The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2010, 14:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O'rly?
ITI chciało mieć zachodnie standardy kibicowania, to ma. Kibic klient nie czuje się w obowiązku dopingować, ba - może nawet zjechać kopaczy za złe wyniki. Nie po to płacił te sto parę złotych za bilet, żeby oglądać jakieś ślamazarne odrzuty piłkarskie, prawda?
.

Dokładnie. ITI chciało mieć kibica-klienta, no to ma. Tylko,że produkt jest do dupy,to jakiej ITI oczekuje reakcji? Pewnie,że są kibice na dobre i na złe z drużyną, ale tacy to oprawy robią, race zapalają. A przecież to nie po europejsku i ITI tego nie chce. Ładny stadion budują ale ciekawe jak chcą go zapełnić grając byle jak, kopaczami miernymi.

Założyć się mogę,że gdyby nie mecze lig zachodnich na C+ to z czasem zaczęliby tracić klientów na ten produkt. W sumie sam od jakiegoś czasu oglądam mecze Wisły a inne naszej ligi beż żalu sobie odpuszczam. Naprawdę ciężko zmusić się do oglądania naszej ligi. Podejrzewam,że teraz dopiero kopacze zaczynają sobie uświadamiać,że są obiektem drwin i kpin z strony kibiców. I,że nikt ich na serio nie bierze.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 24.03.2010 o godz. 15:06.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 24.03.2010, 17:38
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Co wy mi tu, Principessa, defetyzm szerzycie?
Raczej chłodną ocenę sytuacji :(

Walter w wywiadzie przyznał, że będzie miał problem z wypełnieniem stadionu Legii...

Cytat:
Dziś rano gościem TOK FM był prezes Grupy ITI i właściciel Legii, Mariusz Walter, który przekonywał, że Warszawie potrzebne są dwa stadiony. Walter powiedział, że jednym z problemów może być zapełnienia obu stadionów publicznością. "Myślę, że stadion Narodowy, podobnie jak my, ale w innej skali, będzie miał problemy z wypełnieniem stadionu publicznością. Ale mamy nadzieję, dać sobie radę.
Myślę, że troszkę gorzej będzie ze stadionem Narodowym, gdzie nie ma możliwości prezentowania innych sportów - nie ma bieżni, rzutni itd." - mówił Walter.

Właściciel KP Legia jest przekonany, że miasto podjęło dobrą decyzję, przeznaczając około 500 milionów złotych na budowę nowego obiektu. "To była decyzja miasta, o którą my zabiegaliśmy. Bo Legia, jeden z najstarszych klubów w Polsce, lata temu po raz ostatni remontowała swój stadion przy Łazienkowskiej. Stadion, który jest w jakimś sensie dla sportu 'miejscem świętym'. Tam nie było gdzie zrobić siusiu" - mówił TOK FM.

Waltera dziwi, że w Polsce media kwestionują sens wydawania pieniędzy na budowę stadionów, a nie mają nic przeciwko otwieraniu kolejnych teatrów. "Nam jest potrzebnych w Polsce znacznie więcej niż dwa stadiony w stolicy kraju. Chwała Bogu, w całej Polsce buduje się kilka stadionów, które wreszcie będą miały europejski wygląd, będą miały komfort pobytu, będą miejscem spędzania - taką mamy nadzieję - czasu weekendowego, i nie tylko, przez rodziny, a nie jedynie przez wybranych fanów footballu. To jest część kultury. Mnie zadziwia, że nie kwestionujemy budowy coraz to nowych teatrów - państwowych i prywatnych, i uważamy, że to są przyczółki kultury polskiej, a kiedy buduje się w paromilionowym mieście dwa stadiony, to podnosi się huk" - powiedział na antenie TOK FM.

Po co panu ta Legia? Na tak sformułowane pytanie Walter odpowiedział następująco "My mamy sporo kanałów telewizyjnych, w tym dwie stacje powszechnie znane - TVN i TVN24. Liczyliśmy, częściowo w swojej naiwności, a częściowo rozumując logicznie, że mając taki sportowy content, czyli treść, będziemy mieli też prawa do użytkowania tego na naszych antenach, zgodnie z logiką wolnego rynku. Tak się nie stało. My nie mamy prawa do transmitowania własnych meczów, bo przegraliśmy 'przetarg' z Canalem+. Ale liczymy, że kiedyś sytuacja znormalnieje - że właściciel klubu sportowego, który równolegle jest właścicielem własnej stacji telewizyjnej, będzie miał prawo własny content sprzedawać na własnej antenie".

Grupa ITI jest właścicielem Legii od sześciu lat. Na razie nie ma mowy o zarabianiu pieniędzy przez klub. Prezes liczy, że w końcu uda się dojść do generowania zysków, ale nie chce obiecywać kiedy to może nastąpić. "Już kilka razy zobowiązywaliśmy się, że to już za rok-dwa-trzy-cztery. Jesteśmy właścicielami już szósty rok, ale gdybym miał powiedzieć kiedy rzeczywiście zrównoważymy koszty z przychodami, to znowu co najmniej jakieś dwa lata" - zakończył rozmowę na temat Legii.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.03.2010, 18:00
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam,że teraz dopiero kopacze zaczynają sobie uświadamiać,że są obiektem drwin i kpin z strony kibiców. I,że nikt ich na serio nie bierze.
tylko jaki to będzie miało wpływ na ich grę? myślę że żaden. może jeden z drugim się przejmą ale będą bezsilni przy olewajstwie pozostałych.

może brak im konkretnych celów do lepszej gry. po co mają grać skoro: wypromować się nie mają jak grając tylko w lidze (był jakiś duży transfer ostatnio żeby ich to podnieciło?), w pucharach EUR się nie pokażą bo leją ich niemiłosiernie aptekarze i listonosze, itd.itd
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 24.03.2010, 18:10
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Założyć się mogę,że gdyby nie mecze lig zachodnich na C+ to z czasem zaczęliby tracić klientów na ten produkt. W sumie sam od jakiegoś czasu oglądam mecze Wisły a inne naszej ligi beż żalu sobie odpuszczam. Naprawdę ciężko zmusić się do oglądania naszej ligi. Podejrzewam,że teraz dopiero kopacze zaczynają sobie uświadamiać,że są obiektem drwin i kpin z strony kibiców. I,że nikt ich na serio nie bierze.
Myślę odwrotnie, właśnie ta badziewna polska liga ciągnie im sprzedaż. Poco biją się inne stacje (TVN, Polsat) o naszą rodzimą kopaną a np. nie o niemiecką itd?

Ilu jest chętnych do oglądania co tydzień Messiego? Wbrew pozorom nie aż tak dużo (co tydzień oczywiście) a z naszą kopaną jest związek emocjonalny kibiców którzy oglądają bo kibicują. Ile osób kibicuje RM, Arsenalowi czy Barcelonie? Garstka. Myślę że 10% ma C+ dla lig zachodnich, reszta dla ligi polskiej.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.03.2010, 18:17
tak naprawde to z Ekstraklasy leca glownie mecze Wisły Legii i Lecha (no chyba ze graja w jeden dzien i godziny sie nakladaja)

hiszpanska liga jest obrzydliwe zcukrzona, wloska dno, francuska nudna.. jedynie angielska.. zeby po obejrzeniu Ekstraklasy wrocic do rzeczywistosci i poogladac przyjemna dla oka pilke
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.03.2010, 19:10
Sam jesteś zcukrzony
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 24.03.2010, 21:45
0 22 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Ależ ja rozumiem te argumenty! Nawet po części brzmią one sensownie. Przecież ja nie o tym. Moim zdaniem brak dopingu (zasłużony bądź niezasłużony - to nieistotne) powoduje, że marni kopacze są po prostu jeszcze słabsi. Tyle.

Druga sprawa. Należy wyraźnie oddzielić zachowanie Grzelaka od Iwańskiego. Grzelak ma u was pod górkę: od początku jeździcie po nim jak po łysej kobyle. Facet ma ewidentnie dość i po zakończeniu sezonu pewnie powróci do Łodzi. Moim zdaniem jego zachowanie, choć głupawe można odbierać w kategoriach tolerowanej prowokacji.

Natomiast zachowanie Iwańskiego to zwykłe chamstwo. W dodatku ten gest w wykonaniu Jarzębowskiego miałby jeszcze jakiś ciężar gatunkowy, ktoś by się nim przejął/zastanowił. W wykonaniu Pączka to zwykłe przegięcie, obrażanie kibiców. Abstrahując od samego gestu, Iwański jest ostatnim piłkarzem w Legii który ma prawo do takiego zachowania. Jego zaangażowanie w grę jest żałośnie niskie (vide: analiza Węgrzyna w canal+ - pressing oldboja).

Facet powinien ponieść poważne konsekwencje, przynajmniej finansowe.

PS. bbna: z ciekawością pochylam się nad waszym słynnym wielkopolskim poczuciem humoru. Kibic Amiki Poznań robi wykład na temat etosu kibicowskiego. A to ciekawe
Ostatnio edytowane przez flamengista : 24.03.2010 o godz. 21:48.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 24.03.2010, 21:54
http://www.weszlo.com/news/4717
zachęcam do oglądniecia;d oplulem monitorxD
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.03.2010, 22:28
Ktoś pisał, że u nas jest zła atmosfera. W takim razie proponuje przeczytanie tego:
http://legialive.pl/news/34359_Felieton_Pajacyki.html
W porównaniu z tym to u nas jest sielanka xD
No dobra, może przesadziłem
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.03.2010, 23:12
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Myślę odwrotnie, właśnie ta badziewna polska liga ciągnie im sprzedaż. Poco biją się inne stacje (TVN, Polsat) o naszą rodzimą kopaną a np. nie o niemiecką itd?

Ilu jest chętnych do oglądania co tydzień Messiego? Wbrew pozorom nie aż tak dużo (co tydzień oczywiście) a z naszą kopaną jest związek emocjonalny kibiców którzy oglądają bo kibicują. Ile osób kibicuje RM, Arsenalowi czy Barcelonie? Garstka. Myślę że 10% ma C+ dla lig zachodnich, reszta dla ligi polskiej.

Kiedys ktos fajnie powiedzial ze kibicowanie Realowi czy Manchesterowi United sie nie liczy ,bo to kibicowanie z góry załozonemu sukcesowi...

i cos w tym jest,sam mam juz ponad 10 lat Canal+ i od poczatku az do dzis rzeczą pierwszorzadna kierujaca mnie wyborem platoformy byla liga Polska.(no i tez Angielska

Mozemy sie z niej smiac ze jest za Burkina Faso,ze korupcja itd ale jednak co Polskie to Polskie ,moze poziom tez raczej mizerny ale jednak inaczej to sie oglada niz zagraniczne ligi.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.03.2010, 08:48
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ależ ja rozumiem te argumenty! Nawet po części brzmią one sensownie. Przecież ja nie o tym. Moim zdaniem brak dopingu (zasłużony bądź niezasłużony - to nieistotne) powoduje, że marni kopacze są po prostu jeszcze słabsi. Tyle.
Ale oni maja najlepszy bilans meczów u siebie...Wiem, ze to przykre co napisze, ale poziom jest tak slaby, a mecze tak przypadkowe, ze moim zdaniem to czy kibicuje 5 tysiecy kibiców 2 nie ma zadnego znaczenia. Zacytuje Kowalczyka:

Cytat:
Największy żart dnia – przegrali przed kibiców. Przecież jak na trybunach będzie 100 tysięcy ludzi (tylko po co mieliby przyjść?), to ci piłkarze (nazywam ich piłkarzami, bo jakoś muszę – w końcu nie siatkarze czy koszykarze) zagrają tak samo słabo. Gdyby jakimś cudem zorganizować im mecz na wypełnionym po brzegi największym stadionie świata, z ludźmi skandującymi „Legia, Legia”, to graliby dokładnie tak samo. Te same wrzutki, te same strzały, te same „dryblingi”. Prosta sprawa – w piłkę albo umiesz grać, albo nie. Pamiętajmy też, że akurat w meczu z Odrą kibice byli dla piłkarzy Legii i tak bardzo wyrozumiali. Moim zdaniem, gdyby nie było konfliktu na linii fani – ITI, dziś zawodnicy mieliby zdecydowanie gorzej. Tak ich beznadziejna gra (a nie są zdolni do lepszej, bez względu na to, co sami sądzą) schodzi na dalszy plan. W normalnych okolicznościach nie mogliby nawet pokazać się na mieście. A tak, ich występy po prostu interesują coraz mnie osób. Ich porażki kwitowane są lekkim skrzywieniem. Kiedyś byłaby wściekłość i zaciśnięte pięści.

Cytat:
Druga sprawa. Należy wyraźnie oddzielić zachowanie Grzelaka od Iwańskiego. Grzelak ma u was pod górkę: od początku jeździcie po nim jak po łysej kobyle. Facet ma ewidentnie dość i po zakończeniu sezonu pewnie powróci do Łodzi. Moim zdaniem jego zachowanie, choć głupawe można odbierać w kategoriach tolerowanej prowokacji.
Tu sie akurat zgodze, ale z tego co slysze, widze i czytam to jestem w zdecydowanej mniejszosci.

Cytat:
Natomiast zachowanie Iwańskiego to zwykłe chamstwo. W dodatku ten gest w wykonaniu Jarzębowskiego miałby jeszcze jakiś ciężar gatunkowy, ktoś by się nim przejął/zastanowił. W wykonaniu Pączka to zwykłe przegięcie, obrażanie kibiców. Abstrahując od samego gestu, Iwański jest ostatnim piłkarzem w Legii który ma prawo do takiego zachowania. Jego zaangażowanie w grę jest żałośnie niskie (vide: analiza Węgrzyna w canal+ - pressing oldboja).

Facet powinien ponieść poważne konsekwencje, przynajmniej finansowe.
Dla mnie tu nie ma pola na dyskusje. Wywalamy na zbity pysk i koniec.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.03.2010, 09:27
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

"Jeszcze nigdy polski klub nie obracał taką ilością pieniędzy". Większej głupoty nie czytałem. To tak jakbyście poszli do banku, wzięli kredyt na 1 mln zlotych i powiedzieli , że jeszcze nigdy nie byliście milionerami. Boże chroń Śląska!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.03.2010, 16:40
Cytat:
Śląsk Wrocław finalizuje rozmowy w sprawie zaciągnięcia 150 mln euro kredytu na budowę galerii handlowej. Od 2012 roku ma ona przynosić Śląskowi nie mniej niż 5 mln euro rocznie czystego zysku (...)obecnie najbardziej prawdopodobną opcją jest kredyt do 2035 roku
Kredyt na 25 lat, 150 mln € kapitał, więc z ratami wyjdzie jakieś 270-280 mln. A więc min. 10-11 mln € rocznie do spłaty.

To tylko koszty kredytu. Do tego trzeba dołożyć:
- koszty utrzymania obiektu, które są niemałe
- dywidenda dla akcjonariuszy (Solorz będzie chciał dostać swoją dolę)

I po tym wszystkim ma zostać min. 5 mln € czystego zysku rocznie. Nie powiem, dość optymistycznie to sobie wyliczyli.

A najważniejsze, że Solorz nie ryzykuje ani złotówki. Kasę pożycza Śląsk, a jak interes nie wyjdzie - to klub będzie odpowiadał swoim majątkiem.

Ja jestem bardzo naiwny, więc zapytam: to po co Śląskowi był do tego Solorz? Sami nie mogli pożyczyć tych 150 melonów?

PS. 022 - też bym Pączka wyrzucił, ale rozumiesz - to ponoć najdroższy Polak w naszej lidze Więc Walterowi żal będzie wyrzucać taką gwiazdę.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.03.2010, 17:18
[QUOTE=flamengista;876264
Ja jestem bardzo naiwny, więc zapytam: to po co Śląskowi był do tego Solorz? Sami nie mogli pożyczyć tych 150 melonów?[/QUOTE]

Śląskowi Solorz był potrzebny mniej niż Śląsk Solorzowi. Dostał teren pod inwestycję, kredyt zabezpieczony , Śląsk jako SSA odpowiada tylko do wysokości wkładów na pokrycie akcji. W najgorszym wypadku tylko Sląsk pójdzie w cymbał. Niezły deal by Solorz.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.03.2010, 17:38
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Kiedys ktos fajnie powiedzial ze kibicowanie Realowi czy Manchesterowi United sie nie liczy ,bo to kibicowanie z góry załozonemu sukcesowi...

i cos w tym jest,sam mam juz ponad 10 lat Canal+ i od poczatku az do dzis rzeczą pierwszorzadna kierujaca mnie wyborem platoformy byla liga Polska.(no i tez Angielska

Mozemy sie z niej smiac ze jest za Burkina Faso,ze korupcja itd ale jednak co Polskie to Polskie ,moze poziom tez raczej mizerny ale jednak inaczej to sie oglada niz zagraniczne ligi.
QFT! Ciasne, ale własne Jak oglądam Wisłe, to kcuki do białości zaciskam, żeby wygrała, jak oglądam Lecha czy Legię to kibicuje z całych sił ich przeciwnikom, a jak oglądam Man.Utd, to zaraz mi się chce spać
Może nienormalny jestem, ale tak to jest...
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 25.03.2010, 17:42
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
QFT! Ciasne, ale własne Jak oglądam Wisłe, to kcuki do białości zaciskam, żeby wygrała, jak oglądam Lecha czy Legię to kibicuje z całych sił ich przeciwnikom, a jak oglądam Man.Utd, to zaraz mi się chce spać
Jestes jak najbardziej normalny Ja też tak mam, i myslę że wiele osób również
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.03.2010, 18:10
a później znajomi mówią Ci, że masz nie równo pod kopułą oglądając z pasją mecze ligi polskiej, a śpiąc na meczach wielkich zespołów...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.03.2010, 18:16
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.03.2010, 18:40
Oldpara - to ja mam podobnie. Z polskich klubów "zaciekle" kibicuję Wisełce i Jadze, z zagranicznych - CF Valencia (wraz z ich wzlotami - PUEFA, 2x mistrzostwo; i problemami - długi, wypady z pucharów). Pod tym względem "Nietoperze" często przypominają mi naszą Wisełkę. Natomiast kiedy na boisko wychodzi wzięte na kredyt (wielomilionowy) FC Hollywood - chce mi się śmiać. Tak było np. gdy G. Higuain nie trafił do pustej bramki w rewanżu LM "królewskich" przeciwko ekipie z Lyonu.

Co do zawodników - kiedyś trochę zazdrościłem (L) że wzięli niezłego Iwańskiego. Dziś jednak - niestety dla Legii - zawodnik Iwański zmienił się w kopaczo-pończusia, który nie sądzę by był pomocny Wisełce. Już lepiej niech wyzdrowieje Garguła i pokaże co umie. Natomiast bardziej by nam się przydał ktoś taki jak Onyszko na bramkę (wiadomo dlaczego) i Sobiech/ Micanski do ataku. By chyba to wstyd dla naszych napastników, że najlepszym strzelcem w drużynie jest obrońca? Czy w którykolwiek z klubów ekstrak(l)asy mieli podobna sytuację?
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.03.2010, 18:52
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
.. ja mam podobnie.. a to dlatego bo we mnie nie zbiera sie takie cisnienie przy meczach Manchesterow, Realow, czegokolwiek .. jak przy meczach Wisly i konkurencji. z prostej przyczyny.. po prostu malo mnie obchodza.. nie wzbudzaja we mnie zadnych emocji.. chocby nie wiadomo jak dobrze grali.. nie mam stycznosci z tym klubem, kibicami, stadionem.. cala ta otoczka..
dlatego tez mistrzostwo Polski jest wartoscia sama w sobie i jakie by one nie bylo zajebiscie cieszy.. ktos uwaza ze kij z takiego mistrzostwa.. a ja mam tak ze (to moze glupie co napisze) ze wole zdobyc to mistrzostwo niz wygrac z Levadia.. po prostu to sa rywale od nas z podworka, z ktorymi mam stycznosc, jezdzimy do nich na stadion, a oni do nas, nawzajem sobie wrzucamy, odpowiednie sluzby walcza z nimi non stop, a Levadia, Real, Debrecyn co tam innego ni ziebi ni grzeje, z ich kibicami nie mam na co dzien do czynienia.. na zywo ich zobacze raz na 5 lat jak z nimi zagramy..
dlatego choc ta Polska liga jest slaba to mam zajebista radoche z kazdego MP, wygranego nawet po wielkiej padace, po wpadce Amiki, Legii, Cracovii .. dlatego majac do wyboru mecz final LM, a meczem Legii z kims tam stawiam na to drugie, bo to nasz rywal, wróg od wielu lat.. i z wielka niecierpliwoscia czekam az ktos im nabije kilka goli, jak ten stadion ucichnie.. wyobrazam jak kipia ze zlosci bo "znow ta je.... Wisla wygrala" " no co za k.. farciarze, 94 minuta i gola strzelili.." ," znow zdobyla Mistrza a my wielki ch.. mimo ze Rutkowski nas zapewial ze w tym roku bedzie majster", jak znow sie upili i wybili kilka szyb w pobliskim kiosku ruchu ze zlosci.. jak wrzucaja na nas na forach internetowych.. radocha na maksa, i spelnienie.. a czy Wisla poradzi sobie potem w pucharach... ykhm.. poradzi to poradzi.. dla mnie priorytetem jest MP ..

juz tak pare razy probowalem obejrzec jakis Manchester itp.. bede mial piwo, jakas przegryze pod reka to wytrwam.. a tak to przelaczam co po chwile z programu na program i z nudow patrze sobie na trybuny.. ukladajac sobie w glowie jak to bedzie wygladac u nas na nowym stadionie z perspektyw kamer
poza tym zadna uciecha kibicowac FCB, Realom, Manchesterom itd.. oczywiscie, jakas tam czesc jest ich fanatykami od wielu lat, kiedy zaczynali gdy byly i chude lata .. ale jakos mnie smiesza kibice telewizyjni tychze klubow.. to zadna sztuka im kibicowac, na takim Camp Nou samych turystow co mecz jest z 30% ..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.03.2010 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.03.2010, 18:56
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Oldpara - to ja mam podobnie. Z polskich klubów "zaciekle" kibicuję Wisełce i Jadze, z zagranicznych - CF Valencia (wraz z ich wzlotami - PUEFA, 2x mistrzostwo; i problemami - długi, wypady z pucharów). Pod tym względem "Nietoperze" często przypominają mi naszą Wisełkę. Natomiast kiedy na boisko wychodzi wzięte na kredyt (wielomilionowy) FC Hollywood - chce mi się śmiać. Tak było np. gdy G. Higuain nie trafił do pustej bramki w rewanżu LM "królewskich" przeciwko ekipie z Lyonu.

Co do zawodników - kiedyś trochę zazdrościłem (L) że wzięli niezłego Iwańskiego. Dziś jednak - niestety dla Legii - zawodnik Iwański zmienił się w kopaczo-pończusia, który nie sądzę by był pomocny Wisełce. Już lepiej niech wyzdrowieje Garguła i pokaże co umie. Natomiast bardziej by nam się przydał ktoś taki jak Onyszko na bramkę (wiadomo dlaczego) i Sobiech/ Micanski do ataku. By chyba to wstyd dla naszych napastników, że najlepszym strzelcem w drużynie jest obrońca? Czy w którykolwiek z klubów ekstrak(l)asy mieli podobna sytuację?
Ja wręcz przeciwnie , cieszyłem się , że Pączuś idzie do Legii. Natomiast co do napastnika to Sobiech jak najbardziej na tak natomiast Micanski w ogóle mnie nie przekonuje. Ostatni jego rajd to raczej był pokaz indolencji obrońców aniżeli jego umiejętności .Jak dla mnie wyżej niż Zagłębie tudzież polska liga nie wyskoczy.Jeśli już to z Zagłębia brałbym Traore.

Natomiast jeśli chodzi o kibicowanie innym zespołom niż Wisła to wielką sympatią darzę St.Etienne z ligii francuskiej , przede wszystkim za najlepszych kibiców we Francji .Ogólnie poza polską liga najczęściej oglądam właśnie ligę francuską , gdzie mecze na szycie są na świetnym poziomie.Chociażby mecz z rundy wiosennej pomiędzy OM a OL 5:5 .Oczywiście oglądam też mecze ligi angielskiej ale tam nie mam ulubionego zespołu Premiership ,zmieni się to jak awansują do najwyższej klasy rozgrywkowej Sroki.

http://www.youtube.com/watch?v=udMIj...eature=related
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 25.03.2010 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.03.2010, 18:58
1. Ja tez wole ogladac polska lige. Nie rozumiem jak sie mozna podniecac zagranica i z duma o nich mowic. Co za sztuka sobie kibicowac jakims Barcom czy ManU i sie chwalic tymi klubami. Ciekawe czemu malo kto kibicuje Valladolid, Stoke czy czemus podobnemu hehe po prostu ludzie lubia kibicowac sukcesowi i sie chwalic wszem i wobec ze ja to kibicuje Barcelonie a ona jest najlepsza wiec automatycznie ja jestem super hehe zero obowiazku, kibicuje przez telewizor, jak jest sukces (a jest on czesto) to sie chwali i podbudowuje swoje ego, na mecz nie musi jechac- super wygoda - oczywiscie napewno sa wyjatki ale pewnie 90% to sa tacy ludzie jak napisałem.
Wole sobie obejrzec mecz Odry z Ruchem gdzie wiem o tych druzynach sporo. Wiem ze Odra sie wzmocniła, kupila fanych pilkarzy a Ruch walczy o Puchary niz np Barcelony z jakims sredniakiem ligowym. Oczywiscie o Wisełce nie wspominam, jak nie moge meczu ogladac bo cos sie z kompem psuje to sie cały gotuje ze zlosci.
2. Ja cierpiędole zaczynam wspolczuc Slaskowi. Zapowiadało sie fajnie a widc ze Slask ma sie stac marionetka na ktorej ktos ma sie dorobic a jak sie nie uda dorobic to beknie za to Slask ;/ masakra
3 Wojciechowski to pajac. Takich ludzi sie powinno odsuwac od sponsorowania klubow hehe Biznesmen ktory mysli ze zna sie na trenerce. Wstyd musi byc Polonii za tego czlowieka.

Ta nasza pilka robi sie kosmiczna i komiczna. Jak nie Grzelak i Iwanski to Pawełek, jak nie Pawełek to sprawa Slaska, jak nie to to Wojciechowski. Codziennie nowa zenujaca wiadomosc ;/

Cytat:
.. ja mam podobnie.. a to dlatego bo we mnie nie zbiera sie takie cisnienie przy meczach Manchesterow, Realow, czegokolwiek .. jak przy meczach Wisly i konkurencji. z prostej przyczyny.. po prostu malo mnie obchodza.. nie wzbudzaja we mnie zadnych emocji.. chocby nie wiadomo jak dobrze grali..
to jest tak jak z boksem. Dobry pojedynek z checia mozna obejrzec, hitowy pojedynek z checia obejrze nawet jak zadnemu bokserowi nie kibicuje ale jak mam ogladac mecz ktory albo jest na srednim poziomie (chociaz ten sredni poziom jest o 10 razy lepszy niz poziom naszej ekstraklasy) badz mam ogladac mecz pilkarski czy bokserski gdzie walczace podmioty mnie nie obchodza to nie ma sensu tego ogladac.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.03.2010 o godz. 19:01.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.03.2010, 20:08
Cytat:
Wymaganie postawił tylko jedno: - Jodłowiec musi wrócić do obrony. Resztę niech Jose sobie poukłada według własnego uznania - twierdzi Wojciechowski
Niby zespół nazywa się Polonia, a realia dokładnie takie same, jak w Grodzisku. Tyle że zamiast Drzymały to Wojciechowski zestawia drużynę.

Trzeba jednak przyznać, że facet ma gest. Ingeruje jedynie w przypadku obrony, natomiast "całą resztę" niech układa trener. Toż to pełnia swobody!

PS. teraz mocno trzymam kciuki za to, by w następnej kolejce Jodła zawalił bramkę. Będzie wesoło.

PS. Dalej jadą po Trałce na weszło

Cytat:
Czym się różni Trałka od szkolonego psa? Pies kładzie się tylko na komendę
No i kolejna porcja zdjęć...

http://www.weszlo.com/news/4722
Ostatnio edytowane przez flamengista : 25.03.2010 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.03.2010, 08:51
Legia zaintersowana Probierzem
http://www.fakt.pl/Probierz-ma-zrobi...y,67698,1.html
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 26.03.2010, 10:09
Nie wiem panowie czy wiecie ale Maciej Iwański powiedział w wywiadzie , że ważył piłki( ) i na 20 aż 17 ważyło za dużo

edit; ważył je po treningu
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.03.2010, 10:54
Donki napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem panowie czy wiecie ale Maciej Iwański powiedział w wywiadzie , że ważył piłki( ) i na 20 aż 17 ważyło za dużo

edit; ważył je po treningu
Z tym Iwańskim to jest jakiś układ,że stara się zainteresowac swoją osobą,bo mu menager kazał,czy on po prostu jest taki.....gardzący mądrością.?Czytam co o nim wypisują, oglądam jak on człapie w meczu z Ruchem, jak pokazuje coś do kibiców. Niemożliwością jest aby facet sam z siebie takie jaja odwalał.

Co do minionej kolejki. Bramka Micańskiego ładna,i owszem. Tylko proszę zwróccię uwagę przy jakich obrońcach tego dokonał. Jak się bliżej przyjżeć to żaden to wyczyn.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.03.2010, 11:18
Jakby Bakero miał cojones to by wyszedł a na "do widzenia" strzelił drzwiami.

Widać nie ma.

Zdaje się, że hiszpański dziennikarz wyśmiewający go miał rację.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.03.2010, 11:27
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Jakby Bakero miał cojones to by wyszedł a na "do widzenia" strzelił drzwiami.

Widać nie ma.

Zdaje się, że hiszpański dziennikarz wyśmiewający go miał rację.

Jakby Bakero mial cojones to by wpakowal Estoque de Toreo w kark józefowy i krzyknal: Ole!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 26.03.2010, 11:57
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Jakby Bakero mial cojones to by wpakowal Estoque de Toreo w kark józefowy i krzyknal: Ole!
Sugerujesz, że Wojciechowski ma rogi?
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.03.2010, 12:22
Cytat:
Dzisiejsze wydanie Faktu informuje, że od nowego sezonu trenerem Legii będzie Michał Probierz, obecnie prowadzący Jagiellonię Białystok. Z trenerem kontaktowali się już przedstawiciele warszawskiego klubu. Na razie Probierz nie może rzucić Jagiellonii - ma za zadanie utrzymać drużynę w ekstraklasie i lojalnie... nie wypowiada się o swoich dalszych planach. Gdyby nie 10 ujemnych punktów na początku sezonu, dziś Jagiellonia byłaby siódma w tabeli ekstraklasy.

Probierz wywalczył z drużyną także awans do półfinału Pucharu Polski. Umowa Stefana Białasa z Legią obowiązuje do końca maja. Później na Łazienkowskiej ma dojść do znacznych zmian personalnych. "Tylko facet o twardej ręce jest w stanie pociągnąć wózek z napisem Legia. Probierz idealnie pasuje do tej koncepcji. Warto zaryzykować" - mówi informator Faktu, związany z warszawskim klubem.
10 znaków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów