|
TWSD FOTO
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jak mieszkasz w Krakowie to płacisz przy odbiorze - chyba 71 zł z tego co pamiętam. Jeżeli mieszkasz gdzie indziej to najlepiej zadzwonić do starostwa powiatu pod który podlegasz i się dowiedzieć.
![]()
©
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dokładnie 70 zł i 50 gr i cena wszędzie jest taka sama.
![]() na wyjazdach byłeś ilu?
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
a ja sie pochwale ;p mimo nerwów ... zdalem za 1 razem
![]() ![]() Czy wygrywasz czy nie zawsze Ja kocham Cię w moim sercu Wisła i na dobre i na złe |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A ja mam takie pytanie ile czasu zajmuje zaliczenie teorii?Zapisałem się na normalny kurs nie zaden przyspieszony i zapomniałem spytać ile razy w tygodniu są zajęcia z teorii i dlatego pytam czy każdy osrodek ma tak samo czy to juz zależy tylko od włascicieli danego osrodka?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Teoretycznie to jest cos kolo 30 godzin wykladow, z tym ze ja np mialem 14
![]() ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten bip.krakow.pl
jakis opozniony ![]() na tym kierowca.pwpw mam juz : Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie. a na bip.pl ze dokumentow ejszcze niema wiec jutro smigamprawko po 13 dniach w tym dlgui weekend majowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mam pytanie jak wyglada teraz robienie prawka. Chodzi mi dokładnie o krakowski LOK
Są jakieś egzaminy wewnetrzen które trzeba zdać żeby wydali papiery na koszykarską? Wszędzie tak jest czy tylko tam? Bo słyszałem że robią jaja nie wydają dokumentów karzą dokupowić godzin itp. To jest zgodne z prawem w ogóle? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ORientuje sie ktos moze czy ten fotoradar na turowicza działa?
Jechałem z górki 120km/h i w ostatniej chwili kumpel mi przypomniał ze radar jest, z tego co mi sie wydaje zwolnilem do 75km/h na 20-30m przed radarem i raczej nie widziałem by mi cos mrugneło Co o tym sadzicie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Według tej strony działa. ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mruga zazwyczaj jak jest ciemno, więc raczej albo musiało być jasno, albo po prostu nie było w skrzyni fotoradaru. A tak poza tym to chyba on nie robi zdjęcia z odleglości 25 metrów, tylko z 10... W sumie dowiesz się niedługo
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
było ciemno bo to niecałe 3h temu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Witam. Ma ktoś z was jakąś stronke do polecenia z aktualnymi zmianami przepisów dotyczącaymi prawa jazdy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
To pewne ze wchodzą nowe zmiany od czerwca? ![]()
I
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
wszelkie uchwalane przepisy sa na www.sejm.gov.pl, nawet jesli ze wzgledu na vacatio legis jeszcze nie obowiazuja, to tam powinny byc.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
słuchajcie mam takie pytanie,dziś miałem badania lekarskie i wnich wydało się,że mam wade wzroku,jak przyszedłem na te badania to się mnie lekarka zapytała czy nosze okulary/soczewki a ja,że nie bo chciałem mieć bezterminowe..oczywiscie nosze soczewki,bo mam dość duzą wade wzroku ale przy badaniu,nie dowidziałem tych najmniejszych literek i lekarka stwierdziła,że musze nosić okulary,i zaczeła coś tam wpisywać..ja w tym momencie się zdenerwowałem i powiedziałem,że w soczewkach teźż!? a ona nic się nie odezwała,powiedziała tylko,że badanie 70 zł i dowidzenia,potem chciałem sprawdzić co ona tam napisała,i poszedłem do biura,lecz okazało się,że teraz nie mają tego jak sprawdzić i bede mógł to sprawdzić dopiero przed egzaminem..moje pytanie jest takie? jak mam się dowiedzieć co z tym fantem zrobić..czytałem troche na necie i tam jest jasno powiedziane ze muszemiec w prawku wpisane ze moge jeździć w soczewkach,jeśli jest wpisane,że w okularach to w okularach i koniec kropka,istnieje również możliwość,że jest wpisane i to i to..i właśnie martwi mnie to co ona tam wpisała..:( podzielnie sie podobnymi przypadkami albo Waszymi spostrzeżeniami,dzieki
Powód: prawo jazdy ;)
Ostatnio edytowane przez WhiteStarDvisionTheBest : 25.05.2009 o godz. 19:24.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
wez jakies okulary ze soba i fayrant...bo Cie nie dopuszcza do egzaminu jak nie bedziesz miał a soczewki też weź
![]()
ZERO szacunku dla tego gatunku
A.C.A.B. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak to wiadomo,że wezme na egzamin,tylko zależy mi na tym,żeby to były soczewki a nie okulary.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeszcze chciałbym się zapytac jak sprawdzanie jest na koszykarskiej przed egzaminem to czy mam soczewki czy okulary,okulary to wiadomo,ale soczewki? i czy przy tym sprawdzaniu badają wzrok czy tylko sprawdzają czy masz okulary/soczewki
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
nie wiem jak to jest sprawdzane, bo prawo robilam 5 lat temu, a lekarza przekonalam, zeby sobie adnotacje o wadzie wzroku darowal, ale albo zadzwon do nich i to bedzie najpewniejsze albo wez opakowanie na soczewki, ktos Cie zapyta, czy masz, to sciagasz z oka, udowadniasz i jedziesz
powodzenia! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopie narobiłeś sobie problemu a przecież wystarczyło co 5 lat zrobić badanie wzroku i oto cała filozofia.
P.S. Ja mam inny problem mnie lekarz powiedział, że nie muszę nosić okularów, a sam czuje ze jakąś tam niewielką wadę mam więc czy to ma znaczenie jak zdam egzamin bez okularów, a później będę w nich jeździł? ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Member
Offline |
|
jak to jednak w przepisach jest uregulowane to nie wiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok dobrze to słyszeć dzięki za odpowiedź!
![]() ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Wkońcu zdanie
Za 4 razem ;D Snickers przed egzaminem pomógł ;P Powodzonka |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
We wczorajszej Wyborczej też o tym pisali
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Tak pisali w Wyborczej, mówili w Wiadomościach, ale taka jest prawda ze kto ma zdać to zda...
Gdzieś tam słyszałem że po 33 minucie stresu organizm nie wytrzymuje i głupie błędy robią się "same z siebie"... ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Ja mam pytanie odnośnie tych nowych przepisów. To od czerwca będzie tak, że na pisemnym egzaminie jest tylko jedna odpowiedź prawidłowa a nie kilka?
I jeszcze jedno, są w Skawinie jakieś warte polecenia szkoły jazdy czy lepiej wybrac kierunek na Kraków? ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() Co do drugiego ja uczęszczam właśnie do OSK "Delta" w skawinie i bardzo ich polecam. Dostajesz własne bardzo dobe materiały do nauki, do tego Ci co prowadzą to spoko goście i wszystko wytłumaczą i pomogą. A, i badania na miejscu ( Nie wiem jak jest w innych OSK) Jakbyś potrzebował jakieś info chetnie pomogę na priv Pzdr!![]() Pod Wawelem Mistrza mamy znów!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
to i ja się pochwale , a co by nie
.. w końcu zdałem za 4 razem , najważniejsze to się nie załamywać i pozdrawiam pana Andrzeja T. może akurat to czyta w porządku gość ![]() aha i jeszcze jedno jak to teraz jest z tymi zielonymi listkami badaniami i kursami itd?
Ostatnio edytowane przez Andrzej_TSW : 16.06.2009 o godz. 10:34.
![]() ![]() "..i przysięgam być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej, stać nieugięcie na straży Jej honoru.." |
|
|