|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Widzew ma cierpieć bo pzpn dał ciała, a swoja drogą to ten cały trybunał nie wiedział jakie otrzymał dokumenty. Dla mnie spisek grubymi nićmi szyty. Chcą uwalić Łódź za wszelką cene.Najważniejsze są 3pkt z Ruchem Do boju Wisełka |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ładnie PZPN pojechał z Widzewem :] Pewnie nie przez przypadek były te braki w dokumentacji :]
JAR0 - uwalić Łódź? Widzewa nie uwalają, kara musi być. ŁKS było mi żal, że nie dostali licencji, ale już nie jest. A nie jest dlatego, że w swoich oświadczeniach czepiają się innych klubów. Jak Polonia w zeszłym roku walczyła o licencję to w żadnym oświadczeniu nie pisali, że w ŁKS jest gorzej (a było), a mimo to licencję dostał.
Ostatnio edytowane przez Szczurek_PB : 30.07.2009 o godz. 16:51.
![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Dobry żart szkoda,że craxa tak nie powiedziała ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Boże...jak czasami mi jest wstyd że jestem ze świętokrzyskiego...
![]() a tak na poważnie to liczę wkońcu na przekonujące zwycięstwo Wisełki na Arenie Kielc edit:Kurde, właśnie nie wiem co z tym moim avatarem? większość już odzyskała ![]() edit2: juz jest
Ostatnio edytowane przez Proud : 30.07.2009 o godz. 17:38.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
ej Proud, gdzie masz avatar ;D
Najlepiej powiedziec, ze liga jest słaba. Tylko dlaczego po sezonie tej Arcy Słabej ligi, Ci którzy sa przykładowo od miejsca 4 w dół nie mówia : ale jestesmy słabi skoro nie wygralismy tak słabej ligi ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Skonczyl by ten Widzew płakac i krzyczec jak stara baba
Krzywda jaką jest gra w I lidze jest duzo mniejsza od kary pierwotniej czyli II ligi.Jak utrzymaja sklad to i tak pewnie z Gornikiem wrocą. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ciekawe co ty bys mowil na ich miejscu. Zdegradowali ich raz , wywalczyli awans i teraz ich maja drugi raz zdegradowac bo jakies stare dziady z Komisji ,zle odczytaly przepisy rok wczesniej. Ta liga to jest jedna wielka farsa i nieporozumienie
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A kiedy ich pierwszy raz zdegradowali bo nie pamiętam? Gdyby ich zdegradowali to by w II lidze zaczynali a tak sportowo spadali jak się nie mylę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Kto ich zdegradował raz? Spójrz na tabelę i przestań powtarzać tu te ich bzdury. Spadli, bo uzbierali 26 punktów w 30 meczach. I tak im się pofarciło, że nie zaznali smaku starej III ligi, tylko pograją 2 lata w drugiej. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Nikt ich nie zdegradował to raz Dlaczego ktos ma uniknac kary a ktos nie oni powinni sie cieszyc na dzien dzisjszy z awansu do I ligi,po rocznym pobycie w II ,to trzy(jesli by wywalczyli awans -co moglo by sie zdarzyc ale niekoniecznie) Udało im sie a jeszcze podskaują
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.07.2009 o godz. 18:39.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Rzeczywiscie macie racje co do tego ze Widzew sam spadł ,ale czemu od razu ich nie spuscili o 2 klasy nizej , co to jakies spuszczanie na raty jak w Media Markt ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pytanie - tylko czemu grzechy Widzewa i ŁKS-u mają faworyzować spadkowiczów z ekstraklasy a nie np kolejnych z 1 ligi.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Oświadczenie piłkarzy ŁKS: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53714,t...l?ticaid=187a3 ![]()
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."
M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić." Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pewnie w decyzji Ekstraklasy (którą to instytucję mam w ....głębokim poważaniu, podobnie jak PZPN) legło stanowisko, w którym UEFA nakazuje zaostrzyć respektowanie zakazu eksponowania polityki na stadionach, gdzie przy różnych okazjach kibice demonstrowali swoje poglądy w stosunku do różnych wydarzeń. Np. "urodziny Mandeli", "Kosovo" itp. UEFA chce to przykrócić i skoncentrować się na samym sporcie. Zakłada to oczywisty kaganiec na wolność wypowiedzi.
Cieszy fakt, że nagle nastąpił w obydwu klubach warszawskich taki przypływ uczuć patriotycznych, ale wydaje mi się, ze trwa między nimi swoisty wyścig, na to kto jest bardziej "patriotyczny". Moze to i dobrze, że dzisiejsi mieszkańcy, ktorzy w zaledwie kilku procentach są potomkami dawnych powstańców przynajmniej nie zapomnieli o wydarzeniach sprzed lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie, że kilka procent, ale "zaledwie" to nie wiem czy pasuje. Jak 10tyś powstańców, którzy przeżyli miałoby spłodzić 2 mln mieszkańców obecnej Warszawy? :]
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
zwłaszcza że wielu powstańców nie pochodzilo z Warszawy...
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wlasnie podali na tvn24 iz sad zadecydował ze ŁKS w 1 lidze. Jak dla mnie skandal.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() ŁKS miał przecież grać w 1 lidze. Czyż nie tak? 7 kotów: Ja wiem że zajeli 7 miejsce i też uważam że to jest skandal że nie grają w ekstraklasie, ale chodziło Mi o to że to już było wczesniej wiadomo że bedą grać w 1 lidze i że dzien przed startem rozgrywek juz tego nie zmienią ;-/
Ostatnio edytowane przez Donki : 31.07.2009 o godz. 09:03.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A od kiedy 7. miejsce jest spadkowe ?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.07.2009 o godz. 08:57.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
niech pokaża na jakich zasadach rok temu dostały licencje Ruch Chorzów i Polonia Bytom.Niestety ŁKS nie ma takich wpływów w pzpn jak maja śląskie kluby w osobach Piechniczka i Bugdoła.Jak widac są równi i równiejsi.Skandal !!! Szkoda że takie duże miasto jak Łódź pozostało bez ekstraklasy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 31.07.2009 o godz. 09:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
efektów nie dała rozprawa mediacyjna, podczas której obie strony - PZPN i ŁKS - miały wypracować porozumienie w granicach prawa. Jako, że nie wypracowały, sprawę rozstrzygnie sąd, ale to sporo potrwa. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Otóż to. Czytamy ze zrozumieniem.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Podkreslaja tym swoja "warszawskosc". Zeby nikt im nie zarzucil ze nie sa w 100% warszawiakami, czy ze klub jest "mniej warszawski" niz Polonia. Co oczywiscie absolutnie nie przeszkdza im tolerowac na swoim stadionie "arbeit macht frei" czy szmaty TB ze stylizowanym na dobrze znanym z II WS znakiem. Czysta hipokryzja. Wiem ze jest kilkanascie czy nawet kilkadziesiat osob robiacycyh to okragly rok a nie od swieta i dla pokazowki, bo naprawde w to wierza i sie tym interesuja. Ale z zewnatrz to wyglada zgola inaczej. Natomiast jedyne co mi przychodzi na mysl po wczorajszych kopenhadzkich wyskokach "grupy przypadkowych Polakow nie zwiazanych z KP Legia": HA HA HA ! ...Tak, wiem: nie bylem, nie znam szczegolow, czytam GW i pracuje na Wiertniczej a takze mam kompleksy bo Wisla przegrala w Tallinie... ...HA HA HA! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Lobby społeczeństwa reprezentowanego przez Cracovię okazało się silniejsze od prawdy, sprawiedliwości, zasad fair play. Wkurza mnie jedno, że ani Wisła ani inny klub ŁKS-owi nie pomógł. Za rok, dwa, pięć może to nas dotyczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a)mieszkaja na stałe w Danii b)polaczyli wyjazd z urlopem w Danii i wyjechali na miejsce zanim mozna bylo kupic bilet w Warszawie. P.S. 99% osób, które były na meczu (lub pod stadionem) NIE JEST związanych z KP Legia. Proste. Reszty nie komentuje ![]() |
||||||
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Drogi "kierunkowy" : )
nieoczekiwanie ktos popiera moje zdanie, i bardziej klarownie to wyluszczyl: http://www.weszlo.com/news/3403 (wstyd mi gdyz cale to weszlo uwazam za smietnik) ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak ich boli, że ktoś zajmował się upamiętnianiem Powstania Warszawskiego jak jeszcze media i władze miały to w dupie. Z tym strzelaniem fotek też .......enie, nie można raz na rok zamieścić informacji o złożeniu wieńca? Zapewniem, że poza tym dzieje się znacznie więcej niż opisywane jest na klubowych stronach. A może niech wszyscy zapomną o tym w ****u tak będzie najlepiej?
![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
Tyle ze stadion to nie jest miejsce do tego. Szopka - tego slowa mi wlasnie brakowalo. PS. zeby nie bylo: podobne zdanie mam o manifestacji antykomunzizmu przez Lechie. Czy Ruchu o "ober... cos tam" ![]()
Boia chi molla !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|