The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2009, 20:50
Ja mam takie pytanko, dajmy na to że zapisuje się 1 lipca, chodzę na zajęcia, ale 7 lipca wyjeżdżam na dwa tygodnie. Mogę nie uczęszczac na zajęcia przez dwa tygodnie, a później nadal chodzic, czy jak się zapisuję to muszę byc na kazdym wyznaczonym spotkaniu?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.06.2009, 21:01
zależey wszystko od tego gdzie się zapisałeś,w każdej szkole pewnie jest inaczej,ale wydaje mi się ze na teorii musisz być..U mnie to było tak że przykładowo teoria zaczynała się 17 maja,i na koncu każdego spotkania umawialiśmy się na kolejne itd..Wydaje mi się,że jak się już zapisujesz to na teorii musisz być,jazdy to już inna sprawa bo umawiasz się z instruktorem kiedy Ci pasuje.A najlepiej będzie jak pójdziesz do szkoły jazdy i się ich dokładnie o wszystko wypytasz
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.06.2009, 22:09
Ktoś się orientuje ile trzeba będzie teraz czekać na termin egzaminu bo mnie instruktor straszył że w wakacje to sobie można trochę poczekać

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.06.2009, 22:34
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanko, dajmy na to że zapisuje się 1 lipca, chodzę na zajęcia, ale 7 lipca wyjeżdżam na dwa tygodnie. Mogę nie uczęszczac na zajęcia przez dwa tygodnie, a później nadal chodzic, czy jak się zapisuję to muszę byc na kazdym wyznaczonym spotkaniu?
Jak pisał kolega wyżej, to zależy od szkoły. Ale większość nazwijmy to dużych szkół ma więcej niż jeden wykład dziennie oraz tygodniową rozpiskę więc chodzić możesz kiedy chcesz, tylko oczywiście musisz zaliczyć wszystkie wykłady po czym przystąpić do egz. wewnętrznego. Tak przynajmniej było w tej szkole, w której ja robiłem prawko, choć to było dawno. Ofertę też mieli bogatą w stylu różne auta, promocję, kursy przyspieszone, dogodne raty.

Terminy: Obecnie łączony 3-4 tyg.
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.07.2009, 21:00
Jaką szkołę polecacie? kat A i B mnie interesuje. Najlepiej Nowa Huta.

Oczywiście w przypadku gdy robię jednocześnie A+B to teorię na egz i kursach raz przechodzę, czy się mylę?
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2009, 18:50
jak dojechać komunikacją miejską na Koszykarską z kocmyrzowskiego ?
Odpowiedz cytując
dnader
Junior Member

Od: 04.2005

Stary 29.07.2009, 20:07
dostań się pod rondo czyżyńske a z tamtą masz kilka autobusów (174, 163) i wysiadasz o ile dobrze pamiętam przystanek nazywa się zakole wisły
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 30.07.2009, 09:17
Drodzy Wiślacy
Za 3cim podejściem, dzisiaj rano zdałem egzamin praktyczny.
Jako, że miałem egzaminatora bucowatego, którego zasób słownictwa sprowadzał się do "lewo, prawo, prosto", to poza pokwitowaniem zdanego egzaminu nie wiem nic.
Czy muszę gdzieś ganiać, uzupełniać, podpisywać jakieś dokumenty?
Czy może po prostu wybrać się za tydzień do urzędu komunikacyjnego po prawko?

Z góry dzięki .
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 30.07.2009, 09:27
Miałem takiego samego, w ostatniej chwili mówił. Jak się nazywał?
Mi dał trudną trasę (14 lipca). Najgorszej było z wyjazdem na starowiślną z takiej ulicy pod skosem. Brrr! Tam miał nogę na hamulcu cały czas. Czekał aż zajadę komuś drogę. Powiodło się! Prawko już w kieszeni od tygodnia.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.07.2009, 09:49
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Drodzy Wiślacy
Za 3cim podejściem, dzisiaj rano zdałem egzamin praktyczny.
Jako, że miałem egzaminatora bucowatego, którego zasób słownictwa sprowadzał się do "lewo, prawo, prosto", to poza pokwitowaniem zdanego egzaminu nie wiem nic.
Czy muszę gdzieś ganiać, uzupełniać, podpisywać jakieś dokumenty?
Czy może po prostu wybrać się za tydzień do urzędu komunikacyjnego po prawko?

Z góry dzięki .
za dwa tygodnie do urzedu i wsio. szerokiej
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.08.2009, 20:08
http://motoryzacja.interia.pl/prawo_...l,1347460,3461

10 znaków
Odpowiedz cytując
*
Member

Stary 07.08.2009, 15:43
Zdał ktoś pod koniec lipca ? Może jestem troszkę nadgorliwy, ale 28 lipca zdałem egzamin i ani w internecie, ani w urzędzie nie ma śladu mojego prawka.

I jeszcze informacja dla przyszłych egzaminowanych; nowe zasady przeprowadzenia egzaminu funkcjonują i chyba jednak jest łatwiej. Ja zrobiłem wszystko co miałem zrobić i po prawie 30 minutach już byłem z powrotem pod MORD.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.08.2009, 15:50
Ktoś może wie coś albo robi kurs w OSK Mustang na ul Bosaków? Ja zaczynam 18 sierpnia tam.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.08.2009, 16:54
* napisał(a):Wyświetl post
Zdał ktoś pod koniec lipca ? Może jestem troszkę nadgorliwy, ale 28 lipca zdałem egzamin i ani w internecie, ani w urzędzie nie ma śladu mojego prawka.
Sprawdź na https://www.kierowca.pwpw.pl
Odpowiedz cytując
sumcio91
Member

Stary 07.08.2009, 17:42
* napisał(a):Wyświetl post

I jeszcze informacja dla przyszłych egzaminowanych; nowe zasady przeprowadzenia egzaminu funkcjonują i chyba jednak jest łatwiej. Ja zrobiłem wszystko co miałem zrobić i po prawie 30 minutach już byłem z powrotem pod MORD.
Ja zdałem 24 lipca i też jeszcze nie mam. "Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne."
...Tylko Wisełka Tylko Krakowska Nasza Drużyna Zawsze Mistrzowska...
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 21.08.2009, 10:24
Zdaje dziś o 17:30

Jak to było? Trzeba zjeść snickersa przed praktycznym?
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.08.2009, 10:26
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Zdaje dziś o 17:30

Jak to było? Trzeba zjeść snickersa przed praktycznym?
I wypić 4 piwa
Powodzonka
Odpowiedz cytując
Michal_b3
Senior Member

Stary 23.08.2009, 22:14
Jak wyglada przekladanie terminu egzaminu? Ile wczesniej trzeba to zglosic, dzien przed wystarczy?
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.08.2009, 17:39
Michal_b3 napisał(a):Wyświetl post
Jak wyglada przekladanie terminu egzaminu? Ile wczesniej trzeba to zglosic, dzien przed wystarczy?
U nas w Nowym Sączy 3...

A ja mam pytanie, jeździł ktoś Mitsubishi Coltem Bo 3 dni temu wszedł jako główne auto w NS, a ja cały czas jeździłem Oplem Corsom bo do tej pory tylko takimi się zdawało...

W ogóle uważam cały pomysł zmiany aut z dnia na dzień za chory, większość ludzi nie widziało tego auta na oczy ale i tak to mają w dupie...
Za wyjątkiem 2 dni nie było okresu przejściowego gdzie dostępne były oba samochody(np. w Bielsku gdy zmieniano samochody okres ten trwał pół roku...), ogólnie masakra, egzamin w Czwartek a u nas w OSK dostaną pierwszego Colta dopiero w Piątek, bo są kolejki po 3 tygodnie do zakupu tego auta
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.09.2009, 21:01
Dziś za 2 podejściem zdałem!! I mam pytanie , czy opłatę za wydanie prawka płacę na miejscu w Węgrzcach czy jakoś inaczej?I na jakiej stronce będzie pisało kiedy będzie gotowe do odbioru?
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.09.2009, 21:05
Ktoś poleca jakas szkolke jazdy w Nowej Hucie? Ewentualnie gdzies obok?
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Andrzej_TSW
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.09.2009, 21:10
Ja Ci polecam auto-szkołę na osiedlu Strusia 6, dobrze uczą a i nudzić się nie bedziesz.. ;-) o jakieś ewentualne dodatkowe jazdy łatwo, i jezdzisz z jednym instruktorem a nie za każdym razem z innym. Jak coś to priv

"..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.."
Odpowiedz cytując
anka1906
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.09.2009, 21:24
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Dziś za 2 podejściem zdałem!! I mam pytanie , czy opłatę za wydanie prawka płacę na miejscu w Węgrzcach czy jakoś inaczej?I na jakiej stronce będzie pisało kiedy będzie gotowe do odbioru?

płacisz w miejcu odebrania prawka czyli w najbliższym urzędzie komunikacyjnym, a co do stron to nie wiem czy warto zaglądać, bo czasami nie ma w nich prawdy, ja na przykład odebrałam prawko a dwa dni później pisało ze nie ma jeszcze. nie wiem jak teraz, ja odbierałam dwa lata temu. PS zdawałam w Krakowie

GRATULACJE
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=7881

Litowałam się ciągle nad sobą, ponieważ nie miałam butów i musiałam chodzić boso - aż do chwili, gdy spotkałam pewnego człowieka i zobaczyłam, że nie miał nóg

Wisła Kraków- jest dla mnie jak narkotyk, moja prywatna odmiana heroiny...
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 07.09.2009, 23:39
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Ktoś poleca jakas szkolke jazdy w Nowej Hucie? Ewentualnie gdzies obok?
LOK na przeciw M1
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.09.2009, 00:06
Też polecam, zwłaszcza pana Wiesława S.

Zdane za pierwszym razem
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.09.2009, 00:27
A mój brat młodszy dziś ujebał.Strasznie 'frajersko' bo wszystko było ok - koleś zarządził zawracanie na 3 na jakiejś ulicy - młody zawrócił - ten - 'manewr nieprawidłowo wykonany' ,pojechali dalej - powtórka i manewr nieprawidłowo wykonany...a Co było nieprawidłowego w tym...Otóż młody przy ostatnim manewrze nie dał kierunkowskazu i jak się domyślacie później zrobił ten sam błąd bo nie zczaił ocb a gość mu tego dokładnie nie powiedział - ponoć tak 'dziś' to wygląda....Ja tam nie wiem bo jeszcze na maluchu napierdalałem i trochę to inaczej wszystko wyglądało - wd mnie było bardziej przejebane.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.09.2009, 06:03
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A mój brat młodszy dziś ujebał.Strasznie 'frajersko' bo wszystko było ok - koleś zarządził zawracanie na 3 na jakiejś ulicy - młody zawrócił - ten - 'manewr nieprawidłowo wykonany' ,pojechali dalej - powtórka i manewr nieprawidłowo wykonany...a Co było nieprawidłowego w tym...Otóż młody przy ostatnim manewrze nie dał kierunkowskazu i jak się domyślacie później zrobił ten sam błąd bo nie zczaił ocb a gość mu tego dokładnie nie powiedział - ponoć tak 'dziś' to wygląda....Ja tam nie wiem bo jeszcze na maluchu napierdalałem i trochę to inaczej wszystko wyglądało - wd mnie było bardziej przejebane.
Bez obrazy ale 2razy nie uzyjesz kierunkowskazu i ulałes. Ja zeby sie nie spalic na tym elemencie właczam go zawsze jak tylko zmieniam kierunek, mijam samochod albo skrecam. Durne to bo nikt tak nie jezdzi , ale na egzaminie musisz to robić. Ja zdałem za pierwszym razem.Testy i praktyka. W Tarnowie zdaje za pierwszym razem 31%. Jedyne do czego się pan egzaminator doczepil to parkowanie, ale nie ukrywam, ze miejsce jakie mi wyznaczyl bylo ewodentnie miejscem na ulewanie. Za drugim razem wjechalem, ale tez łuk do parkowania musialem zrobic przez 2 pasy jezdni
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.09.2009, 08:01
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Bez obrazy ale 2razy nie uzyjesz kierunkowskazu i ulałes. Ja zeby sie nie spalic na tym elemencie właczam go zawsze jak tylko zmieniam kierunek, mijam samochod albo skrecam. Durne to bo nikt tak nie jezdzi , ale na egzaminie musisz to robić.

to już wiem czemu mnie ****ica trafia jak suk..syn jedzie przede mną przez całe miasto, 3 ronda, 5 skrzyżowań, wyprzedzi 50 aut a zachowuje się jakby mu manetkę od kierunkowskazów ktoś urwał

sorry, ale jak takie jest podejście że kultura jazdy obowiązuje tylko na egzaminie (bo zdać jakoś trzeba) to ja jestem za zaostrzeniem wymagań przy zdawaniu
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.09.2009, 08:29
Ja mam ochotę rzucać czymś z samochodu jak jedzie baba lub chłop przede mną i nie włącza migacza! Jeździ jak furmanką po polu, pewnie przerzucił się z tego...
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 09.09.2009, 08:39
Kocur napisał(a):Wyświetl post

to już wiem czemu mnie ****ica trafia jak suk..syn jedzie przede mną przez całe miasto, 3 ronda, 5 skrzyżowań, wyprzedzi 50 aut a zachowuje się jakby mu manetkę od kierunkowskazów ktoś urwał

sorry, ale jak takie jest podejście że kultura jazdy obowiązuje tylko na egzaminie (bo zdać jakoś trzeba) to ja jestem za zaostrzeniem wymagań przy zdawaniu
Ja mam taką zasadę że na niewłączanie mogę pozwolić sobie tylko jak nie mam kogo o manewrze informować bo jak wiadomo kierunkowskazy nie są dla naszej przyjemności, tylko do informowania innych co mamy zamiar czynić

A rzeczy których nie przestrzegam to np zatrzymywanie się przed zieloną strzałką(to czy się zatrzymam czy nie to zależy od sytuacji na drodze a nie że jest taki prikaz )
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów