![]() |
http://www.90minut.pl/news/95/news95...straklasy.html
Wstępny terminarz Ekstraklasy 09/10! 1. kolejka - 1-2 sierpnia Wisła Kraków - Ruch Chorzów 2. kolejka - 8-9 sierpnia Zagłębie Lubin - Wisła Kraków 3. kolejka - 15-16 sierpnia Wisła Kraków - GKS Bełchatów 4. kolejka - 22-23 sierpnia ? - Wisła Kraków 5. kolejka - 29-30 sierpnia Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok 6. kolejka - 12-13 września Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 7. kolejka - 19-20 września Wisła Kraków - Polonia Bytom 8. kolejka - 26-27 września Wisła Kraków - Polonia Warszawa 9. kolejka - 3-4 października Śląsk Wrocław - Wisła Kraków 10. kolejka - 17-18 października Lech Poznań - Wisła Kraków 11. kolejka - 24-25 października Wisła Kraków - Piast Gliwice 12. kolejka - 31 października-1 listopada ? - Wisła Kraków 13. kolejka - 7-8 listopada Wisła Kraków - Legia Warszawa 14. kolejka - 21-22 listopada Wisła Kraków - ? 15. kolejka - 28-29 listopada Odra Wodzisław Śląski - Wisła Kraków 16. kolejka - 5-6 grudnia Ruch Chorzów - Wisła Kraków 17. kolejka - 12-13 grudnia Wisła Kraków - Zagłębie Lubin |
znowu zimowe wyjazdy do Wodzisławia i Chorzowa, znowu "letni" do Gdańska i Lubina i jesienny do Wrocławia. Nihil novi ;)
|
Między 9 kolejką, a 10 jest przerwa na kadre? Bo mamy dwa trudne wyjazdy pod rząd, a odstęp jest dwu tygodniowy.
|
Dwa lata temu z Zagłębiem graliśmy w 2 i 17 kolejce ( znowu kombinacja wyjazd - dom ), rok temu mieliśmy zacząć od spotkania z Ruchem na własnym boisku i znowu z nimi gramy w przedostatniej kolejce na wyjeździe, z Bełchatowem drugi rok z rzędu gramy w 3 kolejce jako gospodarze, z Lechem znowu gramy na wyjeździe po meczach kadry.
|
Ekstraklasa 2009/2010
Czas zacząć na nowo dyskusję.
W końcu coś ruszyło i mamy wstępny terminarz: http://www.90minut.pl/news/95/news95...straklasy.html Z tym, że są tam błędy. Brak awansu Widzewa nie zmienia nic Cracovii. A tutaj wynika, że jak Widzew nie wejdzie to oni nie graja w barażach. A to nie jest prawdą. Bo jak Widzew nie wejdzie to wejdzie Korona, a w barażach Cracovia - Podbeskidzie. |
połczyłem, podkleiłem, zaczynamy :)
rok temu pisałem: Cytat:
Zapraszamy kibiców również innych klubów nie tylko Lecha. Kibiców Lecha nie zapraszamy bo i tak się wproszą. Moim zdaniem miszczem będzie Lech. |
Pierwsza strona wiec wypada sie wpisac....
Mistrzem bedzie najlepszy z tej najgorszej ligi na swiecie :P Na razie ruchow transgferowych az tak duzych nie ma... przychodza albo "nołnejmy" albo emeryci ;) |
Wszystko zależy od transferów z i do klubów.
Amica straciła właśnie lidera zespołu, a trener Zieliński jest dla mnie niewiadomą. Co innego trenować solidnych średniaków, co innego walczyć o MP. Do tego nie wiem, czy Rutkowski utrzyma w klubie Rengifo, Stilica, Lewandowskiego, Arboledę i Peszko. Wydaję mi się, że co najmniej jeden z tej grupy w tym okienku Bułgarską opuści. Legia pozbyła się słabych ogniw, do klubu wrócił solidny jak na nasze warunki Wawrzyniak. Pozyskali Mięciela, który na początku zastąpi Chinyamę, w dodatku może być nauczycielem dla zdolnej młodzieży. Na chwilę obecną ten klub wygląda najsolidniej. Jest tylko jeden podstawowy poroblem. Trener Urban. Ten sezon to jego ostatnia szansa. W naszym przypadku jest najwięcej niewiadomych. Czy przyjdzie lewoskrzydłowy i boczny obrońca? Kto odejdzie: Diaz, Brożek, Marcelo? Nadzieję pokładam jedynie w braku ofert transferowych dla naszych i w trenerze Skorży. Nie mam wątpliwości, że liczyć się będzie tylko ww. trójka. Na chwilę obecną najlepiej wygląda Legia, ale to początek okienka i wszystko może się zmienić. Poczekajmy, jak zespoły domkną kadry. |
Moim zdaniem majstrem będzie Lech. Mistrzem my.
|
Ja również życzę Lechowi równie udanego sezonu, i takiej samej fety jak w tym roku mieli .
A korona na głowie zostaje tej samej |
widzę, że straciłem monopol na ekstraklasowe tematy. :lol:
ciekawie się ten sezon zapowiada. jeśli do Ekstraklasy wróci Widzew, Korona i Zagłębie to będziemy mieli jeden z najciekawszych składów ligi od kilku lat, zarówno kibicowsko, jak i sportowo. ale jeśli chodzi o walkę o mistrza, to zmieni się niewiele - Lech, Legia, Wisła (jeśli wzmocnimy skład i ta gra "u siebie" nie będzie źle wyglądać) i może Śląsk, jeśli będzie mądrze zarządzany z Rysiem na stołku trenerskim. ogólnie, znów powinno być ciekawie. :) |
jako ze sezon 2009/2010 beda konczyly Mistrzostwa Swiata, to mistrzem bedzie... Legia :D
A tak na serio, ciezko wyrokowac, 3 druzyny napewno beda walczyć o Mistrza, moze dolaczyć Slask, grozne beda napewno brud...ekhem Czarne Koszule. Raczej innej opcji na zdobycie tytulu nie widze, mam nadzieje ze sezon bedzie podobny do ubieglego z tym wyjatkiem ze Mistrzowski tytul powedruje na Łazienkowską :) |
Cytat:
Ja liczę, że Wisła sobie zapewni tytuł na 2 kolejki przed końcem :) |
pierwszy mecz w Sosnowcu i od razu z Ruchem, będzie ciekawie :)
|
2 pytania odnośnie stadionów.
Czy Lech będzie grał w Poznaniu czy przenosi sie do Wronek? Ruch znowu będzie grał na Śląskim czy wróci na Cichą? |
Lech bedzie gral we Wronkach przez okres pierwszych pieciu kolejek, w tym czasie rozegra tam tylko 2 spotkania, z Polonia W. i Belchatowem.
|
Ruch wraca na Cicha 6.
W Sosnowcu zagracie od razu w 1 kolejce? Moze byc ciekawie. Stadion Zaglebia notabene lezy tuz obok dzelnicy Katowic o nazwie Szopienice, ktore w 100% kibicuja Ruchowi Chorzow ;] Cieszy mnie inwazja ze znow bedzie inwazja na Sosnowiec ;] |
Cytat:
Czy może już będą mieć gotowe trybuny i sektor gości? Cytat:
A co do Sosnowca to będziemy tam grać już od 1 kolejki i ciekawe jak będą wyglądać tam mecze z Wami, Polonią Bytom czy Legią :-) |
Lech cały sezon bez gości oficjalnie, jeśli źle pisze poprawcie mnie
|
Cytat:
|
Cytat:
Albo mnie nie bylo w POlsce, albo Lech nie wpuszczał gości. |
Cytat:
Panie Jotka - swego czasu Wisla tez nie wpuszczala gosci na mecze ligowe, robiac wyjatek na europejskie puchary ;) |
A Zagłębie Lubin wpuszcza kibiców gości??
|
Nowy sezon i... jesteśmy w wyśmienitej sytuacji - tak jak pod koniec zeszłego - wygrywając wszystkie mecze i nie oglądając się na innych - mamy pewnego mistrza :D.
A tak już bardziej na serio - wiadomo - będzie bardzo ciężki sezon, bardzo jestem ciekaw jak wszystko się potoczy,ale wierzę ,że nawet bez atmosfery z R22 będzie mistrz. |
Do kiedy Wisła gra mecze 'u siebie' w Sosnowcu?
|
Ja sadze ze priorytetem na najblizszy sezon powinien byc Puchar Polski ,bo nie sadze ze grajac caly rok na wyjezdzie bedziemy Mistrzem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Amika jak co roku ... bedzie szła na Miszcza
Mój "ulubieniec" Piotruś Reiss bedzie dumie opowiadał ze tym razem Wisła zobaczy jego kosci podudzia A Legia jak zawsze ,bedzie spiewac ze jest Mistrzem :) Ciekawy bedzie ten sezon ,zwlaszcza ze niewiadomo kto w nim zagra ,a dowiem sie pewnie na dzien przed startem :D W kazdym razie emocje gwarantowne :) |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl