The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2008, 11:55
Potrzebuje szybko info o pyszniutkim kebabie w okolicach rynku
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.11.2008, 12:41
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje szybko info o pyszniutkim kebabie w okolicach rynku
Szybciej będzie,jak przeszukasz sobie ten temat...
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.11.2008, 12:52
Jak sie konczy szewska i dochodzi do bagateli, to skrecasz na planty i przed bunkrem sztuki taki KEBAB z czerwonym logo jest- imo zaje, duzo miesa, sosu Ci daje ile zechcesz i nawet pepsi dorzuca do kebaba, a wszystko za 9zł
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.11.2008, 13:59
Cytat:
Jak sie konczy szewska i dochodzi do bagateli, to skrecasz na planty i przed bunkrem sztuki taki KEBAB z czerwonym logo jest- imo zaje, duzo miesa, sosu Ci daje ile zechcesz i nawet pepsi dorzuca do kebaba, a wszystko za 9zł
Ten Kebab jest przereklamowany ;p mięsa wcale tak dużo nie ma, ale PR zadziałał , no i wygrywają tym Pepsi. Kebab to w Faraonie(właśnie to faraon czy piramida? ) po tej stronei rynku, ale tylko pod jednym warunkiem, że robi go taki Turek... wtedy ostrego się nie da zjęść ), ale półostry to jest poezja...
Ostatnio edytowane przez Kurt : 02.11.2008 o godz. 15:17.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 02.11.2008, 15:01
A mi najbardziej podchodzi w naleśniku z Piramidy(?) na Grodzkiej.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.11.2008, 03:06
Może ktoś polecić jakąś dobrą pizzę na bardzo cienkim cieście (i jeszcze żeby dowozili). Bo te wszystkie "domowe" pizzernie, które wyrastają jak grzyby po deszcze to jest jakaś tragedia - walą tego ciasta, jakość dodatków słabiutka i najczęściej już prawie zimna dojeżdża.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 04.11.2008, 04:06
Banolli. Ma cienkie ciasto i świeżutkie składniki.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.11.2008, 04:36
Banolli ma cienkie ciasto? To w takim razie mi chodzi o mega-cienkie ciasto takie typowo włoskie, cieniusieńkie.
Odpowiedz cytując
Fuss
Member

Od: 09.2008

Stary 04.11.2008, 07:29
ostatnio banolli przywiezli mi pizze skladniki ok ale ciasto nie bylo za ciekawe takie sztywne spieczoene jak deska w dodatku blade
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.11.2008, 18:04
Fuss napisał(a):Wyświetl post
ostatnio banolli przywiezli mi pizze skladniki ok ale ciasto nie bylo za ciekawe takie sztywne spieczoene jak deska w dodatku blade
Nom Banolli ostatnio też mi przywiozło ciasto lekko przysmażone na czarno
Jak się nie wrabiają to niech ludzi zatrudnią...
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
88tajfun
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 04.11.2008, 19:10
Jeśli chodzi o pizze na cienkim cieście to polecam zajeb.stą pizzerie InVito na Krupniczej - moim zdaniem jedna z najlepszych pizzerii w Krakowie a sos czosnkowy pychota
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 05.11.2008, 16:13
Na Karmelickiej dzisiaj promocja w Telepizzy i pizza za 50%
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 05.11.2008, 19:32
Jak ktoś będzie wizytował w Tarnowie, to polecam El Paso na ul. Lwowskiej. Kuchnia meksykańska, duży wybór i pyszna. Nawet w Krakowie nie jadłem lepszej kuchni meksykańskiej (porównywalna).
Ceny normalne (przystępne) obsługa miła. Polecam. Pyszne burito
Odpowiedz cytując
ehe20
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 16.11.2008, 23:19
Witam. Przesledzilem topic i najczesciej (albo najlepiej) polecaliscie nastepujace punkty:

- dracula
- bar max
- Kebab "Pod osłoną Nieba"
- koło Bagateli Faraon
- sławkowska
- Na floriańskiej u turasów

Jako iz topic troche ma, to chcialbym sie zapytac, czy te kebaby wciaz maja swoja klase? Ostatnio kupilem kebab naprzeciwko bagateli (ten z pepsi), a ze wydaje sie on dosc tutaj popularny, to chcialbym powiedziec, ze jak na moj gust byl on co prawda smaczny, ale ani jego wielkosc, ani ilosc miesa w nim nie jest tym, czego oczekuje. Dlatego tez prosilbym o podanie jakiegos punktu sprzedazy kebabow nieco wiekszych i bardziej miesnych.

Nb, pierwszy sensowny topic, ktory udalo sie znalezc w guglach na temat kebabow krakowskich..
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 16.11.2008, 23:33
Zapiekanki w Tarnowie najlepsze sa z takiej budki kolo C.H. Świt (albo Max, myla mi sie te dwa centra handlowe) dosc czesto bywam w Tarnowie i zawsze ide na zapiekanke tam sa najlepszeeeeeeee
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.01.2009, 13:13
Odswiezam, bo potrzebuje pomocy nt tego co jest w miare sensowne w restauracji PAESE na ul Poselskiej,
tylko nie wyskakiwac mi tu z adresem strony www restauracji, bo tam juz szukalem- potrzebuje opinii kogos kto tam byl, jakie winka sensowne są i jakie potrawy warte polecenia.
Odpowiedz cytując
MayoneS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.01.2009, 16:16
ehe20 napisał(a):Wyświetl post
/ciachuciachu/, ale ani jego wielkosc, ani ilosc miesa w nim nie jest tym, czego oczekuje. Dlatego tez prosilbym o podanie jakiegos punktu sprzedazy kebabow nieco wiekszych i bardziej miesnych.
To wbijaj do Bar Maxa, za 10 50 bedziesz mial baardzo duzego kebaba z taka iloscia skladnikow ze ci to bedzie wyplywac, mieso bedzie upchane w duzych ilosciach w srodku.
Ech pamietam jeszcze czasy jak kebab w Bar Maxie kosztowal 6 50
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 30.01.2009, 16:23
MayoneS napisał(a):Wyświetl post
To wbijaj do Bar Maxa, za 10 50 bedziesz mial baardzo duzego kebaba z taka iloscia skladnikow ze ci to bedzie wyplywac, mieso bedzie upchane w duzych ilosciach w srodku.
Ech pamietam jeszcze czasy jak kebab w Bar Maxie kosztowal 6 50
6.50? jakieś 4,5 roku temu jak przeprowadziłem się do Kraka było po 5 zł. 100% w górę, jak sami nie zarabiacie to spytajcie starszych czy przez 4,5 roku zarabiają 2 razy tyle...

Żeby nie było off topa. Po dłuższej przerwie odwiedziłem w ubiegłym tygodniu Gruzińskie Chaczapuri. Kiedyś bardzo mi tam smakowało jedzonko, Było smaczne, dużo i w miarę przystępna cena. Obecnie cena może nie za wysoka ale wszystko inne sporo się pogorszyło. nie polecam.
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 30.01.2009, 16:27
co do kebabów,to ja polecam nowo otwarty " Kebab na Plantach " za 9 zł dostajesz kebaba z podwójnym mięsem + puszka Pepsi.

Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 30.01.2009, 17:39
Kebab w Bar Maxie? Nie, mieso gotowane a nie z tego urzadzenia do kebabów Wizyty w toalecie przez 2 dni gwarantowane. Jedynie moge tam bardziej polecic Hamburgery maxy itp. Chodz jak chcecie się nażreć (bo to taki typ) to lepiej na Wiśle zjeść A ostatnio chyba Kebaby ogolnie obizyły loty
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 30.01.2009, 17:40
Cafe Quchnia Na Czasie - super restauracja na ul. Straszewskiego Obiad dnia chyba 15zł, a restauracja i jej wystroj stoja na prawde na fajnym poziomie. www.sinus.krakow.pl to stronka ich chyba...
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.01.2009, 18:00
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Kebab w Bar Maxie? Nie, mieso gotowane a nie z tego urzadzenia do kebabów Wizyty w toalecie przez 2 dni gwarantowane. Jedynie moge tam bardziej polecic Hamburgery maxy itp. Chodz jak chcecie się nażreć (bo to taki typ) to lepiej na Wiśle zjeść A ostatnio chyba Kebaby ogolnie obizyły loty
po imprezie nie patrzysz co jesz tylko ile a ze byle co to malo wazne
.....
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.01.2009, 18:40
Co jakis czas podczas pobytu w Polandzie , niewatpliwie najabardziej smakowaly mi hot dogi z kielbaska leszczynska(koniecznie podwojna musztarda)na Kazimierzowskim , kielbaska pod hala targowa , kebaby na rynku na Grodzkiej
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 31.01.2009, 10:48
Dobry i nie drogi obiadek można zjeść sobie w Alter Ego (spore porcje), w tym samym miejscu dają również sporą porcję frytek. Po za tym obiady polecam w "Dookoła Świata" na Szewskiej. Za 17 zł. wybierasz sobie średni talerz ( naprawdę wystarczy dla Was, głodomorów ) i sami sobie wybieracie co jecie: mięso,ziemniaki,ryż,naleśniki (może być wszystko naraz), zapychacie talerz,bierzecie piwo i będziecie zadowoleni
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 31.01.2009, 12:12
Również polecam Alter Ego na Floriańskiej. Zarówno fajne obiadki i miło można wieczór spędzić
Odpowiedz cytując
Scarlett
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.01.2009, 12:36
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Człowieku broń Cię Panie Boże !!
Raz tam je spróbowałem i do końca dnia miałem niesmak... Błe...
Absolutnie odradzam te nowe kanapki: góralską (czy jakoś tak) i zbójnicką. Tłuste to, wstrętne w smaku, mi się udało wmusić w siebie niecałe pół tego świństwa (a byłam bardzo głodna), dwa dni mnie po tym żołąd bolał.

Natomiast polecam Bar Smak na Karmelickiej. Taki malutki barek z polską kuchnią, zestaw obiadowy kosztuje tam 15 zł, z tym jest zupa i duuużo drugiego dania, zawsze świeże i pyszne.
"I don't necessarily agree with everything I think" Andrew Eldritch
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.01.2009, 13:51
Cytat:
" Kebab na Plantach "
Jadłem tam ostatnio koło 23 i ten kebab to była jakaś masakra...tam nic nie trzymało poziomu, mięso bez smaku... nawalone paskudnego sosu, także to bardziej na nim kebab się opierał.

Tak samo loty obniżył bardzo Kebab w piramidzie, który kiedyś był bardzo dobry, a teraz robią go od niechcenia i ten sos też już taki dobry nie jest. Chyba, że taki Turek sprzedaje, co ledwie mówi po Polsku... no ale wtedy kebab zawsze miażdżył.

Na razie ostatnio "Kebab pod osłoną nieba" u mnie figuruje na pierwszym miejscu przynajmniej pod względem smaku no ale 11zł za zawijanego Kebaba, to już lekka przesada.

Kebab jadłem jeszcze w Lewiatanie (nie w szybkim kęsie) - tanio, ogromne porcje, nie do przejedzenia... dobre, jak nie jadłeś nic cały dzień ale to mimo wszystko nie to co kebaby w rynku (pod względem smaku)

Kebaby w galerii też odradzam, nic specjalnego, raczej na - niż na +.

I tą knajpę z Tacos na dole, wydaje się że będzie tanio... a później dostajesz takie małe porcje, mięso w środku zimne, nie warto.

Cytat:
Natomiast polecam Bar Smak na Karmelickiej. Taki malutki barek z polską kuchnią, zestaw obiadowy kosztuje tam 15 zł, z tym jest zupa i duuużo drugiego dania, zawsze świeże i pyszne.
Ja także polecam, dobry schabowy, frytki, które smakują inaczej niż wszędzie. Jedzenie domowe i zawsze dobre, i da się tym najeść.

Szukam innych propozycji na dobry kebab? I czy jest w Krakowie gdzieś gyros?, ale nie mam na myśli taki talerz mięso frytki, tylko taki jak w Grecji sprzedają, placek, frytki, mięso, sosy i to wszystko zawinięte w papier

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
siwy0000
Member

Od: 07.2006

Stary 31.01.2009, 14:35
Pyszny kebab jest z pizza service. Nie wiem gdzie mają lokal, ponieważ zawsze biorę go w dostawie do domu, ale jest poprostu wspaniały dużo mięsa, dobry sos i dobra sałatka. a no i cena - 8 zł
BIEZANÓW STARY
BIEZANÓW NOWY
BIEZANÓW ZAWSZE

TRÓJKOLOROWY
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.01.2009, 14:39
a jakas stronka tego pizza service? I dostawa bezplatna? Tak mnie jakos smak na kebaba naszedl ;p
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Stary 31.01.2009, 15:00
Chińszczyzna z Lotosu na al. Mickiewicz. Troszkę droższe niż u innych kitajców, ale ta jest znacznie lepsza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów