The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Konwiskator
Junior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2009, 17:53
Jakie polecacie szkoły w Krakowie do nauki jazdy na motocyklu(kat.A)?
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 23.09.2009, 17:54
Jaki program do robienia pdf darmowy najlepiej ściągnąć ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.09.2009, 17:57
Ja używam PDFCreator i jest ok.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
maciek777
Banita

Stary 23.09.2009, 18:07
Dostałem dzis mandat na strefie C,nieduzy bo 50zl,ale mam zaplacic w ciagu tyg,a jutro z rana wyjezdzam na 3 tyg Pytanie,dostal ktos z Was cos takiego i nie zaplacil ? Ewentualnie jakie odsetki te ciule doliczaja ?
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.09.2009, 18:08
Czy wbudowany w Vistę Windows Defender godnie zastąpi program antywirusowy, czy należy jeszcze zainstalować np. Avasta?

Drugie pytanie: złącze eSATA działa także jako zwykłe USB?
Ostatnio edytowane przez wisl@k_TS : 23.09.2009 o godz. 18:17.
the end
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 23.09.2009, 18:13
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Kupiłem laptop z zainstalowaną Vistą Home Basic ponad rok temu i pisze w gwarancji, że jeżeli zmienie system operacyjny (nawet na oryginala XP) to trace gwarancje... i tu mam pytanie, chcialem zainstalować viste ultimate.... i jak to zainstalować zeby nie skasować Visty Basic wgranej od nowości i żeby nie stracić gwarancji?

Piszcie bo Basic mnie w****ia...
Podbijam, bardzo ważne...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.09.2009, 18:17
Niestety, w przypadku Visty nowy system instalujemy na stary.

Jedyne co możesz zrobić to sformatować dysk. Wpierw instalujesz XPka, potem instalujesz Vistę. Jak coś się zepsuje to formatujesz sobie XPka i idziesz do serwisu Ja zastąpiłem Vistę XPkiem i szczerze nie obawiałem się o żadne problemy z tym związane.

Dodatkowo- domyślnie na dysku jest tzw. partycja "RECOVERY". Zrób tak jak mówię, jak coś Ci się zepsuje to usuniesz sobie XPka i normalnie wgrasz Vistę

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 23.09.2009, 18:30
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
mozecie mi polecic jakieś niedrogie cb radio ,takie dla amatora ,oczywiscie nie jakies dziadostwo totalne ale jakies sredniej klasy ,może jakis link z allegro?
Onwa np taka
http://www.allegro.pl/item747317005_..._onwa_mk1.html
.....
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Stary 23.09.2009, 18:37
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Niestety, w przypadku Visty nowy system instalujemy na stary.

Jedyne co możesz zrobić to sformatować dysk. Wpierw instalujesz XPka, potem instalujesz Vistę. Jak coś się zepsuje to formatujesz sobie XPka i idziesz do serwisu Ja zastąpiłem Vistę XPkiem i szczerze nie obawiałem się o żadne problemy z tym związane.

Dodatkowo- domyślnie na dysku jest tzw. partycja "RECOVERY". Zrób tak jak mówię, jak coś Ci się zepsuje to usuniesz sobie XPka i normalnie wgrasz Vistę
A jakiś inny sposób bez formata?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.09.2009, 22:06
maciek777 napisał(a):Wyświetl post
Dostałem dzis mandat na strefie C,nieduzy bo 50zl,ale mam zaplacic w ciagu tyg,a jutro z rana wyjezdzam na 3 tyg Pytanie,dostal ktos z Was cos takiego i nie zaplacil ? Ewentualnie jakie odsetki te ciule doliczaja ?
Jak nie zapłacisz, to wyślą ponaglenie po jakimś miesiącu, może trzech (biurokracja się ciągnie), a jak nie zapłacisz w ogóle to naślą komornika, ewentualnie potrącą Ci ze zwrotu podatku. Może z 5zł odsetek naliczą do przyszłego roku. Acz po powrocie z tego wyjazdu bym zapłacił.

Jak ostatnio policja wlepiła mi mandat za szybką jazdę to funkcjonariusz sam mówił: Mandat trzeba zapłacić do 7 dni, a jak pan nie ma pieniędzy teraz... to nic się nie stanie, jak pan zapłaci za miesiąc."
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 23.09.2009, 22:16
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Kupiłem laptop z zainstalowaną Vistą Home Basic ponad rok temu i pisze w gwarancji, że jeżeli zmienie system operacyjny (nawet na oryginala XP) to trace gwarancje...
Z ciekawości - co to za firma ma takie wymagania dotyczace gwarancji?
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.09.2009, 22:19
palikot napisał(a):Wyświetl post
wie ktos może jak rodzaj mikrofonu jest najlepszy do wokalu? Jakby ktoś mógł polecić jakiś dobry mikrofon to bedę wdzięczny...
Zależy ile możesz wydać i jak śpiewasz. Ważniejsze jest dobre nagłośnienie(ale to odrębny temat i zabawa ustawieniami dźwięku High/Med/Low). Różnicę robi też to, czy potrzebujesz mikrofonu na koncerty, czy do nagrywania.

Anyway, uważam, że więcej informacji udzielą Ci bezpośrednio w sklepie muzycznym. Warto czasami zaufać sprzedawcą. Tam dopasują Ci mikrofon pod twoje upodobania i możliwości finansowe. Ja zawsze korzystałem ze sprzętu firmy Shure. Śpiewam dużo nisko z bardzo mocną chrypą, ale też często wyję a'la AC/DC. Przy odpowiednim zbalansowaniu ustawień na wzmacniaczu i mikserze jestem więcej niż zadowolony z efektów.

Mam nadzieję, że Ci pomogłem.

Rock on!

EDIT:
A konkretny model z jakiego teraz aktualnie korzystam, to Shure SM 58. Jak mówiłem jestem zadowolony.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 23.09.2009 o godz. 22:22.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 23.09.2009, 23:43
W jakich miejscach w Krakowie wybudowane zostały orliki?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 24.09.2009, 07:49
Znacie jakiś skuteczny sposób żeby usunąć naprasowane litery z koszulki?

a wracając do pytania o drogę do Leżajska, Panowie a taką trasę przez Mielec,Kolbuszową i Sokołów Młp. polecalibyście?
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 24.09.2009 o godz. 07:57.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.09.2009, 10:26
Poda ktoś adres strony/forum na którym są przewidywalne ukazania się filmów w jakościach R5 i DVDRip?Wiem że taka strona istnieje bo kiedyś patrzyłem i nie mogę jej znaleźć.
I
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.09.2009, 10:39
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
W jakich miejscach w Krakowie wybudowane zostały orliki?
Orlik 2012 wylądował w Prokocimiu

W parku Lilii Wenedy przy ul. Jerzmanowskiego działa pierwsze w Krakowie boisko zbudowane w ramach programu rządowego "Moje boisko - Orlik 2012".
Kompleks stanowią dwa boiska - do piłki nożnej oraz do siatkówki i koszykówki. Program zakładał budowę boisk w każdej gminie, po milion złotych każde. Krakowski orlik, który kosztował dwa razy więcej, jest jednak lepiej wyposażony i większy. Sfinansowały go w równych częściach urząd wojewódzki, urząd marszałkowski i miasto.

- Jeszcze niedawno były tu nieużytki, a teraz z boisk będą mogli korzystać uczniowie pobliskich szkół oraz młodzi piłkarze klubów Kolejarz-Prokocim i Bieżanowianka - mówił podczas otwarcia kompleksu prezydent Jacek Majchrowski.

Wkrótce w Krakowie mają powstać dwa kolejne orliki - na Kurdwanowie i w Nowej Hucie. http://orlik2012.pl/
post kolegi ZIENIU.NAZAWSZE
Odpowiedz cytując
luk02
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.09.2009, 10:44
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Poda ktoś adres strony/forum na którym są przewidywalne ukazania się filmów w jakościach R5 i DVDRip?Wiem że taka strona istnieje bo kiedyś patrzyłem i nie mogę jej znaleźć.
nforce.nl ? jesli nie o to chodzi a zdobedziesz adres to podrzuc na prv
Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.09.2009, 12:03
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Drugie pytanie: złącze eSATA działa także jako zwykłe USB?
Nie, to dwa różne kable, eSATA to po prostu External SATA przesył danych na tym kablu jest dużo szybszy niż na zwykłym USB. SATA głównie jest używane do podłączania dysków twardych, USB ma dużo więcej zastosowań.
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 24.09.2009, 12:10
Zna ktos program, albo wie jak zabezpieczyc przed dostepem osob postronnych partycje na dysku badz plik dokumetow.
Nie potrzebuje jakiegos super zabezpieczenia tylko takiego zeby mi ktos przypadkiem np dziecko nie zagladnelo tam gdzie nie powinno.
,
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.09.2009, 12:17
Kiedyś miałem Steganos Safe. Tworzy wirtualną partycję, a by w nią wejść trzeba wpisać hasło.
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 24.09.2009, 12:49
luk02 napisał(a):Wyświetl post
nforce.nl ? jesli nie o to chodzi a zdobedziesz adres to podrzuc na prv
http://showsdb.org/

Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.09.2009, 12:57
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Zna ktos program, albo wie jak zabezpieczyc przed dostepem osob postronnych partycje na dysku badz plik dokumetow.
Nie potrzebuje jakiegos super zabezpieczenia tylko takiego zeby mi ktos przypadkiem np dziecko nie zagladnelo tam gdzie nie powinno.
Są takie programy, które po prostu hasłują foldery, jedne płatne i inne darmowe. Osobiście nie polecam, zawsze to jest upierdliwe jak trzeba otworzyć program, wpisać hasło i dopiero z jego poziomu przeglądać folder. A wypróbowałem z 4-5 różnych.
Tutaj link.

http://www.google.pl/#hl=pl&source=h...90f6a879fe49b0

Inne rozwiązanie to TrueCrypt, bardzo dobry program, który nie tylko szyfruje dysk, partycje, folder, ale też jest montuje (dysk, partycja itp) są niewidoczne dla systemu Windows, ani dla żadnego systemu operacyjnego. Drugie rozwiązanie polecam .
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 24.09.2009, 13:10
puchaty1906 napisał(a):Wyświetl post
Są takie programy, które po prostu hasłują foldery, jedne płatne i inne darmowe. Osobiście nie polecam, zawsze to jest upierdliwe jak trzeba otworzyć program, wpisać hasło i dopiero z jego poziomu przeglądać folder. A wypróbowałem z 4-5 różnych.
Tutaj link.

http://www.google.pl/#hl=pl&source=h...90f6a879fe49b0

Inne rozwiązanie to TrueCrypt, bardzo dobry program, który nie tylko szyfruje dysk, partycje, folder, ale też jest montuje (dysk, partycja itp) są niewidoczne dla systemu Windows, ani dla żadnego systemu operacyjnego. Drugie rozwiązanie polecam .
Wielkie dzieki
,
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.09.2009, 13:35
Mam taki problem....prosze o jakaś pomoc...

Mam Kasperskiego 7.0 i ja wlacze kontrole rodzicielska(przed bratem,zeby mi kompa nie zasmiecal) to blokuje mi ta Kontrola dostep DO CALEGO INTERNETU,nawet jak dam najnizsze ustawienie tej Blokady.. i dupa ,a chce poblokowac pewne tresci..

kiedys to dzialalo a dzis jak wlacze to blokuje mi wszytko..

co robic w takiej sytuacji,bo to niemozlliwe zeby nagle przestalo dzialac..

prosze o jaks pomoc..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

sandbender napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawości - co to za firma ma takie wymagania dotyczace gwarancji?
FUJITSU-Siemens
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

szukam firmy/sklepu/hurtowni, w której można zakupić sprzęt piłkarski do klubu tj. Piłki, czy stroje piłkarskie, podajcie jakies namiary ..
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 24.09.2009, 13:42
janko04 napisał(a):Wyświetl post
szukam firmy/sklepu/hurtowni, w której można zakupić sprzęt piłkarski do klubu tj. Piłki, czy stroje piłkarskie, podajcie jakies namiary ..

SportTiff na przeciwko rotundy przy błoniach, CrakSport przy Plazie, Decathlon przy plazie i przy carefourze na zakopiance..tanio i na temat
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 24.09.2009, 15:33
Czy mając radio samochodowe bez wejść na wzmacniacz (czincze?) podepne tube z wbudowanym wzmacholem?
Ostatnio edytowane przez TSman : 24.09.2009 o godz. 15:35.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 24.09.2009, 15:36
TSman napisał(a):Wyświetl post
Czy mając radio samochodowe bez wejść na wzmacniacz (czincze?) podebne tube z wbudowanym wzmacholem?
Mozesz uzyc przewodow glosnikowych ale nie jest to najlepsze rozwiazanie.
,
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 24.09.2009, 15:42
tzn - z kanału do tuby?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów