The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2009, 10:21
No dobra, Powstanie Warszawskie, więc...
Niech każdy kibic posiada okazjonalna koszulke, skoro dla nich to jest TAK ważne, do tego moga zrobić oprawę, a co, skoro dla nich to jest rocznica i rzecz arcyważna to czemu nie.
Ale piłkarze w koszulkach powstania? Przecie taki Chałbiński to nie wiem która to nawet rocznica, a Sarvas to nie wie wogóle co to za wydarzenie.

Ale skoro Polonia, tak bardzo sie utożsamia, z tym wydarzeniem, to niech otworza muzeum w budynku klubowym upamiętniające te momenty. I będzie po krzyku - osoby chętne zajrzą, osoby nie chętne nie muszą

Jak dla mnie to i tak to wygląda, jakby Polonia chciala sie pokazać, że to oni są dziećmi stolicy, a nie Legia.Że oni sa bardziej warszawscy.
Ale to tylko moja opinia, i mam do niej prawo
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.07.2009, 10:59
No a pan Jasiu Tomaszewski na TVP Info coś tam mówił że Wisła i Lechia oszukały w sprawie licencji i zaproponował aby Drzewiecki zawiesił PZPN i opóźnił start ligi.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.07.2009, 11:41
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Drogi "kierunkowy" : )

nieoczekiwanie ktos popiera moje zdanie, i bardziej klarownie to wyluszczyl:

http://www.weszlo.com/news/3403

(wstyd mi gdyz cale to weszlo uwazam za smietnik)

To ze się nie odniosłes w ogole mnie nie dziwi
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2009, 11:51
Macie k**** problemy! Powstanie Warszawski nie jest i nie bylo nigdy prywatna imprezka,to spuscizna calego narodu i kazdy ma prawo sie z nim utozsamiac i pamietac o nim. No chyba ze komus na tym nie zalezy,aby pamiec o tych wydarzeniach trwala!
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.07.2009, 11:58
Z opinią o akcjach na stadionie mogę się zgodzić, ale w tym tekście jest ogólnie o wszystkim. Z resztą zawsze trzeba znać umiar, żeby nie wychodziło tak jak z Papieżem na końcu.

Ale offtop się zrobił trochu
Cytat:
TVP Sport pokaże na żywo dwa mecze w każdej kolejce I ligi. Ponadto na TV Polonia będzie pokazywana retransmisja jednego spotkania - poinformowała "Gazeta Wyborcza".

Ponieważ mecze stały na wysokim poziomie, a transmisje cieszyły się dużą popularnością widzów, Telewizja Polska wyszła naprzeciw oczekiwaniom kibiców - w tym roku na antenie TVP Sport i na multimedialnej platformie sport.tvp.pl będą mogli obejrzeć oni aż dwa spotkania każdej kolejki. Najczęściej będą to mecze: sobotni lub niedzielny i kończące kolejkę spotkanie poniedziałkowe. Jeśli ligowa kolejka wypadnie w środę, wówczas TVP Sport i sport.tvp.pl transmitować będą jedno, najciekawiej zapowiadające się spotkanie - czytamy w komunikacie TVP. Nowością jest wprowadzenie retransmisji poniedziałkowego meczu na antenie TV Polonia.

źródło: Gazeta.pl
Dobry nius, zwłaszcza o TVPolonia, bo nie mam TVPSport
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.07.2009, 11:59
Drzewiecki zarzadzil kontrole w PZPN.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 31.07.2009, 12:31
Drzewiecki juz pokazal ze nie ma jaj, wiec jego grozbami nikt sie nie przejmuje.
Kontrola ?
Nawet jak wykaze nieprawidlowosci to Minister Pipa nie kiwnie palce.
Tchorz.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 31.07.2009, 12:33
Panowie mam tylko jedno pytanie Łks czy Cracovia bd grac...?
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 31.07.2009, 12:49
Trzeba miec silne nerwy żeby być kibicem piłki w Polsce. Znowu to samo co rok temu, te leśne dziadki z PZPN nic nie potrafią zrobić porządnie. Z drugiej strony płaczące kluby bez licencji które wiecznie sie odwołują. Na koniec Drzewiecki ze swoimi smiesznymi decyzjami. Przecież jeżeli zawieszą mecze Widzewa, Cracovii i ŁKS-u to powinni to zrobić też z Koroną i Arką bo w zależnośći od decyzji te kluby będą grały baraż.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 31.07.2009, 12:49
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Drzewiecki juz pokazal ze nie ma jaj, wiec jego grozbami nikt sie nie przejmuje.
Kontrola ?
Nawet jak wykaze nieprawidlowosci to Minister Pipa nie kiwnie palce.
Tchorz.
O, dalej cisza. Rozumiem, ze teraz przechodzimy na taktyke 'obrzucamy błotem, a nastepnie udajemy, ze nie bylo odpowiedzi/wyjasnien' \

Nastepny etap to 'zagrozenie interlokutorowi banem za rozmywanie', 'stwierdzenie, ze nie ma o czym gadac, bo wszystko juz napisalem', 'dalsze brniecie, ze nie ma odpowiedzi' czy moze jednak podejmiesz dyskusje?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 31.07.2009 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 31.07.2009, 13:13
0 22 napisał(a):Wyświetl post
O, dalej cisza. Rozumiem, ze teraz przechodzimy na taktyke 'obrzucamy błotem, a nastepnie udajemy, ze nie bylo odpowiedzi/wyjasnien' \

Nastepny etap to 'zagrozenie interlokutorowi banem za rozmywanie', 'stwierdzenie, ze nie ma o czym gadac, bo wszystko juz napisalem', 'dalsze brniecie, ze nie ma odpowiedzi' czy moze jednak podejmiesz dyskusje?
Pardon kolego, ale sie pogubilem.
Mialem Ci gdzies odpowiedziec ?

Ok, skoro naciskasz:

Ad 1
Pogadaj z Powstańcami, pogadaj z osobami, które to wszystko robią organizują. Serio NIKOMU nie zalezy na rozgłosie. To wszystko dla nich. Dowód? Nikt nie lata do mediów i nie opowiada o wszystkich akcjach kupowania koszulek, sprzatania grobów, składania wieńców. A przyczepianie się do tego, ze kibice po prostu utożsamiaja się z największą Sprawą związana ze swoim miastem... co w tym zlego?

Nie mam mozliwosci ani checi dyskutowac z Powstancami.
Podziwiam i szczerze sympatyzuje z ludzmi ktorzy prywatnie pomgaja utrwalac pamiec o PW, podobnie jak o innych bardziej lub mniej wznioslych chwilach naszej historii.

Jednak wciaz nie moge sie oprzec wrazeniu, ze jest to na pokaz. - Sorry, ale mam prawo tak uwazac.
Wiem ze dzo osob nie robi tego dla poklasku.
Ale jeszcze wiecej sie zwyczajniej podpina, bo fajnie to wyglada, i fajnie byc pomoca bohaterom.

Nie podoba mi sie kompletnie upamietnianie wznioslych chwil w naszej historii na stadionach. To nie jest miejsce do tego.
Nie bez powodu za najbardziej skandaliczna flage/baner uwazam "Ojcze sw...." Cracovii.

Ad2
Polonia robi to samo na mniejsza sklae. Serio, liczą się Powstańcy, a nie to co powie ktoś w Krakowie.

Kolega z Warszawy - n.b. kibic L - nazwal to "wyrywaniem sobie powstancow". Takie swoiste wyscigi. Na szczescie w dobrej wierze (po czesci)

Ad3 i 4
To tak jakby napisać, ze smiesznie wyglądaja flagi Wisły Kraków o tematyce patriotycznej ze względu na sztamę z Lechią Gdańsk, która to ma flage z Hessem. Bezsensowne generalizowanie, ocenianie ogółu przez pryzmat 5%.

Owszem. Co nie zmienia faktu ze takie sytuacje sie zdarzaja.
I jest to hipokryzja.

Czesta i na naszym stadionie i na kazdym innym.

Ad 5
Podejrzewam, ze gdyby nie zawiasy sprzed 2 lat, to nie byloby problemu z zakupem bieltow teraz ?

pzd

Dopisek:
O, dalej cisza. Rozumiem, ze teraz przechodzimy na taktyke 'obrzucamy błotem, a nastepnie udajemy, ze nie bylo odpowiedzi/wyjasnien'

Tak, obrzucam blotem Drezwieckiego, ktory mial szanse zakonczyc ta szopke z PZPN, ale braklo mu testosteronu.
Chlop jest ****a. Mogl byc bohaterem, zostal fajfusem dojapnikiem.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 31.07.2009 o godz. 13:48.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 31.07.2009, 13:21
W Powstaniu Warszawskim zginęła elita naszego narodu, najlepsi z najlepszych (całkiem na marne, ale to już inna sprawa). Byli to prawdziwi bohaterowie, prawdziwi Polacy.

Nie rozumiem, czemu pod piękną legendę Powstania mają się podszywać ludzie, co do których nie ma żadnych gwarancji, że po meczu nie zgarnie ich prokuratura z Wrocławia (działacze, piłkarze i sędziowie). Ani policja do aresztu, po burdach na stadionie (to o kibicach).

Ciekawe, jak by zareagowała opinia publiczna, gdyby polskie prostytutki zechciały upamiętnić rocznicę Powstania, przychodząc do swojej pracy ubrane w seksowne koszulki nocne z okolicznościowym nadrukiem. A przecież te dziewczyny tylko wykonują swoją pracę - dokładnie tak jak piłkarze. I w przeciwieństwie do nich, świetnie sobie radzą w Europie.

Koniec z szopką, niezależnie czy to Legia, Polonia, Groclin czy Pelikan Łowicz. Jak mają ochotę upamiętniać Powstańców, niech po meczu wszyscy: piłkarze i kibice złożą w milczeniu okolicznościowe wieńce pod pomnikiem czy na Powiązkach.

Najbardziej wkurzają mnie tanie, pompatyczne i nic nie znaczące gesty.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.07.2009, 13:51
Dla mnie stadion piłkarski, to miejsce gdzie na bok odchodza wszystkie troski, wszelkie problemy na te 2 czy 3 h zanikają i liczy sie tylko moja pasja, która jest ten poje**** sport, i druzyna ktora kocham nad zycie.
Fajnie, że przypominają nam o powstańcach, ale dlaczego np. nie wykupia 2 czy 3 billboardów, i tam nie zrobią swego manifestu.

Gdybym był na tym wczorajszym meczu, jako kibic dajmy na to Nac B. to czułbym sie jak na jakimś cmentarzu.
A boisko piłkarskie, wywołuje u mnie uczucia inne niż melancholia dajmy na to.

popieram tekst Flamengisty w 100%
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 31.07.2009, 13:55
Wczoraj w Sportowym Wieczorze całkiem do rzeczy gadał Kołodziejczyk. Nie podniecał się Lechem. Powiedział nawet, że prawdopodobnie po 10 kolejkach Wisła będzie zdecydowanym liderem Ekstraklasy.

A w 10 kolejce gramy na wyjeździe z Lechem Czy dziennikarz uważa, że po pokonaniu ziemniaczanych we Wronkach/Poznaniu będziemy mieli nad nimi jakieś 10 punktów przeqwagi? Ja nie mam nic przeciwko
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.07.2009, 14:43
dawidex44 napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj w Sportowym Wieczorze całkiem do rzeczy gadał Kołodziejczyk. Nie podniecał się Lechem. Powiedział nawet, że prawdopodobnie po 10 kolejkach Wisła będzie zdecydowanym liderem Ekstraklasy.

A w 10 kolejce gramy na wyjeździe z Lechem Czy dziennikarz uważa, że po pokonaniu ziemniaczanych we Wronkach/Poznaniu będziemy mieli nad nimi jakieś 10 punktów przeqwagi? Ja nie mam nic przeciwko
Pan Kołodziejczyk strasznie słabym "dziennikarzem" jest. A jego przewidywania są zazwyczaj gówno warte. Wystarczy spojrzeć co mówił rok temu o tej porze lub później o drużynie Amiki, a o naszej nie wspomnę. Były to sądy równie kategoryczne. Ja oczekuje, że skoro odpadliśmy w pucharów to przynajmniej będziemy celować w PP lub PE, czy jak to się tam nazywa. Nie wyobrażam sobie aby naszym kopaczom została tylko liga.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 31.07.2009, 15:48
0 22 napisał:
Cytat:
Gwiaździsty napisał(a):
Cieszy fakt, że nagle nastąpił w obydwu klubach warszawskich taki przypływ uczuć patriotycznych
"Nagle"? Chodzi o działania klubów czy kibiców?

Cytat:
=Gwiaździsty]Moze to i dobrze, że dzisiejsi mieszkańcy, ktorzy w zaledwie kilku procentach są potomkami dawnych powstańców przynajmniej nie zapomnieli o wydarzeniach sprzed lat.
"Zaledwie kilku procentach" [1% - 9%?]? Mógłbym zobaczyć dane?
Danych Ci nie udostępnie bo powinieneś "warszawiaku" coś więcej wiedzieć o historii swojego (od kilkudziesięciu lat czy może miesięcy) miasta. Nie będę grzebał po publikacjach. Natomiast jestem zdziwiony, że nie wiesz, ze po 1945 r. Warszawa to było miasto wymarłe, w 85 % zniszczone, a przedwojenni warszawiacy wywiezieni do wielu obozów, na terenie np. Rzeszy. Niewielu tak naprawdę ponownie do niego wróciło. Pozostali mieszkają rozsiani po całej Polsce od Szczecina, Jeleniej Góry po Kraków gdy transportami wrócili do Polski. Zresztą władza ludowa nie chciała mieć w Warszawie b. powstańców bo zamierzała odbudować miasto z socjalistycznym ludem, przodownikami pracy, junakami. Dlatego wozami drabiniastymi ściągano do stolicy nowych obywateli z całego Mazowsza, ze wsi, małych miasteczek. Całymi rodzinami przez całe lata PRL-u pchano tu w awansie społecznym utrwalaczy władzy ludowej, dyrektorów zjednoczeń, towarzyszy z całego kraju.
Z dawnymi mieszkańcami Warszawy naprawdę macie niewiele wspólnego i o to chodziło, że tylko przyklejacie się do nie swojego święta bo nie jesteście tak naprawdę w swojej masie potomkami przedwojennych warszawiaków.
Ale dobrze,że w tym tak skomercjalizowanym mieście staracie się zachować pamięć o tym zrywie narodowym bo zawsze coś dotrze do jakiejś grupy młodych ludzi, zabieganym dziś robieniem kasy i uzmysłowi im, że dla tamtego pokolenia było cos ważniejszego niż fura, skóra i komóra.
Pytanie tylko czy symbolika o tamtych dniach ma być wykorzystywana na stadionach ? Na świecie to chyba ewenement. Bo ta to mielibyśmy oprawy holokaustowe w Izraelu, w Armeni poświęcone zagładzie Ormian, na Ukrainie "wielkiemu głodowi" i wszystkim powstaniom jakie miały miejsce w Europie, wojnom napoleońskim, religijnym, wyprawom krzyżowym itp.
Chyba będziemy musieli przygotować coś o Powstaniu Kościuszkowskim
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.07.2009, 15:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
0 22 napisał:

Chyba będziemy musieli przygotować coś o Powstaniu Kościuszkowskim
Też,ale krakowskim lepiej by brzmiało.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ciastek11
Member

Stary 31.07.2009, 16:01
http://langier.blog.onet.pl/Kto-mist...,ID386700076,n

Zawieśmy Ekstraklasę na rok czasu , rozwiążemy problem korupcji , przecież i tak wielki "Lech klękajcie narody Poznań" będzie mistrzem (jak mniemam 3 rok z rzędu) wręczmy puchar i medale i wszystko gra.
Ostatnio edytowane przez ciastek11 : 31.07.2009 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 31.07.2009, 17:00
Cytat:
Andrzej Rusko, nie ukrywa, że do terminowego rozpoczęcia sezonu zobowiązywały go wyłącznie umowy z partnerami biznesowymi i szacunek dla kibiców.
szacunek dla kibiców, chyba rusko musi zmienic dilera
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.07.2009, 17:43
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
0 22 napisał:
Z dawnymi mieszkańcami Warszawy naprawdę macie niewiele wspólnego i o to chodziło, że tylko przyklejacie się do nie swojego święta bo nie jesteście tak naprawdę w swojej masie potomkami przedwojennych warszawiaków.
Wcześniej pisząc o procentach pisałeś o powstańcach, a nie warszawiakach akurat.

edit
Jeszcze coś, oczywiście, że nie jesteśmy potomkami. Warszawiaków do kilku pokoleń wstecz jest chyba mniej niż potomków polskich mieszkańców Lwowa Ale moim zdaniem fakt, że całe życie mieszkam w Warszawie daje mi prawo świętować powstanie bez określania tego "przyklejaniem się do nieswojego święta".
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 31.07.2009 o godz. 17:58.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.07.2009, 18:21
No i mamy pierwsząbramke sezonu 2009/2010, strzelcem bramki piłkarz Poloni Bytom Sawala. Mecz nudny i kiepski. Ale niech dalej dziadki z Miodowej decydują kto wchodzi a kto spada. A poziom będzie jeszcze lepszy
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 31.07.2009, 18:28
No właśnie Wy tu gadu gadu o PW a sezon już rozpoczęty
Trzeba przyznać, że wynik Polonii z GKS dosyć sensacyjny, nawet jeśli Bełchatów wyciągnie remis
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.07.2009, 18:30
No i prosze sensacja marna Polonia obgrywa GKS Bełchatów który w tamtym sezonie walczył o Puchary ciekawie się zaczyna. Ciekawe jakie jutro sensacje nas czekają
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.07.2009, 18:43
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
No i prosze sensacja marna Polonia obgrywa GKS Bełchatów który w tamtym sezonie walczył o Puchary ciekawie się zaczyna. Ciekawe jakie jutro sensacje nas czekają
Nie kracz brylant... proszę nie kracz...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.07.2009, 18:49
Taki poziom tej ligi, ze kazdy moze z kazdym wygrac...
Odpowiedz cytując
wielka.wisla
Banita

Od: 07.2009

Stary 31.07.2009, 18:52
http://www.justin.tv/rebelxtra mecz Lechii

Bełachtów juz stracil punkty. Dobrze
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 31.07.2009, 18:59
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Taki poziom tej ligi, ze kazdy moze z kazdym wygrac...
Apeluje co sezon: dajcie mi namiary na ligę w której tak nie jest, bo chciałbym zostać milionerem obstawiając mecze! Także jak znasz ligę, gdzie nie ma niespodzianek to zapraszam na priv.
Ddf
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 31.07.2009, 19:15
Lechia spiewala piosenke na nute jednej z kolend, i chyba była to jakaś wrzuta na Arke
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 31.07.2009, 19:16
Wsrod nocnej ciszy, glos sie rozchodzi, wstancie Lechisci Arka nadchodzi... itd.

Widzew o Legii to spiewal... zadna nowosc

oooo..i Arka prowadzi hehe
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.07.2009, 19:19
Nie wiem czy oglądacie (ja ino zerkam ) , ale Lechia i Arka cisną całkiem nieźle,fajny mecz,gdyby ich poprzebierać to takie premiership ... (...GDYBY...) Nie,fajnie grają.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów