nie zapędzałbym się tak, z wiadomych powodów ( tych samych, dla których Kaczyński jest wiecznie niedoszacowany).

Mareq napisał(a):Wyświetl post
Ale kij z tym.
Gwoździem wieczoru i pytaniem dnia jest , czy Mikke przebije magiczną granicę 3 % .
Odważnie stawiam tezę - nie przebije dwóch
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 20.06.2010, 20:14
Zwracam uwagę, że wyniki dla TVN i Polsatu, to sondaże telefoniczne, czyli bez gwarancji, że ankietowani głosowali. Tylko TVP ma sondaż z exit polls, czyli sprzed lokali wyborczych od wychodzących głosujących, stąd pewnie takie różnice...
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.06.2010, 20:17
Przecież to wszystko przez to że Mikke nosi muszkę
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.06.2010, 20:31
Dobry wynik Napieralskiego. Choć to formacja schodząca, to wolałbym, żeby dostał mniej.

Pawlak ma wynik tragiczny, to samo Jurek i Olechowski.

JKM ma wynik niezły, choć na tle pozostałych kandydatów (poza pierwszą trójką) to ma wynik bardzo dobry.

Jeśli chodzi o Kaczyńskiego i Komorowskiego, to ciężko powiedzieć.

Co prawda mamy exit polls (tylko 5% różnicy) ale już czytałem, że to są te mniej prawdopodobne wyniki i możemy się nawet obudzić bez 2 tury, z drugiej strony czytałem, że jeśli te wyniki exit polls są prawdziwe to możemy się obudzić z przewagą Komorowskiego sięgającą 2-3%.

Doprawdy nie wiem co o tym sądzić, przy czym każdy wynik Kaczyńskiego powyżej 30% jest niezły, a powyżej 32% jest już bardzo dobry. 35-36% byłoby świetnym wynikiem.

Jeśli zaś chodzi o Komorowskiego to 42% to wynik dobry, powyżej 45% bardzo dobry. A 50% to byłby wynik rewelacyjny.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 20.06.2010, 20:47
Będzie ciekawie - Jarkowi życzę 49% w II turze, choć będzie ciężko. Ciekawe czy dotrze chociaż do 45
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.06.2010, 21:09
Sondaż TVP najbardziej wiarygodny, bo tuż sprzed komisji. Telefonicznym sondażom nie wierzę.

Będzie bardzo zacięta druga tura IMHO, z ostateczną różnicą max. kilku procent.

W USA podobno Kaczyński 70% przy 25% Komorowskiego!
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 20.06.2010 o godz. 21:12.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 20.06.2010, 21:33
Po zgarniając pełną pule zgarnia również w bonusie pełną odpowiedzialność Pamietam jak konczylo AWS i SLD...Zobaczymy czy tym razem bedzie inaczej...szczerze watpie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.06.2010, 21:35
Motłoch zagłosował tak jak im migające okienko powiedziało. Te sondażowe notowania to tylko dla pewności, żeby komisje wiedziały w razie czego jak przekręcić ?
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.06.2010, 21:36
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
W USA podobno Kaczyński 70% przy 25% Komorowskiego!
Bo tam nie ma TVNu i wybiórczej
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.06.2010, 21:41
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Bo tam nie ma TVNu i wybiórczej
Za to jest TVP.
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.06.2010, 21:58
Jeżeli Jarek będzie miał więcej niż 8% do Bronka to słabo to widzę.

Cieszy natomiast zwycięstwo prawicy w Małopolsce Chodź to tylko sondaże.

Bronek już wchodzi w dupę lewicy. Jak Napieralski będzie bezstronny a zwycięży merytoryczna debata to prawica zwycięży.

Mina Komorowskiego po wyświetleniu sondażu bezcenna Jeżeli Komorowski( a raczej ludzie od jego PR bo On to może sobie co najwyżej z Wałęsą podyskutować) poważnie mówił o tej lewicy to ja współczuję jego wyborcą.
Ostatnio edytowane przez harimata : 20.06.2010 o godz. 22:04.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.06.2010, 22:00
Sugeruję wstrzemięźliwość w ocenach - ja już kiedyś cieszyłem się ze zwycięstwa Wałęsy nad "Kwachem"
Tak więc - wyniki poznamy jutro rano.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.06.2010, 22:03
Dobry wynik Napieralskiego to zasługa dobrego przedstawienia w mediach. Ludzie zobaczyli Uśmiechniętego, to pomyśleli, że fajny facet i można na niego zagłosować. Nie przypominam sobie też żeby zagłębił się w program i konkrety.

Przewaga Komorowskiego nad Kaczyńskim będzie mała i Jarosław ma dobry przyczółek na II turę.
Widać, że zarówno Bronek, jak i Jarek od razu chcieli się przypodobać Grzesiowi i chcą jego głosów. I tak będzie też przez te dwa tygodnie. Kto zrobi to mniej subtelnie, narazi się na ataki z drugiej strony. Ziemkiewicz kiedyś mądrze napisał, że SLD jest jak prostytutka, z którą każdy chce się przespać, ale jeżeli ktoś to zrobi, będzie wyśmiany.

Co do mojego kandydata - JKM, to wiedziałem, że będzie w pierwszej czwórce. Jest to dobry wynik, pomimo braku czasu antenowego. Co więcej, pokonał kontrkandydatów z dużo większym zapleczem politycznym i finansowym. Nie wydaje mi się jednak, by te wybory spowodowałyby większą aktywność idei konserwatywno liberalnych w mediach. Dalej będzie PO, PiS, SLD i PSL. Smutne jest też, jak łatwo sondażami można wpłynąć na głosy. Ludzie nie lubią być wśród przegranych, dlatego wolą pewniaków.

Tak samo nie uważam za jakieś bardzo ważne obserwowanie frekwencji wyborczej. Pęd ku jak największej frekwencji powoduje nic innego jak degradację poziomu polityki. Oczywistym jest, że nie wszyscy interesują się polityką. Dlaczego więc wszyscy muszą głosować? Ktoś, kto nie interesuje się światem politycznym a zobaczy reklamę, w której Szyc czy inny Karolak mówi o tym, że niegłosowanie to tchórzostwo pójdzie na wybory i skreśli tego kandydata, o którym mówią w telewizji. Przypomina mi się tutaj sytuacja, gdy Napieralskiego wybrano na szefa SLD. Po konwencji, na której wybrano nowego prezesa partii, słupki w sondażach wzrosły o około 3 procent. Politolodzy powiedzieli otwarcie, że to zasługa dużego zainteresowania mediów.

Kto wygra II turę? Wg mnie Kaczyński i to wcale nie ze względu na wyjazdy na wakacje. Ludzie mimo wszystko czują, że dawne KLD mające całą władzę nie wróży niczego dobrego. Tym bardziej, że PO ma tylko rok na wprowadzenie wszystkich reform. A w tak krótkim czasie bardzo łatwo o aferki. Co może znacząco wpłynąć na wyniki wyborów w 2011.
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.06.2010, 22:08
Okazało się że wschodnia Polska zagłosowała na Kaczyńskiego...
Elektorat Napieralskiego zagłosuje raczej na Komorowskiego, część nie pójdzie, a minimalny procent zagłosuje na Kaczyńskiego) mając w pamięci konszachty PiSu z Samoobroną i z LPRem. Napieralski nie odważy się przy takim wyniku poprzeć Kaczyńskiego...
Mareq
Senior Member

Stary 20.06.2010, 22:20
Cytat:
Jeżeli Jarek będzie miał więcej niż 8% do Bronka to słabo to widzę.

Cieszy natomiast zwycięstwo prawicy w Małopolsce Chodź to tylko sondaże.

Bronek już wchodzi w dupę lewicy. Jak Napieralski będzie bezstronny a zwycięży merytoryczna debata to prawica zwycięży.

Mina Komorowskiego po wyświetleniu sondażu bezcenna Jeżeli Komorowski( a raczej ludzie od jego PR bo On to może sobie co najwyżej z Wałęsą podyskutować) poważnie mówił o tej lewicy to ja współczuję jego wyborcą.
Nic się nie bój , walka o lewice będzie dwustronna

Cytat:
Te sondażowe notowania to tylko dla pewności, żeby komisje wiedziały w razie czego jak przekręcić ?
Chyba tak , ale nie wiemy tego na pewno.
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.06.2010, 22:21
I dwóch pajaców przeszło do drugiej tury. Bardzo szkoda Mikke , chłop miał dobre pomysły ale oczywiście telewizja pomogła wszystko zniweczyć.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.06.2010, 22:22
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
nie wprowadza się reform na rok przed wyborami!(chyba że to partia samobójców bądź idealistów ;-) )
każda reforma ma swoje "ofiary" (choć w dłuższej perspektywie nie muszą nimi być ;-) to jednak wielu ludzi zmian nie lubi)
reformy najlepiej przeprowadzać w pierwszym roku po wyborach, jest czas żeby społeczeństwo złagodniało po ich wprowadzeniu
Tutaj PO znajduje się trochę między młotem a kowadłem.
Młot to jest to, o czym Ty mówisz. Gdy są reformy, jest niezadowolenie.
Kowadło to natomiast ataki opozycji. Skoro ŚP. Lech Kaczyński był hamulcowym zmian, to czemu gdy macie swojego prezydenta nie przeprowadzacie reform? Dlatego PO może stracić dużo w oczach wyborców.
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.06.2010, 22:23
tofik napisał(a):Wyświetl post
Motłoch zagłosował tak jak im migające okienko powiedziało.
Czyżbyś był wyżej od innych ?
Pewnie nie poszedłeś w ogóle do wyborów i pozwalasz sobie obrażać innych.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sugeruję wstrzemięźliwość w ocenach
To też, choć ja sugeruję zajęcie się takimi wpisami jak kolegi wyżej.
Myślenie nie boli !
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.06.2010, 22:29
Głos oddałem. I na pewno jestem wyżej od tych, którzy skreslali za ładny krawat ,czy za słupek poparcia w telewizyjnych sondażach.
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.06.2010, 22:35
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
I dwóch pajaców przeszło do drugiej tury. Bardzo szkoda Mikke , chłop miał dobre pomysły ale oczywiście telewizja pomogła wszystko zniweczyć.
Przecież Mikke sam się wypowiadał, że w tych wyborach media zaczeły traktować go w końcu serio...

Ciekawie przedstawia się podział Polski na wschód i zachód, Kaczyński zwyciężył w: Mazowieckim, Podlaskim, Lubelskim, Podkarpackim, Małopolskim, Świętokrzyskim, a Komorowski w pozostałych - Zachodnich (przynajmniej taj wynika z badań OBOPU podanych przed 10 minutami)

sambo napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem jedynie Kornel Morawiecki jest Kims w tej stawce przez duże K.
Co prawda nie głosowałem na Kornela, ale naprawdę mam duży szacunek do tego faceta, widać że bardzo inteligentny, zawsze wierny swoim poglądom.

Z przejściem elektoratu na 2 turę narazie ( o ile czegoś nie ominąłem skacząc na lini TVP-TVN-Polsat) jest tak że jedynie 2 kandydatów powiedziało wprost że głosuje konkretnie (reszta się wykręcała, że się zobaczy). Tych dwóch to właśnie K. Morawiecki i M.Jurek którzy udzielą poparcia Kaczyńskiemu.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 20.06.2010 o godz. 22:43.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.06.2010, 22:36
K... wa w TVN to zaraz Komorowski wygra w pierwszej turze tak poparcie rośnie

Przed drugą turą polecam poniższy wykres:

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
PotiWisla
Senior Member

Stary 20.06.2010, 22:38
tofik napisał(a):Wyświetl post
Głos oddałem. I na pewno jestem wyżej od tych, którzy skreslali za ładny krawat ,czy za słupek poparcia w telewizyjnych sondażach.
Dokładnie tak jest , wielu ludzi głosowało np. na Komorowskiego tylko dlatego że nie poważali Kaczyńskiego. Nie mieli w tym żadnych politycznych przesłanek tylko oddawali bez sensowny głos.
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
Mareq
Senior Member

Stary 20.06.2010, 22:38
Cytat:
Ciekawie przedstawia się podział Polski na wschód i zachód,
To raczej stały podział
Przynajmniej od czasów podziału sceny między PO i PiS , który nastąpił w 2005 r .
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.06.2010, 22:41
Kocur napisał(a):Wyświetl post
K... wa w TVN to zaraz Komorowski wygra w pierwszej turze tak poparcie rośnie

Przed drugą turą polecam poniższy wykres:

Nie jestem zwolennikiem żadnych z tych partii ale ten wykres to tylko liczby. Spadek deficytu publicznego to nie tylko zasługa danej partii. PiS "trafił" na dobry moment w którym polska gospodarka po wejściu do UE nabrała rozpędu, dzięki czemu nadwyżką budżetową można było obniżyć deficyt.
PotiWisla
Senior Member

Stary 20.06.2010, 22:44
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Przecież Mikke sam się wypowiadał, że w tych wyborach media zaczełe traktować go w końcu serio....
Ale zwróć uwagę na ilość czasu antenowego jaką byli obdarzani np. Kaczyński i Komorowski + ewentualnie Napieralski a jaką reszta, to nie służy wyrównywaniu szans i możliwości dotarcia do ludzi.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 20.06.2010, 22:44
W polityce jak w życiu trzeba mieć szczęście

Jeśli PO mają pecha - rekordowy deficyt a jeszcze się rok nie skończył to coś jest na rzeczy. Pomysły z obniżeniem składki na II Filar i przekazaniem reszty do ZUS'u, podwyżka VAT'u do 23% to raczej już nie kwestia pecha
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów