Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gdzie jadacie ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2954)

pchelas 06.08.2008 10:53

Jadłem wczoraj kebaba w cieście na Grodzkiej, "Pod osłoną nieba" czy jakoś tak.
Dobry, tylko jak za 11 zł to trochę maławy.

Armia_Białej_Gwiazdy_NH 06.08.2008 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 468837)
Nie wiem czy ktos juz jadl ale w Tesco na Kapelance otworzyli budke z Amerykanskimi hot-dogami. Cena: 3,80 ,-, ale najwazniejsze ze sa PYCHA. Wiec jesli ktos bedzie w Tesco to polecam sprobowac:)

taka budka też jest pod Carrefourem na Czyżynach no dobre są bo są, ale jak dla mnie to małe :P

ja polecam zapiekanki z Placu Bieńczyckiego... :) poezja
Szybki Kęs, KFC, Maxa też polecam :D, pizzerie Boom i picolo ;]

DominoForza 06.08.2008 14:25

na kleparzu :P zarabista budka z zapiekankami z miesem z kebaba :D i na obwodnicy na przeciwko dyskoteki blue star - bar kometa mmm :) odradzam restauracje szkolna "pokusa" na Zamoyskiego :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez usiu (Post 500785)
wszyscy tu chwala zapiekanki ze Skawiny przy dworcu a ostatnio tam z kumplem podjechalismy zeby cos wrzucic na zab ale musze szczerze powiedziec, ze szalu nie zrobily na nas

sprobuj pod Korona ,zarabiste sa

sequel 06.08.2008 15:25

Jak kebab to U Suskiego na grodzkiej.Jak zapiekanka to tylko bieńczycka.

dymek_nhs 06.08.2008 17:03

W NH moim zdaniem dobra pizza Alcatraz 100-ki, Bar max na Teatralnym (ale dobra tylko zapiekanka z kurczakiem czy jakims innym indykiem),w Banolli byly dobre kebaby teraz nie wiem bo dawno nie jadlem czasami szybki kes plac w bienczycach lub na rogu ronda kocmyrzowskiego ale sie ostatnio popsuli no i kfc zdecydowanie ten na albertynskim no czasami mala gastronomia tzw DZIAD os.Szkolne koło mechanika (serwują dobre duże knysze i calkiem dobre hot-dogi) i to tyle to tam gdzie mozna przyzwoicie zjesc moze nie calkiem smakowite miejsca ale mysle ze godne uwagi (podobno o gustach sie nie dyskutuje)

Kurt 06.08.2008 17:24

Nie, jak kebab to zdecydowanie zawijany wołowy koło Bagateli Faraon 10 zł sos: średni i nie ma lepszego ;)

Odradzam natomiast ten lepszy lepszy Kebab przy plantach do którego dają darmowe picie, z kukurydzą (co dla mnie jest już pewnym upodleniem), a poza tym też nie polecam i odradzam także Kebab w Galerii Krakowskiej on jest z Drobiu i Indyka chyba... zdecydowanie nie polecam, jeden z gorszych jakie jadłem w Krakowie.

Pizza:
Jeżeli chodzi o Pizze typowo Włoską taką na cienkim cieście z świeżutkimi składnikami to Mamamia na Karmelickiej (19-28zł) dużą spokojnie się najesz, oprócz tego bardzo dobra kuchnia włoska, fajna knajpa, lub taniej Pizzeria Cyklop na Siennej (16-24zł).

Wiecie może gdzie w Krakowie jest naprawdę jakiś dobry Kebab z Jagnięciną?

Armia_Białej_Gwiazdy_NH 06.08.2008 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 580158)
...w Banolli byly dobre kebaby teraz nie wiem bo dawno nie jadlem....

odradzam teraz mi nie smakuje w ogóle mięso wołowe posypane cynamonem nie wiem czy jest ono na 100% sypane ale jak jesz to czuć grubo cynamon.. ale reszta w tym kebabie to gites no może oprócz tej cebuli ale zawsze powiesz mu żeby nie dawał... ;]

Firo 06.08.2008 18:46

Dobra pizzeria jest Palermo :P
Choć jakiś czas temu zamówiłem w innej w sumie nie pamiętam jakiej...
Ale z karta ISIC dają 40% zniżki ;)

Ja tam po kurczakach w KFC mam odruch wymiotny...

TKNW 09.08.2008 14:46

Chimera na św. Anny

JackDaniels 09.08.2008 15:02

Jeżleli chodzi o dobry Obiad to W Karczmie pod Blachą :P uwielbiam tam pierogi :P

MackoTSW_(konto_usuniete) 09.08.2008 15:06

Bardzo dobry jest bar "Mangia" na ulicy Pilotów obok Almy. A jeśli chodzi o pizze to u mnie króluje pizzeria Banolli. :)

Majkel1906 09.08.2008 15:24

wie ktos co sie stalo z kebabami z banoli?
kiedys rewelacyjne, a teraz znacznie gorzej.

rafiABG 09.08.2008 15:30

Ostatnio odkryłem fajny club na ulicy Dwernieckiego bodajże o nazwie "Stara Piekarnia"
Fajny klimacik,tania i zajebista sisha (15 zł) i elegancka obsługa ;)
Zdecydowanie polecam !

usiu 09.08.2008 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 580082)
na kleparzu :P zarabista budka z zapiekankami z miesem z kebaba :D i na obwodnicy na przeciwko dyskoteki blue star - bar kometa mmm :) odradzam restauracje szkolna "pokusa" na Zamoyskiego :P

sprobuj pod Korona ,zarabiste sa

gdzie konkretnie?

Elendil 09.08.2008 20:53

no własnie też nie wiem,o co chodzi z tymi zapiekankami z mięsem na kleparzu.

Natomiast, jeśli chodzi o dobry fast food, to polecam Zapiecek na Floriańskiej (trzeba wejść w przejscie, jest mniej więcej w połowie ulicy) Można się najeść, a zdrowsze i smaczniejsze niż te wszystkie Mcdonaldy.

Robert_wislak 09.08.2008 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 582629)
no własnie też nie wiem,o co chodzi z tymi zapiekankami z mięsem na kleparzu.

Natomiast, jeśli chodzi o dobry fast food, to polecam Zapiecek na Floriańskiej (trzeba wejść w przejscie, jest mniej więcej w połowie ulicy) Można się najeść, a zdrowsze i smaczniejsze niż te wszystkie Mcdonaldy.

w którym miejscu się wchodzi? i jak cenowo?

uher 09.08.2008 22:25

Stówka temu co wejdzie do gruzińskiego chacza-puri w koszulce Rosji.

kądzikowski 10.08.2008 17:22

nie czytam tematu od początku więc może było. Najlepsza pizza w Krakowie jest w pizzeri Pepez na Księcia Józefa. Kebab na Grodzkiej(tam na rogu, co prawdziwe Turki robią:P)

KoPer 10.08.2008 23:23

Lokal "Momo" (?) na ul. Dietla pomiędzy Krakowską a Bożego Ciała. Jedzenie wegetariańskie, ale tak pyszne, że sie w głowie nie miesci !!

polecam

WiselkaMLP 11.08.2008 13:09

Kebaby z budy w okolicach os. Sienkiewicza w Wieliczce jadlem tam pare razy bardzo dobre

ponadto polecam zestaw obiadowy w G Kazimierz na ostatnim pietrze

Kobieta_Wislak 13.08.2008 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian3a (Post 351101)
wszystko pięknie ładnie ale czy jest coś dobrego do zjedzenia nie fastfood'owego ? i najważniejsze gdzie :) lubie czasem przekąsić "zdrową" żywność :D

No to ja powiem że Sakana ul. Sławkowska5-7 (róg św.Jana i św.Tomasza) - nie dość że zdrowo, to jeszcze widzisz co jesz (na Twoich oczach przyrządzają) i co najważniesze bardzo smacznie.
To najlepsze bar shusi w jakim byłam - a zaliczyłam ich sporo :)

pawulon 17.08.2008 13:50

Najlepsze zapiekanki sa u Emdziora na Kazimierzu a w Nh na placu w bienczycach, warty polecenia jest bar koolo mechanika (zalewu nowohuckiego) knysze ,hot dogi pierwsza klasa

PauL 19.08.2008 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Majkel1906 (Post 582433)
wie ktos co sie stalo z kebabami z banoli?
kiedys rewelacyjne, a teraz znacznie gorzej.

Wydaje ci się, są identyczne w smaku, tylko o połowę mniejsze.

dymek_nhs 19.08.2008 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawulon (Post 586775)
Najlepsze zapiekanki sa u Emdziora na Kazimierzu a w Nh na placu w bienczycach, warty polecenia jest bar koolo mechanika (zalewu nowohuckiego) knysze ,hot dogi pierwsza klasa

Pewnie ! kolo mechanika najlepsze zarlo w nh

JacobusTSW 19.08.2008 17:30

tj

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kądzikowski (Post 583012)
nie czytam tematu od początku więc może było. Najlepsza pizza w Krakowie jest w pizzeri Pepez na Księcia Józefa.

No właśnie o tę pizzerię chciałem się od kogoś coś dowiedzieć... Wszyscy chwalą tę pizzerię. Mijam ją zawsze w drodze do domu, z zewnątrz ładnie się prezentuje. Czy ktoś może powiedzieć więcej o cenach itd??

SpongeBob 19.08.2008 17:41

20-25 zl pizza ktorą najesz sie spokojnie w dwojke...i bardzo smaczna

M.C (nowy kleparz) 19.08.2008 19:54

Jadłem w sobote pizze z Pepez dracule. Bardzo smaczna,dużo dodatków na pizzy,dobrze przyprawiona....
Znajomi chwalą jeszcze pizze z garden pizza,ale ja osobiście jej nie próbowałem...
pozdrawiam

PauL 19.08.2008 20:10

W Bronowicach zajebista jest pizzeria Marzenie na Widoku, super ciasto i dużo składników za niewielką cenę. W Marco na Rydla oraz Palermo też nie jest źle, ale ceny trochę wyższe.

Awe 19.08.2008 20:49

W Nowej Hucie to buda na Jagiellońskim na przeciwko HTS, buda koło mechanika i zapiekanki na placu w Bieńczycach.

A kebabu na Grodzkiej nie polecam tego co jest po lewej stronie idąc od Rynku PRZED torami. Tam wg mnie jest pasztet a nie mięso, wszystkie kawałki miały kształt prostokąta (jak pasztet), jeden sos (okropny), jeden kawałek pomidora, jakaś sałata i tyle. Nie doszło do pomieszania skłądników i nasiąknięcia bułki co w moich oczach dyskwalifikuje kebab,

PrawdziwośćDlaGry 04.10.2008 18:13

ktoś wie gdzie blisko klubu studio jest otwarte około godz 23 jakieś żarcie typu kebab, hamburger etc. ? :)
Swoją drogą, polecam knajpkę pod złotym Liściem na os. Złotego Wieku. Pyszne kebaby, pizza i dania obiadowe :)

edit: bywam tam regularnie :D aczkolwiek nigdy nie jadłem tam, bo zawsze była kolejka więc wolałem piwo u Wiślaków, he.
ale dzieki, dobry nawet hamburger :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl