The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jgw
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2009, 12:12
Mój kolega napisał że Mickiewicz pisał w Młodej Polsce co mu za to grozi?
Odpowiedz cytując
kriz69
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.05.2009, 12:13
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
Będą Chłopi!
a czemu?
Bo Reymonta

Powodzenia
GRATULUJE Przyznaj sie strzelałeś czy skad sie dowiedziałeś
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.05.2009, 12:16
jgw napisał(a):Wyświetl post
Mój kolega napisał że Mickiewicz pisał w Młodej Polsce co mu za to grozi?
Błąd rzeczowy. Brak punktu.
Odpowiedz cytując
TSW_PDW
Member

Od: 07.2008

Stary 04.05.2009, 12:19
A ja mam pytanie mogę gdzieś wejść na jakąś stronę oke cke i sprawdzić wypracowanie co tam napisałem heheh ? A jeśli połowę pisałem w czasie ze MIAŁ takie takie a później drugą połowę że MA takie takie ? to bardzo źle będzie ?
Odpowiedz cytując
kaftan
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.05.2009, 12:19
wojtek90059 napisał(a):Wyświetl post
I co mówiłem, że nie warto tracić czas na lektury itp Oczywiście Pan Tadeusz, tak w ogóle tam chyba nawet nie było napisane, że należy odwołać się do lektury... Więc ogólnie jest okey, 30 % będzie hehe

Ja dałem też cytaty i zdania wykrzyknikowe, a w 9 z tym środkiem to dałem metaforę a w ogóle kiedy będzie jakiś klucz?

o 15;00 na onet.pl mają być wyniki..

tylko ja Wam radzę, nie czytać tych wyników.

Czemu ? Bo tam będzie klucz...odpowiedź możecie mieć dobrą - klucz uzna że złą.
Więc sobie podliczacie punkty i macie zonka potem, że nie zdaliście, stres itd...

Ja czekam na wyniki 30 czerwca, bo przeiceż to jest sprawa indywidualna sprawdzającego, czy dana odpowiedź według niego mieści się w kluczu, czy nie.

pzdr
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 04.05.2009, 12:20
A konretnie minus 30. Bo brak za rozwinięcie tematu + coś jeszcze za 5.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.05.2009, 12:21
Mistel napisał(a):Wyświetl post
Błąd rzeczowy. Brak punktu.
I to jest największa paranoja własnie... Bo możesz g**** wiedziec, ale pisać składnie, zachować formę, coś wyciągnąc z tekstu, który masz przed oczami i jakoś te 30% uciułasz...

Przecież za taką głupotę powinni oblewać, nie każdy musi mieć maturę...
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.05.2009, 12:25
Speedy napisał(a):Wyświetl post
Co ma byc to bedzie, powodzenia panie i panowie a bedzie pan tadeusz ;p
20 znaków ;p

kuzwa, czemu mi tak w obstawianiu meczy nie idze... ;p
ogolnie nie tak zle, ale znajac zycie zdam na minimum albo wcale
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.05.2009, 12:27
Dość proste , ja osobiście wybrałem chłopów i jestem bardzo ciekaw czy tam ma być Weronka czy Weronika , bo spotkałem się z 2 formami ?
Ja napisałem Weronika(Weronka) .
A jesli ta Weronika to był by błąd to ile pkt. idzie się paść?
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
Firo
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 04.05.2009, 12:31
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Dość proste , ja osobiście wybrałem chłopów i jestem bardzo ciekaw czy tam ma być Weronka czy Weronika , bo spotkałem się z 2 formami ?
Ja napisałem Weronika(Weronka) .
A jesli ta Weronika to był by błąd to ile pkt. idzie się paść?
Za nieznajomośc lektury ? Sporo, jak nie wszystkie
Nie pytaj mnie o nią, znasz ją doskonale,
Nie pytaj co Tobie da lecz co Ty możesz zrobić dla niej,
Codziennie w innym stanie ją spotykasz
Lecz czujesz tylko dumę gdy ktoś o Wisłę Cie zapyta...
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 04.05.2009, 12:34
Firo napisał(a):Wyświetl post
Za nieznajomośc lektury ? Sporo, jak nie wszystkie
Nie ma co , umiesz człowieka pocieszyć
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.05.2009, 12:35
Ej słuchajcie, mam pytanie, bo jak miałem ten test z czytania o hipnozie i pytania i pisałem do nich odpowiedzi, ale mi nie wystarczyło miejsca i pisałem pod wyznaczonymi liniami, to mi zaliczą?
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.05.2009, 12:36
Ej słuchajcie, mam pytanie, bo jak miałem ten test z czytania o hipnozie i pytania i pisałem do nich odpowiedzi, ale mi nie wystarczyło miejsca i pisałem pod wyznaczonymi liniami, to mi zaliczą?
też tak pisałem, chyba muszą zaliczyć, bez jaj... ;]
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 04.05.2009, 12:39
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
też tak pisałem, chyba muszą zaliczyć, bez jaj... ;]
Zaliczają

A ta Weronka/Weronika- to w zasadzie nie jest nic ważnego. Więc nie udupią nas. W razie czego będziemy się odwoływać, skutecznie.

Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Stary 04.05.2009, 12:44
Aro1234 widzę swój chłop, z tego co pamiętam, też byłeś hardcore i bez powtórki z lektur
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.05.2009, 12:48
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Spoko lajt Pisałem Pana Tadeusza, tekst o hipnozie prosty. W środku stylistycznym dałem metaforę. stadia hipnozy - lekki, średni, głęboki ;] generalnie 1:0 dla mnie jutro ciężej - angielski rozsz. ;]
Ja też...oby tylko był normalny temat rozprawki albo jakieś fajne opowiadanie

Mówiłam,że będzie Pan Tadeusz,a tak nie chcieliście Widzę,że nie tylko dla mnie czytanie było dosyć łatwe,aż się zdziwiłam,bo przez 3 lata pisania diagnoz zawsze było głupie pytania i łatwe czytanie albo na odwrót
Jaką daliście tezę do tych eksperymentów czy coś takiego?
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 04.05.2009, 12:49
Kumpel który zrobiłem ten sam "błąd" stwierdził że ten cały Bylica mówił per Weronika a Hanka per Weronka . Jesli to prawda to już zupełny luz , jesli nie to chyba faktycznie tez nie ma się czym martwić

Jak to się mówiło 1 kl. gimnazjum - niech się gonią
Weroniki. W Polsce imię to nadawane jest od XIII wieku, również w formach Weronka, Werunka. Zdrobnienia: Wera, Werka, Weronisia, Weronka
Powód: pp
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 04.05.2009 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.05.2009, 12:50
Aro1234 widzę swój chłop, z tego co pamiętam, też byłeś hardcore i bez powtórki z lektur
bez powtórki, bez czytania, nic nie zrobiłem w kierunku dobrego napisania matury z polskiego, a tu proszę - samo się napisało

do koleżanki Wiślaczki - ja tam preferuje opis lub recenzję... ;] tezy nie wpisałem, pominąłem to zadanie - dla mnie jakaś paranoja... ;]
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 04.05.2009, 12:54
Ja jeszcze zapytam Was- jak odnieśliście się do Bylicy? Chodzi mi o drugą część tematu.

Odpowiedz cytując
TSW_PDW
Member

Stary 04.05.2009, 12:56
a Jak daliście to ostanie zadanie informacja a opinia ? tabelka

bo ja dałem chyba

Info
info
opinia
infor

Albo opinia na miejscu drugim dałem albo na trzecim a WY ?
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.05.2009, 12:56
Opisu nigdy nie mogę zapamiętać, jak się pisze. Co ma być na początku,co później. Wolę rozprawki

Przy pytaniu z też odezwało się u mnie myślenie biologiczne i zaczęłam się zastanawiać czy teza może być pytaniem, czy twierdzeniem itp. jak te wszystkie problemy badawcze,hipotezy i tematy na biologii

U nas fizyk, który siedział w komisji po 30 minutach zasnął Ksiądz w trakcie jak poszli po arkusze pomodlił się z nami,a za nim zaraz przyszedł drugi fizyk i kazał nam rzędami zrobić falę

TSW_PDW też mam jedną opinię tylko
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
wojtek90059
Senior Member

Stary 04.05.2009, 12:59
Ja jak przeczytałem pierwsze zdanie, że bylica był ruchany czy coś w tym stylu to beka i od razu stwierdziłem, że nie temat dla mnie, bo bym im wpisał adres www.redtube.com i kazał sobie pooglądać
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 04.05.2009, 13:00
Czyli chodzi Ci o jego kontakty z córkami ?
Napisałem że WerONIKA robi go w jajo , nie troszczy się o niego , jak najmniejszym kosztem zapewnia mu przeżycie choc powinna o niego dbac , nie daje mu jeść , natomiast Hanka kocha ojca , proponuje mu pomóc , a cały ten Bylica kocha obie , nie potrafi sie zbunotwac przecvwiko Weronice . wczesniej jeszcze opisałem jego wyglad zewnetrzny.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 04.05.2009, 13:01
Czyli chodzi Ci o jego kontakty z córkami ?
Napisałem że WerONIKA robi go w jajo , nie troszczy się o niego , jak najmniejszym kosztem zapewnia mu przeżycie choc powinna o niego dbac , nie daje mu jeść , natomiast Hanka kocha ojca , proponuje mu pomóc , a cały ten Bylica kocha obie , nie potrafi sie zbunotwac przecvwiko Weronice . wczesniej jeszcze opisałem jego wyglad zewnetrzny.
Nie, nie o to Tam było coś o społeczności lipskiej. Nie pamiętam dokładnie.

Odpowiedz cytując
TSW_PDW
Member

Stary 04.05.2009, 13:02
djjmajczyk to samo napisałem o córki jak o nich pisałem
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.05.2009, 13:02
Mam pytanie do osób, które pisały rozszerzoną. Trudne było? Na podstawie samych fragmentów dało się to napisać czy nie za bardzo?
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 04.05.2009, 13:05
Aaaaaa...
Napisałem ,że starzy ludzie maja jednym słowem przewalone - sa traktowani jako balast , ludzie tylko do wyżywienia , 0 pożytku z nich na roli , nie sa szanowani , napisałem ,że jedynie wyjątki takie jak Hanka dbaja o ludzi w podeszyłym wieku.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 04.05.2009, 13:07
Aaaaaa...
Napisałem ,że starzy ludzie maja jednym słowem przewalone - sa traktowani jako balast , ludzie tylko do wyżywienia , 0 pożytku z nich na roli , nie sa szanowani , napisałem ,że jedynie wyjątki takie jak Hanka dbaja o ludzi w podeszyłym wieku.
Ja za to napisałem że Bylica może być symbolem starego pokolenia w Chłopach.

A wracając do naszego problemu Weronki-Weroniki. Gryzie mnie to i nie daje mi to przestać myśleć. Trzeba coś wykombinować, zapytać kogoś jak to wygląda w oczach egzaminatorów. Nie mam zamiaru się w****iać do 1 lipca

Czy w Chłopach była jeszcze jakaś Weronika? Czy nie było takiej bohaterki? Bo nie kojarzę

Edit:

http://fakty.interia.pl/raport/matur...0372,,22266233 ----> Niekoniecznie podbudowujące

http://fakty.interia.pl/raport/matur...5708,,22266643 ----> Podbudowujące.

http://fakty.interia.pl/raport/matur...0131,,22264899 ----> Podbudowujące dwa

Czyli- jest chyba dobrze.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 04.05.2009 o godz. 13:16.

Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 04.05.2009, 13:10
Jeśli Weronka to zamiennik/zdrobnienie dla Weroniki to chyba nie będzie problemu . Jak zobaczę jeszcze raz pytania to lookne czy ten Bylicy nie mówił Weronika przypadkiem.

Była jedna Weronika vel. Weronka Wg. mnie to można zamiennie stosować , przypisaliśmy jej właściwe cechy (córka starego Bylicy) a że piszemy pełnym imieniem zamiast zdrobnieniem ? Myślę ,że to nie będzie błąd ani rzeczowy a tym bardziej kardynalny .

http://fakty.interia.pl/raport/matur...2,1,22267326,3,
pirat.z.karaibow to już chyba nasz(i jak widać nie tylko nasz ) problem wyjaśnia
Powód: =
Ostatnio edytowane przez djjamajczyk : 04.05.2009 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.05.2009, 13:19
Lektur przeczytanych 0... A matura zdana... Chyba się będę śmiał z tych co stukali te 3 lata
Towarzystwo Sportowe
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów