The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2010, 18:31
Niektórzy pewnie spotkali się z tym słowem, ale jeszcze nie mieli okazji zapoznać się z jego znaczeniem. A jak się nie wie, jakie jest znaczenie, to się nie rozumie.

obiektywizm - bezstronność, rzeczowość, postawa wolna od uprzedzeń

Przydaje się w życiu, naprawdę

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.03.2010, 18:32
Lech gra jak Włosi-niby słąbsi cały mecz, ale punktują w najważniejszych momentach.
Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Stary 21.03.2010, 18:34
Zamknijcie ****a ryje! "lech żal", "lech ma fuksa" - czy was konkretnie pojebało? Lepszą jest drużyna która strzela więcej bramek, a Lech nie gra dziś wcale tragicznie - Jagiellonia ma okazje, ale co z tego, jak nie potrafią wykiwać Buricia?

Wybaczcie, że tak ostro, ale potem mówią, że to my mamy kompleksy, przez takich paru jebanych płaczków.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.03.2010, 18:39
Potwierdza sie to ze Lech bez kilku kluczowych zawodników ma problemy. gdyby tak w jednym meczu brakło Peszki,Lewandowskiego i np Arboledy smiem twierdzic ze Leszek lezy.
Szkoda tego meczu.piłka jest nieobliczalna i dzisiaj to widac.brawa dla Jagielloni za piekną otwartą gre z przeciwnikiem który na papierze powinien byc lepszy.tyle w temacie
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 21.03.2010, 18:39
A mnie po prostu szkoda Jagi - i ŻADNE kompleksy nie mają tu nic do rzeczy. Oby moi ziomkowie wzięli się do roboty i wbili chociaż bramkę honorową... Forza Jaga!
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.03.2010, 18:42
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Potwierdza sie to ze Lech bez kilku kluczowych zawodników ma problemy. gdyby tak w jednym meczu brakło Peszki,Lewandowskiego i np Arboledy smiem twierdzic ze Leszek lezy.
Szkoda tego meczu.piłka jest nieobliczalna i dzisiaj to widac.brawa dla Jagielloni za piekną otwartą gre z przeciwnikiem który na papierze powinien byc lepszy.tyle w temacie
śmiem twierdzić, że większość druzyn, jakie przychodzą mi do głowy leży, jeżeli wyeliminuje się z ich składu trzech podstawowych zawodników.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 21.03.2010, 18:45
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
śmiem twierdzić, że większość druzyn, jakie przychodzą mi do głowy leży, jeżeli wyeliminuje się z ich składu trzech podstawowych zawodników.
Popatrz chłopie co Jaga robi z Lechem. albo ja inny mecz oglądam. piłkarze z Białegostoku bez zadnych kompleksów jadą z poznaniakami. z resztą na tym kartoflisku to wielkich rzeczy ugrac sie nie da. Ja jestem tylko ciekawy jak Lech bedzie grał za 3-4 kolejki. bo wydaje mi sie ze remisy bede znowu leciec.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 21.03.2010, 18:45
niestety jasno widać różnicę między Wisłą w obecnej formie a pyrami
oni grając megakichę strzelają bramkę, niestety my jedynie próbujemy...
ale fakt faktem, że ta superforma Lecha jakoś dziwnie się traci z kolejki na kolejkę
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.03.2010, 18:46
no co Jaga robi z Lechem? przegrywa 2:0. niestety, bo niestety, ale bramki strzela jedna strona. Co to ma, zresztą, do zacytowanego fragmentu?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 21.03.2010, 18:48
Popatrz chłopie co Jaga robi z Lechem. albo ja inny mecz oglądam. piłkarze z Białegostoku bez zadnych kompleksów jadą z poznaniakami. z resztą na tym kartoflisku to wielkich rzeczy ugrac sie nie da. Ja jestem tylko ciekawy jak Lech bedzie grał za 3-4 kolejki. bo wydaje mi sie ze remisy bede znowu leciec.
Bez żadnych kompleksów wracają z bagażem dwóch goli. Chyba że mnie oczy mylą i to Jaga prowadzi Na dzień dzisiejszy gramy pyte nieziemską i dobrze ze mamy do meczu z nimi prawie msc. Może coś nadrobimy i pukniemy ich w bezpośrednim meczu w końcu.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.03.2010, 18:49
No nie da się ukryć że prowadzenie zawdzięczają w dużej mierze Buricowi. Ale niemniej jednak bramkarz to też jest element który czyni drużynę lepszą. Może przynajmniej działacze naszego kochanego klubu oprzytomnieją i zobaczą ile dla klubu może znaczyć dobry bramkarz. Buric dopiero wchodzi do poważnej gry ale od tego bodaj października zdążył już arokrotnie popisać się niejedną cudowną interwencją. A inny przykład obserwujemy niezmiennie od 3 lat jak Much zdobywa dla Legii po 10 pkt w sezonie.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 21.03.2010, 18:50
Ja tez mam taką nadzieje...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.03.2010, 18:54
"Jaga gra bez kompleksów" - to brzmi trochę jakby na Bułgarską przyjechała drużyna z 1/2 ligi. Jagiellonia już wiele razy udowodniła, że w lidze bać się nikogo nie musi.

Mecz jest wyrównany, tylko Lech ma te swoje indywidualności - to decyduje o wyniku. Nie boją dryblować, strzelać z dystansu. Nawet jeśli to szczęście, to trzeba go próbować!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 21.03.2010, 18:54
blanco napisał(a):Wyświetl post
tyle w temacie :/
tyle w temacie
Tak sobie wszedłem w wyszukiwarkę i popatrzyłem na posty z ostatniego tylko tygodnia.

Wislak z Chicago napisał(a):Wyświetl post
I tyle w tym temacie.
3rider napisał(a):Wyświetl post
i tyle w temacie
sayek napisał(a):
Tyle w temacie.
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
i tyle w tym temacie.
vabanq napisał(a):Wyświetl post
tyle w temacie!
Zaraźliwe to czy co

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.03.2010, 18:59
Evil_ napisał(a):Wyświetl post
tiaaaaaa, jak zwykle Lech
Ja nie krytykowałbym aż tak bardzo za ten mecz Lecha - w porównaniu z nami i tak grają na dużo wyższym poziomie, znacznie lepiej operując piłką, o wiele korzystniej wyglądając motorycznie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 21.03.2010, 19:00
he he dobry tekst na canalu:
Wieszczycki o stadionie Lecha że super, itd... i dostaje odpowiedź: powoli, powoli Tomku, jeszcze niedawno były Wronki...
a mówią, że nie Amika
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.03.2010, 19:01
Liczmy na siebie

I tyle w temacie Prober
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.03.2010, 19:02
prober napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie wszedłem w wyszukiwarkę i popatrzyłem na posty z ostatniego tylko tygodnia.

Zaraźliwe to czy co
Tak, i nic na to nie poradzisz, tyle w temacie
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.03.2010, 19:05
Jakby nie patrzeć Jaga miała dzisiaj trochę pecha
Piszczcie co chcecie ale Amicolech idzie na mistrza.

"Kibice dodali Wiśle skrzydeł"
Trzeba było robić wszystko, żeby mecze w tej rundzie odbywały się na Reymonta.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.03.2010, 19:05
Nie no ogólnie Lech wygrał.

I tyle w tym temacie
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.03.2010, 19:10
[quote=Mario Nh;874153]
Piszczcie co chcecie ale Amicolech idzie na mistrza.

oni ida na majstra
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.03.2010, 19:15
No dokładnie, własnie o tym samym pomyślałem pisząc "mistrza'
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.03.2010, 19:28
Bardzo dobrze z jednego powodu, że wygrywają. Wisła jeżeli chce mistrzostwo to musi grać dobrze i wygrywać, a tak znowu na pół gwizdka sezon. Trzeba się spiąć i niech udowodnią Wiślacy, że należy im się MP.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.03.2010, 19:47
Trzeba ten Lech rozjechac u nas w kwietniu czy kiedy tam gramy, i skonczyc ich marzenia o majstrze.
A na ich boisku to sie w ogole nie powinno grac, wybieg dzików by chyba lepiej w zoo wygladal niz to.

tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 21.03.2010, 19:51
Jeżeli nie wygramy bezpośredniego meczu to przegramy mistrzostwo. Tyle w temacie .
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.03.2010, 19:56
Teraz mamy dwa wyjazdy pod rząd,potem jeszcze 2 na Legie i pejsów ,wiec trudno bedzie ,bo Amica w zeszłym roku dobrze grała i nie wygrywała ,a teraz nic nie gra a wygrywa
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 21.03.2010, 20:17
dobry mecz, Jagiellonia gra bardzo dobrze, Lech pokazał sie jako klasowa drużyna, ez wielkiej gry puknął dwie bramy i po meczu.

Oby Jaga się utrzymała
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.03.2010, 20:25
teraz ogladam liga+ekstra i ladnie Tarasiewicz powiedzial o pilkarzach, ze oni powinni dostac kare, ze powinni ruszac dupe jak to powiedzial,

Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2010, 20:56
Fuks czy nie, mam nadzieję że może wreszcie Lech nauczy się robić to, dzięki czemu Wisła tyle mistrzostw ostatnio zdobyła. Czyli że czasem to i o piłkę przewracać się można, ale i przy okazji wygrać 2:0.
Buric to po Musze drugi bramkarz ligi na ten moment i chyba nasze największe wzmocnienie.
Poza tym nie zapominajcie, że na takim boisku gra się znacznie trudniej w ataku pozycyjnym, klepiąc piłkę na dwóch metrach i z obrońcą na plecach, niż na prędkości wychodząc z kontrą. Stąd pewna iluzja dużo lepszej gry Jagi od Lecha. Niemniej za drużynę z Białegostoku trzymam kciuki, mam nadzieję że bez problemu się utrzymają.

ps. Cionek imo ewidentna czerwona za atak dwoma nogami na leżącego Lewandowskiego. Natomiast kolejna dwójka zawodników Jagi dostała kartki za wybijanie piłki spod nóg i odpychanie wznawiającego grę Kriveca (tak ja to widziałem z trybun). Z tego co widziałem na powtórkach to tego nie było widać w tv więc powstrzymałbym się nad oskarżeniami o 'drukowaniu'. Zresztą Hermes chyba wcześniej trochę Małka wk.rwił podczas przepychanek no i sam sobie jest winien za tą późniejszą żółtą.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 21.03.2010, 21:02
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
ps. Cionek imo ewidentna czerwona za atak dwoma nogami na leżącego Lewandowskiego. Natomiast kolejna dwójka zawodników Jagi dostała kartki za wybijanie piłki spod nóg i odpychanie wznawiającego grę Kriveca (tak ja to widziałem z trybun). Z tego co widziałem na powtórkach to tego nie było widać w tv więc powstrzymałbym się nad oskarżeniami o 'drukowaniu'. Zresztą Hermes chyba wcześniej trochę Małka wk.rwił podczas przepychanek no i sam sobie jest winien za tą późniejszą żółtą.
Cionek ewidentnie czerwona, a Lewandowski nie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów