|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Tak samo jak Ci, co "na ch.... mi światła, jest jasno" i wyjeżdżają autem w kolorze asfaltu wyprzedzając na 3ciego... Bogu dziękuję, że żyje. Po spotkaniu takiego matoła. Podobnie ma się sytuacja z tymi, którzy nagle bez kierunkowskazu zmieniają pas albo postanawiają skręcić w jakąś boczną uliczkę... Taaa i z pewnością zły egzaminator chciał Cię ulać... Boże widzisz i nie grzmisz! ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
przyjmę punkty karne na swoje konto.
kontakt priv. ![]()
|
|
|
|
Dum Spiro Spero
Od: 07.2005
Offline |
|
|
no Panowie wczoraj zdane za 1wszym razem
)![]() ![]() ![]() Śląska Pozdrawiamy! Lechie Pozdrawiamy! Unie Pozdrawiamy! "Mógłbym napisać o nich referat i jest to bez wątpienia najlepsza publiczność na świecie. Ciągle brzmi w moich uszach – jazda, jazda, jazda, Biała Gwiazda!"E.Omanic |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pytanie mam
Robiąc łuk -wyjezdzając z niego ,bedac na prostej ,najezdzajac na linie jest mozliwosc zroobienia korekty? mozna jeszcze raz? czy oblewa sie odrazu? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
To jest już błąd, w miejscu zamiast linii może być np. mur. Korekte robisz by na ową linie nie najechac, druga sprawa,że podczas robienia łuku ma być ciągłość jazdy-jedziesz do przodu bez zatrzymywania i zatrzymujesz się ileś tam przed linią,tak samą z jadą do tyłu.Najedziesz na linie to zaczynasz drugie i ostatnie podejście. Korekta na łuku jest możliwa w przypadku gdy robisz kat c+E, bo w tedy na łuk masz 5 min i kręcisz do przodu i tyłu tyle razy ile chcesz,byle by zmieścić się w czasie. Niestety w pon. mnie to czeka :/
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Zdane za 3 razem
Wczesniej strasznie sie stresowałem, ale tym razem poszedłem po rozum do głowy, opanowałem nerwy i wszystko bylo ok POWODZENIA! ![]()
TYLKO WISŁA!
Semper Fidelis! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
No niekiedy używanie kierunkowskazów mija sie z celem,bo część osób używa niemal przy każdym skręcie kierownicą,czasem nie wiadomo co rozkmini osoba przed nami,ale szlag mnie trafia jak jadę za typem a on 10 metrów przed skrętem zaczyna migać,a na rondach jak ustępujemy pierwszeństwa i taki palant widzi,że te kilka samochodów czeka a on nie mignie przy skręcie i stoimy po prostu dłużej.Czasem jak widzę kobiety,które zamiast kręcić w prawo przy parkowaniu kręcą w lewo i ona sie dziwi,że nie może sie zmieścić to sie zastanawiam jak taki bez mózg zdał egzamin.Dobre są też stare dziady,którzy gdy tylko widzą zapalającą sie zieloną strzałkę nie zważają,że muszą przepuścić samochody wciskają gaz i jazda,a jak takiego dogonisz to jest wielce oburzony o co sie rozchodzi.
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 16.09.2009 o godz. 14:01.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ja tam używam kierunkowskazów zawsze... nawet jak wyjeżdżam z garażu
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ta ja dzisiaj zdałem ale zbeształ mnie ze za wolno jeżdze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Hej
Jak to jest ze stroną - https://www.kierowca.pwpw.pl Wpisuje swoje dane i nic, a zdałem we wtorek. Coś jest nie tak, czy nie patrząc na to po dwóch tygodniach mogę zgłosić się po odbiór prawka? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
ja mialem to samo. Oni wszystkie formularze osob ktore zdaly w danym tygodniu wysylaja w ostatnim dniu roboczym tego tygodnia. Co do odbioru ja mialem po 16 dniach a na stronce dalej pisalo ze nie wyrobiony. Po 2,5 tyg na pewno bedziesz mial do odbioru.
pozdro
Ostatnio edytowane przez vabanq : 18.09.2009 o godz. 12:46.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Nie ma co sugerować sie tymi stronkami.Ja ponad rok temu jak zdałem miałem do odbioru prawko już po kilku dniach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
dokladnie, najlepiej zadzwonic, bo ta stronka bardzoo nie pewna, ja zem odebral prawko a na stronce dalej bylo ze nima jeszcze do odebrania choc sprawdzalem codziennie,
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
Miałem nadzieję że się nie zrozumieliśmy ale teraz jestem już przerażony. Poważnie. Poniżej 4 sytuacje z dróg osiedlowych - zero znaków, wszystkie równorzędne. ![]() 1. Jedziesz czerwonym na wprost, powoli i nagle drogę zajeżdża Ci zielony bo np. zakładał że się zmieści ale oczywiście zamiaru skrętu nie sygnalizował 2. Czerwony to rower - chcesz jechać na wprost patrzysz na auto po lewej - nic nie miga więc ruszasz bo droga wolna - w tym momencie zielony skręca w prawo - uderza w rowerzystę i 95% trup na miejscu 3. Jedziesz za czerwonym autem np. 50 km/h i nagle koleś daje po hamulcach bo wpadł na pomysł skrętu w prawo oczywiście nikogo o tym nie informując - jak masz dobre hamulce to ok ale jak jest mokro - wjeżdżasz mu w bok kasując auta i oczywiście wina tego z tyłu 4. Jedziesz czerwonym i chcesz skręcić w lewo - widzisz auto po lewej wiec ciut zwalniasz bo mimo że masz pierwszeństwo z prawej to nigdy nie wiadomo - ale nie wiesz czy gość jedzie prosto czy w prawo bo oczywiście bez kierunkowskazu Sytuacji takich zwłaszcza w centrum miasta i nawet na parkingach pod supermarketami jest kilkadziesiąt - jak ktoś nie potrafi skręcić kierownicy jednocześnie przestawiając manetkę od kierunkowskazu bo traci panowanie nad autem niech się przesiądzie na sanki albo rowerek 3 kołowy. Sorry, jestem na tym punkcie cholernie uczulony bo już nie raz bym się w takiego wpieprzył, który myślał że jestem medium i czytam w jego myślach gdzie zamierza skręcić. Szerokiej drogi. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
100% poparcia Ibutti... Najgorzej z ta zmiana pasa,nie wiem czy matołkow nie nauczyli,ze sie sygnalizuje takie sprawy? Ostatnio facet z dojazdowki wjezdza mi na pas,ja z predkoscia kolo 85,on moze 20,bez migacza,ja po hamulcach,odbilem w lewo i o 5 cm moze sie minalem z autem jadacym na lewym pasie..Nic tylko jechac za takim,dojechac do swiatel,wywlec z auto i napier.dolic z miejsca....To sie moze naucza w koncu |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dj_ibutti napisał(a):
![]() . Tak samo jak Ci, co "na ch.... mi światła, jest jasno" i wyjeżdżają autem w kolorze asfaltu wyprzedzając na 3ciego... ja jak widzę takiego, co myśli że jak nie włączy świateł to zaoszczędzi parędziesiąt groszy na żarówkach - to świecie mu długimi , póki ciul nie włączy swoich mijania. A jak nie włącza - a ja mogę, to wjeżdżam na jego pas- tak żeby zahamował. Zawsze są posrani wtedy i zawsze włączają. ![]()
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Słyszał ktoś o tym, że od jutra mają być 6-biegowe Yarisy ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
bo teraz są roczniki 2008 a wymieniają wszystkie na 2009 chyba ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gdyż za drugim razem jak zdawałem, to egzaminator mnie oblał bo powiedział że.... " zbyt mało dynamiczna jazda.... za wolno po prostu... " Więc się wkur&^łem i potem jechałem 50 i wajhowałem co chwilę, żeby się nie czepił ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jechałeś 50 km/h na 5tym biegu? Biedne auto.... ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
niby mialo sie cos zmienic w sprawie terminow ale widze ze bez zmian, kolejny egz za miesiac;/
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
p.s: zdała ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a co to moje auto ? co się będę ![]() diesel w końcu, nic mu nie będzie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]() Teraz się na Diselkach zdaje P.S Gratulacje ;P Byle by wy mnie nie pukła za tydzień ![]() |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
http://krakow.naszemiasto.pl/wydarze...azdy,id,t.html
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
jeszcze nie otwarte ! wie ktoś , ale na stówe kiedy ? własnie koncze jazdy .....
|
|
|