The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2009, 15:12
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
gdzie kupię tanio farby do malowania na murze ? obi castorama ?ktoś wie jak się tam ceny kształtują ?

i gdzie w Krakowie kupię tanio spraye ?

z góry dzięki za odpowiedź.
-Sławkowska - Chrom
-Cocco shop Floriańska

BTW:
Poszukuję zagranicznej stronki na której było w pi*zdu zdjęć opraw Wisły( i bardzo duuużo innych klubów)
Powód: pytanie
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 06.01.2009 o godz. 15:39.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.01.2009, 19:50
Witam Mam pytanie a zarazem problem:/ wyskakuje mi na kompie co jakis czas okienko "Autoodtwarzania" i przeszkadza mi to w pracy na moim pc:/ reinstalka systemu nie pomogla na dlugo:/ wie moze ktos co jest nie tak z gory dzieki
Nie sztuką jest mówić o wierności, sztuką jest być wiernym...
Odpowiedz cytując
impreza
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.01.2009, 20:06
Dafi_91 napisał(a):Wyświetl post
Witam Mam pytanie a zarazem problem:/ wyskakuje mi na kompie co jakis czas okienko "Autoodtwarzania" i przeszkadza mi to w pracy na moim pc:/ reinstalka systemu nie pomogla na dlugo:/ wie moze ktos co jest nie tak z gory dzieki
może opisz dokładniej problem... autoodtwarzanie wyskakuje ci w momencie podłączenia pendrive'a czy wlozenia plyty CD/DVD czy tak po prostu? a jesli tak to co chce odtwarzać?Dysk czy coś innego?
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.01.2009, 20:11
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post
-Sławkowska - Chrom
-Cocco shop Floriańska

BTW:
Poszukuję zagranicznej stronki na której było w pi*zdu zdjęć opraw Wisły( i bardzo duuużo innych klubów)
http://z6.invisionfree.com/UltrasTif...wtopic=56&st=0
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Stary 06.01.2009, 20:15
impreza napisał(a):Wyświetl post
może opisz dokładniej problem... autoodtwarzanie wyskakuje ci w momencie podłączenia pendrive'a czy wlozenia plyty CD/DVD czy tak po prostu? a jesli tak to co chce odtwarzać?Dysk czy coś innego?
W tym problem ze wyskakuje tak sobie:/ a co odtwarzac cce to ja zielonego pjecia nie mam bo nie mam zadnego pen drive podlaczonego zadnej karty pamieci ani zadnej plyty w kompie:/
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.01.2009, 20:21
Myślę, że może Ci pomóc darmowy program Xp AntiSpy. W nim możesz wyłączyć różne denerwujące funkcję Windowsa m.in. autostart. Chociaż z drugiej strony nie usunie przyczyny.
Odpowiedz cytując
Dafi_91
Senior Member

Stary 06.01.2009, 20:24
gackos napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że może Ci pomóc darmowy program Xp AntiSpy. W nim możesz wyłączyć różne denerwujące funkcję Windowsa m.in. autostart. Chociaż z drugiej strony nie usunie przyczyny.
Spróbuje a narazie thx
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.01.2009, 20:29
Mam taki problem z grą test Drive unlimited. A wiec gre instalowałem przed wczoraj wszystko pięknie działało i dzisiaj próbuje ją włączyć. nie da sie. Włącza mi sie ponowna instalacja w której wyskakuje jakiś błąd... Da sie jakoś to rozwiązać?
gra oczywiście z giełdy
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.01.2009, 20:49
0,128 do potęgi 3/2 podzielone przez 3,2 do potęgi 3/2

wie ktoś jak to zrobić?

dzięki
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 06.01.2009 o godz. 21:12.
.
Odpowiedz cytując
impreza
Senior Member

Stary 06.01.2009, 21:00
Spróbuje a narazie thx
ściagnij ten program i włącz, jak sie pojawia jakies komunikaty to klikaj tak...
usuwa on autouruchamianie i jakies trojany itp... uzywalem osobiście, po uzyciu usun foldery ktore utworzy na dysku C: zwykle 2-Quoobox i Combofix (cos takiego, byc moze zrobilem literówke ale nie pamietam dokladnie) i z folderu Windowsa (C:/Windows) folder erdnt w ktorym tworzy swoje pliki. Aha, po uzyciu wylacz jesli nie potrzebujesz przywracanie systemu i aktualizacje automatyczne oraz zapore bo przestawia on te rzeczy na "fabrycznie" ustawiane przy instalacji...
powinno pomóc
http://www.programosy.pl/program,combofix.html
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.01.2009, 21:02
0,128 do potęgi 3/2 podzielone przez 3,2 do potęgi 3/2 = 0,128/3,2 do potegi 3/2 = (0,04 do potegi 3) i z tego pierwiastek

chyba
Odpowiedz cytując
impreza
Senior Member

Stary 06.01.2009, 21:11
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
0,128 do potęgi 3/2 podzielone przez 3,2 do potęgi 3/2

wie ktoś jak to zrobić?
ja tylko potwierdze to co mic napisał:
jest taki wzór a^n / b^n = (a/b)^n
czyli z tego (0,128^3/2) / ( 3,2 ^ 3/2) = (0,128/3,2)^3/2= 0,04^ 3/2 = 0,008
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.01.2009, 22:20
sprawa wygląda tak... kumpel poleciał do USA i ma mi kupić plazmę, lapka, kom i zestaw kina domowego (6 dużych kolumn i wzmacniacz)... waga ok. 100kg. jak najlepiej (najtaniej i najpewniej) przesłać do Polski drogą morską czy lotniczą... ile to wyniesie... może znacie jakieś firmy kurierskie zajmujące się transportem rzeczy ze stanów do Polski... i jak wygląda sprawa z cłem... bo nie wiem w ogóle czy kali się żeby on tam kupował i mi wysyłał... czy lepiej dać sobie spokój i kupić w PL.
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 06.01.2009, 22:20
1) Zna się ktoś na programie STATISTICA ?
2) Gdzie w Krakowie jest jakiś dobry sklep z częściami z używanych samochodów (tzw. "szroty") ?
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 06.01.2009, 22:33
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
sprawa wygląda tak... kumpel poleciał do USA i ma mi kupić plazmę, lapka, kom i zestaw kina domowego (6 dużych kolumn i wzmacniacz)... waga ok. 100kg. jak najlepiej (najtaniej i najpewniej) przesłać do Polski drogą morską czy lotniczą... ile to wyniesie... może znacie jakieś firmy kurierskie zajmujące się transportem rzeczy ze stanów do Polski... i jak wygląda sprawa z cłem... bo nie wiem w ogóle czy kali się żeby on tam kupował i mi wysyłał... czy lepiej dać sobie spokój i kupić w PL.
Najpopularniejsza firma jest POLAMER, wpisz w wyszukiwarce to znajdzie Ci odpowiednie biuro.
Jest tez firma Polonez Parcel Servis, w miare dobra. Cenowo troche nizej niz Polamer. Sa jesszcze jakies inne ale nimi nie wysylalem.

Jak wysylasz droga morska to licz sie z tym ze paczka moze isc nawet 1,5 miesiaca, a jak sa jakies swieta to nawet powyzej 2 miesiecy. Lotnicza idzie szybciej, bo ok 2 tyg (do miesiaca w swieta). Morska jest o wiele tansza, szczegolnie przy takiej wadze to napewno to poczujesz. Mysle ze to z 10% ceny lotniczej. Ale lepiej sie dowiedz u przedstawicieli, bo moze sie cos zmienilo.

Teraz na elektronike nie ma cla, jedynie ci placisz to VAT 22%. A tutaj z tym bywa roznie. Nie wszystkie paczki idace do PL sa sprawdzane. Przede wszystkim sprawdzaja paczki lotnicze, praktycznie 90% co idzie do Polski, w morskich to sprawdzaja wyrywkowo, najczesciej o duzych gabarytach i duzej wartosci. Oczywiscie mozesz napisac ze niby w tych paczkach sa jakies uzywane ciuchy itd, mala wartosc, ale wtedy jest ryzyko, ze jezeli cos sie stanie z paczka to nie zaplaca Ci odszkodowania.

Generalnie teraz nie oplaca sie kupowac elektroniki w stanach, po pierwsze dolar poszedl do gory i nie ma az tak bardzo znaczacej roznicy, po drugie na 90% tracisz gwarancje, bo malo firm ma swiatowa gwarancje. No i pozniej zabawa w zmienianie napiecia itd. Jak masz jakies pytania to wal na priv
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 06.01.2009, 23:46
Above napisał(a):Wyświetl post
2) Gdzie w Krakowie jest jakiś dobry sklep z częściami z używanych samochodów (tzw. "szroty") ?
admar na 29listopada i w zielonkach / w zielonkach chyba nie ma szrotu tylko sam sklep ale nie na pewno /
na ul. Półłanki, przecznica od 29list przy powstancow do francuzow szczegolnie tam,

Odpowiedz cytując
impArt (konto usuniete)
Banita

Stary 06.01.2009, 23:51
Mam pytanie, był ktoś na nartach we Włoskim Livigno?
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 06.01.2009, 23:52
Above napisał(a):Wyświetl post
1) Zna się ktoś na programie STATISTICA ?
w przegorzalach jest szrot ale praktycznie zlozony tylko z francuzow,
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.01.2009, 23:53
impArt mialem byc w zeszlym roku ale hmm znajomy sie polamal i dupa ale z tego co wiem jedna z lepszych miejscowek!
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 07.01.2009, 13:31
Czy posiada ktoś gotową prezentacje w Powerpoincie na dowolny temat?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.01.2009, 14:55
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Czy posiada ktoś gotową prezentacje w Powerpoincie na dowolny temat?
Na necie jest masa prezentacja na dowolny temat.. np. TUTAJ
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 07.01.2009, 15:33
impArt napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, był ktoś na nartach we Włoskim Livigno?
Byłam w zeszłym roku, w marcu. Jakieś konkretne pytania masz czy ogólnie, jak tam jest?
Odpowiedz cytując
wislabielany
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.01.2009, 15:52
Orientuje się ktoś czy nie będzie problemu z kupnem w Krakowie w jakimś serwisie obudowy to telefonu SE W200i ? Jeśli nie to ile taka obudowa może kosztować w sklepie ?
Wisła Pany

Odpowiedz cytując
impArt (konto usuniete)
Banita

Stary 07.01.2009, 16:17
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Byłam w zeszłym roku, w marcu. Jakieś konkretne pytania masz czy ogólnie, jak tam jest?
O jak tam jest w Marcu? Byłem tam na tydzień w grudniu. Zastanawiamy się nad marcem, bo ceny będą podobne.

Tak ogólnie
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.01.2009, 16:23
wislabielany napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś czy nie będzie problemu z kupnem w Krakowie w jakimś serwisie obudowy to telefonu SE W200i ? Jeśli nie to ile taka obudowa może kosztować w sklepie ?
google,allegro różnicy miedzy sklepem a cenami na tych stronach nie beda kolosalne
jak nie chce Ci sie szukac http://www.sklepik-gsm.pl/index.php?..._w200i_id21978
zapewne w kazdym komisie dostaniesz
.....
Odpowiedz cytując
ZwrABG
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 07.01.2009, 16:30
mam pytanie jaki polecacie telefon do kupna miedzy 400a500zl

Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 07.01.2009, 16:49
ZwrABG napisał(a):Wyświetl post
Ja polecam SE K800i - mam i jestem bardzo zadowolona (aparat 3,2 mpx z cyber shotem, czytelny ekran, mp3, mp4, video rozmowy, i różne takie bajery) - powinieneś kupić około 450,00 zł
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
Wojtek 1906
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.01.2009, 17:51
orientuje się ktoś ile mogą na giełdzie kosztować słuchawki do SE z minijackiem ? te co standardowo są w SE Walkman. I jakby ktoś jeszcze wiedzial mniej więcej ile może kosztować karta 2gb M2 (bez adaptera) również na giełdzie.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.01.2009, 18:37
Jak na operze np. wyłącze sobie niechcąco strone to mozna to cofnąć przez Edycja -> cofnij. Jak zrobic cos takiego na mozilli. I jeszcze jedno, na operze: przegladam sobie jakas strone, dojade tym paskiem z prawej srony do polowy, kilkne na jakis link a potem cofne i dalej jestem w polowie tego paska, na mozilli naomiast automatycznie przezuca mnie do poczatku strony. Jak zrobiz zeby bylo tak jak na operze?
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.01.2009, 18:49
ZwrABG napisał(a):Wyświetl post
http://img.xataka.com/2008/04/nokia5000.jpg

459zł w Carrefourze teraz, cieniutki ma radio, mp3, 2mpx aparat wg mnie bdb kom

Wisła
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów