|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
No prosze, Korwin-Mikke czarnym koniem wyborów
Z tymi wynikami to spokojnie, to sa dopiero sondazowe, poczekajmy na oficjalne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Reżimowym mediom udało się wbić do głów Polakom, by głosowali na Kaczyńskiego lub Komorowskiego. Druga tura nie ma już większego znaczenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Homo Homini ma ostatnimi czasy przeważnie najlepsze sondaże .
Więc z ich sondaży należy odjąć 2 % Komorowskiemu i dodać 2 % Kaczyńskiemu i będziemy mieli prawidłowy wynik 42,5 do 36 Ale kij z tym. Gwoździem wieczoru i pytaniem dnia jest , czy Mikke przebije magiczną granicę 3 % . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
i teraz można by zrobić ankietę,jak głosowali bywalcy tego forum...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Zwracam uwagę, że wyniki dla TVN i Polsatu, to sondaże telefoniczne, czyli bez gwarancji, że ankietowani głosowali. Tylko TVP ma sondaż z exit polls, czyli sprzed lokali wyborczych od wychodzących głosujących, stąd pewnie takie różnice...
![]()
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Przecież to wszystko przez to że Mikke nosi muszkę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dobry wynik Napieralskiego. Choć to formacja schodząca, to wolałbym, żeby dostał mniej.
Pawlak ma wynik tragiczny, to samo Jurek i Olechowski. JKM ma wynik niezły, choć na tle pozostałych kandydatów (poza pierwszą trójką) to ma wynik bardzo dobry. Jeśli chodzi o Kaczyńskiego i Komorowskiego, to ciężko powiedzieć. Co prawda mamy exit polls (tylko 5% różnicy) ale już czytałem, że to są te mniej prawdopodobne wyniki i możemy się nawet obudzić bez 2 tury, z drugiej strony czytałem, że jeśli te wyniki exit polls są prawdziwe to możemy się obudzić z przewagą Komorowskiego sięgającą 2-3%. Doprawdy nie wiem co o tym sądzić, przy czym każdy wynik Kaczyńskiego powyżej 30% jest niezły, a powyżej 32% jest już bardzo dobry. 35-36% byłoby świetnym wynikiem. Jeśli zaś chodzi o Komorowskiego to 42% to wynik dobry, powyżej 45% bardzo dobry. A 50% to byłby wynik rewelacyjny. ![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Będzie ciekawie - Jarkowi życzę 49% w II turze, choć będzie ciężko. Ciekawe czy dotrze chociaż do 45
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sondaż TVP najbardziej wiarygodny, bo tuż sprzed komisji. Telefonicznym sondażom nie wierzę.
Będzie bardzo zacięta druga tura IMHO, z ostateczną różnicą max. kilku procent. W USA podobno Kaczyński 70% przy 25% Komorowskiego!
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 20.06.2010 o godz. 21:12.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Po zgarniając pełną pule zgarnia również w bonusie pełną odpowiedzialność
Pamietam jak konczylo AWS i SLD...Zobaczymy czy tym razem bedzie inaczej...szczerze watpie.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Motłoch zagłosował tak jak im migające okienko powiedziało. Te sondażowe notowania to tylko dla pewności, żeby komisje wiedziały w razie czego jak przekręcić ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Jeżeli Jarek będzie miał więcej niż 8% do Bronka to słabo to widzę.
Cieszy natomiast zwycięstwo prawicy w Małopolsce Chodź to tylko sondaże. Bronek już wchodzi w dupę lewicy. Jak Napieralski będzie bezstronny a zwycięży merytoryczna debata to prawica zwycięży. Mina Komorowskiego po wyświetleniu sondażu bezcenna Jeżeli Komorowski( a raczej ludzie od jego PR bo On to może sobie co najwyżej z Wałęsą podyskutować) poważnie mówił o tej lewicy to ja współczuję jego wyborcą.
Ostatnio edytowane przez harimata : 20.06.2010 o godz. 22:04.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Sugeruję wstrzemięźliwość w ocenach - ja już kiedyś cieszyłem się ze zwycięstwa Wałęsy nad "Kwachem"
Tak więc - wyniki poznamy jutro rano. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dobry wynik Napieralskiego to zasługa dobrego przedstawienia w mediach. Ludzie zobaczyli Uśmiechniętego, to pomyśleli, że fajny facet i można na niego zagłosować. Nie przypominam sobie też żeby zagłębił się w program i konkrety.
Przewaga Komorowskiego nad Kaczyńskim będzie mała i Jarosław ma dobry przyczółek na II turę. Widać, że zarówno Bronek, jak i Jarek od razu chcieli się przypodobać Grzesiowi i chcą jego głosów. I tak będzie też przez te dwa tygodnie. Kto zrobi to mniej subtelnie, narazi się na ataki z drugiej strony. Ziemkiewicz kiedyś mądrze napisał, że SLD jest jak prostytutka, z którą każdy chce się przespać, ale jeżeli ktoś to zrobi, będzie wyśmiany. Co do mojego kandydata - JKM, to wiedziałem, że będzie w pierwszej czwórce. Jest to dobry wynik, pomimo braku czasu antenowego. Co więcej, pokonał kontrkandydatów z dużo większym zapleczem politycznym i finansowym. Nie wydaje mi się jednak, by te wybory spowodowałyby większą aktywność idei konserwatywno liberalnych w mediach. Dalej będzie PO, PiS, SLD i PSL. Smutne jest też, jak łatwo sondażami można wpłynąć na głosy. Ludzie nie lubią być wśród przegranych, dlatego wolą pewniaków. Tak samo nie uważam za jakieś bardzo ważne obserwowanie frekwencji wyborczej. Pęd ku jak największej frekwencji powoduje nic innego jak degradację poziomu polityki. Oczywistym jest, że nie wszyscy interesują się polityką. Dlaczego więc wszyscy muszą głosować? Ktoś, kto nie interesuje się światem politycznym a zobaczy reklamę, w której Szyc czy inny Karolak mówi o tym, że niegłosowanie to tchórzostwo pójdzie na wybory i skreśli tego kandydata, o którym mówią w telewizji. Przypomina mi się tutaj sytuacja, gdy Napieralskiego wybrano na szefa SLD. Po konwencji, na której wybrano nowego prezesa partii, słupki w sondażach wzrosły o około 3 procent. Politolodzy powiedzieli otwarcie, że to zasługa dużego zainteresowania mediów. Kto wygra II turę? Wg mnie Kaczyński i to wcale nie ze względu na wyjazdy na wakacje. Ludzie mimo wszystko czują, że dawne KLD mające całą władzę nie wróży niczego dobrego. Tym bardziej, że PO ma tylko rok na wprowadzenie wszystkich reform. A w tak krótkim czasie bardzo łatwo o aferki. Co może znacząco wpłynąć na wyniki wyborów w 2011. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Okazało się że wschodnia Polska zagłosowała na Kaczyńskiego...
Elektorat Napieralskiego zagłosuje raczej na Komorowskiego, część nie pójdzie, a minimalny procent zagłosuje na Kaczyńskiego) mając w pamięci konszachty PiSu z Samoobroną i z LPRem. Napieralski nie odważy się przy takim wyniku poprzeć Kaczyńskiego... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
I dwóch pajaców przeszło do drugiej tury. Bardzo szkoda Mikke , chłop miał dobre pomysły ale oczywiście telewizja pomogła wszystko zniweczyć.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Młot to jest to, o czym Ty mówisz. Gdy są reformy, jest niezadowolenie. Kowadło to natomiast ataki opozycji. Skoro ŚP. Lech Kaczyński był hamulcowym zmian, to czemu gdy macie swojego prezydenta nie przeprowadzacie reform? Dlatego PO może stracić dużo w oczach wyborców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Czyżbyś był wyżej od innych ?
Pewnie nie poszedłeś w ogóle do wyborów i pozwalasz sobie obrażać innych. To też, choć ja sugeruję zajęcie się takimi wpisami jak kolegi wyżej. ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Głos oddałem. I na pewno jestem wyżej od tych, którzy skreslali za ładny krawat ,czy za słupek poparcia w telewizyjnych sondażach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Ciekawie przedstawia się podział Polski na wschód i zachód, Kaczyński zwyciężył w: Mazowieckim, Podlaskim, Lubelskim, Podkarpackim, Małopolskim, Świętokrzyskim, a Komorowski w pozostałych - Zachodnich (przynajmniej taj wynika z badań OBOPU podanych przed 10 minutami) Co prawda nie głosowałem na Kornela, ale naprawdę mam duży szacunek do tego faceta, widać że bardzo inteligentny, zawsze wierny swoim poglądom. Z przejściem elektoratu na 2 turę narazie ( o ile czegoś nie ominąłem skacząc na lini TVP-TVN-Polsat) jest tak że jedynie 2 kandydatów powiedziało wprost że głosuje konkretnie (reszta się wykręcała, że się zobaczy). Tych dwóch to właśnie K. Morawiecki i M.Jurek którzy udzielą poparcia Kaczyńskiemu.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 20.06.2010 o godz. 22:43.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
K... wa w TVN to zaraz Komorowski wygra w pierwszej turze tak poparcie rośnie
![]() Przed drugą turą polecam poniższy wykres: ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie tak jest , wielu ludzi głosowało np. na Komorowskiego tylko dlatego że nie poważali Kaczyńskiego. Nie mieli w tym żadnych politycznych przesłanek tylko oddawali bez sensowny głos.
![]()
"Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły" - Kuba Błaszczykowski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() Przynajmniej od czasów podziału sceny między PO i PiS , który nastąpił w 2005 r . |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie jestem zwolennikiem żadnych z tych partii ale ten wykres to tylko liczby. Spadek deficytu publicznego to nie tylko zasługa danej partii. PiS "trafił" na dobry moment w którym polska gospodarka po wejściu do UE nabrała rozpędu, dzięki czemu nadwyżką budżetową można było obniżyć deficyt.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale zwróć uwagę na ilość czasu antenowego jaką byli obdarzani np. Kaczyński i Komorowski + ewentualnie Napieralski a jaką reszta, to nie służy wyrównywaniu szans i możliwości dotarcia do ludzi.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
W polityce jak w życiu trzeba mieć szczęście
![]() Jeśli PO mają pecha - rekordowy deficyt a jeszcze się rok nie skończył to coś jest na rzeczy. Pomysły z obniżeniem składki na II Filar i przekazaniem reszty do ZUS'u, podwyżka VAT'u do 23% to raczej już nie kwestia pecha ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|