|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Dokładnie. ITI chciało mieć kibica-klienta, no to ma. Tylko,że produkt jest do dupy,to jakiej ITI oczekuje reakcji? Pewnie,że są kibice na dobre i na złe z drużyną, ale tacy to oprawy robią, race zapalają. A przecież to nie po europejsku i ITI tego nie chce. Ładny stadion budują ale ciekawe jak chcą go zapełnić grając byle jak, kopaczami miernymi. Założyć się mogę,że gdyby nie mecze lig zachodnich na C+ to z czasem zaczęliby tracić klientów na ten produkt. W sumie sam od jakiegoś czasu oglądam mecze Wisły a inne naszej ligi beż żalu sobie odpuszczam. Naprawdę ciężko zmusić się do oglądania naszej ligi. Podejrzewam,że teraz dopiero kopacze zaczynają sobie uświadamiać,że są obiektem drwin i kpin z strony kibiców. I,że nikt ich na serio nie bierze.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 24.03.2010 o godz. 15:06.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Raczej chłodną ocenę sytuacji :(
__________ Walter w wywiadzie przyznał, że będzie miał problem z wypełnieniem stadionu Legii... Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
może brak im konkretnych celów do lepszej gry. po co mają grać skoro: wypromować się nie mają jak grając tylko w lidze (był jakiś duży transfer ostatnio żeby ich to podnieciło?), w pucharach EUR się nie pokażą bo leją ich niemiłosiernie aptekarze i listonosze, itd.itd |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ilu jest chętnych do oglądania co tydzień Messiego? Wbrew pozorom nie aż tak dużo (co tydzień oczywiście) a z naszą kopaną jest związek emocjonalny kibiców którzy oglądają bo kibicują. Ile osób kibicuje RM, Arsenalowi czy Barcelonie? Garstka. Myślę że 10% ma C+ dla lig zachodnich, reszta dla ligi polskiej. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
tak naprawde to z Ekstraklasy leca glownie mecze Wisły Legii i Lecha
(no chyba ze graja w jeden dzien i godziny sie nakladaja)hiszpanska liga jest obrzydliwe zcukrzona, wloska dno, francuska nudna.. jedynie angielska.. zeby po obejrzeniu Ekstraklasy wrocic do rzeczywistosci i poogladac przyjemna dla oka pilke |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Sam jesteś zcukrzony
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Ależ ja rozumiem te argumenty! Nawet po części brzmią one sensownie. Przecież ja nie o tym. Moim zdaniem brak dopingu (zasłużony bądź niezasłużony - to nieistotne) powoduje, że marni kopacze są po prostu jeszcze słabsi. Tyle.
Druga sprawa. Należy wyraźnie oddzielić zachowanie Grzelaka od Iwańskiego. Grzelak ma u was pod górkę: od początku jeździcie po nim jak po łysej kobyle. Facet ma ewidentnie dość i po zakończeniu sezonu pewnie powróci do Łodzi. Moim zdaniem jego zachowanie, choć głupawe można odbierać w kategoriach tolerowanej prowokacji. Natomiast zachowanie Iwańskiego to zwykłe chamstwo. W dodatku ten gest w wykonaniu Jarzębowskiego miałby jeszcze jakiś ciężar gatunkowy, ktoś by się nim przejął/zastanowił. W wykonaniu Pączka to zwykłe przegięcie, obrażanie kibiców. Abstrahując od samego gestu, Iwański jest ostatnim piłkarzem w Legii który ma prawo do takiego zachowania. Jego zaangażowanie w grę jest żałośnie niskie (vide: analiza Węgrzyna w canal+ - pressing oldboja). Facet powinien ponieść poważne konsekwencje, przynajmniej finansowe. PS. bbna: z ciekawością pochylam się nad waszym słynnym wielkopolskim poczuciem humoru. Kibic Amiki Poznań robi wykład na temat etosu kibicowskiego. A to ciekawe
Ostatnio edytowane przez flamengista : 24.03.2010 o godz. 21:48.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/4717
zachęcam do oglądniecia;d oplulem monitorxD |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Ktoś pisał, że u nas jest zła atmosfera. W takim razie proponuje przeczytanie tego:
http://legialive.pl/news/34359_Felieton_Pajacyki.html W porównaniu z tym to u nas jest sielanka xD No dobra, może przesadziłem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Kiedys ktos fajnie powiedzial ze kibicowanie Realowi czy Manchesterowi United sie nie liczy ,bo to kibicowanie z góry załozonemu sukcesowi... i cos w tym jest,sam mam juz ponad 10 lat Canal+ i od poczatku az do dzis rzeczą pierwszorzadna kierujaca mnie wyborem platoformy byla liga Polska.(no i tez Angielska ![]() Mozemy sie z niej smiac ze jest za Burkina Faso,ze korupcja itd ale jednak co Polskie to Polskie ,moze poziom tez raczej mizerny ale jednak inaczej to sie oglada niz zagraniczne ligi. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
"Jeszcze nigdy polski klub nie obracał taką ilością pieniędzy". Większej głupoty nie czytałem. To tak jakbyście poszli do banku, wzięli kredyt na 1 mln zlotych i powiedzieli , że jeszcze nigdy nie byliście milionerami. Boże chroń Śląska! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Cytat:
To tylko koszty kredytu. Do tego trzeba dołożyć: - koszty utrzymania obiektu, które są niemałe - dywidenda dla akcjonariuszy (Solorz będzie chciał dostać swoją dolę) I po tym wszystkim ma zostać min. 5 mln € czystego zysku rocznie. Nie powiem, dość optymistycznie to sobie wyliczyli. A najważniejsze, że Solorz nie ryzykuje ani złotówki. Kasę pożycza Śląsk, a jak interes nie wyjdzie - to klub będzie odpowiadał swoim majątkiem. Ja jestem bardzo naiwny, więc zapytam: to po co Śląskowi był do tego Solorz? Sami nie mogli pożyczyć tych 150 melonów? PS. 022 - też bym Pączka wyrzucił, ale rozumiesz - to ponoć najdroższy Polak w naszej lidze ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
[QUOTE=flamengista;876264
Ja jestem bardzo naiwny, więc zapytam: to po co Śląskowi był do tego Solorz? Sami nie mogli pożyczyć tych 150 melonów?[/QUOTE] Śląskowi Solorz był potrzebny mniej niż Śląsk Solorzowi. Dostał teren pod inwestycję, kredyt zabezpieczony , Śląsk jako SSA odpowiada tylko do wysokości wkładów na pokrycie akcji. W najgorszym wypadku tylko Sląsk pójdzie w cymbał. Niezły deal by Solorz. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Jak oglądam Wisłe, to kcuki do białości zaciskam, żeby wygrała, jak oglądam Lecha czy Legię to kibicuje z całych sił ich przeciwnikom, a jak oglądam Man.Utd, to zaraz mi się chce spać ![]() Może nienormalny jestem, ale tak to jest... ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
a później znajomi mówią Ci, że masz nie równo pod kopułą oglądając z pasją mecze ligi polskiej, a śpiąc na meczach wielkich zespołów...
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Oldpara - to ja mam podobnie. Z polskich klubów "zaciekle" kibicuję Wisełce i Jadze, z zagranicznych - CF Valencia (wraz z ich wzlotami - PUEFA, 2x mistrzostwo; i problemami - długi, wypady z pucharów). Pod tym względem "Nietoperze" często przypominają mi naszą Wisełkę. Natomiast kiedy na boisko wychodzi wzięte na kredyt (wielomilionowy) FC Hollywood - chce mi się śmiać. Tak było np. gdy G. Higuain nie trafił do pustej bramki w rewanżu LM "królewskich" przeciwko ekipie z Lyonu.
Co do zawodników - kiedyś trochę zazdrościłem (L) że wzięli niezłego Iwańskiego. Dziś jednak - niestety dla Legii - zawodnik Iwański zmienił się w kopaczo-pończusia, który nie sądzę by był pomocny Wisełce. Już lepiej niech wyzdrowieje Garguła i pokaże co umie. Natomiast bardziej by nam się przydał ktoś taki jak Onyszko na bramkę (wiadomo dlaczego) i Sobiech/ Micanski do ataku. By chyba to wstyd dla naszych napastników, że najlepszym strzelcem w drużynie jest obrońca? Czy w którykolwiek z klubów ekstrak(l)asy mieli podobna sytuację |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
dlatego tez mistrzostwo Polski jest wartoscia sama w sobie i jakie by one nie bylo zajebiscie cieszy.. ktos uwaza ze kij z takiego mistrzostwa.. a ja mam tak ze (to moze glupie co napisze) ze wole zdobyc to mistrzostwo niz wygrac z Levadia.. po prostu to sa rywale od nas z podworka, z ktorymi mam stycznosc, jezdzimy do nich na stadion, a oni do nas, nawzajem sobie wrzucamy, odpowiednie sluzby walcza z nimi non stop, a Levadia, Real, Debrecyn co tam innego ni ziebi ni grzeje, z ich kibicami nie mam na co dzien do czynienia.. na zywo ich zobacze raz na 5 lat jak z nimi zagramy.. dlatego choc ta Polska liga jest slaba to mam zajebista radoche z kazdego MP, wygranego nawet po wielkiej padace, po wpadce Amiki, Legii, Cracovii .. dlatego majac do wyboru mecz final LM, a meczem Legii z kims tam stawiam na to drugie, bo to nasz rywal, wróg od wielu lat.. i z wielka niecierpliwoscia czekam az ktos im nabije kilka goli, jak ten stadion ucichnie.. wyobrazam jak kipia ze zlosci bo "znow ta je.... Wisla wygrala" " no co za k.. farciarze, 94 minuta i gola strzelili.." ," znow zdobyla Mistrza a my wielki ch.. mimo ze Rutkowski nas zapewial ze w tym roku bedzie majster", jak znow sie upili i wybili kilka szyb w pobliskim kiosku ruchu ze zlosci.. jak wrzucaja na nas na forach internetowych.. radocha na maksa, i spelnienie.. a czy Wisla poradzi sobie potem w pucharach... ykhm.. poradzi to poradzi.. dla mnie priorytetem jest MP .. juz tak pare razy probowalem obejrzec jakis Manchester itp.. bede mial piwo, jakas przegryze pod reka to wytrwam.. a tak to przelaczam co po chwile z programu na program i z nudow patrze sobie na trybuny.. ukladajac sobie w glowie jak to bedzie wygladac u nas na nowym stadionie z perspektyw kamer poza tym zadna uciecha kibicowac FCB, Realom, Manchesterom itd.. oczywiscie, jakas tam czesc jest ich fanatykami od wielu lat, kiedy zaczynali gdy byly i chude lata .. ale jakos mnie smiesza kibice telewizyjni tychze klubow.. to zadna sztuka im kibicowac, na takim Camp Nou samych turystow co mecz jest z 30% ..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 25.03.2010 o godz. 19:12.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Natomiast jeśli chodzi o kibicowanie innym zespołom niż Wisła to wielką sympatią darzę St.Etienne z ligii francuskiej , przede wszystkim za najlepszych kibiców we Francji .Ogólnie poza polską liga najczęściej oglądam właśnie ligę francuską , gdzie mecze na szycie są na świetnym poziomie.Chociażby mecz z rundy wiosennej pomiędzy OM a OL 5:5 .Oczywiście oglądam też mecze ligi angielskiej ale tam nie mam ulubionego zespołu Premiership ,zmieni się to jak awansują do najwyższej klasy rozgrywkowej Sroki. http://www.youtube.com/watch?v=udMIj...eature=related
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 25.03.2010 o godz. 19:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
1. Ja tez wole ogladac polska lige. Nie rozumiem jak sie mozna podniecac zagranica i z duma o nich mowic. Co za sztuka sobie kibicowac jakims Barcom czy ManU i sie chwalic tymi klubami. Ciekawe czemu malo kto kibicuje Valladolid, Stoke czy czemus podobnemu hehe po prostu ludzie lubia kibicowac sukcesowi i sie chwalic wszem i wobec ze ja to kibicuje Barcelonie a ona jest najlepsza wiec automatycznie ja jestem super hehe zero obowiazku, kibicuje przez telewizor, jak jest sukces (a jest on czesto) to sie chwali i podbudowuje swoje ego, na mecz nie musi jechac- super wygoda
- oczywiscie napewno sa wyjatki ale pewnie 90% to sa tacy ludzie jak napisałem. Wole sobie obejrzec mecz Odry z Ruchem gdzie wiem o tych druzynach sporo. Wiem ze Odra sie wzmocniła, kupila fanych pilkarzy a Ruch walczy o Puchary niz np Barcelony z jakims sredniakiem ligowym. Oczywiscie o Wisełce nie wspominam, jak nie moge meczu ogladac bo cos sie z kompem psuje to sie cały gotuje ze zlosci. 2. Ja cierpiędole zaczynam wspolczuc Slaskowi. Zapowiadało sie fajnie a widc ze Slask ma sie stac marionetka na ktorej ktos ma sie dorobic a jak sie nie uda dorobic to beknie za to Slask ;/ masakra3 Wojciechowski to pajac. Takich ludzi sie powinno odsuwac od sponsorowania klubow hehe Biznesmen ktory mysli ze zna sie na trenerce. Wstyd musi byc Polonii za tego czlowieka. Ta nasza pilka robi sie kosmiczna i komiczna. Jak nie Grzelak i Iwanski to Pawełek, jak nie Pawełek to sprawa Slaska, jak nie to to Wojciechowski. Codziennie nowa zenujaca wiadomosc ;/ Cytat:
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 25.03.2010 o godz. 19:01.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
|
Cytat:
Trzeba jednak przyznać, że facet ma gest. Ingeruje jedynie w przypadku obrony, natomiast "całą resztę" niech układa trener. Toż to pełnia swobody! PS. teraz mocno trzymam kciuki za to, by w następnej kolejce Jodła zawalił bramkę. Będzie wesoło. PS. Dalej jadą po Trałce na weszło Cytat:
http://www.weszlo.com/news/4722
Ostatnio edytowane przez flamengista : 25.03.2010 o godz. 20:23.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Legia zaintersowana Probierzem
http://www.fakt.pl/Probierz-ma-zrobi...y,67698,1.html |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie wiem panowie czy wiecie ale Maciej Iwański powiedział w wywiadzie , że ważył piłki(
) i na 20 aż 17 ważyło za dużo ![]() edit; ważył je po treningu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Co do minionej kolejki. Bramka Micańskiego ładna,i owszem. Tylko proszę zwróccię uwagę przy jakich obrońcach tego dokonał. Jak się bliżej przyjżeć to żaden to wyczyn. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jakby Bakero miał cojones to by wyszedł a na "do widzenia" strzelił drzwiami.
Widać nie ma. Zdaje się, że hiszpański dziennikarz wyśmiewający go miał rację. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Jakby Bakero mial cojones to by wpakowal Estoque de Toreo w kark józefowy i krzyknal: Ole! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member