|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
KoleŻanki I Koledzy !
WyŁĄcznie MyŚlenie ! MyŚlcie Zgodnie Z Kluczem ;-) ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
hehehe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:24.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
A JA PISAŁEM Chłopów poszło średnio jestem 2 ja dałem epitet tam ;d;d
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
cóż oni się tak uczepili tych "Chłopów"? chyba co roku są, nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Kurde tak liczyłem, że akurat może wam nie dadzą Pana Tadka i uchowa się dla nas za rok, bo jak narazie to jedna książka z niewielu które mam w dobrym stopniu opanowane(dobrze że jeszcze rok
Ogólnie jak oceniacie dzisiejszy egzamin ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Też sobie tak pomyślałem że warto byłoby zachowac Pana Tadeusza na za rok
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do usunięcia
Powód: ort
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.04.2010 o godz. 18:24.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Widze ze fajne tematy Wam sie trafily, w tamtym roku mialem takie poje... z ktorych prawie nic nie wiedzialem a teraz Chlopi i Pan T czyli ksiazki ktore mialem rok temu chyba najlepiej opanowane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Phi! Matura to bzdura
![]() Nerwy nie warte, mamę musiałem przeprosić. Teraz no stress! Chłopi oczywiście ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cóż...
Nie spełniły się żadne przepowiednie dotyczące rocznicy wybuchu wojny, czy roku Słowackiego. Przynajmniej na podstawie. Tematy banalne - można było pisać nawet bez znajomości lektury. A czytanie ze zrozumieniem było najłatwiejsze od czasów egzaminu gimnazjalnego. Jutro angielski... już bez stresu.. ![]() Dla tych, co pisali o Chłopach. Też pisaliście, jaka dobra była Hanka, a jaką su*ą była Weronika? ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jest. Weronika była straszną suką. Pojechałem ją trochę w tej pracy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Idę kopać w tych całych CKE'sowskich papierach czegoś o tym.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 04.05.2009 o godz. 11:27.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
powiem tyle: phi!
do maturki podszedlem z kompletnym luzem, oplacilo sie nic nierobienie przez 3 lata no i dobrze, ze poezji nie powtarzalem ;p najgorsze dopiero przed nami ![]() |
|
|
|
Viva Mauro!
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Chłopi oczywiście
![]() I pisałam Weronka, a nie Weronika ![]() Też zwróciliście uwagę na to, że Hanka powiedziała, że Bylica może zamieszkać u niej, ale na wiosnę? A nie od razu (bo przecież I tom to jesień )
Ostatnio edytowane przez Ola7 : 04.05.2009 o godz. 11:38.
![]()
"Zawodnicy odchodzą, a miłość do klubu pozostaje na zawsze..." Ola7
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
oczywiscie Pan Tadeusz
![]()
WISŁA VOLA JUSTOWSKA
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ej, to mnie z tą Weronką zaskoczyliście.
A to nie jest czasami tak jak z Hanką? Hanka = Hanna, Weronka = Weronika? Niektóre źródła mówią, że siostra Hanki miała na imię Weronika, inne, że Weronka. :S Chociaż Weronka to chyba od Wery.... fak. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nic nam za to nie zrobią. Musieliby unieważnić pracę już 5 osobom. A przecież nie tylko my zapewne zrobiliśmy ten błąd ![]() A poza tym za takie coś unieważnić? Nie, to nie jest możliwe ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli konsekwentnie pisałeś wszędzie Weronika zamiast Weronka to egzaminator się powinien skapować(tak mi nauczyciel powiedział;]) I zaliczy to jako jeden błąd rzeczowy. A że ten błąd jest nieistotny to nie bedzie unieważnienia ;d
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja pisałem o Panu Tadeuszu.
Ogólnie oceniam pozytywnie maturę, text o hipnozie nie był trudny ale jedno pytanie... WYMIEŃ 3 RODZAJE HIPNOZY: - lekka ( wymieniam 2 cechy ) - średnia ( wymieniam 2 cechyy ) - największa napisałem że wtedy człowiek WIDZI, CZUJE I SŁYSZY... to są 3 cechy...a miałem wypisać po 2 do każdego i jak uważacie ? Zaliczą to ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wiem, czy nie jest tak, ze jak masz polecenie, ze wypisz 2, a wypiszesz 3, to jesli masz wszystkie 3 dobrze, to zaliczaja, natomiast jakbysm mial 2 dobrze a jedno zle, to nie. jako, ze masz wszystkie 3 dobrze, powinni zaliczyc, ale moge sie mylic ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
tez nad tym kminilem ale jednak musza byc jakies haczyki wiec pewnie 2 to 2 a nie 3
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja jestem bardzo zadowolony!! Najlepiej powtórzyłem właśnie Pana Tadeusza i Chłopów. A ten tekst o hipnozie czytałem 6 lat temu z "Focusie". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no też tak myślałem - CHCĄ 2 ? PODAJ 2.
No ale jak jest kuźwa jedno za drugim wymienione: słyszy i czuje i widzi podczas hipnozy... no to dałem w tym te wszystkie 3. A co daliście jeśli chodzi o środki które miały na celu podtrzymanie tezy o hipnozie czy coś takiego.. 2 przykłady,że autor jakby podtrzymuje swoje zdanie - kojarzycie ? Ja dałem, że cytuje jakieś osoby i podbiera się faktami ( np. napad ) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
I co mówiłem, że nie warto tracić czas na lektury itp
![]() Ja dałem też cytaty i zdania wykrzyknikowe , a w 9 z tym środkiem to dałem metaforę a w ogóle kiedy będzie jakiś klucz?
Ostatnio edytowane przez wojtek90059 : 04.05.2009 o godz. 12:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko lajt
stadia hipnozy - lekki, średni, głęboki ;] generalnie 1:0 dla mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
tematy nawet proste ,ale wole nie zapeszać, zobaczymy
![]() teraz już z górki ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
okiem bukmahera:
Moje typy: Pan Tadeusz - V Dżuma - X pozdro oczywiscie pisalem temat 2 ![]()
http://de.youtube.com/watch?v=y29L97YdHoI
Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS... I dalej do boju do boju krocz Wisełko....... Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło ..... A my wierni fani podążać będziemy wciąż .... Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
:lepper: 10 znaków ![]()
|
|
|