The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
klubus
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 16:10
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Jak ten Niemiec nam tutaj zaserwuje taktyke i rozne "nowinki" trenerskie sprzed 10 lat to to i tak na naszą lige wystarczy w zupelnosci. A pewnie i na ogorkow w pucharach by starczyło.
no tylko że ogórki to są w 2 lub 3 rundzie eliminacji LM i w ostateczności w grupowek LE
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY.
PUCHARÓW TEŻ WIELE,
LECZ Z POLSKIEJ MENNICY.
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 15.03.2010, 16:10
"Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz ni dzieci nam germanił" i po paru cięższych treningach, ten fragment Roty zaczną nucic nasze zmanierowane gwiazdki i już będzie po Schaferze. Zobaczycie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.03.2010, 16:11
lawina krytyki na mnie i na tych co krytykują Waszego nowego idola ..Obstawiam,że dotrwa do konca sezonu i wróci do ZEA
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.03.2010, 16:11
Ha, ciekawe co taki Niemiec zrobi we Wiśle. Obym się mylił i ten trener (jeżeli Boguś go zakontraktuje) się u nas sprawdził.

Jedyny minus Jaki zauważyłem u Skorży to wiek... Wydaje mi się, że dla tego takie gwiazdy pokroju Brożka miały w dupie bieganie! Bo jak to kur** wytłumaczyć jak zawodnik zbijający taką kasę może mówić o braku motywacji?!

Mam nadzieję, że nowy trener jaki by nie był "zeszmaci" trochę te gwiazdy tak a żeby przypomnieli sobie za co mają płacone takie ciężkie pieniądze!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.03.2010, 16:12
Przypuszczam że są tylko 2 możliwości w tym momencie

wariant A - Schafer ma już dogadany kontrakt z Wisłą w 100% i zaraz złoży lub złożyl podpis
wariant B -negocjacje z trenerem trwają z względu na oszczędności Wisła próbuje jak najlepszy dla siebie kontrakt wynegocjować i może się okazać że Schafer nie przystanie na warunki wtedy do końca rundy drużyne poprowadzi Moskal z Kulawikiem
Borinho
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.03.2010, 16:13
Ciekawe co powiecie jak wygramy z Lechią ? zasluga nowego trenera? zasluga Skorzy bo wreszcie odpalili? czy pilkarze zaczeli grać bo sie pozbyli Skorży?
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.03.2010, 16:13
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Każdy =TRENER= będący produktem zachodniego systemu będzie o lata świetlne lepszy niż PRZEDSTAWICIEL PMS. To co dla kogoś jest sufitem dla innych jest podłogą.
Z tym zespołem napięcia przedmiesiączkowego to bym nie przesadzał, z resztą nie znam żadnej kobiety-trener.
Tak już na poważnie to przykładem zachodniej myśli szkoleniowej może być także Bakero, więc nie każdy.
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.03.2010, 16:16
arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że nowy trener jaki by nie był "zeszmaci" trochę te gwiazdy tak a żeby przypomnieli sobie za co mają płacone takie ciężkie pieniądze!

Prędzej gwiazdy ,,zeszmacą" jego. Tu nie Kamerun, Polski piłkarz ,,nie lubieć" biegać...
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2010, 16:16
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Skoro mówisz, że wszyscy w Polsce są gówno warci to najlepiej sprowadzić trenera z Lesotho, 11 Rumunów za pół darmo i niech grają... Wolałbym już grać końcówke w 1 lidze niż patrzyć jak Latyno(z 2 ligi), Chińczycy, Rumunii i inni nosza Białą Gwiazdę na piersi, a Polacy to co najwyżej personel... Zresztą przykład Pogoni już pokazał ile są warci "średniacy" z poza granicy.
o się ****a jakiś wypaczony Wszechpolak odezwał.... chłopie bez przesady... nie wprowadzaj jakiś pozamerytorycznych kryteriów doboru pracowników.
Hudy
sssssssss..

Od: 10.2003

Stary 15.03.2010, 16:18
Juras na plus ma kontakty na górze

A tak poważniej to tak doświadczony trener na pewno wymusi kasę na transfery po sezonie i póki co większych plusów nie widzę.
Nasi grajkowie wiedzą, ze nawet starszych panów u nas w kraju się kopniakiem odprawia więc nie specjalnie muszą się dalej przykładać no ale coś na pewno się zmieni i oby na plus.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.03.2010, 16:18
WHITE*STAR - Jaki ****a Bakero? Kogo ty porównujesz?
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.03.2010, 16:19
ja .......e przestańcie pisać co to niby będzie Nostradamusy, co będzie to zobaczymy nie wolno nikogo skreślać na starcie
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.03.2010, 16:19
http://transfermarkt.de/de/forum/84/...8/anzeige.html

Jest tutaj pare ciekawych komentarzy o Schäferze.

Wiem ze jakos nikt tutaj za tym trenerem nie jest ale w Niemczech ma on naprawde dobra marke.
Jest tu takze mowa ze trener chce wrocic do eurpoejskiej pilki...jakos wszystki pasuje.

Ciekawy komentarz: "Und bessere ausländische Namen sind für polnische Klubs nicht drin."

Jezeli jakis klub z naszego kraju chce zagranicznego trenera, to ze takie pieniadze jakie sie u nasz placi, Schäfer to chyba najlepsza opcja...

igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.03.2010, 16:21
o się ****a jakiś wypaczony Wszechpolak odezwał.... chłopie bez przesady... nie wprowadzaj jakiś pozamerytorycznych kryteriów doboru pracowników.
Nie pisałem że jestem zdecydowanie przeciwko trenerowi zza granicy, ale skoro według was Polacy są "Gówno" warci, to ja jestem faktycznie wszechpolakiem i niech tak zostanie.

Nie chce mi sie dalej dyskutować kto jak i ile za ile czy Niemiec czy Żyd, wszytko pokaże przyszłość,a teraz piszemy tylko bajki...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
SimpsoN
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 15.03.2010, 16:26
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Z tym zespołem napięcia przedmiesiączkowego to bym nie przesadzał, z resztą nie znam żadnej kobiety-trener.
Tak już na poważnie to przykładem zachodniej myśli szkoleniowej może być także Bakero, więc nie każdy.
Koledze chyba chodziło o przedstawicieli Polskiej Myśli Szkoleniowej ;-)
OPĘTANI

::::
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.03.2010, 16:27
Warto sobie uświadomić w jakich realiach finansowych właściciel tego trenera szuka. W Polsce nikogo poważnego nie widać jako kandydata. Skorża był młodą nadzieją ale nadzieje się rozpieprzyły o żelbetonową ścianę rzeczywistości. Nas tu nie stać na bramkarza z 150 tyś euro a Wy chcecie na Reymonta co najmniej Mourinho. Może po Levadii ludzie w klubie zatracili zaufanie do Macieja "wypada tylko przeprosić kibiców" Skorży i nie dawali mu kasy na piłkarzy bo oszczędzano na pensję dla nowego trenera np. zagranicznego Szkopa.

PS. PABLO84 pisze ,że piłkarze trenera zwolnili i jaki to profesjonalizm w polskich klubach. Co tu myśleć np. o Patryku Małeckim ,który otwartym tekstem mówi o swoim pracodawcy ,że jest głupkiem. To hola hola coś tu jest nie tak. Jeżeli Małecki pozwala sobie na takie kompetencyjne żonglerki to z dyscypliną w Wiśle jest bardzo kiepsko.

PS1. Sądząc po przebiegu kariery trenerskiej Szafer nada się wyśmienicie jakby nie patrzeć przez prawie dekadę odnosił sukcesy w krajach Trzeciego Świata. Idealnie trafi.
Bronex zastanow sie dwa razy zanim cos napiszesz. Malecki nie powiedzial ze wlasciciel/prezes/wlodarze sa glupkami, tylko zwalnianie Skorzy to Glupota. To jest roznica, a weszlo! to ja za tego typu demagogie bym wyslal w kosmos. Co do tego ze plan wywalenia Skorzy byl juz od znacznie wczesniejszego czasu(od Cracovii) to sie zgodze.

P.S. Prawdopodobnie to my trafilismy idealnie bo jesli facet ma mentalnosc sportowa z polowy lat 90 to idealnie trafilismy bo nasi pilkarze maja umiejetnosci i mentalnosc sortowa tez gdzies w tych latach.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.03.2010, 16:28
igortsw napisał(a):Wyświetl post
Nie pisałem że jestem zdecydowanie przeciwko trenerowi zza granicy, ale skoro według was Polacy są "Gówno" warci, to ja jestem faktycznie wszechpolakiem i niech tak zostanie.

Nie chce mi sie dalej dyskutować kto jak i ile za ile czy Niemiec czy Żyd, wszytko pokaże przyszłość,a teraz piszemy tylko bajki...
Ale rzeczy trzeba nazywać po imieniu.
To, że polscy kopacze źle kopią, to jest nie tylko ich wina, a raczej przedewszystkim trenerów, złych boisk, złej mentalności itp.Ja nie chce sprowadzać do Wisły armii obcokrajowców, wszak mówimy o trenerze z jakimś tam zagranicznym doświadczeniem.
To, że nasi kopacze coś potrafią nie ulega wątpliwości.Może doświadczony trener będzie w stanie jeszcze wykrzesać, nauczyć jakiś schematów rozgrywania piłki, a nie tylko wykopywanie do przodu...

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.03.2010, 16:28
Ten Niemiec, wcale nie musi wypalić. Jest jakaś nadzieja, że będzie lepiej ale równie dobrze może być klapa.

Co do tej jego dyscypliny to spokojnie też. Przez dłuższy czas trenował jakichś leniwych arabów więc hard-workowych treningów się oduczył.
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.03.2010, 16:30
Jak to mówi stare przysłowie - "z gówna bata nie ukręcisz"! Z czego nowy trener ma zrobić mistrzowską walczącą o najwyższe laury drużynę? Z Pawełka, Alvareza, Jirsaka, czy gwiazd Łobodzińskiego, Małeckiego i Brożka którzy są tak dobrzy, że mogą mieć wszystko głęboko w czterech literach?

Tak poza tematem ciekawe jakby Brożek wyglądał w Fulham? Pewnie wypadł by gorzej niż Smolarek i Rasiak razem wzięci! Żal...

Niech najpierw piłkarze zmienią podejście a potem myślmy o trenerach!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.03.2010, 16:31
rozwalił mnie dzisiejszy news... NONSENS!!! założe się, że żaden "markowy" trener nie przyjdzie do Wisły tylko byle jaki Polak co nic sensownego nie osiągnął.
jak się robi taki desperacki ruch to trzeba mieć dobrą alternatywę tj. Aughentaler, aby dał piłkarzykom taki wycisk, żeby się posrali!
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.03.2010, 16:36
Mam nadzieje,ze ten szkop jak przyjdzie da im po dupie solidnie...Co do wysokosci kontraktu to pewnie sie nachapal z Emiratach przez 2 lata i trochu spuscil z tonu...
GENERALNIE TO WIADOMO CO
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.03.2010, 16:37
Hmmm...., a ponoć jednak nie Schaefer
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 15.03.2010, 16:38
Własnie zauważyłem,że znikneła wiadomość na stronce ze wszystko wskazuje na Winniego W takim wypadku,kto?
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.03.2010, 16:38
rav napisał(a):Wyświetl post
kur..wa no to lezymy
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.03.2010, 16:39
Czyl zapewne:

-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

A kto taki ?
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Pisz rav bo mi zaraz klawisz F5 padnie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Tak, na pewno Kasperczak.

Za wpisy typu "Henio", "Henry", "Kasper" itd.. oraz wklejane zdjęcia mam ochotę rozdawać bany.

Co za ludzie...
Ostatnio edytowane przez rav : 15.03.2010 o godz. 16:43.
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Jak by wrócił Henryk to szok..BTW,pogodzili sie z Panem Cupiałem?
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2010, 16:40
Sancezz napisał(a):Wyświetl post
założe się, że żaden "markowy" trener nie przyjdzie do Wisły tylko byle jaki Polak co nic sensownego nie osiągnął.
Wiesz... Myślę że się mylisz..
Wisła Kraków. Mistrz Polski... Lider Ekstraklasy.. ŁAKOMY KĄSEK dla nawet niegorszych trenerów, bo dlaczego nie wygrać MP i nie awansować do LM lub LE skoro jest szansa?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów