|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
jak masz dosyc kompromitacji to przygotuj sie na to ze z tym trenerem cala runda bedzie jedna wielka kompromitacją
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
Właśnie tego się obawiam, że facet zatrzymał się na początku lat '90 i będzie stosował metody, które już dawno uznawane są za przestarzałe (np. słynne ładowanie akumulatorów). Gość od lat nie ma żadnych sukcesów, a musi być jakiś powód, że nikt nie chce go zatrudnić w Niemczech. Oczywiście mam nadzieję, że Schaefer potraktuje Wisłę jako okazje do przypomniania siebie kibicom i zrobi wszystko, by Biała Gwiazda odnosiła sukcesy. Nie mam jednak pewności, czy nawet jego stuprocentowe zaangażowanie wystarczy... Oby Niemiec nie okazał się sportową (brak wyników) i finansową (kolejna porażka w pucharach + bardzo wysoka pensja) klapą. |
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Boże, kiedy wreszcie skończy się ta mantra z tą Amiką... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oby to był jakiś inny trener niz ten niemiec..to bedzie tragedia..koles ostatni sukses osiągnoł 18 lat temu xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Drużyna złapie świeżości wygra 3 mecze z rzędu
i będziemy 2 lata a z emerytem z Niemiec którego nikt nie zwolni bo nie bedzię na odprawe Dajcie spokój facet 6 lat nikogo poważnego nie trenował, a w klubowej piłce to nawet 10 i to przy założeniu że Te-Be Berlin to powazny klub ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do niemiacha - nie jestem zbytnio przekonany bo koleś to wiekowy a i w Europie ostatnio trenował 10 lat temu. Też mam takie zdanie że on chyba nie wie gdzie wdepnął.Należy tylko liczyć że będzie mu się chciało i będzie się starał dostosować taktykę do naszych nieudaczników a nie odwrotnie, bo prosto kopać on ich nie nauczy. Byle lepiej się ustawiali i wystawiali na boisku a to już będzie coś + solidne przygotowania ale to już melodia przyszłości. a jaki sukces osiągnął Skorża niby? ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Twoim sukcesem będzie nauczenie się języka polskiego. Wracaj na lekcje, bo przerwa w gimnazjum się skończyła.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Uwierz nie tylko tobie...
Na Polskim rynku w ostatnich latach zamiast Skorży widziałem jedynie Smudę, ale jak wiadomo Repra go już dawno zgarneła... Ulatowski wydaje się mi taką młodą wersją Skorży pełną ambicji, lecz z umiejętnościami na razie przeciętnie. Probierz za to wygląda na gościa już ułożonego pod względem trenerskim, ale nie osiągającym jakichś zawrotnych wyników, pomimo że skład ma naprawdę jak dla mnie na pierwszą piątkę w lidze, nie potrafił długo wygrać meczu na wyjeździe. Ogólnie tak samo jak wybór Okuki przeraża mnie wybór Schaefera, obym się mylił, ale wydaje mi się że zacznie się karuzela tak dobrze znana z sezonu 06/07. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko kolego nie musisz mnie obrażać,wiec jak masz pisać takie rzeczy to lepiej już nic nie pisz..gimnazium dawno skonczyłem dla Twojej swiadomosci,a trener który od prawie 20 lat nic dobrego nie zrobił wg Ciebie jest dobrym rozwiązaniem tak? zastanów sie troche
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkop jeszcze nawet podpisu nie złożył na kontrakcie a dla Was już źle. Stanowcze nie dla Szkopa w Wiśle... bo stary , nieładny , bez sukcesów. I co jeszcze
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
przestańcie dramatyzować! może zwalnianie trenera po 3 kolejkach to nie jest najlepszy moment, ale Wisła ze Skorżą nie ma przyszłości i jak nie teraz to w przerwie i tak zmiany byłyby konieczne. Niemiec ma dostać kontrakt do końca sezonu ! więc jak się nie sprawdzi to wylatuje, a jak się sprawdzi to możemy tylko zyskać
![]() Ja uważam , że przewyższa on wszystkich naszych trenerów w ostatnich latach sukcesami i doświadczeniem więc jestem optymistą i warto dać kredyt zaufania. |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
"No dajcie mi popracować, k.. mać, dajcie, ja już tak się nudzę na emeryturze i nikt mnie nie chce". ps. Czy Schaeffer przejdzie badania medyczne? Bo jak sie nam w połowie rundy posypie to kto będzie trenował drużynę? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
A Macie Kogos Lepszego Od Niemca ? Macie ? Nie Macie !
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To Ty się zastanów o czym piszesz = puchar afryki, awans do M.świata , mistrzostwo ligi ZEA(pewnie mocniejsza niż nasza) - to dla Ciebie nic?Czego Ty wymagasz?Trenera z grubymi osiągnięciami za 2 mln euro kontraktu rocznie?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Czyli jeśli weszło pisze ze Niemiec WINFRIED SCHAEFER to tak będzie, licze na nową jakoś .....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Uwielbiam te forum.
Tutaj by nie narzekano ****a, gdyby sprowadzono Guardiole albo Fergusona ![]() ****a ludzie, zrozumcie, że najwyższą półkę nas nie stać, a z polskich trenerów nie ma nikogo do wyciągnięcia.Poza tym , to co znaczy "polska myśl szkoleniowa" przekonaliśmy się w ostatnich 30 latach.Ilu mamy wybitnych piłkarzy na zachodzie grające pierwsze skrzypce w swoich zespołach, co osiągneła nasza kadra, ile warci są nasi piłkarze? Odpowiedz się sama nasuwa: -GÓWNO. Więc może dać spróbować komuś innemu, kto nie jest powiązany z betonowym reliktem komunizmu-PZPN i jego systemem szkolenia? Byle by Cupiał dał niemcowi duży kredyt zaufania, bo (kopacze Urbana zwolniły, bo odwazył się skrytykować kopaczy że nic nie umieją) niestety nasi kopacze lubią narzekać, gdy zaczyna się cięży trening. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
trener może być z Syberi albo Marsa byle by wyniki były, a nóż się uda wszyscy krytykanci będą mu dupe lizać do pierwszego podknięcia
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 15.03.2010 o godz. 16:06.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Winfried_Schäfer
Kariera szkoleniowa [edytuj] 1986-98 – Karlsruher SC 1998-99 – VfB Stuttgart 1999-01 – Tennis Borussia Berlin 2001-04 – reprezentacja Kamerunu 2005-07 – Al-Ahli Dubaj od 2007 - Al Ain FC od 15.03.2010 Wisła Kraków wierzyć czy nie ? ![]()
WISŁA WCIĄŻ WYGRYWA,
ZWYCIĘSTW NIKT NIE LICZY. PUCHARÓW TEŻ WIELE, LECZ Z POLSKIEJ MENNICY. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co sie przed chwilką dowiedziałem serwis Wisla-Online potwierdza informacje, które o godz 13:00 napisali, ze Schaefer bedzie trenerem Wisły. Informacja pochodzi " z pierwszej ręki".
Ale poczekajmy do 17. ![]()
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Warto sobie uświadomić w jakich realiach finansowych właściciel tego trenera szuka. W Polsce nikogo poważnego nie widać jako kandydata. Skorża był młodą nadzieją ale nadzieje się rozpieprzyły o żelbetonową ścianę rzeczywistości. Nas tu nie stać na bramkarza z 150 tyś euro a Wy chcecie na Reymonta co najmniej Mourinho. Może po Levadii ludzie w klubie zatracili zaufanie do Macieja "wypada tylko przeprosić kibiców" Skorży i nie dawali mu kasy na piłkarzy bo oszczędzano na pensję dla nowego trenera np. zagranicznego Szkopa.
PS. PABLO84 pisze ,że piłkarze trenera zwolnili i jaki to profesjonalizm w polskich klubach. Co tu myśleć np. o Patryku Małeckim ,który otwartym tekstem mówi o swoim pracodawcy ,że jest głupkiem. To hola hola coś tu jest nie tak. Jeżeli Małecki pozwala sobie na takie kompetencyjne żonglerki to z dyscypliną w Wiśle jest bardzo kiepsko. PS1. Sądząc po przebiegu kariery trenerskiej Szafer nada się wyśmienicie jakby nie patrzeć przez prawie dekadę odnosił sukcesy w krajach Trzeciego Świata. Idealnie trafi.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.03.2010 o godz. 16:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dokladnie Pablo.. Skorza - zle. Chcemy zagranicznego trenera ? Tak. Jak juz jest - zle. Jakby przyszedl mlodszy - zle bo bez doswiadczenia. Ten znowu za stary.
Pieniadze jakie Wisla moze przeznaczyc na pensje zawsze beda owocowaly pewnym kompromisem. Czyli to nigdy nie bedzie ktos zarowno mlody, doswiadczony i z sukcesami, bo tacy trenerze sobie spiewaja pewnie 4x tyle ile Wisla moze dac. Zawsze beda jakies uwagi, bo za te pieniadze nie znajdzie sie nikogo, do kogo uwag by kierowac nie mozna. To samo tyczy sie zawodnikow. Rzecz w tym aby minimalizowac ryzyko i wybierac najkorzystniejsza opcje pomimo pewnych ograniczen. Dlatego cieszczcie sie, ze przy dziurze budzetowej, Cupial siegnal do kasy i przychodzi facet z nazwiskiem, ktory o pilce wie wiecej niz wszyscy polscy trenerzy razem wzieci. Bo gdyby Cupial mial w dupie to bysmy teraz witali Probierza.
Ostatnio edytowane przez nesta : 15.03.2010 o godz. 16:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak ten Niemiec nam tutaj zaserwuje taktyke i rozne "nowinki" trenerskie sprzed 10 lat to to i tak na naszą lige wystarczy w zupelnosci. A pewnie i na ogorkow w pucharach by starczyło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Skoro mówisz, że wszyscy w Polsce są gówno warci to najlepiej sprowadzić trenera z Lesotho, 11 Rumunów za pół darmo i niech grają... Wolałbym już grać końcówke w 1 lidze niż patrzyć jak Latyno(z 2 ligi), Chińczycy, Rumunii i inni nosza Białą Gwiazdę na piersi, a Polacy to co najwyżej personel... Zresztą przykład Pogoni już pokazał ile są warci "średniacy" z poza granicy.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 15.03.2010 o godz. 16:12.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|