|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co do Smudy i dość zaskakującego objęcia posady trenera w Polonii przez Radolskiego - według pracowników KSP pan Franciszek w kluczowych momentach po zwolnieniu Grembockiego przestał odbierać telefony. W tej dość dziwnej sytuacji okazało się, że znacznie lepiej działają telefony na Słowacji i kilka godzin wystarczyło Dusanowi na znalezienie się w Warszawie...
Zastanawiam się, w co grał Smuda - podbijał stawkę, czy już negocjował z Zagłębiem?
Ostatnio edytowane przez Aaarrgh : 28.08.2009 o godz. 19:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
^^ jeśli tak Smuda robił, to bardzo dobrze. Pokazał, że trenerzy z właścicielami też sobie mogą pogrywać w bambuko i o własny interes dbać. Niektórym burakom dobrze takie prztyczki w nos zrobią.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Wojciechowski to niech psychologa zatrudni dla siebie a nie nadziany jest to mysli ze tylko palcem bedzie pokazywał kogo chce a ci beda na skinienie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
a tymczasem Legi prowadzi z Polonią 1:0.
Polonia nawet ładnie operuję piłką...może nawet lepiej od Legii? może coś uda im się wykombinować ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Gdyby wiec Deyna tak bardzo chcial uciec z Legii to by odszedl po 2 latach, a nie gral przez 13 lat na Łazienkowskiej.
Ostatnio edytowane przez killzone : 28.08.2009 o godz. 20:46.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Szałachowski to jest jeszcze bardziej marny niż Ćwielong. Ma 10 sytuacji w meczu a strzela tę najtrudniejszą. Dobrze że wogóle strzela...
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety Legia wygrała - nie możemy pozwolić sobie na remis jutro z Jagą. Mam obawy do jutrzejszego meczu, zwłaszcza czy Marcelo będzie w pełni formy. Choćby 1-0 ale trzeba wygrać
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Kurde niestety, ta nasza liga jest polamatorska i boimy sie Jagi ktora na wyjazdach gra słabo- ok graja coraz lepiej ale przeciez teraz czeka ich mecz z Mistrzem Polski. Niestety to nasze podejscie pokazuje na jakim poziomie jest nasza pilka. Boimy sie zespolow ligowych to jakim prawem chcemy jakiejs abstrakcyjnej LM w Polsce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Oglądam stale polską ligę i po kilku meczach wiem jedno.Wisła ma coś czego nie ma Legia,Lech czyli główni rywale Wisły w walce o mistrza.Mianowicie nie mają najważniejszego TRENERA.Urban od samego początku w Legii wprowadza tą swoją Hiszpanie i i hu*a z tego mają.Legia gra taki piach, dno i 5 metrów mułu że to się w pale nie mieści a drużynę piłkarsko mają naprawdę niezłą.Podobnie Lech też gra soczyste gówno a jest to tylko i wyłącznie zasługa Zielińskiego.Urban i Zieliński odgrywają w klubię rolę Stefka Majewskiego który odwalił fantastyczną robotę w Cracovii.I potem dziwimy się że nasza Liga jest słaba skoro takich imbecyli trzyma się na stanowisku na które się nie nadają.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Hahaaha widze ze do wiekszoci dociera juz ile znacza zwyciestwa w naszej lidze ,przewgi punktowe i "piekny styl".
No coz Europa brutalnie co roku uswiadamia nam czarną głebie z ktorej h*** ja widac ,i najgorsze ze bedzie jeszcze gorzej.A czemu Bo nic na nie zostanie tylko patrzenie jak ci z tylu jak Azerbejdzan czy Kazachstan nas dogonia a potem wyprzedzą. Kiedys zrobila tak Rumunia ,potem Cypr ,wczoraj Moldawia czy Izrael..jutro bedzie Kazachstan ...a my jak te ciołki bedziemy stac i ogladac Grzesia Late i Engela Jerzego niewiadmo czemu wiecznie usmiechnietego............nawet zrymowalo sie k***wa.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.08.2009 o godz. 23:41.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
ano dlatego że taki Polski zespół ledwo wygrywa z amatorami z San Marino gdzie po pracy ida na godzine treningu. za dwa lata i oni pewnie nas przeskocza. Mistrz Polski przegrywa z Estończykami... Oprócz umiejętności trenerów oraz zawodnikow w naszym kraju jest z debilne odrzucanie zawodników którzy wiele dają swojemu zespolowi. Taka pewna drużyna z Cypru właśnie wywalczyla awans do Ligi mistrzów z Kamilem Kosowskim i Paulistą na czele, niechciani w Wiśle, a także z Marcinem Żewłakowem którego chyba żaden lepszy zespól nie chcial. Znając życie i tak dzialacze niczego się nie nauczą i staczamy się poniżej dna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ponieważ każdy każdego w tej lidze może bezkarnie klepnąć, to pozostało nam (przynajmniej przez jakiś czas) trzepać na nich kase z buków, bawić sie na trybunach, a prawdziwą piłkę oglądać w TV ;-)
Życie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
....ale prawdziwe.Ja już nie pamiętam kiedy zagraliśmy na prawdę dobry mecz i w sumie dziwi mnie ta seria która mam nadzieje z Jagą będzie jeszcze podtrzymana.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
A ja mysle ze w przyszłosci az tak zle nie bedzie. Jestem optymista ale co mi pozostało
![]() Ja mam nadzieje ze stadiony i Euro nam bardzo duzo pomoga. Jak bedzie ta infrastruktura pod pilke, normalne stadiony, wiecej kibicow- tylko ze trzeba wprowadzic np takie cos jak kupno biletow online bo Polska długa i szeroka i duzo ludzi by korzystało z takiego czegos no ale jak dizalacze maja to w dupie to rzeczywiscie jak my mamy cos osiagac w sporcie skoro w pilce nic sie nie chce robic, zmienic. No ale jak beda te stadiony to mysle ze ludzi bedzie wiecej namecze chodzilo bo co innego isc na jakas brzydka trybne a isc na piekny obiekt, pozwiedzac muzeum klubowe, odwiedzic jakies knajpki itp- dla piknika rzecz wspaniała a przeciez stadion to w 80% pikniki ;/ Kibic= kasa a z kasa posciagamy tych nieudolnych Smolarkow moze, zatrzymamy Kosowskich i oni podniesliby poziom naszje ligi Oolnie swoje nadzieje wiarze z tymi stadionami ktore powstaja na Euro i mysle ze jak one juz beda gotowe to coniektore prezesiki przejza na oczy i zaczna bawic sie w powazniejsza pilke a nie tylko stawiac sobie cele zeby w ogorkowej polskiej lidze awansowac do pucharow to juz bedzie fajnie Kiedys czytałem ze w Legii jak zrobia stadion to beda chcieli tak wypromowac klub ze pokupuja jakichs zawodnikow drozszych (jak na polskie realia np za 1 mln E) zeby podniesli jakosc klubu to wtedy i kibice zapełnia stadion, a jak na razie to nie beda wydawac kasy bo stadion jest w przebudowie itp itp jesli to prawda to jest nadzieja ze cos sie zmieni jak juz beda prawdziwe obiekty pilkarskie w Polsce Lechia jakis czas temu tez jakis biznesman sie zainteresował, hmm chyba nie dlatego ze Lechia to ladna nazwa dlatego ze beda mieli podwaliny pod budowanie piłki- czytaj stadionSlask tez zyskał juz prezesa. W Wisle wiadomo kto rzadzi i mysle ze jak bedzie juz stadion i ktos podejmie działania w Legii, Lechu, Lechii i Slasku to ambicje tego pana tez sie zwieksza i cos zaczniemy budowac w tym Krk bo na razie to jest jak jest, nikt w polskiej piłce nie wydaje tylko sie sprzedaje za duze sumy a kupuje sie jakichs patałachow za grosze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo1 pelna racja, ale jeśli nadal tak będzie jak było do tej pory, to rzeczywiście stoczymy się na samo dno. Tyle lat co rok mialo byc lepiej, a gówno prawda, może te stadiony coś dadzą...
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 29.08.2009 o godz. 11:36.
|
|
|
|
Czarownica
Od: 04.2008
Offline |
|
|
<Craschu> oczy mi się "pokrzywiły"
na tym Twoim "żeczywiście" - proszę Cię "rzeczywiście" ![]() ![]() "Jesteśmy dumą tego miasta..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Gramy dno i 5 metrów mułu..OK. To co k**wa graja nasi przeciwnicy? Czy jest coś niżej niż dno? Z Lechem w SP, mimo remisu 1-1 bardzo dobry mecze. Zaangażowanie i mobilizacja, walka na całego. E tam niewżne, bo przeciez 5 metrów mułu gramy Czego wy oczekujecie? Że zagramy jak Barcelona, czy może jak w Premiership po 30 strzałow z obu stron w meczu. A może weźmie jeden z drugim pod uwage, że Polski piłkarz, to nie jest europejski piłkarz. No ale my tylko narzekać potrafimy i tyle. A i jeszcze jedno. Skoro teraz jest dno i 5 metrów mułu, to co było w sezonie w którym zajęliśmy 8 miejsce. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
dzięki juz poprawiam Szprotson, oczekuje tego żeby wygrywali przynajmniej z zespołami pokroju Levadii Tallin.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 29.08.2009 o godz. 11:43.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie szprotson.
Nie da się ****a czytać tego wiecznego malkontenctwa. Być może nie będe obiektywny, ale według mnie jedynie Wisła jak narazie gra ładny dla oka futbol w tej lidze.Do tego grają zdecydowanie efektowniej niż rok temu (jak narazie).Po pierwszym meczu skończyly się te długie wykopy bocznych obrońców do napastników z pominięciem lini pomocy a nareszcie jest w miarę sensowny gra pozycyjna, gra kombinacyjna na 1 kontakt. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
owszem, cała polska piłka gra dno, co potem pokazują wyniki naszych drużyn w Europie i to z typowymi średniakami (aż strach pomyśleć, gdyby wczoraj zamiast Barcelony z Szachtarem grała Legia, Wisła lub Lech). 4 wygrane Wisły? I co? W naszej lidze? Zagłębie Lubin jest ogrywane przez każdego jak leci. GKS B? Nie da się powiedzieć co i jak, bo grali w osłabieniu. Arka? Tak samo jak i Legia, Wisła miała fart i tyle.
I nie rozchodzi się o te wygrane, chodzi tu o to, że polskie zespoły nie mają stylu. Grają na aferę, może coś wyjdzie. Czy widzisz jakieś klepk (i nie piszę o 2-3 w meczu, bo to nawet Odrze Wodzisław się uda)i? Z zespołami z dołu tabeli można tego wymagać. Wisła, Legia, Lech, Polonia W nie mają charakteru. Ile zdarzy im się dobrych spotkań w ciągu sezonu, które chce się aż oglądać? 3-4? No ale skoro kibice są zadowoleni, bo klub wygrał 4 mecze, to potem mamy to co mamy.Nie liczy się styl, nie liczy pomysł na grę. Co z tego, że Legia wygrała wczoraj 1-0 z Bytomiem jak pokazała totalną indolencję? Gdzie ta Legia z połowy lat 90, gdzie w lidze grała jak natchniona. Raz wygrywała, a raz przegrywała mistrzostwa z Widzewem. Ale grali i to jak. Gdzie ten Widzew? Gdzie ta Wisła z czasów Kasperczaka? Stawiam stówę, że Wisła znów wygra mistrzostwo. Tylko co dalej? Koło się zamyka Pablo84 sorry, ale oglądałem Wisłę w każdym ligowym meczu i jak dla mnie jest to zwykła kopanina (może jestem skażony grą Barcelony, bo jestem jej wielkim fanem i zawsze ją oglądam). Ok przyznam, jest to lepsza w tej chwili kopanina niż to co gra Legia, ale to wszystko. I to prowadzi naszą piłkę do zagłady-skoro kibicom się podoba, to czemu ma się to nie podobać Cupiałowi? Skoro jest tak cacy, to po co wzmocnienia? edit: chciałbym, aby Legia, Wisła i Lech zagrali z Unireą. Z zespołem w który nie inwestuje się potężnych pieniędzy jak w inne wschodnie kluby.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 29.08.2009 o godz. 11:55.
![]() ![]() |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dobrze napisałeś "skażony" Barceloną - ile mają kasy na sezon (300 mln EUR) obok Realu i MU najwięcej... Legia 8 mln, Lech 7mln Wisła 6 mln.... To by dopiero był cud żeby grać tak jak Barcelona mając taki budżet jak nasza czołówka ligowa, taki trener to od razu dostałby mnóstwo propozycji z całego świata PS Ja już mam dość malkontentów - niechże razem z kolegą ToTylkoJa otworzą kolejną Pene (tak to się pisze?) fanów Barcy w Polsce i dadzą nam spokój. Ileż można słuchać ich jęków, narzekania.... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Od razu zaznaczam, że nie komentuje postu twego, patrząc przez pryzmat klubu który reprezentujesz;]
Więc tak. Może jestem .......nięty, może nie, każdy ma swoje zdanie ale ja pamiętam jak nietakdawno, za Drago bodajże czy tez Nawałki, graliśmy taką pyte, że jak bramkarz podawał do obrońcy to on nie wiedział czy grać lagę, czy wybić piłkę w aut. Łopatologicznie -- żaden z piłkarzy nie miał pomysłu na gre, a było to tylko 3 sezony temu, trzon drużyny pozostał jakby nie było. Nie zapomnę do dziś, jak cała trybuna darła ryja - "grajże szybciej" a piłka jakby 10kilowa wędrowała baaaardzo wolno i nic z tego nie wynikało. Potem przyszedł Maciej Skorża. Nie spuszczam sie z tego powodu, ale JA naprawde widzę różnicę w grze naszych piłkarzy. Mówisz, że nie klepią? A ja sie nie zgodzę, bo z takim Lechem, gdzie przeciwnik wymagający, szybciej przemieszczający sie po boisku, klepki sobie grali. Z Lubinem tak samo. Ja naprawde teraz lubie oglądac to co pokazuja za Skorży. Nie wiem czy pamiętacie, ale tak 3,4 lata temu, jak mieliśmy czy to rożny czy to wolny, to tak jakbyśmy nie mieli nic. A teraz? Każdy widzi różnicę. Może oczekuje zbyt mało, może, ale w piłke jednak troche grałem, i to co pokazuje Wisła akutalnie, mnie zadowala. Jednym słowiem, podoba mi się to, i cieszę sie z ich gry. Bo mają AKCJE ! A kiedyś nawet tego nie potrafili zrobić. Pytasz gdzie drużyny z lat 90 - Otóż odpowiem Ci. My dalej jesteśmy w latach 90, a Europa poszła do przodu. Ba, Europa, cały Świat. Ktoś pisał wcześniej, że jak zbudują stadiony, to będzie szło z górki. A gówno prawda. Jedźcie do Chorwacji chociażby, chłopaczki trenuja na boiskach takich samych jak nasze A,B,czy C-klasowe. Tylko że trenuja, po 30 godzin w tygodniu, a nie 15 jak u nas. To jest różnica. Ale to już inna bajka... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
odnoszę podobne wrażenie że gramy całkiem przyjemną dla oka piłkę wiadomo że może mecze z Ruchem a szczególnie z Belchatowem nie były wielkimi widowiskami ale moim zdanie to przeciwnik nie pokazywał nic ciekawego bo żeby było widowisko to jednak muszę obie ekipy cos prezentować, moim zdaniem Skorża wyciaga wnioski po pucharach i widzi że musi podchodzić do ligi bardzo poważnie czyli wyciskać z zespolu ile sie da , wygrywa ile sie da wiadomo, gybysmy grali na R22 to jeszcze lepiej bramkowo by to wyglądało, jak na razie idzie to w dobrym kierunku Pawełek- Alvarez(Singlar), Głowacki(Jop) Marcelo Brozek- Malecki,Sobolewski,Diaz (Jirsak) Kirm(Lobo ,Cwielong)- Brozek do tego jak dojdą Boguski i Garguła i nikt nie odejdzie to jest naprawdę dobra ekipa może 2-3 lukami w składzie, spokojny ale wymagający właściciel dobry trener, niezły dyr. sportowy, dwóch nowych skautów , super stadion za rok jak tu nie byc optymistą ![]() na dziś Wisła ma lepsze perspektywy niż parę lat temu potrzebujemy utrzymać skład nieco wzmocnić (2-3 graczy) obronić majstra i jako tako prezentować sie w pucharach min LE aby te 10 baniek do budzetu co sezon dorzucić
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 29.08.2009 o godz. 12:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
U Was też czytałem, że po odpadnięciu z pucharów sezon jest stracony, a i nawet kolejne mistrzostwo nie zamaże tego wszystkiego. Jak widać wystarczyły 4 wygrane i już niektórzy myślą, że jest ok. Ja nie zabraniam Ci się cieszyć grą Wisły. Podajesz finanse Barcy, a podaj może finanse takich klubów jak Unirea, Debrecen, BATE (które gra dobrze już kolejny rok). Ale ok, jak to się mówi 'Wasza piaskownica, Wasze zabawki' Blaszczu16 może tak a może nie. Tego nie wie nikt. Owszem, wpływy z biletów będą wyższe, ale aby na tyle, żeby sprowadzać piłkarzy droższych i płacić im wyższe pensje? Przekonamy się o tym już niedługo wszyscy- Wisła, Legia, Lech itp. Jak dla mnie jest to propaganda. Lech miał okresy w których to zbijał naprawdę spora kasę z biletów. I co? Nakupywali gwiazd? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TTJ, nikt z nas nie zapomni naszym kopaczom tego, co zrobli w El L.M.Jednak też trzeba być choć troszkę obiektywnym.
Wydaje mi się, że jak narazie w lidzię Wisła się najlepiej prezentuje, pod względem piłkarskim i zdania tego nie zmienie, jak przegramy po walce lub fartem z Jagiellonią. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|