The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2009, 11:25
http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/960762.html

Małopolska. Mamy fatalny system szkolenia kierowców

Cytat:
Według danych Najwyższej Izby Kontroli, młodzi kierowcy w pierwszych latach po kursie powodowali 35 proc. wypadków. 83 procent śmiertelnych ofiar tych wypadków to także ludzie młodzi, w wieku od 18 do 24 lat. Dlaczego ten system tak działa? I czy tak musi działać? Od dzisiaj piszemy o tym w kolejnym naszym cyklu "Prześwietlenie".
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.02.2009, 22:39
Pytanie: jestem zarejestrowany niby na jutro na 10.15 do MORDu, 'do okienka'. Jak to wygląda? Przychodzę o 10.15 i co?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.02.2009, 10:35
podchodzisz do pierwszego wolnego okienka dokladnie o tej godzinie, mowisz ze byles zarejestrowany na godzine 10.15 i tyle. tylko sie nie spoznij szybkiego terminu zycze.

p.s. oczywiscie najpierw muszisz zrobic wplate w okineku.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.02.2009, 11:33
Kocur napisał(a):Wyświetl post
http://www.krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/960762.html

Małopolska. Mamy fatalny system szkolenia kierowców
Cytat:
Dyrektor przyznaje, że od pewnego czasu "zdawalność" stała się jednym z elementów, które brane są pod uwagę przy podziale kwartalnej premii egzaminatorów. Im większa liczba pozytywnych ocen w stosunku do średniej w całym MORD w poprzednim kwartale, tym premia może być wyższa.
Dla mnie to jest zwykła patologia. Jednak mój instruktor nie mówił prawdy, świadomie lub nie, powiedział że jakiekolwiek premie dla egzaminatorów za zaliczone lub oblane egzaminy to bzdura wyssana z palca.
Odpowiedz cytując
KLEPARZ
Member

Od: 12.2008

Stary 16.02.2009, 12:33
Robert_wislak napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie czy robił ktoś prawo jazdy w OSK "STACH" ? Polecacie tą szkołe? gdzie w ogóle mają plac manewrowy?
Jedna z lepszych szkół w Krakowie. Plac mają na Prandoty pomiędzy stacją BP a cmentarzem.
Godzina jazdy 8 zł.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 16.02.2009, 12:40
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to jest zwykła patologia. Jednak mój instruktor nie mówił prawdy, świadomie lub nie, powiedział że jakiekolwiek premie dla egzaminatorów za zaliczone lub oblane egzaminy to bzdura wyssana z palca.

Wydaje mi się że w artykule raczej prawda bo już dawno by z MORD'u protestowali że oszczerstwa czy coś.

Wygląda na to że im więcej obleje to mniejszą premię dostanie - w gestii każdego egzaminatora powinno być żeby zdawało jak najwięcej - tylko żeby nie było 99% bo by podejrzanie wyglądało
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 16.02.2009, 12:56
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że w artykule raczej prawda bo już dawno by z MORD'u protestowali że oszczerstwa czy coś.

Wygląda na to że im więcej obleje to mniejszą premię dostanie - w gestii każdego egzaminatora powinno być żeby zdawało jak najwięcej - tylko żeby nie było 99% bo by podejrzanie wyglądało
Pewnie tak. Czyli ten " surowy egzaminator, młody i gorliwy człowiek " o którym mowa w artykule jest wyjątkowo uczciwy
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 16.02.2009, 16:14
skandal po prostu jestem tak wkur....rzony,dostałem termin dopiero na 1 kwietnia,co za kraj..

orientuje się ktoś może czy da się jakoś przyspieszyć egzamin tzn.jakieś pismo wnieść,napisać o przyspieszenie egzaminu bo np.wyjeżdżam za granicę i potrzebuje wcześniej zrobić ? bo znajomy mi tak mówił że pisze się jakieś tam podanie z prośba ? proszę kogoś zorientowanego o wyjaśnienie mi tej kwestii.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.02.2009, 16:18
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
skandal po prostu jestem tak wkur....rzony,dostałem termin dopiero na 1 kwietnia,co za kraj..

orientuje się ktoś może czy da się jakoś przyspieszyć egzamin tzn.jakieś pismo wnieść,napisać o przyspieszenie egzaminu bo np.wyjeżdżam za granicę i potrzebuje wcześniej zrobić ? bo znajomy mi tak mówił że pisze się jakieś tam podanie z prośba ? proszę kogoś zorientowanego o wyjaśnienie mi tej kwestii.
Mozesz zrezygnowac z terminu i wczesnie rano 6:00 lub troche przed przyjsc w SRODE po NOWY termin ktory jest zdecydowanie krotszy ... nie dramatyzuj kumpel tydzien temu ponad mial juz na 1 kwietnia termin
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 16.02.2009, 16:50
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
Mozesz zrezygnowac z terminu i wczesnie rano 6:00 lub troche przed przyjsc w SRODE po NOWY termin ktory jest zdecydowanie krotszy ... nie dramatyzuj kumpel tydzien temu ponad mial juz na 1 kwietnia termin
dramatyzuje bo do 27 kwietnia mam ważną teorię
Odpowiedz cytując
TkrzysiekS
Member

Od: 11.2004

Stary 16.02.2009, 18:39
Ja poszedłem po termin w zeszły wtorek i dostałem już na tę srodę, ale to pewnie dlatego że pierwszy raz zdaje.Mam nadzieję że się uda, bo chciałem sobie już w tej rundzie na mecze autem śmigać
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 16.02.2009, 18:44
TkrzysiekS napisał(a):Wyświetl post
Ja poszedłem po termin w zeszły wtorek i dostałem już na tę srodę, ale to pewnie dlatego że pierwszy raz zdaje.Mam nadzieję że się uda, bo chciałem sobie już w tej rundzie na mecze autem śmigać
a brałeś egzamin łączony ? czy już zdałeś teorię ? jeśli tak to się nie dziwie moja dziewczyna też dostała szybko termin łączony,a terminy samej jazdy są takie długie..
Odpowiedz cytując
łukasz*1906
Member

Od: 07.2004

Stary 16.02.2009, 18:51
dramatyzuje bo do 27 kwietnia mam ważną teorię
A co jeśli już ta ważność przepadła
Odpowiedz cytując
TkrzysiekS
Member

Od: 11.2004

Stary 16.02.2009, 18:55
a brałeś egzamin łączony ? czy już zdałeś teorię ? jeśli tak to się nie dziwie moja dziewczyna też dostała szybko termin łączony,a terminy samej jazdy są takie długie..
No tak,brałem łączony. Tak patrze i faktycznie z tymi terminami to są jaja,teoretycznie nie może być dłużej niż miesiąc a tutaj pierwszy kwietnia http://www.mord.krakow.pl/aktualnosc...MINY-EGZAMINOW . Tym bardziej mam nadzieję że uda mi się zdać za 1 razem
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 16.02.2009, 19:08
łukasz*1906 napisał(a):Wyświetl post
A co jeśli już ta ważność przepadła
Kasa w zęby i na nowo trza zdawać teorię.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 16.02.2009, 19:31
właśnie zapomniałem się zapytać ? wie ktoś może jak tam z terminami w Katowicach,Nowym Sączu,Tarnowie ?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 16.02.2009, 20:02
właśnie zapomniałem się zapytać ? wie ktoś może jak tam z terminami w Katowicach,Nowym Sączu,Tarnowie ?
Nowy Sącz dwa tygodnie, o ile znajomy nie kłamał.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 16.02.2009, 20:09
Łączone są bardzo szybko, ja dostałem na 24ego, ale zrezygnowałem i wziąłem 3ego marca.
Natomiast sam praktyczny, faktycznie większość osób miała 1-3 kwietnia :/
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 16.02.2009, 20:10
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nowy Sącz dwa tygodnie, o ile znajomy nie kłamał.
mógłbyś się zapytać,czy nie kłamał ważne to dla mnie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 17.02.2009, 20:16
http://www.moto.wp.pl/kat,23681,titl...wiadomosc.html

Cytat:
Małopolscy policjanci zatrzymali kolejnego instruktora nauki jazdy oraz dwóch lekarzy uczestniczących w procederze załatwiania za pieniądze praw jazdy, bez konieczności uczestniczenia w kursie i egzaminach - poinformował rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie, Dariusz Nowak.
Kombinowanie mamy we krwi ale jakbym złapał gościa co mi lusterko uwalił na parkingu i wyszło by a jaw że nigdy nie zaliczył placu manewrowego to powinien oddawać równowartość 10 lusterek...
Odpowiedz cytując
Kuba_El_ToRo
Member

Od: 05.2007

Stary 17.02.2009, 20:31
Nowy Sącz dzwoniłem wczoraj terminy na 3tyg.
ciekawe gdzie ci małopolscy milicjanci zatrzymali kolejnego instruktora
ZERO szacunku dla tego gatunku

A.C.A.B.
Odpowiedz cytując
roksi240
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 23.02.2009, 18:22
Witam wszystkich! Zdaję egzamin 3 marca pierwszy raz łaczny. Może jakieś podpowiedzi z waszej strony na czym się najbardziej pilnować żeby nie oblać albo jakie najczęściej trasy wybierają egzaminatorzy? Podpowiedzcie coś proszę!!!
Odpowiedz cytując
Kaltenn
Member

Od: 04.2008

Stary 23.02.2009, 20:18
orientuje sie ktos jak to jest z tymi wczesniejszymi terminami? w srode rano jakies sa czy to tylko taka sciema? (chodzi mi o sam egzamin praktyczny)
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.02.2009, 21:51
http://www.youtube.com/watch?v=YIccUf8I2XE

Uwaga: ponoć ów Pani Monika się odwołała i WYGRAŁA sprawę. Dla mnie to jakieś nie porozumienie, babka nie potrafiła jeżdzić, egzaminator wcale jej nie obrażał. A potem jeżdżą takie...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Kuciel
Member

Stary 23.02.2009, 22:21
roksi240 napisał(a):Wyświetl post
Witam wszystkich! Zdaję egzamin 3 marca pierwszy raz łaczny. Może jakieś podpowiedzi z waszej strony na czym się najbardziej pilnować żeby nie oblać albo jakie najczęściej trasy wybierają egzaminatorzy? Podpowiedzcie coś proszę!!!
ja też mam 3 Marca
o której godzinie ?
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 23.02.2009, 22:22
Ja też 10:30
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 23.02.2009, 22:26
roksi240 napisał(a):Wyświetl post

Moja podpowiedź : być skupionym po.......ić to czy zdasz czy nie,nie można sie denerwować,ja sie nie denerwowałem i wiem,że było dużoooo łatwiej zdać,pamiętaj o takich rzeczach jak strzałka,że trzeba sie zatrzymać....
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 23.02.2009, 22:32
Powiedzcie no mi moi mili jak to jest jak mnie ktoś "wpuszcza" ? Mogę to wykorzystać czy mnie o.......i koleś za to?

Np jak wjeżdżam z podporządkowanej i koleś sie specjalnie zatrzyma żeby mnie wpuścić? Mogę?
Jak np zmieniam pas i koleś specjalnie zwolni po tym jak dałem migacz żeby mnie wpuścić?
Odpowiedz cytując
roksi240
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 23.02.2009, 22:54
ja mam na 16 30 z tym że egzamin łączny tak że najpierw testy noi potem jazda.
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 23.02.2009, 22:59
Też 3 marca, 12:30... podejście nr. 2 -.-'

SV_ słyszałem o takim przypadku, że zdający został za coś takiego oblany.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów