|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
No dobra, Powstanie Warszawskie, więc...
Niech każdy kibic posiada okazjonalna koszulke, skoro dla nich to jest TAK ważne, do tego moga zrobić oprawę, a co, skoro dla nich to jest rocznica i rzecz arcyważna to czemu nie. Ale piłkarze w koszulkach powstania? Przecie taki Chałbiński to nie wiem która to nawet rocznica, a Sarvas to nie wie wogóle co to za wydarzenie. Ale skoro Polonia, tak bardzo sie utożsamia, z tym wydarzeniem, to niech otworza muzeum w budynku klubowym upamiętniające te momenty. I będzie po krzyku - osoby chętne zajrzą, osoby nie chętne nie muszą Jak dla mnie to i tak to wygląda, jakby Polonia chciala sie pokazać, że to oni są dziećmi stolicy, a nie Legia.Że oni sa bardziej warszawscy. Ale to tylko moja opinia, i mam do niej prawo ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
No a pan Jasiu Tomaszewski na TVP Info coś tam mówił że Wisła i Lechia oszukały w sprawie licencji i zaproponował aby Drzewiecki zawiesił PZPN i opóźnił start ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
To ze się nie odniosłes w ogole mnie nie dziwi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Macie k**** problemy! Powstanie Warszawski nie jest i nie bylo nigdy prywatna imprezka,to spuscizna calego narodu i kazdy ma prawo sie z nim utozsamiac i pamietac o nim. No chyba ze komus na tym nie zalezy,aby pamiec o tych wydarzeniach trwala!
![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z opinią o akcjach na stadionie mogę się zgodzić, ale w tym tekście jest ogólnie o wszystkim. Z resztą zawsze trzeba znać umiar, żeby nie wychodziło tak jak z Papieżem na końcu.
Ale offtop się zrobił trochu ![]() Cytat:
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Drzewiecki zarzadzil kontrole w PZPN.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Drzewiecki juz pokazal ze nie ma jaj, wiec jego grozbami nikt sie nie przejmuje.
Kontrola ? Nawet jak wykaze nieprawidlowosci to Minister Pipa nie kiwnie palce. Tchorz. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Panowie mam tylko jedno pytanie Łks czy Cracovia bd grac...?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Trzeba miec silne nerwy żeby być kibicem piłki w Polsce. Znowu to samo co rok temu, te leśne dziadki z PZPN nic nie potrafią zrobić porządnie. Z drugiej strony płaczące kluby bez licencji które wiecznie sie odwołują. Na koniec Drzewiecki ze swoimi smiesznymi decyzjami. Przecież jeżeli zawieszą mecze Widzewa, Cracovii i ŁKS-u to powinni to zrobić też z Koroną i Arką bo w zależnośći od decyzji te kluby będą grały baraż.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
\Nastepny etap to 'zagrozenie interlokutorowi banem za rozmywanie', 'stwierdzenie, ze nie ma o czym gadac, bo wszystko juz napisalem', 'dalsze brniecie, ze nie ma odpowiedzi' czy moze jednak podejmiesz dyskusje?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 31.07.2009 o godz. 12:52.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Mialem Ci gdzies odpowiedziec ? Ok, skoro naciskasz: Ad 1 Pogadaj z Powstańcami, pogadaj z osobami, które to wszystko robią organizują. Serio NIKOMU nie zalezy na rozgłosie. To wszystko dla nich. Dowód? Nikt nie lata do mediów i nie opowiada o wszystkich akcjach kupowania koszulek, sprzatania grobów, składania wieńców. A przyczepianie się do tego, ze kibice po prostu utożsamiaja się z największą Sprawą związana ze swoim miastem... co w tym zlego? Nie mam mozliwosci ani checi dyskutowac z Powstancami. Podziwiam i szczerze sympatyzuje z ludzmi ktorzy prywatnie pomgaja utrwalac pamiec o PW, podobnie jak o innych bardziej lub mniej wznioslych chwilach naszej historii. Jednak wciaz nie moge sie oprzec wrazeniu, ze jest to na pokaz. - Sorry, ale mam prawo tak uwazac. Wiem ze dzo osob nie robi tego dla poklasku. Ale jeszcze wiecej sie zwyczajniej podpina, bo fajnie to wyglada, i fajnie byc pomoca bohaterom. Nie podoba mi sie kompletnie upamietnianie wznioslych chwil w naszej historii na stadionach. To nie jest miejsce do tego. Nie bez powodu za najbardziej skandaliczna flage/baner uwazam "Ojcze sw...." Cracovii. Ad2 Polonia robi to samo na mniejsza sklae. Serio, liczą się Powstańcy, a nie to co powie ktoś w Krakowie. Kolega z Warszawy - n.b. kibic L - nazwal to "wyrywaniem sobie powstancow". Takie swoiste wyscigi. Na szczescie w dobrej wierze (po czesci) Ad3 i 4 To tak jakby napisać, ze smiesznie wyglądaja flagi Wisły Kraków o tematyce patriotycznej ze względu na sztamę z Lechią Gdańsk, która to ma flage z Hessem. Bezsensowne generalizowanie, ocenianie ogółu przez pryzmat 5%. Owszem. Co nie zmienia faktu ze takie sytuacje sie zdarzaja. I jest to hipokryzja. Czesta i na naszym stadionie i na kazdym innym. Ad 5 Podejrzewam, ze gdyby nie zawiasy sprzed 2 lat, to nie byloby problemu z zakupem bieltow teraz ? pzd Dopisek: O, dalej cisza. Rozumiem, ze teraz przechodzimy na taktyke 'obrzucamy błotem, a nastepnie udajemy, ze nie bylo odpowiedzi/wyjasnien' Tak, obrzucam blotem Drezwieckiego, ktory mial szanse zakonczyc ta szopke z PZPN, ale braklo mu testosteronu. Chlop jest ****a. Mogl byc bohaterem, zostal fajfusem dojapnikiem.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 31.07.2009 o godz. 13:48.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
W Powstaniu Warszawskim zginęła elita naszego narodu, najlepsi z najlepszych (całkiem na marne, ale to już inna sprawa). Byli to prawdziwi bohaterowie, prawdziwi Polacy.
Nie rozumiem, czemu pod piękną legendę Powstania mają się podszywać ludzie, co do których nie ma żadnych gwarancji, że po meczu nie zgarnie ich prokuratura z Wrocławia (działacze, piłkarze i sędziowie). Ani policja do aresztu, po burdach na stadionie (to o kibicach). Ciekawe, jak by zareagowała opinia publiczna, gdyby polskie prostytutki zechciały upamiętnić rocznicę Powstania, przychodząc do swojej pracy ubrane w seksowne koszulki nocne z okolicznościowym nadrukiem. A przecież te dziewczyny tylko wykonują swoją pracę - dokładnie tak jak piłkarze. I w przeciwieństwie do nich, świetnie sobie radzą w Europie. Koniec z szopką, niezależnie czy to Legia, Polonia, Groclin czy Pelikan Łowicz. Jak mają ochotę upamiętniać Powstańców, niech po meczu wszyscy: piłkarze i kibice złożą w milczeniu okolicznościowe wieńce pod pomnikiem czy na Powiązkach. Najbardziej wkurzają mnie tanie, pompatyczne i nic nie znaczące gesty. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dla mnie stadion piłkarski, to miejsce gdzie na bok odchodza wszystkie troski, wszelkie problemy na te 2 czy 3 h zanikają i liczy sie tylko moja pasja, która jest ten poje**** sport, i druzyna ktora kocham nad zycie.
Fajnie, że przypominają nam o powstańcach, ale dlaczego np. nie wykupia 2 czy 3 billboardów, i tam nie zrobią swego manifestu. Gdybym był na tym wczorajszym meczu, jako kibic dajmy na to Nac B. to czułbym sie jak na jakimś cmentarzu. A boisko piłkarskie, wywołuje u mnie uczucia inne niż melancholia dajmy na to. popieram tekst Flamengisty w 100% ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wczoraj w Sportowym Wieczorze całkiem do rzeczy gadał Kołodziejczyk. Nie podniecał się Lechem. Powiedział nawet, że prawdopodobnie po 10 kolejkach Wisła będzie zdecydowanym liderem Ekstraklasy.
A w 10 kolejce gramy na wyjeździe z Lechem Czy dziennikarz uważa, że po pokonaniu ziemniaczanych we Wronkach/Poznaniu będziemy mieli nad nimi jakieś 10 punktów przeqwagi? Ja nie mam nic przeciwko![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
0 22 napisał:
Cytat:
Z dawnymi mieszkańcami Warszawy naprawdę macie niewiele wspólnego i o to chodziło, że tylko przyklejacie się do nie swojego święta bo nie jesteście tak naprawdę w swojej masie potomkami przedwojennych warszawiaków. Ale dobrze,że w tym tak skomercjalizowanym mieście staracie się zachować pamięć o tym zrywie narodowym bo zawsze coś dotrze do jakiejś grupy młodych ludzi, zabieganym dziś robieniem kasy i uzmysłowi im, że dla tamtego pokolenia było cos ważniejszego niż fura, skóra i komóra. Pytanie tylko czy symbolika o tamtych dniach ma być wykorzystywana na stadionach ? Na świecie to chyba ewenement. Bo ta to mielibyśmy oprawy holokaustowe w Izraelu, w Armeni poświęcone zagładzie Ormian, na Ukrainie "wielkiemu głodowi" i wszystkim powstaniom jakie miały miejsce w Europie, wojnom napoleońskim, religijnym, wyprawom krzyżowym itp. Chyba będziemy musieli przygotować coś o Powstaniu Kościuszkowskim ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Też,ale krakowskim lepiej by brzmiało.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://langier.blog.onet.pl/Kto-mist...,ID386700076,n
Zawieśmy Ekstraklasę na rok czasu , rozwiążemy problem korupcji , przecież i tak wielki "Lech klękajcie narody Poznań" będzie mistrzem (jak mniemam 3 rok z rzędu) wręczmy puchar i medale i wszystko gra.
Ostatnio edytowane przez ciastek11 : 31.07.2009 o godz. 16:05.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
edit Jeszcze coś, oczywiście, że nie jesteśmy potomkami. Warszawiaków do kilku pokoleń wstecz jest chyba mniej niż potomków polskich mieszkańców Lwowa Ale moim zdaniem fakt, że całe życie mieszkam w Warszawie daje mi prawo świętować powstanie bez określania tego "przyklejaniem się do nieswojego święta".
Ostatnio edytowane przez GemHZR : 31.07.2009 o godz. 17:58.
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
No i mamy pierwsząbramke sezonu 2009/2010, strzelcem bramki piłkarz Poloni Bytom Sawala. Mecz nudny i kiepski. Ale niech dalej dziadki z Miodowej decydują kto wchodzi a kto spada. A poziom będzie jeszcze lepszy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No właśnie Wy tu gadu gadu o PW a sezon już rozpoczęty
Trzeba przyznać, że wynik Polonii z GKS dosyć sensacyjny, nawet jeśli Bełchatów wyciągnie remis ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
No i prosze sensacja marna Polonia obgrywa GKS Bełchatów który w tamtym sezonie walczył o Puchary ciekawie się zaczyna.
Ciekawe jakie jutro sensacje nas czekają ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Taki poziom tej ligi, ze kazdy moze z kazdym wygrac...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Apeluje co sezon: dajcie mi namiary na ligę w której tak nie jest, bo chciałbym zostać milionerem obstawiając mecze! Także jak znasz ligę, gdzie nie ma niespodzianek to zapraszam na priv.
![]()
Ddf
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Lechia spiewala piosenke na nute jednej z kolend, i chyba była to jakaś wrzuta na Arke
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Wsrod nocnej ciszy, glos sie rozchodzi, wstancie Lechisci Arka nadchodzi... itd.
Widzew o Legii to spiewal... zadna nowosc oooo..i Arka prowadzi ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nie wiem czy oglądacie (ja ino zerkam
) , ale Lechia i Arka cisną całkiem nieźle,fajny mecz,gdyby ich poprzebierać to takie premiership ... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|