|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Gdyby nie to, że piłka odbiła się od zawodnika Jagiellonii, to strzał Jirsaka nie trafiłby w słupek. A co do zmian w Wiśle to dały zupełnie odwrotny skutek. Łobo, Boguski - jakby po raz pierwszy weszli na boisko, a gdyby nie strzał Jirsaka to w ogóle nie zwróciłbym uwagi, że jest na boisku.
![]()
When you touch my face
When you call my name I`m burn with desire... http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wojtek Lobodzinski- tyle w temacie!
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co chcecie my przecież mamy taką wspaniałą taktykę pi*zdu do przodu z do naszych rosłych napastników oni przechwytują wszystkie te podania i strzelają.
Z tej drużyny z tym trenerem nic juz nie będzie. Ja dziękuję Skorży za dwa tytuły za Barcelonę ale mówię teraz czas na zminy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Zeby tak grac to trzeba miec jeszce kogos kto dobrze ta pilke wrzuci -odpada bo nie mamy i trzeba miec kogos kto ta pilke przyjmie i strzeli-odpada ,tez nie mamy nie mamy wiec nawet graczy do najbanalniejszej akcjii swiata ![]() k*** ,tak beznadziejnie snujacych sie ludzi jak nasi pseudo pilkarze w driugiej polwie meczu to jak kibicuje tej druzynie juz tyle lat to niepamiatam ...... poziom drugiiej ligi albo Bytovii Bytow -tyle ze tamci zarabiaja grosze wszystcy razem wzieci przez rok nie zaroba tyle co pilkarz -parodia Wojciech Lobodzinski. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Małecki i Brożek Paweł nie byli sobą po prostu przeszkadzali sobie na wzajem,czemu w naszej drużynie brakuje komunikacji? "Issa Ba balans ciałem" komentator C+ a reszta gwiazdeczek tego nie potrafi? Naszym piłkarzom po prostu nie che się zap... na treningach jeden im wystarczy bo na dwa brak siły,zimno,nie chce się etc.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Wojtek Lobodzinski i jego sukcesy
Sukces: 500 tys zl rocznie (jeden z najwiekszych kontraktow w kopanej ekstraklasie) Parodia: nie potrafi kopnac pilki, przewraca sie srednio co 30 sekund, zadycha po przebiegnieciu 10 metrow Takie cuda to tylko w Polsce... ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja napiszę tylko jedno.
Przypomnijcie sobie, co mówiliście przed sezonem, kiedy wiadomo było, że czeka nas 30 wyjazdów. Każdy wówczas prawił, że "dobrze będzie, jak zajmiemy miejsce w trójce". No ale kibicowi sukcesu nigdy nie dogodzi. Do 23.kolejki co najmniej, nie grozi nam 'wypadnięcie' z trójki. A zwróćcie też uwagę na terminarz najbliższych kolejek naszych najgroźniejszych rywali [Lech - GKS(W), Jaga (D), Odra (W) ; Legia - Polonia B (W), Śląsk (D), Lechia (W) ; GKS - Lech (D), Ruch (W), Zagłębie (D); Ruch - Polonia W. (W), GKS (D), Cracovia (W)]. Ps. Mnie też w****ia ich postawa, naprawdę. Bo nic nie zrobili w 2.połowie. Cudem, naprawdę cudem zdobyliśmy pierwszy w tym roku punkt. I faktem jest, że najchętniej połowę tych nędznych kopaczy wy.......iłbym w cholerę. Ale, na Boga (o zgrozo, nawet taki sceptyk jak ja wzywa "najwyższego") - opamiętajcie się.
Ostatnio edytowane przez !!IRIVER!! : 13.03.2010 o godz. 01:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
nikt podkreślam NIKT poza Issą nie potrafił czysto* przyjąc piłki.. masakra * czysto - czyli tak żeby piłka nie odskoczyła na co najmni3ej 2-3 metry... **** mnie obchodza wynik, chociaż przykro mi że kolejne mistrzostwo polski się oddala... ale z taką gra to bardziej bym się wstydził tego mistrzostwa niż radował... a tak wogóle to: zamiast w domu walić konia ruszaj z nami do Bytomia!!! bo na mecz jedziemy dla Białej gwiazdy a nei dla pseudo pilkarzy... ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Zresztą to wszystko o dupę rozbić bo wszelakie tłumaczenia z każdym meczem tracą racje bytu - Ponoć nie potrafiliśmy sobie dać radę z atakiem pozycyjnym - dziś mieliśmy cały wachlarz możliwości - nasze kontry kończyły się albo jebnięciem do przodu, albo jednym podaniem i stratą w środku. Zresztą tu nie ma o czym pisać ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Oglądamy Wisłę Liverpool w naszych realiach. Plagiat Rafy Skorży wręcz idealny.Tyle w temacie nieaktualnego już wzorca warsztatu trenerskiego lub innych wcieleń czy kopii. Najwyższa pora na wzorzec własny Wisły Kraków. Klub musi wypracować do lata, system naprawczy aby powstrzymać regres Wisły, gdyż może się okazać, że Skorża będzie miał na tyle szacunku do Wisły i siebie samego, iż nawet po zdobyciu mistrzostwa, sam uzna swoją misję w Wiśle za zakończoną po tym sezonie, jeśli będzie czuł, że ponownie nie da rady ugrać czegokolwiek w Pucharach. Zmiana na ławce trenerskiej przed latem, raczej nie ma sensu i to nie z powodu zaledwie 10 kolejek do końca rundy, lecz z powodu braku kompetentnego następcy trenera na dłuższy czas, mającego pojęcie o nowoczesnej piłce oraz potrafiącego wydobyć z piłkarzy wszystko co w nich najlepsze, włącznie z szacunkiem do klubowej piłki nożnej i zawodu piłkarza. Warunkiem jednak dla takiego układu spraw, jest wygranie wszystkich pozostałych meczów tej rundy, poczynając od meczu z Lechią w Krakowie i z kibicami Wisły na Suchych Stawach, gdzie remis lub przegrana są nie do zaakceptowania w całości przedstawionej wyżej wersji wydarzeń. Tu nie chodzi o moją emocjonalną pychę czy arogancję lub życzeniowość, tylko o wyjątkowość sytuacji finansowej klubu po katastrofie z Lewadią i zobowiązań Skorży z piłkarzami do odrobienia tych strat właśnie teraz, gdy Wisła przez nich krwawi, co sami uznali za estoński fakt, tylko szybko o tym wszystkim zapomnieli i oddali się próżności we władanie.
Wojciech Łobodziński już nigdy nie powinien zagrać ani sekundy w żadnym meczu. Rafał Boguski chcąc być póki co rezerwowym, powinien sobie obciąć grzywkę, bo nic nie widzi na oczy. Paweł Brożek powinien wchodzić jako zmiennik na ostatnie 20 minut najwyżej, aż do czasu poprawy formy. Pawełek powinien pogadać z psychologiem o braku koncentracji umysłu powyżej 15 minut. Wszyscy powinni się zastanowić, dlaczego nie potrafią grać nawet w defensywie i boją się oddawać strzały w ofensywie, najlepiej skuteczne. A tak poza tym wszystkim, to nadal jest szansa na mistrza, tylko piłkarze muszą zechcieć wygrywać i może wreszcie po kolejnym zawalonym okresie przygotowawczym, zaczną wyprzedzać przeciwnika, przynajmniej w dochodzeniu do piłki i jej skutecznym rozgrywaniu. Myślę, że z Lechią, po raz pierwszy od kilku miesięcy, kibice w komplecie stadionowym, wspomogą piłkarzy dopingiem a Ci ich nie rozczarują i rozpocznie się marsz Wisły po mistrzostwo, które jak żadne dotąd, jest chyba najważniejsze dla klubu w dziejach Wisły Cupiała. "Wisła to My" / "Wisła Pany" / "Mistrzem Polski jest Wisła". Oby wszystkie te hasła, spełniły się w tym sezonie. W jedności siła. JJJ BG.
Ostatnio edytowane przez kot : 13.03.2010 o godz. 02:27.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Boze... Jak widze Łobodzińskiego przewracajacego sie o wlasne nogi lub Buguskiego podającego piłke do C*UJ wie kogo to plakac mi sie chce...
Pawel Brozek ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
1.Wielbiciele Skorży: Wisła wygrała dwa razy mistrza, bo inni byli słabsi i jeszcze "koncepcja gry" trenera nie osiągnęła poziomu Amiki Wronki z czasów wkurzających. Ale teraz juz tak. 2. Trzeba zacząć ściągać do klubu piłkarzy, a nie kopaczy i primadonny. Od początku sezonu nie jestem zwolennikiem beztalencia Kirma, Jirsaka, radosnego Diaza. I niech mi nikt nie mówi, że Kirm to talent, bo nigdy nie widziałem jego dryblingu, za to zaskoczenie w oczach przed pustą bramka przeciwnika, złe przyjęcie piłki nie raz i centry poza boisko bardzo, bardzo często - szybkie bieganie i kondycja (której też nie ma) czy inne czysto fizyczne zalety, to jeszcze nie futbol. Nad Primadonnami w rodzaju Łobodzińskiego trzeba zapanować, zmusić do treningu, a przede wszystkim: 3.Spisywać z nimi kontrakty motywujące, za dobrą grę zarabiasz, za kiepską dostajesz salceson z wódką co najwyżej, żeby się taki upił z żalu. 4. W obecnej sytuacji niech Zarząd, kopacze i Maciuś wypiją piwo, które nawarzyli świetnym przygotowaniem do sezonu. A na koniec sezonu, nawet gdyby Wisła została mistrzem pożegnać to towarzystwo, bo równia pochyła dopiero przed nami. Jest jeszcze niestety II liga... 5.Gra Wisły pod kierunkiem Skorży nie przekonuje mnie nawet gdy zdobywalismy mistrzostwo, a teraz jestem już tego pewny. Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez pujol : 13.03.2010 o godz. 03:36.
![]()
mam słabe nerwy...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Idę spać ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wisła miała tydzień temu wygrać z Arką a wtedy wczorajszy remis na bardzo trudnym terenie byłby inaczej oceniany. Bardzo martwi to co gramy albo raczej nie gramy z przodu .
Taktyka taktyka ale nie ma kim grac z przodu . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dawno nie widziałem tak bezradnego Brozia, w drugiej połowie wogóle zniknął z pola widzenia.Od Jirsaka mam prawo wymagac więcej bo on sporo kosztował.
Podobał mi sie Ba, oby tylko zdrowie mu dopisało.Dużo widzi Issa na boisku a i ogranie dwóch zawodników nie sprawia mu trudności. Na plus oceniłbym też postawe Pawełka i Głowy.Przykro to stwierdzic ale ofensywna gra Wisły jest bardzo słaba,jeszcze z początku to jakoś wyglądało ale jak ubywało sił to było co raz gorzej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.03.2010 o godz. 09:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Nie rozumiem tylko tej zmiany Jirsaka za Diaza kiedy Małecki aż błagał o zmianę kiedy wychodziliśmy z fajną kontrą a on wywalił piłkę za boisko, aż prosiło się by zrobić zmianę Christow za Małeckiego.
Mecz był dobry w naszym wykonaniu do póki Issa był na boisku. Ciekawe na ile to jego zasługa a ile innych czynników. Mariusz Pawełek świetnie skwitował swoje umiejętności. W ciągu chyba niecałej minuty najpierw ładna obrona a potem pokazał kompletny brak reakcji gdy piłka tuż nad nim leciała na poprzeczkę. Równie dobrze mogła mu wpaść za kołnierz, tuż nad nim, niesamowicie wolno a on nawet by się nie ruszył. Lobodziński potrafił przynajmniej już przyjąć piłkę tak by nie wychodziła na aut ale marne to pocieszenie ![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wisła dalej gra taką sama pyte jak w 2 ostanich meczach.Nie rozumiem dlaczego Skorża,dokonał tak głupich zmian.. Boguski bez formy,Łobo-TO JEST NASZA ŚPIACA KRÓLEWNA-za co mu tyle kasy płaca.. Kirm,P.Brożek,Małecki słabo.. dlaczego trener nie daje szansy Mączyńskiemu? Kupili Christow'a to dać mu pograć,zeby coś kolwiek pokazał,a nie zeby ławe grzał.
pzdr. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No zmiany były tragiczne. A Kirm w ogóle nie powinien wychodzić na boisko -> ME.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zapomniałem jak to jest cieszyć się z bramki Wisły...
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Największy problem mamy w ofensywie i trener musi coś zmienić. Wg mnie najbardziej naszym piłkarzom przeszkadza ogromna presja , ta cała nagonka na Wisłę , te zapowiedzi przed meczem że Wisła gra o wszystko , o głowę trenera i to było widać na boisku, momentami brakowało spokoju , piłkarze zamiast spokojnie rozgrywać śpieszyli się i posyłali dalekie piłki do nikogo, widać było tą presję po piłkarzach którzy weszli na boisko , nie jestem zwolennikiem Łobo i wg mnie jest za słaby na Wisłę ale zawsze potrafił coś wnieść do naszej gry a wczoraj w prostej sytuacji posłał piłkę nie wiadomo gdzie - to wszystko przez nerwy , stres które zawsze idą w parze z meczem ale wczoraj były zdecydowanie za duże (pamiętacie Błaszcza w swoim debiucie w Reprze? Więc widzicie co robi stres na boisku i brak pewności). Piłkarze potrzebują troszkę spokoju , a wtedy tacy piłkarze jak Kirm który wczoraj był tłem samego siebie , Małecki i inni będą grać na swoim normalnym wysokim poziomie. Możecie się ze mną zgodzić lub nie ale takie jest moje zdanie.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 13.03.2010 o godz. 09:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wisła moim zdaniem gra to samo co w tamtej rundzie tylko nie ma farta do goli. Przypomnijcie sobie mecze z jesieni. Ten sam piach, nie dało się na to patrzeć. Wtedy powtarzało wielu, że Wisła nie ma stylu i fart kiedyś się skończy. No i skończył się. Gramy dokładnie tak samo. Nic się nie zmieniło. Wczorajsza druga połowa to był pokaz totalnej beradności!! Każda bezpańska piłka była dla Jagi. Każdy pojedynek przegrany! Wisła pod względem fizycznym nie istniała w drugiej połowie!! Tak się mówi że ciężko o dobrych zawodników, a ja bym zwrócił uwagę na tego lewego obrońce z Maroka! Wczoraj po prostu ośmieszył naszą prawą pomoc. Każdy odbijał się od niego jak od skały. W obronie dobry, w ataku nawet parę wejść miał. Postura niesamowita!! Wybiegany, ehhh jednak można zlaźć takiego piłkarza...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Problem jest chyba troche innej natury. Skorza po raz kolejny postawil z gory na to, by apogeum formy przyszlo zawodnikom w momencie najciezszych i najbardziej prestizowych meczow. Jak bumerang wraca tutaj kazus pewnej druzyny z Tallina, ktora miala polozyc sie przed nami i dac po sobie przebiec roznica 10 bramek. Moge sie zalozyc, ze gdy przyjda zawody z Amica, Legia czy obrzezancami Wisla bedzie wygladala zupelnie inaczej kondycyjnie, motorycznie, wydolnosciowo itd. Tylko co z tego skoro gonic bedziemy z 4 miejsca.
PS. A swoja droga to bardzo ciekawe zjawisko, ze po morderczej ilosci 3 meczow od poczatku sezonu zaczynaja sie juz skurcze miesni. Herosi polskiej wydolnosci i dynamiki. ![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ja nawet nie byłem wk*** po meczu, byłem po prostu smutny. Ale cóż, zamierzam po prostu przyjść na mecz z Lechią drzeć ryja z całych sił, żeby pomóc naszym kopaczom. Po wczorajszym meczu nie wydaje mi się,że im się nie chce, po prostu są kompletnie bez formy, pozostaje mieć nadzieję,że kryzys minie...a jak nie to cóż, bywa, nie zawsze kur*** musimy być mistrzem Polski i przyjdzie taki czas, że nim nie będziemy, a czy to będzie już w tym sezonie czy w następnym czas pokaże.
Zastanawiam się tylko nad zmianą trenera, bo nie wiem czy to coś da w tym sezonie. Choć mam przeczucie,że jak Cupiał wróci do Polski w poniedziałek, to Skorża tego dnia będzie zmuszony wrócić do Radomia, czy gdzie on tam teraz mieszka. Czy wygryyyywaszzz czy nieeeee!!!!!.... ![]()
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Gdyby te 3 kolejki były pierwszymi w sezonie to teraz prawdopodobnie bylibysmy ostatni w tabeli...
Tragiczne jest to ze ofensywa Wisły nie istnieje,wszyscy bez formy !!Ponadto druga połowa to była taktyka 40 metrowe podania do nikogo i szybki powrót na własną połowe |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
plusem jest na pewno postawa Głowackiego i Pawełka.Po prawej stronie ładnie zasuwał Alvarez,szkoda ze ten jego strzał uderzył w słupek.Ogólnie w stosunku do meczu z Arką można było dostrzec pewien progres w grze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Mam takie zgryźliwe pytanie dlaczego z Jagiellonią "nie grał Paweł Brożek'?W tym meczu graliśmy w 10 bo nr.23 był cieniem swojego cienia.Ale może zbyt wiele wymagam od niego.A tak na serio to w pierwszej połowie jakoś to wyglądało ale po przerwie to Jaga prowadziła grę.Gdyby Franek miał Białą Gwiazdę na koszulce to wszystkie te 3 mecze byśmy wygrali.Właśnie jego brakuje Wiśle !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
nie jestem zwolennikiem Skorzy za wszelką cene, ale jestem zwolennikiem rozsądku i logiki w działanium oraz trzeźwego oceniania sytuacji. Sytucja przypomina tę, z którą mierzył się i przegrał Petrescu: - Wisła grała ambitnie, dobrze, realizowała wskazówki trenera, ale.... z przodu mielismy Brożka, który marnował wszystkie setki, do ktorych dochodził Róznica jest taka, że teraz nie ma setek. Brożek posadził ciężką d... na boisku i oczekiwał, że piłka sama do niego trafi gdy będzie sam na sam z Sandomierskim. Porównajcie sobie jego postawę do postawy Franka. Jak się nie ma z przodu ani jednej armaty to można pograc najwyżej w cymbergaja |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|