The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bimbam
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2009, 17:48
UWAGA UWAGA ...

Jak jesteście w Galerii Kazimierz to nie idźcie na pizze do lokalu koło KFC... czegoś takiego ohydnego jeszcze nie jadłem ... dostałem pizze tak zalaną tłuszczem jakby ktoś rozpuścił całą kostkę masła... gosciu sie tłumaczył, ze to taki ser tłusty...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
Odpowiedz cytując
imbd852
Banita

Od: 09.2009

Stary 10.09.2009, 18:42. welcome guys
welcome to wholesale lace wigs, also provide cosplay wigs and synthetic wigs all with very high quality and best price!
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.09.2009, 19:07
Cwiara11 napisał(a):Wyświetl post
Chinski lokal moim zdaniem najlepszy jest na Jagiellonskim
A co do ogolnego jedzenia to polecam bodke na przeciwko szkoly HTS ;p ( Hot - Dog z leszczyńska ) nie ma nic lepszego do jedzenia Knysza tez ok

Zdecydowanie lepsze jedzenie w samym HTSie jest
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.09.2009, 16:42
Jaki polecacie bar mleczny w Hucie? Bo z tego co słysze to nienajlepsze są opinie o tych barach...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
igor1906
Member

Od: 02.2009

Stary 14.09.2009, 20:59
a jakies dobre zarcie w okolicach Lea? chodzi mi ogolnie o zarcie, bo szamanie pizzy w kolko mnie juz meczy. jest tam jakis chinczyk, nie wiem czy probowac.
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.09.2009, 21:18
Pisałem tu chyba kiedyś o rewelacyjnych plackach ziemniaczanych z gulaszem - całość za 17 zł w Dworku Białoprądnickim. Tak pysznych placków nie zjecie nigdy. Ostatnio spróbowałem tam pierogów ze szpinakiem, talerz za 14 zł - ich placki ziemniaczane mogą się przy nich schować. Po prostu bajka!
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 14.09.2009, 22:12
Pizza : Cosa Nostra - generalnie kuchnia włoska (Dajwór 25), Trzy Papryczki (Poselska), Vulcano (Librowszczyzna),
Kuchnia polska/węgierska: "Szabla i szklanka" (Poselska) ( średnio drogo ale dobrze) ,
Kuchnia polska: Ogniem i mieczem (pl. Serkowskiego) - drogo ale dobrze - szkoda że oblegane przez przedstawicieli handlowych, Pod blachą (przy Błoniach)
Kuchnia śródziemnomorska: Paese (Poselska)
Sushi : Genji (Dietla)
Kuchnia argentyńska : Pimiento ( ul. Józefa) drogo ale dobrze
Kuchnia rosyjska/kresowa : Kalinka ( ul. Gertrudy - koło parkingu, fajna taka niekomercyjna jakaś ale żarcie dobre jeżeli ktoś lubi te kuchenne klimaty)
Zapiekanki: pod Koroną, ew Skawina ale nie uważam je za jakieś nadzwyczajne - w każdym razie lepsze od plastikowych mrozonek, Endzior (ale też obniżył loty)
Kebab: chyba koło Bagateli - niestety w Polsce kebaby mają się nijak do kebabów więc oceniam przez pryzmat tego co jest
Pierogi szwedzkie ul. Długa
Różne tanie: faktycznie Zapiecek ( Floriańska), bar mleczny Zegar (Lipska), Mangia (Pilotów) Endzior i jego kotlety z kapustą ( pl Nowy)

Te mi w tej chwili przychodzą do głowy - ogólnie często jadam poza domem więc sobie parę przetestowałem )))))))Podałem tylko te w w których jadłem aczkolwiek o kilku słyszałem bardzo dobre opinie no ale nie wypowiadam się dopóki sam nie spróbuje.
Odpowiedz cytując
kacap
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.09.2009, 22:16
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Jaki polecacie bar mleczny w Hucie? Bo z tego co słysze to nienajlepsze są opinie o tych barach...
podbijam pytanie.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 14.09.2009, 22:23
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Kebab: chyba koło Bagateli - niestety w Polsce kebaby mają się nijak do kebabów więc oceniam przez pryzmat tego co jest
To spróbuj na Plantach, po prawej od Szewskiej idąc od Rynku.
Powód: lewy do prawego!
Ostatnio edytowane przez Krissu : 14.09.2009 o godz. 22:26.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 14.09.2009, 22:28
igor1906 napisał(a):Wyświetl post
a jakies dobre zarcie w okolicach Lea? chodzi mi ogolnie o zarcie, bo szamanie pizzy w kolko mnie juz meczy. jest tam jakis chinczyk, nie wiem czy probowac.
u wislakow, lepszego schaboszczaka nigdzie nie jadlem ;P
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
SiASiN
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.09.2009, 00:25
Buda "u Szwagra" przy placu. Tam robią chyba najlepsze kebaby w Krakowie.
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Stary 15.09.2009, 07:38
SiASiN napisał(a):Wyświetl post
Buda "u Szwagra" przy placu. Tam robią chyba najlepsze kebaby w Krakowie.
robili..bo teraz jest nowa obsługa i dają mniej mięsa i teraz kebab kosztuje tam 9zł a pamiętam te piękne czasy gimnazjum kiedy można było zjeść tam ogromnego kebaba za jedyne 6,5zł ja polecam bar mleczny na Królewskiej..lepszych pierogów ruskich nigdzie nie spotkałem i tylko 3,70zł za dużą porcję!!
Odpowiedz cytując
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 15.09.2009, 08:26
Na Salwatorze, plac Na Stawach, na przeciwko (od strony szpitala) jest taka buda, barak tam podają pierogi i inne przysmaki kuchni polskiej. O ile inne przysmaki takie sobie. To pierogi biją na głowę każde pierogi kupne. Dodatkowo cena 14 zł za kilogram. Porcja 0,5 kg i człowiek się spokojnie naje. Polecam
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 15.09.2009, 10:45
Lepsze niż pierogi Solejukowej ?

Z Rancza ; D
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.09.2009, 11:00
Wisła V napisał(a):Wyświetl post
robili..bo teraz jest nowa obsługa i dają mniej mięsa i teraz kebab kosztuje tam 9zł a pamiętam te piękne czasy gimnazjum kiedy można było zjeść tam ogromnego kebaba za jedyne 6,5zł ja polecam bar mleczny na Królewskiej..lepszych pierogów ruskich nigdzie nie spotkałem i tylko 3,70zł za dużą porcję!!
taaaa bar mleczny na Królewskiej "Żaczek" rządzi, ja zazwyczaj wcinam tam zupki i sa dobre, a cenowo przedstawia sie to 2zł za talerz ;]

jak ktos lubi klimat Barów Mlecznych to polecam.
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 15.09.2009, 11:52
A co powiecie na temat baru mlecznego który jest na rogu Starowiślnej a Dietla?
Jest możliwość wykupienia tam karnetu na obiady?
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
SiASiN
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.09.2009, 13:03
Wisła V napisał(a):Wyświetl post
Uuuu to szkoda. Dawno mnie tam nie było, a chodzi za mną ichniejsza tortilla. Pamiętam, że za moich licealnych czasów prowadził to ustrojstwo taki starszy pan. Szalenie miły człowiek, nieraz do środka zaprosił na piwko. Stałym bywalcom zawsze dał więcej mięcha a czasem nawet zrobił dwa kebaby w cenie jednego. Później przejęli to dwaj goście, odremontowali i też dawali bardzo dobrą paszę, chociaż tempo w jakim ją przyrządzali mogło pod****ć.

Na końcu Lea, zaraz koło parku, naprzeciw kina Micro serwują całkiem niezłe zapiekanki. Całkiem niezłe też są z sosem czosnkowym z niebieskiej budy koło hali targowej, niedaleko okrąglaka modelarskiego.

Ale i tak pizza z Cyklopa jest nie do podrobienia...
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.09.2009, 13:07
WzT napisał(a):Wyświetl post
A co powiecie na temat baru mlecznego który jest na rogu Starowiślnej a Dietla?
Jest możliwość wykupienia tam karnetu na obiady?
nie wiem czy jest mozliwosc wykupienia karnetu ale na bank daja cos z pomocy społecznej bo w kolejke czesto wbijaja sie panowie z jakimis kwitami.

Jedzonko całkiem fajne. ale straszna mordownia tam jest. żule spia na stołach itp ;]

a ja wczoraj jadlem w Fabryce Pizzy na Lubomirskiego.

jadem Bombery, cos w rodzaju bułki z tym ze jest ona zrobiona z takiego ciasta jak pizza, ser mozarella, z sosem pomidorowym do tego wybieramy dodatkowe składniki, 8 takich bułek w cenie 24zł i wystarczy to na 2 osoby
bardzo smaczne, do tego miły wystroj, fajna muzyczka.
Polecam.
Ostatnio edytowane przez lodecki : 15.09.2009 o godz. 13:10.
LUBELSZCZYZNA
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Stary 15.09.2009, 14:15
SiASiN napisał(a):Wyświetl post
Uuuu to szkoda. Dawno mnie tam nie było, a chodzi za mną ichniejsza tortilla. Pamiętam, że za moich licealnych czasów prowadził to ustrojstwo taki starszy pan. Szalenie miły człowiek, nieraz do środka zaprosił na piwko. Stałym bywalcom zawsze dał więcej mięcha a czasem nawet zrobił dwa kebaby w cenie jednego. Później przejęli to dwaj goście, odremontowali i też dawali bardzo dobrą paszę, chociaż tempo w jakim ją przyrządzali mogło pod****ć.
no był "Szwagier" taki z czarnymi włosami który obsługiwał a drugi był właścicielem budki w porządku gość ze "Szwagra"tylko że podobno go przenieśli bo cały czas na bani chodził i kaska się nie zgadzała..teraz sprzedają tam dwie fajne laski ale kebaby kiepskie robią (mało mięsa, dużo sałaty)

jak ktoś jest na rynku i ma większe zapotrzebowanie niż McDonalds to można wpaść do "Fausta" na pizze studencką za 10zł na jedną osobę porcyjka w sam raz a nie trzeba przepłacać
Odpowiedz cytując
Wisła V
Socios Wisła Kraków

Stary 15.09.2009, 14:18
a co do Chińczyka to ten na przeciw "Kefirka" jest w porządku, dobre żarcie za niewielkie pieniądze
Odpowiedz cytując
igor1906
Member

Od: 02.2009

Stary 15.09.2009, 14:43
dzieki wielkie

ps. Wisła V odezwij sie na pw, mozna by bylo kiedys skoczyc na jakiegos browara.
Odpowiedz cytując
lizzy
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 15.09.2009, 14:52
Dla miłośników pizzy z okolic Klin i Borku- pizzeria "Kliny". Lepszej w Krakowie nie jadłem. Dowożą.
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango.
I wenż był ab
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.09.2009, 18:47
bar mleczny w HUCIE -nawet dobre i prawie identyczne jedzenie na TEATRALNYM ,SKARPIE I KAZIMIERZOWSKIM niczym nie odbiegaja od innych w KRAKOWIE
SUPER placki ziemniaczane i ogolnie swietne jedzenie OD ZMIERZCHU DO SWITU na SEBASTIANA polecam gorąco super zarcie
schabowy -jadlem w wielu barach dla mnie najlepszy w okraglaku na PLACU NOWYM-ŻYDOWSKIM krajają przy tobie ze schabu i pieką!!!plus kapustka gotowana z kminkiem polecam tylko rano ok 9-10 masa pracownikow stoi w kolejce
Odpowiedz cytując
WSB
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.09.2009, 12:34
Gdzie w krakowie można zjeść dobre sałatki?
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 18.09.2009, 12:46
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale hod-dogi na statoil miażdżą :] niesamowity smak
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.09.2009, 13:33
Polecam zapiekanki z mięsem w miasteczku studenckim AGH( w Lewiatanie ) Za 6zł można się nieźle najeść

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.09.2009, 11:51
Opierając się na pozytywnych opiniach forumowiczów odwiedziłem ostatnio zajazd "Szałas" w Gdowie i muszę stwierdzić, że miejsce jest jak najbardziej godne polecenia.
Zwłaszcza na niedzielny obiad z rodzinką w ładną pogodę.

Jedzenie smaczne, ceny rozsądne a i dzieciaki mają co robić.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.09.2009, 14:28
Zawsze lubiłem hot-dogi z ikei, miały takie delikatne parówki A teraz słyszałem, że właśnie zmienili te paróweczki na coś o wiele gorszego. Prawda to?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.09.2009, 14:34
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.06.2010 o godz. 20:15.

Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.03.2010, 13:13
Odkurzę z lekka. Co do tanich chińczyków- polecam tego na Basztowej, obok LOTu. Lokal wygląda troszku tandetnie ale jedzenie pierwsza klasa. Kurczak chrupiący za 14,40 jest rewelacyjny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów