|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
UWAGA UWAGA ...
Jak jesteście w Galerii Kazimierz to nie idźcie na pizze do lokalu koło KFC... czegoś takiego ohydnego jeszcze nie jadłem ... dostałem pizze tak zalaną tłuszczem jakby ktoś rozpuścił całą kostkę masła... gosciu sie tłumaczył, ze to taki ser tłusty... ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" |
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
welcome to wholesale lace wigs, also provide cosplay wigs and synthetic wigs all with very high quality and best price!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Zdecydowanie lepsze jedzenie w samym HTSie jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jaki polecacie bar mleczny w Hucie? Bo z tego co słysze to nienajlepsze są opinie o tych barach...
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
a jakies dobre zarcie w okolicach Lea? chodzi mi ogolnie o zarcie, bo szamanie pizzy w kolko mnie juz meczy. jest tam jakis chinczyk, nie wiem czy probowac.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pisałem tu chyba kiedyś o rewelacyjnych plackach ziemniaczanych z gulaszem - całość za 17 zł w Dworku Białoprądnickim. Tak pysznych placków nie zjecie nigdy. Ostatnio spróbowałem tam pierogów ze szpinakiem, talerz za 14 zł - ich placki ziemniaczane mogą się przy nich schować. Po prostu bajka!
![]() Раз два трзы, Туск ухади!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pizza : Cosa Nostra - generalnie kuchnia włoska (Dajwór 25), Trzy Papryczki (Poselska), Vulcano (Librowszczyzna),
Kuchnia polska/węgierska: "Szabla i szklanka" (Poselska) ( średnio drogo ale dobrze) , Kuchnia polska: Ogniem i mieczem (pl. Serkowskiego) - drogo ale dobrze - szkoda że oblegane przez przedstawicieli handlowych, Pod blachą (przy Błoniach) Kuchnia śródziemnomorska: Paese (Poselska) Sushi : Genji (Dietla) Kuchnia argentyńska : Pimiento ( ul. Józefa) drogo ale dobrze Kuchnia rosyjska/kresowa : Kalinka ( ul. Gertrudy - koło parkingu, fajna taka niekomercyjna jakaś ale żarcie dobre jeżeli ktoś lubi te kuchenne klimaty) Zapiekanki: pod Koroną, ew Skawina ale nie uważam je za jakieś nadzwyczajne - w każdym razie lepsze od plastikowych mrozonek, Endzior (ale też obniżył loty) Kebab: chyba koło Bagateli - niestety w Polsce kebaby mają się nijak do kebabów więc oceniam przez pryzmat tego co jest Pierogi szwedzkie ul. Długa Różne tanie: faktycznie Zapiecek ( Floriańska), bar mleczny Zegar (Lipska), Mangia (Pilotów) Endzior i jego kotlety z kapustą ( pl Nowy) Te mi w tej chwili przychodzą do głowy - ogólnie często jadam poza domem więc sobie parę przetestowałem )))))))Podałem tylko te w w których jadłem aczkolwiek o kilku słyszałem bardzo dobre opinie no ale nie wypowiadam się dopóki sam nie spróbuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
podbijam pytanie.
![]()
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
To spróbuj na Plantach, po prawej od Szewskiej idąc od Rynku.
Powód: lewy do prawego!
Ostatnio edytowane przez Krissu : 14.09.2009 o godz. 22:26.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
u wislakow, lepszego schaboszczaka nigdzie nie jadlem ;P
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
robili..bo teraz jest nowa obsługa i dają mniej mięsa
i teraz kebab kosztuje tam 9zł a pamiętam te piękne czasy gimnazjum kiedy można było zjeść tam ogromnego kebaba za jedyne 6,5zł |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Na Salwatorze, plac Na Stawach, na przeciwko (od strony szpitala) jest taka buda, barak tam podają pierogi i inne przysmaki kuchni polskiej. O ile inne przysmaki takie sobie. To pierogi biją na głowę każde pierogi kupne. Dodatkowo cena 14 zł za kilogram. Porcja 0,5 kg i człowiek się spokojnie naje. Polecam
![]()
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Lepsze niż pierogi Solejukowej ?
![]() Z Rancza ; D ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
jak ktos lubi klimat Barów Mlecznych to polecam. ![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
A co powiecie na temat baru mlecznego który jest na rogu Starowiślnej a Dietla?
Jest możliwość wykupienia tam karnetu na obiady? ![]()
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Na końcu Lea, zaraz koło parku, naprzeciw kina Micro serwują całkiem niezłe zapiekanki. Całkiem niezłe też są z sosem czosnkowym z niebieskiej budy koło hali targowej, niedaleko okrąglaka modelarskiego. Ale i tak pizza z Cyklopa jest nie do podrobienia... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Jedzonko całkiem fajne. ale straszna mordownia tam jest. żule spia na stołach itp ;] a ja wczoraj jadlem w Fabryce Pizzy na Lubomirskiego. jadem Bombery, cos w rodzaju bułki z tym ze jest ona zrobiona z takiego ciasta jak pizza, ser mozarella, z sosem pomidorowym do tego wybieramy dodatkowe składniki, 8 takich bułek w cenie 24zł i wystarczy to na 2 osoby bardzo smaczne, do tego miły wystroj, fajna muzyczka. Polecam.
Ostatnio edytowane przez lodecki : 15.09.2009 o godz. 13:10.
![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
w porządku gość ze "Szwagra"tylko że podobno go przenieśli bo cały czas na bani chodził i kaska się nie zgadzała..teraz sprzedają tam dwie fajne laski ale kebaby kiepskie robią (mało mięsa, dużo sałaty)jak ktoś jest na rynku i ma większe zapotrzebowanie niż McDonalds to można wpaść do "Fausta" na pizze studencką za 10zł na jedną osobę porcyjka w sam raz a nie trzeba przepłacać ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
a co do Chińczyka to ten na przeciw "Kefirka" jest w porządku, dobre żarcie za niewielkie pieniądze
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
dzieki wielkie
ps. Wisła V odezwij sie na pw, mozna by bylo kiedys skoczyc na jakiegos browara. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Dla miłośników pizzy z okolic Klin i Borku- pizzeria "Kliny". Lepszej w Krakowie nie jadłem. Dowożą.
![]()
I pedzioł Herr Gott do wenża
Idź wek Ty pierońska szlango. I wenż był ab |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
bar mleczny w HUCIE -nawet dobre i prawie identyczne jedzenie na TEATRALNYM ,SKARPIE I KAZIMIERZOWSKIM niczym nie odbiegaja od innych w KRAKOWIE
SUPER placki ziemniaczane i ogolnie swietne jedzenie OD ZMIERZCHU DO SWITU na SEBASTIANA polecam gorąco super zarcie schabowy -jadlem w wielu barach dla mnie najlepszy w okraglaku na PLACU NOWYM-ŻYDOWSKIM krajają przy tobie ze schabu i pieką!!!plus kapustka gotowana z kminkiem polecam tylko rano ok 9-10 masa pracownikow stoi w kolejce |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Gdzie w krakowie można zjeść dobre sałatki?
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale hod-dogi na statoil miażdżą :] niesamowity smak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Polecam zapiekanki z mięsem w miasteczku studenckim AGH( w Lewiatanie
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Opierając się na pozytywnych opiniach forumowiczów odwiedziłem ostatnio zajazd "Szałas" w Gdowie i muszę stwierdzić, że miejsce jest jak najbardziej godne polecenia.
Zwłaszcza na niedzielny obiad z rodzinką w ładną pogodę. Jedzenie smaczne, ceny rozsądne a i dzieciaki mają co robić. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Zawsze lubiłem hot-dogi z ikei, miały takie delikatne parówki
A teraz słyszałem, że właśnie zmienili te paróweczki na coś o wiele gorszego. Prawda to? ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.06.2010 o godz. 20:15.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Odkurzę z lekka. Co do tanich chińczyków- polecam tego na Basztowej, obok LOTu. Lokal wygląda troszku tandetnie ale jedzenie pierwsza klasa. Kurczak chrupiący za 14,40 jest rewelacyjny.
|
|
|