|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
strony nie maja chyba ale moge Ci numer podac
a dostawa to chyba od dzielnicy zależy. 0126555595![]()
BIEZANÓW STARY
BIEZANÓW NOWY BIEZANÓW ZAWSZE TRÓJKOLOROWY |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Lubie też kurczaka z czosnkiem i cebulką na gorącym półmisku na czarnowiejskiej teraz to się nazywa chyba Marco Polo dookoła świata, nic innego tam nie jadam, więc nie wie co jeszcze można polecić.
Ostatnio edytowane przez Kurt : 31.01.2009 o godz. 16:39.
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
nie musisz za daleko chodzic hmmm a moze znalazles je gdzies w chicago? chetnie tez kupie...hahhaha![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Jeslibyscie kiedykolwiek zajechali w okolice Chicago , polecam zupe goraco-kwasna w chinskiej niedaleko mnie.Najlepiej dziala w poranki sobotnie i niedzielne - od razu stawia na nogi...
|
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ostatnio przebywam coraz częściej w Warszawie. Dla osób które wybierają się do Stolicy chciałbym polecić parę miejsc.
http://www.taqueriamexicana.pl/taqueria.html Kuchnia meksykańska w Warszawie - jadłem tam w sobotę. Wystrój , muzyka (gitarzysta) i przede wszystkim smak. Wybraliśmy ze szwagrem 2 najdroższe pozycje dania głównego - krewetki z limonką i z ryżem oraz danie które składało się z mięsa pokryte mięsem i do tego mięso a obok ziemniaki w plasterkach z roztopionym żółtym serem ("czedar") i do tego czerwona fasola. Niebo w gębie, miłą obsługa. POLECAM! Następna kuchnia to chińska- najlepsza jaką w życiu jadłem to na ul . Filtrowej - nawet w chinatown nie jadłem lepszej ( New York, Boston czy Washington)- nie wiem co mam polecić za danie bo jedliśmy ich chyba ze 20 ale nie było rzeczy która by nie była dobra. Zarówno owoce morza , jak i mięsa, zupy desery - rewelacja.JEżeli ktoś jest smakoszem tej kuchni to miejsce obowiązkowe. Kolejna warta polecenia to restauracja japońska - fajna, kameralna atmosfera z bardzo dobrym jedzeniem, pomimo, że ta kuchnia nie należy do moich ulubionych. Trochę drogo ale jakośc gwarantowana. http://www.magurosushi.pl/ A teraz prosta zwykła pizza - jednak najlepsza w życiu jaką jadłem to przy ul. Grójeckiej. Początkowo nie wierzyłem szwagrowi, jednak na całe szczęście miał rację. Przejechaliśmy pół miasta tylko żeby tam zjeść i mieliśmy fuksa że było miejsce. Jeszcze czegoś takiego nie widziałem żeby była kolejka do restauracji. Było wtedy po -10 C a ludzie oczekiwali na zewnątrz. Pizza o szerokości ok 50 cm lecz cienka być może na 3 mm. Smak nie zapomniany. Warto dodać że pizzę robią naprawdę Włosi. Nie wiem jaka cena była bo nie ja za to płaciłem, lecz jakakolwiek by ona nie była naprawdę warto. Jak znajdę stronę www to ją wkleję. A teraz mam pytanie poszukuję bardzo fajnej restauracji z bardzo dobrym jedzeniem w Krakowie. Kuchnia raczej południowe klimaty (Włochy,Hiszpania, Ameryka południowa) chyba że zna ktoś jakąś oryginalną kuchnie w Krakowie. Co polecicie. Mam zamiar przyjechać wraz z żoną na walentynki a do Ipanemy po raz kolejny już mi się chcę średnio iść. |
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jak będziecie w Zakopanem, to obiad tylko i wyłącznie w Pensjonacie Olivia, ul. Droga do Olczy 21a, niedaleko skoczni. Na tym rondzie co w prawo jedzie się do skoczni, to w lewo, i później ostry skręt w lewo.
Domowe REWELACYJNE jedzenie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Drugi raz byłem z okazji urodzin starszego. No i niestety był ostry zgrzyt z kelnerka (nie wiem skąd się urwała), po pierwsze przyniosła nam wino już otwarte, po drugie nie to co chcieliśmy, a co gorsza zaczęła się z nami wykłócać, że takie właśnie chcieliśmy... Jeśli chodzi o jedzenie to dokładnie nie pamiętam co wtedy wziałem, było dobre i bez zarzutu, ale akcja z kelnerką i winem przekreśliła tę knajpe w moich oczach...PS. Jeśli chodzi o wina w Paese to strasznie są drogie, a w smaku przeciętne. Zupełnie nie warte ceny. Polecam wziąć sobie szklankę wody w zamian!
Ostatnio edytowane przez puchaty1906 : 02.02.2009 o godz. 14:06.
![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
mcovalski wloskie restauracje w Krakowie, wg mnie najlepsze: La Strada, Soprano, Mamma Mia - w takiejm kolejnosci.
Z hiszpanskiej niestety nic nie polece, mieli otwierac The Mexican w Krakowie. Jadlem w innych miastach, zarcie git. Orientuje sie ktos czy juz dziala? A najlepsza knajpa w Krakowie ogolnie to Miod Malina. Racuchy koniec swiata. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
mcovalski,
Moja ciocia mieszka na Grójeckiej, chyba wiem o której pizzeri mówisz. Muszę ta w takim razie kiedyś pójść Tą meksykańską to mi w ogóle smaka narobiłeś Ja jestem fanką równego rodzaju sałatek. Jeśli ktoś lubi, to mogę polecić 3 miejsca. Tak naprawdę nic wyszukanego a sałatki rewelacyjne w/g mnie! To klasycznie Chimera na Anny, lubię ogólnie to miejsce, szczególnie antresolę. Co do jedzenia to pieczone ziemniaki, fasolowa, ziemniaczana i śledziowa A z miejsc może "nie wyglądających" to stoisko w Tesco na Kapelance, na środku tam gdzie są jedzenia. Dla mnie mają wypasione sałatki. Polecam wyjątkowo te z makaronu (ryżowego) z groszkiem i tuńczykiem. Inne też dobre. No i sałatki w Witku, w restauracji. Polecam "wiejską" (jajko, boczek, sałata, ziemniaki, papryka... Polecam a ktoś zna jakieś inne miejsca?
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 02.02.2009 o godz. 14:50.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A gdzie można zjeść dobrze przyrządzone owoce morza? Orientuje się ktoś?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ja kebaby jadam w sumie tylko w Akropolis i na Floriańskiej najbliżej koło kościoła Mariackiego ^^ jest to firma mojego wujka
na floriańskiej czasem pracuje więc jak coś zapraszam pod osłona nieba też są lux![]()
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!
Kompot [*] Będziemy pamiętać! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
wg ostatnich badan 85% knajp i restauracji lamie przepisy i oszukuje klientow (rozrzedzany bro, przeterminowane produkty etc)
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Voyage! Voyage!
Offline |
|
|
Polecam zajazd w Gdowie na ul. Łapanowskiej.
Zajazd jest zaraz obok mostu nad Rabą. Wczoraj za 18zł dostałem zestaw: - schabowy o średnicy +/- 25cm - frytek z 300-400g - 4 surówki Do tego piwko i byłem tak pojedzony, że aż mnie później "przytkało" ![]() Schabowy oczywiście nie taki z kategorii "naleśnik" tylko normalnej grubości, a wielkość tak jak wspomniałem - ledwo się mieści na talerzu ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Jak nzywała się ta restauracja gdzie płaci się tylko za talerz? Nie mogę znaleźć, a wiem, że ktoś wymieniał nazwę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
a czy słynne zapiekanki w Skawinie jeszcze są? bo daaaaawwno nie zaglądałem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dookoła Świata na szewskiej.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Gdyby ktoś kiedyś wylądował w Rzeszowie, to polecam dwie knajpki: Bazylia po drugiej w innym narożniku skrzyżowania na którym znajduje się URZ-et. Tuż obok Karfura
Miła atmosfera, w sumie niedrogo, ładna obsługa(i w dodatku miła!) i na prawdę świetne jedzonko w stylu śródziemnomorskim. Duże porcje, dużo ziół dają. I druga, nazywa się Kaktus, a znajduje się na rynku. Specjalnością są naleśniki(moje ulubione danie). Swego czasu podobny przybytek był obok Mariackiego, ale te naleśniki są znacznie lepsze. Polecam! ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Kilka lat temu byłem z kumplami w Gdowie na dłuższą chwilę *(kilka dni) i stołowaliśmy się w Szałasie pyszne i niedrogie żarełko z całego serca polecam ![]() Piwko w Grosiku też pierwsza klasa było ![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Podbijam z Szałasem naprawdę warto, swoją drogą dawno tam nie byłem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Są są I nic a nic się nie zmieniły ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...z_daleka_.html
Nie wie ktoś, którego to chińczyka przymkneli.. co by nie wpaść na jakiegoś kurczaka z kosza.. ![]()
Rzeki przepłynąłem, góry pokonałem,
Wielkim lasem szedłem, nocy nie przespałem. Żeby Ciebie spotkać w małym kącie świata, Żeby z Tobą zostać na calutkie lata.... |
|
|
|
Voyage! Voyage!
Offline |
|
![]() ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Panowie, dobrego Chińczyka potrzebuje. I przy okazji żeby lokal był klimatyczny (nie, to nie to samo co klimatyzowany
)![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ul. Wadowicka (8a?). Między Matecznym a pętlą w Łagiewnikach. Lokal duży, czysto, przyjemnie, więc warto.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jakieś opinię o tym koło Parku Wodnego ?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Chinski lokal moim zdaniem najlepszy jest na Jagiellonskim
![]() A co do ogolnego jedzenia to polecam bodke na przeciwko szkoly HTS ;p ( Hot - Dog z leszczyńska ) nie ma nic lepszego do jedzenia ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jadłem kiedyś w tym koło parku wodnego i było dla mnie git. Polecam!!
![]()
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Również polecam !! Wszystko już stamtąd jadłem i wszystko jest naprawdę dobre ![]() A jeśli chodzi o pizzerie to polecam Alcatraz. Kiedyś znajdowała się w Wadowie, dzisiaj 100ki ![]()
Ostatnio edytowane przez SuperWisła : 18.06.2009 o godz. 22:31.
![]()
WISŁA NOWA HUTA !
|
|
|