The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2009, 12:33
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
TTJ, nikt z nas nie zapomni naszym kopaczom tego, co zrobli w El L.M.Jednak też trzeba być choć troszkę obiektywnym.
Wydaje mi się, że jak narazie w lidzię Wisła się najlepiej prezentuje, pod względem piłkarskim i zdania tego nie zmienie, jak przegramy po walce lub fartem z Jagiellonią.
ale tak jest, Wisła gra w tej chwili najlepiej. Tego nie zaprzeczam, dlatego napisałem, że stawiam stówę na to, że zostaniecie mistrzem Polski. Ale to, że w tej chwili jesteście najlepsi w lidze, jak dla mnie nie wyklucza się z tym, że nie gracie nic wielkiego. Pozdro
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.08.2009, 12:42
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ktoś pisał wcześniej, że jak zbudują stadiony, to będzie szło z górki.
A gówno prawda.
Jedźcie do Chorwacji chociażby, chłopaczki trenuja na boiskach takich samych jak nasze A,B,czy C-klasowe
I co się bulwersujesz? Nie wiem dlaczego podajesz przykład Chorwacji? Jakoś nie widzę żadnego przedstawiciela tejże ligi w lidze mistrzów, a jedno Dinamo Zagrzeb pozostało w Lidze Europy. Jak mamy równać się do Chorwacji to darój, ale jak dla mnie to występują tam słabsze zespoły jak na ambicję Wisły Kraków. Nawet jakbyśmy awansowali do 4 rundy eliminacji ligi mistrzów w tym sezonie to, gdzie byśmy grali? Już nie piszę o fazie grupowej gdzie wymogi są jeszcze większe.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.08.2009, 12:45
Obiektywnie patrząc nasz niezastąpiony warszawski napinacz ma rację. Co znaczy mistrzostwo Polski w skali europejskiej? Polska liga to jest absolutne dno dna, ale mam jednak nadzieję, że jak będą te stadiony to zmieni się i klimat wokół naszej piłki, będą pełne trybuny i piłkarzom aż będzie się chciało zapier***ać, dzięki zwiększonemu zainteresowaniu i zbliżającemu się Euro pojawią się sponsorzy, a ci, którzy już ugrzęźli w tym bagnie, dostaną impuls żeby zainwestować więcej kasy z nadzieją że wreszcie może się to zwrócić.
Kurczę, to niemożliwe przecież żeby w 40-milionowym, pewnie zmierzającym podobno w stronę europejskiej średniej pod względem bogactwa, kraju nie dało się zbudować 1-2 drużyn liczących się w Europie czy wyhodować kilku piłkarzy nadających się do gry w najlepszych ligach. W czym jesteśmy gorsi od Ukrainy, Rumuni, Bułgarii, Serbii czy Chorwacji? Poza Ukrainą są to kraje od nas mniejsze, a poza Chorwacją biedniejsze. A piłkarsko tracimy do nich kilkadziesiąt lat.
Musi coś ruszyć w tej naszej piłce. Jesteśmy potęgą w siatce, szczypiorniaku, żużlu, coś ruszyło w koszu, jesteśmy pierwszą siłą UE w lekkoatletyce. To dlaczego w naszym futbolu jest taki marazm? To bez sensu przecież...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.08.2009, 13:02
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
I co się bulwersujesz? Nie wiem dlaczego podajesz przykład Chorwacji? Jakoś nie widzę żadnego przedstawiciela tejże ligi w lidze mistrzów, a jedno Dinamo Zagrzeb pozostało w Lidze Europy. Jak mamy równać się do Chorwacji to darój, ale jak dla mnie to występują tam słabsze zespoły jak na ambicję Wisły Kraków. Nawet jakbyśmy awansowali do 4 rundy eliminacji ligi mistrzów w tym sezonie to, gdzie byśmy grali? Już nie piszę o fazie grupowej gdzie wymogi są jeszcze większe.
dlaczego podałem przykład Chorwacji?
Dlatego np, iż jest 10 razy mniejszym krajem niż nasz. 10 RAZY.
A teraz porównaj, ilu zawodnikow gra w EUROPIE, w dobrych klubach.
ILu Polaków, a ilu Chorwatów>
NO?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 29.08.2009, 13:11
Boruc --> Celtik G.
Załuska --> Celtic G.
Błaszczykowski --> Borussia D.
Kuszczak --> Manchester U.
Fabiański --> Arsenal L.
Ludovic Obraniak--> Lille
Roger Guerreiro--> AEK

Modrić --> Tottenham
Petrić --> HSV
Kriżanac ;p --- Zenit
Olić ---> Bayern M.
Vedran Ćorluka --> Tottenham.

Jakoś wielkiej różnicy nie widzę. ;p

E: Zapomniał bym o polskim "galacticos" Jurku Dudku ;>
Powód: Jurek Dudek
Ostatnio edytowane przez Blaszczu16 : 29.08.2009 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.08.2009, 13:12
Cytat:
Musi coś ruszyć w tej naszej piłce. Jesteśmy potęgą w siatce, szczypiorniaku, żużlu, coś ruszyło w koszu, jesteśmy pierwszą siłą UE w lekkoatletyce. To dlaczego w naszym futbolu jest taki marazm? To bez sensu przecież...
Ja mam koncepcje moze słuszna. Moze jest tak dlatego ze w pilce mozna zarobic od sku...a kasy grajac sobie w rezerwach jakichs Boltonow, w Southamptonach w Elche, albo w slabych Apoelach lub ma sie Eldorado grajac w polskiej lidze. Taki pilkarz zwyczajnie spoczywa na laurach bo wie ze moze byc super star w polskiej lidze, nachapac sie kasy na całe zycie i jemu to starczy. Pozniej sie marzy transer do Anglii, Hiszpanii itp ale sie okazuje ze kiedys tam jak sie było młodym to sie za mało trenowało, zas w innych sportach ludzie zeby zarobic choc troche kasy to musza zapie...c i wniesc sie na wyzyny swoich umiejetnosci, na poziom swiatowy! Taki Małysz jak kiedys zobaczylem ile sie kasy dorobil, ile mial kasy za te Puchary Swiata (teraz juz doklandie nie pamietam ile to było) ale to był smiech na sali porownujac zarobki najlepszego skoczka swiata do zarobkow takich polskich kopaczy ktorzy sobie piłke kopia w polskiej lidze. Jelsi chodzi o pilke reczna to chyba najlepsza jest liga niemiecka, tam gra wielu Polakow i tez zeby zarobic to napewno musza zapie...c. Po prostu te zarobki w pilke to sa jak jakies zarobki z kosmosu, lekkoatleta, skoczek, koszykarz, siatkarz musi grac na europejskim poziomie zeby sie dorobic kasy a pilkarz spoczywa na laurach bo jemu starczy 100 tys E rocznie i leje na wsyztsko

Cytat:
A ja widze
Ludovic Obraniak--> Lille
Roger Guerreiro--> AEK
to nie sa Polacy. Wychowlai sie gdzie indziej, maja inna mentalnosc, maja to cos czego taki Polaczek nie ma

Błaszczykowski --> Borussia D.
wyjatek potwierdzajacy regułe, pokazuje ze nawet w takim kraju jak nasz jak sie chce to mozna zostac super pilkarzem

Boruc --> Celtik G.
Załuska --> Celtic G.
Kuszczak --> Manchester U.
Fabiański --> Arsenal L.

sami bramkarze a co gorsze to tylko jeden gra, reszta sobie lawe grzeje ;/

Modrić --> Tottenham
Petrić --> HSV
Kriżanac ;p --- Zenit
Olić ---> Bayern M.
Vedran Ćorluka --> Tottenham.
a to sa gwiazdy formatu europejskiego W swoich lubach graja i wiele dla nich znacza. Teraz tak, jesli Chrwacja jest 10 razy mneisjza to powinnismy miec takich Modricow i Krizanacow 50 w naszym kraju ale my mamy Jelenia, Boruca i Błaszczykowskiego z czego dwaj sa kontuzjogenni, cholera wie dlaczego, moze dlatego ze w Polsce nikt sie nimi nie umial zaopiekowac i sie pozajezdzali chlopaki ;/
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 29.08.2009 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 29.08.2009, 13:25
W piłce nie siedzę od wczoraj i wiem jak wygląda sytuacja tych piłkarzy polskich i "polskich" w klubach zagranicznych. Napisałem to tak z przymrużeniem oka. Ja wiem że reprezentacja Chorwacji jest od nas lepsza piłkarsko, ale czy to oznacza że mamy się dołować i pisać że polska piłka jest dnem? W żadnym wypadku. To że Wisła Kraków przegrała z Levadią Tallin to znaczy że za rok mamy się obawiać klubów z Andory czy San Marino? Ludzie litości, to że nam się ten sezon w pucharach nie udał, racja boli, ale czy to oznacza że jesteśmy najgorszą ligą w Europie?
Odpowiedz cytując
YkCzyk
Junior Member

Od: 04.2007

Stary 29.08.2009, 13:27
Polscy pilkarze zdecydowanie ustepują Chorwatom.

Ciag dalszy
Stipe Pletikosa -> Spartak Moskwa

Danijel Pranjic -> Bayern

Jerko Leko -> AS Monaco

Niko Kranjcar -> Portsmouth

Ivan Rakitic -> Schalke 04

Darijo Srna -> Szachtar

Vukojevic -> Dynamo Kijow

Eduardo -> Arsenal

Nikola Kalinic -> Blackburn

Zapomnialem, ze nasi grają pierwsze skrzypce w Nottingam Forrest i Southamtponie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 13:29
W piłce nie siedzę od wczoraj i wiem jak wygląda sytuacja tych piłkarzy polskich i "polskich" w klubach zagranicznych. Napisałem to tak z przymrużeniem oka. Ja wiem że reprezentacja Chorwacji jest od nas lepsza piłkarsko, ale czy to oznacza że mamy się dołować i pisać że polska piłka jest dnem? W żadnym wypadku. To że Wisła Kraków przegrała z Levadią Tallin to znaczy że za rok mamy się obawiać klubów z Andory czy San Marino? Ludzie litości, to że nam się ten sezon w pucharach nie udał, racja boli, ale czy to oznacza że jesteśmy najgorszą ligą w Europie?
Który polski piłkarz wg. Ciebie, zrobił KARIERĘ w Europie?
Pytam serio.

I jeszcze jedno - kto twierdzi ze jesteśmy najgorszą ligą w Europie?

Mój post, do ktorego na początku sie odniosłeś, był nt. trenowania, jeśli nie czytasz ze zrozumieniem, to nie jest juz moja wina

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 29.08.2009, 13:32

różnic nie ma zdanych poza tym że Dinamo sprzedaje 5 razy więcej piłkarzy na zachód od Wisły za 10 razy większe pieniądze , ale to żadna różnica co najwyżej jakieś 80 mln euro za powiedzmy 8 lat

dlatego trzeba zobaczyć w jakich warunkach działa Cupiał, Kosowskiego to mu jeszcze niektórzy będą w 2012 wypominać tyle u nas gwiazd
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 13:35
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
różnic nie ma zdanych poza tym że Dinamo sprzedaje 5 razy więcej piłkarzy na zachód od Wisły za 10 razy większe pieniądze , ale to żadna różnica co najwyżej jakieś 80 mln euro za powiedzmy 8 lat

dlatego trzeba zobaczyć w jakich warunkach działa Cupiał, Kosowskiego to mu jeszcze niektórzy będą w 2012 wypominać tyle u nas gwiazd
własnie o to chodzi.

Sprzedaje, czyli są niezli.
I nie wyszkolili sie na wy****istych obiektach z super zapleczem, tylko dzięki trenerom.

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 29.08.2009, 13:39
Który polski piłkarz wg. Ciebie, zrobił KARIERĘ w Europie?
Pytam serio.

I jeszcze jedno - kto twierdzi ze jesteśmy najgorszą ligą w Europie?

Mój post, do ktorego na początku sie odniosłeś, był nt. trenowania, jeśli nie czytasz ze zrozumieniem, to nie jest juz moja wina
W XXI wieku to największą chyba Jerzy Dudek- zdobywca Champions League z Liverpoolem w 2005 r.

Szczerze pisząc to nie chce mi się szukać postów innych użytkowników, ale jak czytam że nasza liga to dno i pięć metrów mułu to naprawdę wtedy się we mnie coś gotuje .
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.08.2009, 13:39
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
To dlaczego w naszym futbolu jest taki marazm? To bez sensu przecież...
Dlaczego?Bo ryba jest psuję się od głowy, sęk w tym, że od kilkudziesięciu lat tej głowy już nie ma, bo się juz dawno rozłożyła.
To, że nie znaczymy nic w Europie to nie wina Urbana, Skorzy,Brożka czy któregoś z naszych kopaczy.To po kolei wina naszego .......onego związku piłki nożnej, wydziału szkolenia, złych trenerów, korupcjii, nieuczciwych działaczy, sędziów...
Od czasów transformacji zmieniło się niemal wszystkorywatyzacja, drogi, hotele, sklepy, mentalność...
a w pewnym związku na Miodowej nie zmieniło się od lat 80 NIC- tam cały czas rządzą jedni i ci sami ludzie, więc pytam się,dlaczego macie pretensje do naszych kopaczy, że stoją w miejscu?
A dlaczego akurat piłka?Dlatego, bo to najbardziej dochodowy sport.Dlaczego jest tak cicho o tym, jak Lato sprzedał prawa telewizyjne polskiej reprezentacji Sport Five, za "symboliczną" kwotę, mimo, że był inny kontrahent, który dawał o wiele więcej?

Wyjscia z tej sytuacji są dwa:
1.Trzeba wyczekać aż leśnie dziadki poumierają a w ich miejsce przyjdą nowi ludzie, którym będzie zależało na dobru polskiej piłki.
2.Opcja a`la Putin.Roz.......ić związek w proch i pył.Zawieszają nas na pare lat w Europie (ale co to za strata), ale budujemy solidne fundamenty pod lepsza przyszłośc polskiego klubu.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.08.2009 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 13:42
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego?Bo ryba jest psuję się od głowy, sęk w tym, że od kilkudziesięciu lat tej głowy już nie ma, bo się juz dawno rozłożyła.
To, że nie znaczymy nic w Europie to nie wina Urbana, Skorzy,Brożka czy któregoś z naszych kopaczy.To po kolei wina naszego .......onego związku piłki nożnej, wydziału szkolenia, złych trenerów, korupcjii, nieuczciwych działaczy, sędziów...
Od czasów transformacji zmieniło się niemal wszystkorywatyzacja, drogi, hotele, sklepy, mentalność...
a w pewnym związku na Miodowej nie zmieniło się od lat 80 NIC- tam cały czas rządzą jedni i ci sami ludzie, więc pytam się,dlaczego macie pretensje do naszych kopaczy, że stoją w miejscu?
Dokładnie o to chodzi własnie.

Wieszczycki powiedział podczas ostatniej ligi+ podobnie.

A dlaczego ciągle stoimy w miejscu? Bo jeden z drugim leśnym pedałem, chce się jak najwiecej nachapać, i jebie mu że stracą przez to młodzi adepci szkółek piłkarskich
A co do narzekania. Odpadliśmy z Levadią. Trudno taka jest piłka. Póki co mam 25 lat, wiec licze że przedemna jeszcze jakies 65.70.
Wierzę że wcześniej czy później im się uda, a ja zostane do końca życia WIERNY trójkolorowym barwom.
btw. jeśli nawet, jakimś fartem awansować do LM, i dostawać po 5,6,7, do 0, to nie wiem czy chciałbym to oglądać.
Mierz siły na zamiary
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.08.2009 o godz. 13:45.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 29.08.2009, 13:44
A ja chcialbym sie dowiedziec, gdzie trafiaja pieniadze z transferow naszych pilkarzy za granice? Dla przykladu Legia zarobila chyba cos kolo 10 mln euro w ostatnich latach i co sie z tymi pieniedzmi stalo? Jaka polityke(dlugofalowo) prowadza polskie kluby? Po to chyba zatrudniaja tych dyrektorow sportowych, zeby Ci profesjonalisci(w domysle, bo Trzeciak pokazuje ze nie ma o tym pojecia) przygotowali klub na nastepne kilka lat, a nie nastepna runde. Sprzedajemy np. Brozka za te 3 mln euro...jak sa dysponowane te pieniadze? Bo ja wyobrazam sobie to tak, ze np. 0,5 mln euro zwracamy Cupialowi, 1 mln euro przeznaczamy na rozwoj obiektow mlodziezowych(z kolejnego transferu na stworzenie siatki skautow), a 1,5 mln euro na zakup 2 obiecujacych napastnikow(ktorych wczesniej obserwowalismy pol roku lub rok czasu). Tak to chyba jednak nie wyglada w polskich klubach . Nie ma zadnej koncepcji, a pieniadze w wiekszosci trafiaja do wlascicieli. Z takim mysleniem i z takim podejsciem bedzie coraz gorzej.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.08.2009, 13:48
Pieniadze z transferow poszly na stadion i na waciki dla Miklasa Norma ze w Legii jak sie sprzeda to kasa znika i zawsze cos sie wymysli

PS: Strzal Rybusa oglaszam kiksem tego sezonu. Watpie by ktos go przebil...chyba ze cos w stylu Jojko OG

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 13:51
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
.

Klub nie zarabiajac na siebie przynosi straty. Wiec pieniadze z transferu te straty pokrywają.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 29.08.2009, 13:57
To nie wiem w jakim kraju pieniadze z transferow ida na biezaca dzialalnosc klubu . To by oznaczalo, ze co roku pogaraszamy jakosc sportowa w zespole(bo nie ma za co sprowadzic nastepcow). W dodatku te przykladowe 3 mln euro, to 1/3 lub wiecej budzetu najlepszych klubow w Polsce...a jesli tych transferow jest kilka w roku, opiewajacych na rozne sumy? To tez sie nie zgadza.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 29.08.2009, 13:57
Cytat:
Alez oczywiscie ze najgorsi nie jestesmy.
Własnie patrze na spis krajow europejskich i tak mysle
Jetsesmy lepsi od:
Albania, Andora, Czarnogóra, Estonia, Finlandia, Gruzja, Islandia, Kazachstan, Liechtenstein, Luksemburg, Litwa, Macedonia, Malta, Monako, Mołdawia, Norwegia, San Marino, Słowenia no tak pi razy oko. I teraz kolego, czy do cholery my sie powinnismy porownywac do krajow gdzie pilka nozna nie jest sportem nr 1, czy powinismy sie porownywac do krajow gdzie jest wieksza bieda niz u nas, kilkakrotnie mniej ludnosci, polamatorskie ligi, niemal zerowe zainteresowanie ze strony kibicow tym sportem. A juz w ostatnich latach (i to nie jest tak ze to sa wpadki bo wiadomo przegrac mozna z kazdym bo to ejst sport, ale jak sie coraz czesniej przegrywa z takimi slabiakami to to znaczy ze smai sie do ich poziomu znizamy) porazka z Norweska Valerenga, ba Norwegia ma Rosenborg czyli niezły klub, porazka Polski z Finlandia 1:3, pozniej w rewanzu z tego co pamietam to tylko 0:0... porazka z Levadia Tallin i jeszcze pewnie by wymienil troche takich UPODLEN
A teraz od kogo jestesmy słabsi (juz nie wymienam tych Anglii i innych Niemcow ;/):
Węgry, Ukraina, Szwecja, Rumunia, Portugalia, Holandia, Dania, Chorwacja
i tu kilka podziałow, np Szwecja, Dania i Chorwacja moze to nie jakies super ligi bo tam pilkarze uciekaja z tych krajow i graja sobie na zachodzie, co pokazuja nasze mecze reprezentacyjne z nimi. Trafimy na taka Szwecje, Danie czy Chorwacje i juz mamy pełno w potrtkach, napewno mamy jakies szanse w takich meczach ale nie sa one wielkie. Przy jakiejs mega mobilizacji wygrywamy mecze w Polsce na stadionie Slaskim ale juz na wyjazadch to dostajemy baty na 99% z tymi zespolami.
Np taka Rumunia to mocna liga, ich kraj zrobil znaczny postep w ostatnich latach. W straciu z ich klubami pewnie dostalibysmy po mordzie. No ok moze Wisła by zawalczyła, moze Lech ale kto inny? Legia, Polonia, Bełchatow itd itd pojada nas jak chca ;/
Wegry tez juz widac nas wyprzedzily...

I czy my naprawde nie mozemy sie rownac dot ych krajow? Nawet w nich jest duza mniejsza liczba ludnosci. Czemu nadal jestesmy od nich slabsi? Ja nie moge tego zrozumiec :(
Patrzac na nasza historie, ze jeszcze niedawno nei było zle przeciez z tym sportme u nas, mielismy sukcesy, to powinnismy dzisiaj byc w miejscu Niemcow, Holendrow i Francuzow, powinnismy miec tak smao mocne ligi i kraje jak oni. Tylko gdzies popelniono blad, ja mysle ze w tym momencie jak z ligi zrobiono skorumpowany twor w ktorym sport nie mial nic do gadania, liczylo sie ustawienie meczu i zarobienie na tym

Rece opadaja jak sie czlowiek wgłebia w ta sytuacje jaka mamy, z nasyzm krajem naprwade jest coraz gorzej jesli chodzi o pilke nozna ;/
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2009, 14:02
a Polonia już w 10, Przyrowski czerwień...

czyżby Ruch kolejne 3 pkt?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.08.2009, 14:04
No właśnie też miałem pisać Ciekawie się mecz ułożył.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.08.2009, 14:04
A gdzie w tej wyliczance tacy zawodnicy jak Kranjac, Kovac, Simic, Simunic itd?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 14:06
To nie wiem w jakim kraju pieniadze z transferow ida na biezaca dzialalnosc klubu . To by oznaczalo, ze co roku pogaraszamy jakosc sportowa w zespole(bo nie ma za co sprowadzic nastepcow). W dodatku te przykladowe 3 mln euro, to 1/3 lub wiecej budzetu najlepszych klubow w Polsce...a jesli tych transferow jest kilka w roku, opiewajacych na rozne sumy? To tez sie nie zgadza.
No ale czy nie jest tak, ze w Europie, z roku na rok gramy gorzej?

Życie to nie FM

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A gdzie w tej wyliczance tacy zawodnicy jak Kranjac, Kovac, Simic, Simunic itd?
Za Komorowskim, Trałką, Jodłowcem, Załuską czy Darkiem Dudką.

e: fajna relacje dla tych co nie maja OS
http://www.live.niebiescy.pl/
Ostatnio edytowane przez szprotson : 29.08.2009 o godz. 14:08.

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 29.08.2009, 14:09
No ale czy nie jest tak, ze w Europie, z roku na rok gramy gorzej?

Życie to nie FM

Za Komorowskim, Trałką, Jodłowcem, Załuską czy Darkiem Dudką.

e: fajna relacje dla tych co nie maja OS
http://www.live.niebiescy.pl/
Dlatego chce sie dowiedziec, co sie z tymi pieniedzmi dzieje. To jest tez glowna przyczyna, dlaczego ta liga sie nie rozwija.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 14:15
Dlatego chce sie dowiedziec, co sie z tymi pieniedzmi dzieje. To jest tez glowna przyczyna, dlaczego ta liga sie nie rozwija.
pieniadze sa wirtualne.
Jak przyjdą, to pospłacają zadłużenia jakie mają, a resztę, pewno weźmie włąsciciel, który rok wczesniej dolozyl by klub sie nie posypał.
Wykupmy za rok 30.000 karnetów, to będziemy mogli mowic o budżecie.

Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.08.2009, 14:26
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Kurczę, to niemożliwe przecież żeby w 40-milionowym, pewnie zmierzającym podobno w stronę europejskiej średniej pod względem bogactwa, kraju nie dało się zbudować 1-2 drużyn liczących się w Europie czy wyhodować kilku piłkarzy nadających się do gry w najlepszych ligach. W czym jesteśmy gorsi od Ukrainy, Rumuni, Bułgarii, Serbii czy Chorwacji? Poza Ukrainą są to kraje od nas mniejsze, a poza Chorwacją biedniejsze. A piłkarsko tracimy do nich kilkadziesiąt lat.
Ja bym powiedział że trochę przesadzasz z tekstami o tym jaką jesteśmy potęgą . Bo poza siatkówką to nie jesteśmy jakąś elitą, w szczypiorniaku się trafiło "złote pokolenie" (coś jak Orły Górskiego), widzę też że czytasz za dużo wp.pl skoro twierdzisz że jesteśmu potęgą w la, bo chcę ci przekazac że w Polsce jest bodaj jest stadion lekkoatletyczny przystosowany do standardów europejskich. A ostatnie sukcesy są dziełem szczęścia i wytrwałości zawodników.

Ale żeby nie było offtopu: Przydałoby się zrobic coś takiego jak z siatkówką, z PZPS też były problemy, afery itp. ale wyj***li zarząd, pojawili sięnowi ludzie, mający pojęcie o tym co robią, zainteresowali ludzi tym sportem, przyciągnęli ich do hal, stopniowo podniósł się prestiż rozgrywek, poprawiło się szkolenie młodzieży (teraz nie jest prroblemem, zastąpic 1 czy 2 zawodników). Liga Polska jest w tym momencie jedną z najlepszych w Europie, ściągane są do niej gwiazdy sporego formatu... Nie liczę na to że w piłce stalibyśmy się potęgą... żebyśmy tylko osiągnęli jakiś przyzwoity poziom, a nie tylko liczyli że zdarzy się cud. Co do tego co pisze TTJ: lubię czytac twoje posty, ale akurat z tymi ostatnimi z tego tematu się nie zgodzę. Bo Wisła ,wbrew pozorom, mimo wyeliminowania z pucharów przez Levadię ma dobre perspektywy przed sobą. Niedługo będziemy grac na nowym stadionie, sytuacja w klubie jest unormowana, wreszcie powstają czytelne struktury w klubie, właściciel też już nie robi rewolucji przy jakimś potknięciu. To może cieszyc, podobnie jak cieszy mnie gra Wisły. Bo naprawdę teraz gra Białej Gwiazdy nie wygląda zle, może brakuje skuteczności, ale i to z czasem przyjdzie. Spójrzcie na to ile Wisła ma sytuacji w każdym meczu, jaki ma % posiadania piłki, jest jeszcze kilka pozytywnych przesłanek. Tak więc podsumowując, więcej optymizmu Panowie . Pozdrawiam i dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.08.2009, 14:27
Sobiech 3 bramka w sezonie

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 29.08.2009, 14:29
To jak w takim razie kluby sa zarzadzane, jesli sa zadluzane? Czytam tutaj narzekania na PZPN(sluszne), kiedy rzeczywisty problem stanowia wlasnie kluby. Dalej to niczego nie tlumaczy .

WIsla sie juz od paru lat sama utrzymuje(bez pieniedzy Cupiala)...byly publikowane takie dane. Dlatego moje pytanie jest bardzo zasadne...

Budzet to zreszta bardzo skomplikowana sprawa, a ja sie tez pytam o polityke transferowa klubow.
Odpowiedz cytując
_barszczu
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2009, 14:31
z Sobiecha będzie bardzo dobry napastnik, jeszcze jako junior grając w Grunwaldzie Ruda Śląska wyróżniał się na tle całej ligi juniorów, teraz ma rocznikowo 19 lat, a już drugi sezon w ekstraklasie i powoli w Ruchu zaczyna być podstawowym napastnikiem ;-)
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 29.08.2009, 14:35
Cytat:
Ja bym powiedział że trochę przesadzasz z tekstami o tym jaką jesteśmy potęgą . Bo poza siatkówką to nie jesteśmy jakąś elitą, w szczypiorniaku się trafiło "złote pokolenie" (coś jak Orły Górskiego), widzę też że czytasz za dużo wp.pl skoro twierdzisz że jesteśmu potęgą w la, bo chcę ci przekazac że w Polsce jest bodaj jest stadion lekkoatletyczny przystosowany do standardów europejskich. A ostatnie sukcesy są dziełem szczęścia i wytrwałości zawodników.
Jeśli na dwóch kolejnych Mistrzostwach Świata zgarniamy medale to znaczy że jesteśmy zdecydowanie w światowej czołówce. Jeśli chodzi o lekkoatletykę, to mówię o klasyfikacji medalowej MŚ, w której jesteśmy najlepsi z UE. Wiadomo, że jeśli chodzi o bazę, to szkoda gadać, ale widać że coś ruszyło.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów