The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2009, 18:07
Jak mieszkasz w Krakowie to płacisz przy odbiorze - chyba 71 zł z tego co pamiętam. Jeżeli mieszkasz gdzie indziej to najlepiej zadzwonić do starostwa powiatu pod który podlegasz i się dowiedzieć.
©
Odpowiedz cytując
matt1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.05.2009, 18:33
Dokładnie 70 zł i 50 gr i cena wszędzie jest taka sama.
na wyjazdach byłeś ilu?
Odpowiedz cytując
JokerSkawina
Member

Od: 02.2008

Stary 11.05.2009, 12:47
a ja sie pochwale ;p mimo nerwów ... zdalem za 1 razem
Czy wygrywasz czy nie zawsze Ja kocham Cię w moim sercu Wisła i na dobre i na złe
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.05.2009, 22:05
A ja mam takie pytanie ile czasu zajmuje zaliczenie teorii?Zapisałem się na normalny kurs nie zaden przyspieszony i zapomniałem spytać ile razy w tygodniu są zajęcia z teorii i dlatego pytam czy każdy osrodek ma tak samo czy to juz zależy tylko od włascicieli danego osrodka?
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 12.05.2009, 09:52
Teoretycznie to jest cos kolo 30 godzin wykladow, z tym ze ja np mialem 14
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 13.05.2009, 17:35
ten bip.krakow.pl
jakis opozniony
na tym kierowca.pwpw
mam juz :
Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
a na bip.pl ze dokumentow ejszcze niema
wiec jutro smigam
prawko po 13 dniach w tym dlgui weekend majowy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.05.2009, 20:13
Mam pytanie jak wyglada teraz robienie prawka. Chodzi mi dokładnie o krakowski LOK

Są jakieś egzaminy wewnetrzen które trzeba zdać żeby wydali papiery na koszykarską?

Wszędzie tak jest czy tylko tam? Bo słyszałem że robią jaja nie wydają dokumentów karzą dokupowić godzin itp. To jest zgodne z prawem w ogóle?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.05.2009, 21:12
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie jak wyglada teraz robienie prawka. Chodzi mi dokładnie o krakowski LOK

Są jakieś egzaminy wewnetrzen które trzeba zdać żeby wydali papiery na koszykarską?

Wszędzie tak jest czy tylko tam? Bo słyszałem że robią jaja nie wydają dokumentów karzą dokupowić godzin itp. To jest zgodne z prawem w ogóle?
U mnie np w speedzie na wawelu(ul.podchorążych) egzaminu z jazd nie było a teorie trzeba było zaliczyć na kompie. Ale to było 3 lata temu ale pewnie sie to nie zmienilo.
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 17.05.2009, 22:58
ORientuje sie ktos moze czy ten fotoradar na turowicza działa?
Jechałem z górki 120km/h i w ostatniej chwili kumpel mi przypomniał ze radar jest, z tego co mi sie wydaje zwolnilem do 75km/h na 20-30m przed radarem i raczej nie widziałem by mi cos mrugneło

Co o tym sadzicie?
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Stary 17.05.2009, 23:02
ted napisał(a):Wyświetl post
ORientuje sie ktos moze czy ten fotoradar na turowicza działa?
Jechałem z górki 120km/h i w ostatniej chwili kumpel mi przypomniał ze radar jest, z tego co mi sie wydaje zwolnilem do 75km/h na 20-30m przed radarem i raczej nie widziałem by mi cos mrugneło

Co o tym sadzicie?
http://antyradary.phi.pl/mapa_fotora...ary/krakow.htm

Według tej strony działa.
the end
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.05.2009, 23:15
Mruga zazwyczaj jak jest ciemno, więc raczej albo musiało być jasno, albo po prostu nie było w skrzyni fotoradaru. A tak poza tym to chyba on nie robi zdjęcia z odleglości 25 metrów, tylko z 10... W sumie dowiesz się niedługo
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 17.05.2009, 23:23
było ciemno bo to niecałe 3h temu niektorzy mowia ze z odległosci nawet 100metrów robia, kumpel mnie pocieszył ze ponoc tylko 30% przekroczen przychodzi do wlasciciela (bo niema kto tego wysylac) jeszcze wspominał ze niektore sa na podczerwien
Odpowiedz cytując
ARO_SKW
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.05.2009, 14:01
Witam. Ma ktoś z was jakąś stronke do polecenia z aktualnymi zmianami przepisów dotyczącaymi prawa jazdy Słyszałem że od czerwca mają wejśc jakies nowe ? Czy to juz napewno ? Z góry dzięki za odp.
Jedna wiara jeden klub WISŁA KRAKÓW aż po grób !!

Jedno serce jedno bicie WISŁA KRAKÓW ponad życie !!
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.05.2009, 18:37
ARO_SKW napisał(a):Wyświetl post
Witam. Ma ktoś z was jakąś stronke do polecenia z aktualnymi zmianami przepisów dotyczącaymi prawa jazdy Słyszałem że od czerwca mają wejśc jakies nowe ? Czy to juz napewno ? Z góry dzięki za odp.
Też poszukuję tych nowych przepisów.

To pewne ze wchodzą nowe zmiany od czerwca?
I
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Od: 05.2009

Stary 24.05.2009, 18:45
wszelkie uchwalane przepisy sa na www.sejm.gov.pl, nawet jesli ze wzgledu na vacatio legis jeszcze nie obowiazuja, to tam powinny byc.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 25.05.2009, 19:23
słuchajcie mam takie pytanie,dziś miałem badania lekarskie i wnich wydało się,że mam wade wzroku,jak przyszedłem na te badania to się mnie lekarka zapytała czy nosze okulary/soczewki a ja,że nie bo chciałem mieć bezterminowe..oczywiscie nosze soczewki,bo mam dość duzą wade wzroku ale przy badaniu,nie dowidziałem tych najmniejszych literek i lekarka stwierdziła,że musze nosić okulary,i zaczeła coś tam wpisywać..ja w tym momencie się zdenerwowałem i powiedziałem,że w soczewkach teźż!? a ona nic się nie odezwała,powiedziała tylko,że badanie 70 zł i dowidzenia,potem chciałem sprawdzić co ona tam napisała,i poszedłem do biura,lecz okazało się,że teraz nie mają tego jak sprawdzić i bede mógł to sprawdzić dopiero przed egzaminem..moje pytanie jest takie? jak mam się dowiedzieć co z tym fantem zrobić..czytałem troche na necie i tam jest jasno powiedziane ze muszemiec w prawku wpisane ze moge jeździć w soczewkach,jeśli jest wpisane,że w okularach to w okularach i koniec kropka,istnieje również możliwość,że jest wpisane i to i to..i właśnie martwi mnie to co ona tam wpisała..:( podzielnie sie podobnymi przypadkami albo Waszymi spostrzeżeniami,dzieki
Powód: prawo jazdy ;)
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 25.05.2009 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Od: 05.2007

Stary 25.05.2009, 19:29
wez jakies okulary ze soba i fayrant...bo Cie nie dopuszcza do egzaminu jak nie bedziesz miał a soczewki też weź
ZERO szacunku dla tego gatunku

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 25.05.2009, 20:45
tak to wiadomo,że wezme na egzamin,tylko zależy mi na tym,żeby to były soczewki a nie okulary.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 25.05.2009, 22:49
jeszcze chciałbym się zapytac jak sprawdzanie jest na koszykarskiej przed egzaminem to czy mam soczewki czy okulary,okulary to wiadomo,ale soczewki? i czy przy tym sprawdzaniu badają wzrok czy tylko sprawdzają czy masz okulary/soczewki
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Stary 25.05.2009, 23:31
nie wiem jak to jest sprawdzane, bo prawo robilam 5 lat temu, a lekarza przekonalam, zeby sobie adnotacje o wadzie wzroku darowal, ale albo zadzwon do nich i to bedzie najpewniejsze albo wez opakowanie na soczewki, ktos Cie zapyta, czy masz, to sciagasz z oka, udowadniasz i jedziesz powodzenia!
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 02.06.2009, 16:54
Chłopie narobiłeś sobie problemu a przecież wystarczyło co 5 lat zrobić badanie wzroku i oto cała filozofia.

P.S. Ja mam inny problem mnie lekarz powiedział, że nie muszę nosić okularów, a sam czuje ze jakąś tam niewielką wadę mam więc czy to ma znaczenie jak zdam egzamin bez okularów, a później będę w nich jeździł?

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
re_set
Member

Stary 02.06.2009, 17:02
sharkey napisał(a):Wyświetl post
Chłopie narobiłeś sobie problemu a przecież wystarczyło co 5 lat zrobić badanie wzroku i oto cała filozofia.

P.S. Ja mam inny problem mnie lekarz powiedział, że nie muszę nosić okularów, a sam czuje ze jakąś tam niewielką wadę mam więc czy to ma znaczenie jak zdam egzamin bez okularów, a później będę w nich jeździł?
chyba nie ma problemu- ja, jak wyzej, podchodzac do egzaminu mialam -0,5 i nikt tej wady nie odnotowal, teraz mam juz -2 i choc najczesciej jezdze w soczewkach, to i w okularach sie zdarzylo... a ze mieszkam w rejonie, gdzie policja dokumenty i trzezwosc kontroluje notorycznie (do tego stopnia, ze witaja mnie juz po imieniu...), to i w okularach mnie widzieli nie raz i slowa nie powiedzieli.
jak to jednak w przepisach jest uregulowane to nie wiem.
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 02.06.2009, 17:38
Ok dobrze to słyszeć dzięki za odpowiedź!

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
ARO_SKW
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 05.06.2009, 22:12
Wkońcu zdanie Za 4 razem ;D Snickers przed egzaminem pomógł ;P Powodzonka
Jedna wiara jeden klub WISŁA KRAKÓW aż po grób !!

Jedno serce jedno bicie WISŁA KRAKÓW ponad życie !!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.06.2009, 14:01
http://motoryzacja.interia.pl/prawo_...o,1320695,3461

Według mnie, pic na wodę...
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 10.06.2009, 22:36
We wczorajszej Wyborczej też o tym pisali
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 10.06.2009, 22:43
Tak pisali w Wyborczej, mówili w Wiadomościach, ale taka jest prawda ze kto ma zdać to zda...

Gdzieś tam słyszałem że po 33 minucie stresu organizm nie wytrzymuje i głupie błędy robią się "same z siebie"...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.06.2009, 23:05
Ja mam pytanie odnośnie tych nowych przepisów. To od czerwca będzie tak, że na pisemnym egzaminie jest tylko jedna odpowiedź prawidłowa a nie kilka?

I jeszcze jedno, są w Skawinie jakieś warte polecenia szkoły jazdy czy lepiej wybrac kierunek na Kraków?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
19dafi06
Member

Stary 11.06.2009, 00:09
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Ja mam pytanie odnośnie tych nowych przepisów. To od czerwca będzie tak, że na pisemnym egzaminie jest tylko jedna odpowiedź prawidłowa a nie kilka?

I jeszcze jedno, są w Skawinie jakieś warte polecenia szkoły jazdy czy lepiej wybrac kierunek na Kraków?
Co do pierwszego to zmieniła się tylko jazda, "pisemny" pozostał bez zmian
Co do drugiego ja uczęszczam właśnie do OSK "Delta" w skawinie i bardzo ich polecam. Dostajesz własne bardzo dobe materiały do nauki, do tego Ci co prowadzą to spoko goście i wszystko wytłumaczą i pomogą. A, i badania na miejscu ( Nie wiem jak jest w innych OSK)
Jakbyś potrzebował jakieś info chetnie pomogę na priv Pzdr!
Pod Wawelem Mistrza mamy znów!
Odpowiedz cytując
Andrzej_TSW
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.06.2009, 10:25
to i ja się pochwale , a co by nie .. w końcu zdałem za 4 razem , najważniejsze to się nie załamywać i pozdrawiam pana Andrzeja T. może akurat to czyta w porządku gość

aha i jeszcze jedno jak to teraz jest z tymi zielonymi listkami badaniami i kursami itd?
Ostatnio edytowane przez Andrzej_TSW : 16.06.2009 o godz. 10:34.

"..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów