The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
qqbaa
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2009, 23:38
ja zdałem w poniedziłek 23, jestem z Krakowa, dzowniłem w poniedziałek, powiedzili żeby zadzwonić pod koniec tygodnia to zadzowniłem dzisaj... hahahahha to powiedzili żeby zadzwonić w piątek.. i tak jutro zadzwonie
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.04.2009, 17:57
qqbaa napisał(a):Wyświetl post
ja zdałem w poniedziłek 23, jestem z Krakowa, dzowniłem w poniedziałek, powiedzili żeby zadzwonić pod koniec tygodnia to zadzowniłem dzisaj... hahahahha to powiedzili żeby zadzwonić w piątek.. i tak jutro zadzwonie
ja też zdałem w ten sam dzień, dzwoniłem w środę, i kazali dzwonić w piątek a dziś patrze na tą www gdzie sie sprawdza status i pisze że do odbioru w urzędzie. no ale że do 18 dziś, a przed chwilą wróciłem do domu to dopiero jutro odbiore pozdro.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.04.2009, 18:28
Nie moge znaleźć na ich stronce orientuje się ktoś czy MORD czynny w sobote? Jak tak to w których godzinach?
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Stary 02.04.2009, 19:05
http://www.mord.krakow.pl/aktualnosc...ie-MORD-Krakow

tu jest.
Egzaminy w sobotę są, ale BOK nieczynny.
pozdro.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 02.04.2009, 20:00
PrawdziwośćDlaGry napisał(a):Wyświetl post
ja też zdałem w ten sam dzień, dzwoniłem w środę, i kazali dzwonić w piątek a dziś patrze na tą www gdzie sie sprawdza status i pisze że do odbioru w urzędzie. no ale że do 18 dziś, a przed chwilą wróciłem do domu to dopiero jutro odbiore pozdro.
zadzwoniłem rano powiedzili żeby dzwonić we wtorek

Przeczytałem w tej chwili Twojego posta, sprawdziłem i też:

(4/2/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.04.2009, 20:35
qqbaa napisał(a):Wyświetl post
zadzwoniłem rano powiedzili żeby dzwonić we wtorek

Przeczytałem w tej chwili Twojego posta, sprawdziłem i też:

(4/2/09) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

To dziwne bo ja zdałem we wtorek 24 marca a do tej pory widnieje że Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.... :(
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.04.2009, 20:41
Ma ktoś do polecenia jakąś szkółkę blisko Kurdwanowa

Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.04.2009, 21:14
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Witam
Mogę zdawać prawo jazdy w Krakowie jeśli jestem spoza małopolski?
Jeśli tak to czy trzeba przedsięwziąć jakieś kroki przed zapisaniem się na kurs?
Ponawiam pytanko.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.04.2009, 21:21
Oczywiscie, ze mozesz zdawac. Jesli nie skladales jeszcze papierow to zloz jest w krakowskim MORDzie i nie ma zadnego problemu. Jesli w innym miescie juz skladales to musisz napisac podanie o odeslanie ich tutaj co zajmie pewnie jakis czas, ale nie ma zadnych przeciwskazan jesli chodzi o zdawanie egzaminu w zupelnie innym miescie.

_gilardino_ - http://www.juma.prawojazdy.com.pl/ ja robilem w tej. Wszystko zajebiscie. Fajne wyklady, wspanialy wlasciciel i bardzo dobrzy instruktorzy, ktorzy nie krzycza i naprawde dobrze przygotowuja do egzaminu
Odpowiedz cytując
AbdulTsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.04.2009, 22:04
Wasiu ile Cię to zeszło w jumie ?

Potrzebuję szkolę gdzie idzie to sprawnie i szybko wiem że w Borku szybko idzie teoria nie wiem jak praktyka ale jest gdzieś szkoła gdzie jak masz czas to praktykę robisz w 2 h ponoć gdzieś na Kleparzu ... jak coś ktoś może powiedzieć to proszę o info
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!

Kompot [*] Będziemy pamiętać!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.04.2009, 22:16
Jak szybko to zrobisz zalezy w duzej mierze od Ciebie. Nauczysz sie testow, zdasz egzamin wewnetrzny na pierwszym wykladzie, potem sobie bedziesz chodzil rownoczesnie na jazdy i wyklady, poumawiasz sie prae razy w tygodniu i szybko bedziesz mial papiery do egzaminu. Ja do prawka podszedlem sobie lajtowo, nie spieszylem sie, jeszcze sie troche zniechecilem w miedzyczasie i od zapisania sie do otrzymania plastiku minelo dobre 9 miechow. Czyli tyle ile ciaza u kobiety
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 05.04.2009, 10:40
na kat B od zapisu do otrzymania prawa jazdy - 4 miesiace.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Kamil1906tsw
Member

Od: 02.2008

Stary 05.04.2009, 13:26
Witam mam pytanie,jak zdałem prawko to co muszę zrobić muszę zapłacić kasę przed wydaniem czy po wydaniuJestem z powiatu wielickiego wiec będzie do odbioru w Wieliczce?
Odpowiedz cytując
mac251_251
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.04.2009, 13:27
Tak odbiór prawka będziesz miał w Wieliczce , płacisz przed wydaniem w Wieliczce po tygodniu masz prawko do odebrania
Odpowiedz cytując
Kamil1906tsw
Member

Stary 05.04.2009, 13:31
Dzięki za informację pozdrawiam
Odpowiedz cytując
aluszkaa
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.04.2009, 18:44
A ja mam pytanie o prawko na motor, czy ktoś robił? Jakie są mniej więcej koszty? Jak to wgląda od strony praktycznej?Czy na teorii pytania z kat. B się pokrywają? Czy na egzamin, też trzeba długo czekać?
Z góry dzięki za wszystkie informacje
Grunt to pozytywne myślenie i optymistyczne podejście do życia
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.04.2009, 15:51
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie, ze mozesz zdawac. Jesli nie skladales jeszcze papierow to zloz jest w krakowskim MORDzie i nie ma zadnego problemu. Jesli w innym miescie juz skladales to musisz napisac podanie o odeslanie ich tutaj co zajmie pewnie jakis czas, ale nie ma zadnych przeciwskazan jesli chodzi o zdawanie egzaminu w zupelnie innym miescie.

_gilardino_ - http://www.juma.prawojazdy.com.pl/ ja robilem w tej. Wszystko zajebiscie. Fajne wyklady, wspanialy wlasciciel i bardzo dobrzy instruktorzy, ktorzy nie krzycza i naprawde dobrze przygotowuja do egzaminu
Wielkie dzięki.

Może ktoś podrzucić w takim razie jakiś kontakt gdzie kompletny laik może zrobić kurs na prawo jazdy. Debilem nie jestem ale tak żeby mnie po prostu ktoś nauczył na spokoju a nie wymagał żebym jeździł po mieście na pierwszym dniu kursu. Najlepiej w okolicach Mistrzejowic albo w centrum. żeby nie zaśmiecać może być na pw.

Dzięki.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 06.04.2009, 15:59
aluszkaa napisał(a):Wyświetl post
A ja mam pytanie o prawko na motor, czy ktoś robił? Jakie są mniej więcej koszty? Jak to wgląda od strony praktycznej?Czy na teorii pytania z kat. B się pokrywają? Czy na egzamin, też trzeba długo czekać?
Z góry dzięki za wszystkie informacje

Ja robię. 1000 zeta za kurs, przynajmniej w moim wypadku. Pytania takie same jak na B i w tym chyba z 12 typowo motocyklowych. Czas oczekiwania proporcjonalny do chętnych i do wolnych terminów.
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Stary 06.04.2009, 20:13
czy jak bedzie ciemno jak bede meic egzamin musze jakos to lusterko u gory ustawiac na nocny tryb ?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.04.2009, 20:43
Natkan napisał(a):Wyświetl post
czy jak bedzie ciemno jak bede meic egzamin musze jakos to lusterko u gory ustawiac na nocny tryb ?
Nie, to jest tylko dla Twojej wygody, jak ktos Ci swiatlami wali po oczach
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 06.04.2009, 20:43
Co do czasu robienia prawka to w tym momencie, kiedy czas czekania na egzamin łączony jest stosunkowo krótki to na lajcie można zrobić prawko w 2 miesiące. Ja robiłem 3 licząc od momentu rozpoczęcia teorii do otrzymania dokumentu przy czekaniu równy miesiąc na egzamin i w dodatku nie spieszyłem się jakoś wybitnie, na spokojnie 2-3 jazdy w tygodniu, zresztą więcej wg mnie nie ma sensu brać.
Odpowiedz cytując
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.04.2009, 20:54
Macie gdzieś pytania najnowsze na B tak zeby wszystkie byly w jednym miejscu np. od 1 do 500 i zeby odpowiedzi sprawdzalo. ?

Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Stary 09.04.2009, 16:10
Q13SON napisał(a):Wyświetl post
Wielkie dzięki.

Może ktoś podrzucić w takim razie jakiś kontakt gdzie kompletny laik może zrobić kurs na prawo jazdy. Debilem nie jestem ale tak żeby mnie po prostu ktoś nauczył na spokoju a nie wymagał żebym jeździł po mieście na pierwszym dniu kursu. Najlepiej w okolicach Mistrzejowic albo w centrum. żeby nie zaśmiecać może być na pw.

Dzięki.
A więc tak.
Teoria w tydzień - Rolminex (budynek NCK) koszt to ok 1300zł, dobrzy instruktorzy i dobry ośrodek wbrew powszechnej może nie zbyt dobrej opinii. Jeżeli zależy na czasie to polecam.

W okolicach mistrzejowic to p Leszek Klęk (os. Tysiąclecia) . Miałem przyjemność jeżdżenia z nim 4h (dodatkowe) i jest to świetny instruktor wg mnie. Bardzo spokojny, opanowany człowiek, zna wiele trudnych i podchwtyliwych miejsc. Na pewno wiele nauczy. Jeżeli piszesz że jesteś laikiem to śmiało mogę Ci go polecić. Jest on również byłym egzaminatorem. Jeżeli chodzi o placyk, to pod Plazą wszystko elegancko. Jakbyś miał jakieś pytania odnośnie kontaktu z nim itd. pisz na PW.

Pozdrawiam.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 16.04.2009, 09:39
proszę o pomoc gdyż jestem zupełnie zielony wczoraj zdałem Prawko w Nowym Sączu i egzaminator powiedział mi ,że za tydzień lub do tygodnia czasu będę mógł odebrać w swoim ośrodku..czyli gdzie ? jak to ma się odbyć proszę o jasność.dziękuję
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.04.2009, 09:58
Na chłopski rozum zdałeś w Sączu to odbierasz w Sączu - zamiast jechać zadzwoń za tydzień do Sącza czy mają dokument.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 16.04.2009, 10:23
no niby tak,ale jak się mnie zapytał skąd jestem a odpowiedziałem,że z Krakowa to powiedział,że w Krakowie,więc nie wiem do końca...
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 20.04.2009 o godz. 21:38.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.04.2009, 10:24
eee kumpel zdawał w Sączu i odbierał normlanie w Węgrzcach(jest z poza krakowa). Napewno nie odbiera sie w Sączu.
Odpowiedz cytując
Bi@ły89
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.04.2009, 11:05
Jesteś z Krakowa, wpłacałeś kasę w Krakowie, więc odbierasz w Krakowie
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 16.04.2009, 11:06
bo z tego co pamietam to prawko odbiera sie w urzedzie miasta wlasciwego dla zamieszkania a nie tam gdzie ma siedzibe OŚK

dlaby rade ktos zalatwic kurs na kat. A tylko zebym nie musial lazic na czesc teoretyczna!!
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 16.04.2009, 11:07
PrawdziwośćDlaGry napisał(a):Wyświetl post
A więc tak.
Teoria w tydzień - Rolminex (budynek NCK) koszt to ok 1300zł, dobrzy instruktorzy i dobry ośrodek wbrew powszechnej może nie zbyt dobrej opinii. Jeżeli zależy na czasie to polecam.

W okolicach mistrzejowic to p Leszek Klęk (os. Tysiąclecia) . Miałem przyjemność jeżdżenia z nim 4h (dodatkowe) i jest to świetny instruktor wg mnie. Bardzo spokojny, opanowany człowiek, zna wiele trudnych i podchwtyliwych miejsc. Na pewno wiele nauczy. Jeżeli piszesz że jesteś laikiem to śmiało mogę Ci go polecić. Jest on również byłym egzaminatorem. Jeżeli chodzi o placyk, to pod Plazą wszystko elegancko. Jakbyś miał jakieś pytania odnośnie kontaktu z nim itd. pisz na PW.

Pozdrawiam.
Rolminex- trafiasz na pana Adama Kruszynskiego i GWARANTUJE CI ze bedziesz umial jezdzic i znal wszystkie trudne miejsca! Zdawalem ja, zdawal jeden znajomy, kilka kolezanek i WSZYSCY zdali za pierwszym, czy drugim razem, a to chyba najlepsza rekomendacja
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów