The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2008, 21:50
dvd nie odtwarza rmvb. musisz przekonwertowac na avi. napisy beda pasowaly a rozmiar sie nie zmieni
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.12.2008, 21:54
dobrze, ale czy plyta z dwoma plikami filmowymi bedzie 'widoczna' w odtwarzaczu dvd?
czy jest mozliwosc pozniejszego przelaczania sie miedzy nimi?
Odpowiedz cytując
Deivid
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.12.2008, 21:57
Genio napisał(a):Wyświetl post
dobrze, ale czy plyta z dwoma plikami filmowymi bedzie 'widoczna' w odtwarzaczu dvd?
czy jest mozliwosc pozniejszego przelaczania sie miedzy nimi?
tak bedą widoczne 2 pliki i bedziesz mógł wybrac kazdy z nich do odtwarzania
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.12.2008, 22:15
Genio
obrazowo powiem tak: na płytę CD 700 MB wchodzą dwa odcinki serialu ( w zdecydowanej większości są one po około 350 MB, ostatnio poza Dexterem - około 550 MB czy Mam na imię Earl - około 175 MB ).
Dla zmniejszenia kosztów można filmy pakować na płytę DVD, zawsze więcej w portfelu zostanie.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.12.2008, 23:19
Czy w Krakowie można gdzieś zakupić bryłe loduNo 10,15 kg?
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
gse
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.12.2008, 11:01
Pytanko od i do której otwarta dziś jest galeria krakowska?Z góry dziękóweczka
Cytat:
...Nasza Siła Was Przerasta -WISŁA KRAKÓW- Lepsza Strona Tego Miasta...
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 24.12.2008, 11:25
pytanko do zorientowanych :

jak grać w ut 2004 przez neta ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Or_do
Member

Stary 24.12.2008, 12:29
Zna ktoś Jakieś ciekawe Życzenia Świąteczne ? Tylko chodzi mi o Życzena z "Jajem"

Żeby były Eleganckie
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.12.2008, 12:36
Mniej Wyrazów Zaczynających Się Od Dużej Litery Na Rozmaitych Forach.PaSuJe Ciiii ?
Odpowiedz cytując
Maniek_Olkusz
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.12.2008, 12:57
Szali skrojonych,walk zwyciężonych, wrogów obitych,flag zdobytych, wyjazdów masy z wjazdami pod kasy!
"SERCE W BIELI, KREW W BŁĘKICIE,
WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE"

Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.12.2008, 13:01
mam pytanie do Manka czy niebieskie dachy sa na osiedlu Mlodych
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Maniek_Olkusz
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.12.2008, 13:19
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie do Manka czy niebieskie dachy sa na osiedlu Mlodych

Nie, niebieskie dachy są na Słowikach inaczej "smerfy"
"SERCE W BIELI, KREW W BŁĘKICIE,
WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE"

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 24.12.2008, 13:41
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
mam duży problem, włączyłem sobie ostatnio do ściągania kilka płyt fajnej muzy w programie Ares i w momencie kiedy miałem już po ok 80% każdej z płyt program się zawiesił więc zakończyłem jego działanie, i uruchomiłem go ponownie, lecz niestety już tych wszystkich płyt nie było na liście ściągania... :/ w folderze download są pliki ściągane i próbowałem już je uruchomić ale nie działają... :/ niech ktoś mi pomoże... ja chce te płyty...

edit; a te pliki, które zostały na liście nie chcą się ściągać... :/ nawet nie da się zapauzować itp.

help!!

podbijam, ludzie to dla mnie ważne...
wesołych
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.12.2008, 13:50
rafiABG napisał(a):Wyświetl post
orientuje się ktoś ile kosztuje 1 raca w tej hurtowni fajerwerków w Łagiewnikach ?
podbijam!
wkoncu potrzebne jakieś zabawki na sylwestra,nie?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 24.12.2008, 14:06
jeszcze jedno... do osoby która zna się chociaż trochę na kompach...
chciałbym zgrać rzeczy z PC na laptopa, w komputerowym kupiłem kabel sieciowy i podłączyłem oba złomy ze sobą... co dalej? trzeba coś instalować czy konfigurować bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia
proszę o instrukcję krok po kroku.
Odpowiedz cytując
Nowohucianin^^
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.12.2008, 14:25
rafiABG napisał(a):Wyświetl post
orientuje się ktoś ile kosztuje 1 raca w tej hurtowni fajerwerków w Łagiewnikach ?
Podbijam bo na sylwestra by spasowała.... a można gdzieś jeszcze bliżej zakupić race (gdzieś blisko huty)

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.12.2008, 14:33
Jakaś dobra strona z czcionkami. Z góry dzięki
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.12.2008, 14:47
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego Lotnisko w Atlancie w stanie GEorgia w USA ma największe lotnisko na świecie o przepustowości 85mln ludzi, a miasto jest mniejsze od Krakowa i ma poniżej pół miliona mieszkańców? Po co ci ludzie tam latają? Ani tam biznesu jakiegoś(4 wierzowce na krzyż) miasto małe, ani turystyki ani nic. Dziwi mnie ze nowy jork ma tylko 50 mln, tam np jest po co latać.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.12.2008, 14:52
Nowohucianin^^ napisał(a):Wyświetl post
Podbijam bo na sylwestra by spasowała.... a można gdzieś jeszcze bliżej zakupić race (gdzieś blisko huty)
w Wieliczce podam ci link na priv jak cos
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.12.2008, 15:22
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Jakaś dobra strona z czcionkami. Z góry dzięki
http://www.dafont.com/
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 24.12.2008, 17:18
palikot napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego Lotnisko w Atlancie w stanie GEorgia w USA ma największe lotnisko na świecie o przepustowości 85mln ludzi, a miasto jest mniejsze od Krakowa i ma poniżej pół miliona mieszkańców? Po co ci ludzie tam latają? Ani tam biznesu jakiegoś(4 wierzowce na krzyż) miasto małe, ani turystyki ani nic. Dziwi mnie ze nowy jork ma tylko 50 mln, tam np jest po co latać.
Nie przesadzaj, Atlanta jest jednym z najszybciej rozwijających się miast jUeSej. Lotnisko jest duże bo przeciez musieli na Igrzyska zbudować, żeby nie było problemów z transportem ponadto Delta Airlines (największy obecnie lotniczy przewoźnik w USA) ma tu swój HUB.
Poza tym zaraz za NY i Houston miasto to ma największą liczbę najbogatszych przedsiębiorstw w Stanach.

I na koniec, miasto jest niby mniejsze bo ma coś ponad 486 tyś mieszkańców, ale obszar metropolitalny to grubo ponad 5 milionów (dla porównania aglomeracja warszawska ma koło 3,4 mln) ;] zatem Atlanta to nie taka wioska i nie ma 4 wieżowców na krzyż tylko w centrum dominuje nowoczesny styl z wieloma wieżowcami na czele projektowanymi przez najlepszych architektów na świecie.
polecam przejrzeć http://www.atlantaga.gov/

Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez tomo : 24.12.2008 o godz. 17:23.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.12.2008, 19:33
No tak ja oczywiscie użyłem gradacji, ale w porównaniu do Chicago, San Francisco, Nowego jorku, Bostonu, LOs Angeles, itd, to jest małe miasto. Aglomeracja NY to blisko 20 mln ludzi .Po 2 przecież igrzyska tam były dawno dawno, przecież w 2007 roku nikt nie przyleciał tam na igrzyska a dane są właśnie z tamtego roku. Ja bym porprostu chciał znać fenomen tego lotniska... dlaczego tak jest ze miasto jest o wiele mniejsze niż inne, mniej ważne biznesowo, turystycznie, a najwieksza ilość ludzi tam lata.
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.12.2008, 20:07
Poszukuję jakiś program co przekonwertuje MP3 na WAV, nie interesuję mnie programy gdzie po przekonwertowaniu wav będzie ważył z 5 razy więcej niż mp3.

Z góry dzięki.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.12.2008, 21:04
Mam neostradę 1mb/s
Czy tylko ja mam taki feler, że w ostatnich dniach prędkość pobierania spadła mi ze zwyczajowych 120-130 kb/s do ok. 8kb/s Może ktoś wie czym jest to spowodowane
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
qubu
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.12.2008, 21:11
wirusy albo przeciazenia na centrali.
Jesli jestes ze masz czysty system zadzwon na 800102102 i zapytaj o przeciazenia, jesli Ci potwierdza to mozesz sobie dzwonic na 9393 z reklamacja, dostaniesz zwrot kosztow
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 24.12.2008, 21:11
thomasson napisał(a):Wyświetl post
Mam neostradę 1mb/s
Czy tylko ja mam taki feler, że w ostatnich dniach prędkość pobierania spadła mi ze zwyczajowych 120-130 kb/s do ok. 8kb/s Może ktoś wie czym jest to spowodowane
Nie przekroczyles jakiegos limitu sciagnietych danych ?
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.12.2008, 21:22
qubu napisał(a):Wyświetl post
wirusy albo przeciazenia na centrali.
Jesli jestes ze masz czysty system zadzwon na 800102102 i zapytaj o przeciazenia, jesli Ci potwierdza to mozesz sobie dzwonic na 9393 z reklamacja, dostaniesz zwrot kosztow
Dzięki będę próbować...
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
tranceaddict
Senior Member

Stary 24.12.2008, 21:50
palikot napisał(a):Wyświetl post
No tak ja oczywiscie użyłem gradacji, ale w porównaniu do Chicago, San Francisco, Nowego jorku, Bostonu, LOs Angeles, itd, to jest małe miasto. Aglomeracja NY to blisko 20 mln ludzi .Po 2 przecież igrzyska tam były dawno dawno, przecież w 2007 roku nikt nie przyleciał tam na igrzyska a dane są właśnie z tamtego roku. Ja bym porprostu chciał znać fenomen tego lotniska... dlaczego tak jest ze miasto jest o wiele mniejsze niż inne, mniej ważne biznesowo, turystycznie, a najwieksza ilość ludzi tam lata.
Nie jestem specem od lotnictwa wiec ci nie wytlumacze moze jak to chcesz wiedziec czemu. Z tego co kiedys pisalo w NYT czy Washington Post to jest to najwieksze lotnisko o przepustowosci co tam napisales bo ma najwiecej polaczen na kraje w Ameryce Lacinskiej. Zeby leciec naprzyklad z Toronto do Meksyku, ich stolicy, na wlasna reke, miala taka wlasnie przygode raz w Maju, to trza leciec wlasnie przez Atlante inne lotniska jakos w gre nie wchodzily bo obslugiwaly zazwyczaj tylko kurorty, wiadomo jak lecisz do kurortow to takich bajerow nie trza ale jak lecisz gdzies indziej na wlasna reke do Mechiko lub inne kraje na poludnie od Mexico to wlasnie Atlanta proponuje najlepsze polaczenia. Plus lotnisko jest bycze wieksze od O`Hara w Sikago czy tez Heathrow w Londynie. Tam to pociagiem trza zapierniczac z jednego konca na drugi i to jeszcze trza sie przejsc bo jezdza tylko powiedzmy polnoc - poludnie a jak chcesz isc na inny Terminal 1 lub 4 to z buta trza zasuwac z jakies 30 minutek
Wiec mojim zdaniem glowny powo to jest ich dosc dobra lokalizacja i polaczenia na poludnie od USA, plus jedno z wiekszych lotnisk wlasnie w obrebie ponad 200 km, nie to co East Coast, New Jork, Boston, Philadelphia czy tez Waszyngton, 100 km jest spore lotnisko a kolo NY jest i ze trz, czy tez West Coast, San Francisco, San Diego, Los Angeles.
Ostatnio edytowane przez tranceaddict : 24.12.2008 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 24.12.2008, 22:07
Siema, miał ktoś próby z rzucaniem palenia?
Ewentualnie czy miał styczność z jakimiś specyfikami "pomagającymi"?
Daje to coś?

a i druga sprawa:
Dostałem pismo od skarbówki (z bohaterów września), że zalegam im z opłaconym mandatem i mam wpłacić do 7 dni 101,40zł.
Fakt, mandat dostalem w listopadzie 2007 (mecz z Legią chyba?) zapłaciłem w czerwcu 2008 (grupowo razem z kilkoma innymi).
Pismo przyszło 22.12.08, a ja nie wiem czy to 101,40zł to kara jakaś, czy te debile sie pomyliły (ew. kasa nie wpłynęła) i mam tylko odsetki karne w wysokosci 1,40zł zapłacić? Mam oczywiście pokwitowanie z poczty (i pomyśleć, że miałem je wyrzucać...) więc w sumie z tym problemu nie ma, pytanie tylko co zrobić, skoro po odebraniu mam czas do 29.12, teraz są święta, a po weekendzie nie ma mnie w kraju na tydzień? Mogę im list wysłać? Zadzwonić? Mają czynne w weekendy?
Wie ktoś w ogóle ile odsetki wynoszą? To jakieś procenty? promile od mandatu? Mogłoby to w prawie rok od 100zł urosnąć o 101,40?
Powód: skarbówka ch**e!
Ostatnio edytowane przez miba : 24.12.2008 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.12.2008, 22:28
miba napisał(a):Wyświetl post
Siema, miał ktoś próby z rzucaniem palenia?
Ewentualnie czy miał styczność z jakimiś specyfikami "pomagającymi"?
Daje to coś?

a i druga sprawa:
Dostałem pismo od skarbówki (z bohaterów września), że zalegam im z opłaconym mandatem i mam wpłacić do 7 dni 101,40zł.
Fakt, mandat dostalem w listopadzie 2007 (mecz z Legią chyba?) zapłaciłem w czerwcu 2008 (grupowo razem z kilkoma innymi).
Pismo przyszło 22.12.08, a ja nie wiem czy to 101,40zł to kara jakaś, czy te debile sie pomyliły (ew. kasa nie wpłynęła) i mam tylko odsetki karne w wysokosci 1,40zł zapłacić? Mam oczywiście pokwitowanie z poczty (i pomyśleć, że miałem je wyrzucać...) więc w sumie z tym problemu nie ma, pytanie tylko co zrobić, skoro po odebraniu mam czas do 29.12, teraz są święta, a po weekendzie nie ma mnie w kraju na tydzień? Mogę im list wysłać? Zadzwonić? Mają czynne w weekendy?
Wie ktoś w ogóle ile odsetki wynoszą? To jakieś procenty? promile od mandatu? Mogłoby to w prawie rok od 100zł urosnąć o 101,40?
ja powiem tak :
dostałem mandat jakos w pazdzierniku, i teraz zaplacilem 40 zł wiecej mialem 100 z kawałkiem teraz bylo 141 z groszami
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów