|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
dj_ibutti
Twoj wczesneijszy post cytujący mnei nei był zbytnio mądry..... Wyraźnie pisałem "BYŁ" czyli odnosiłem się do PRZESZŁOŚCI i wydaje mi się, że porównanie jak najbardziej TRAFNE!! Nie wiem jak gra teraz Kukła bo nie śledzę jego poczynań na niemieckich boiskach..... co to ma do rzeczy , że nawet teraz może grac lepiej skoro chodzi o porównanie sprzed lat kiedy razem grali w Wiśle PS> Grzegorz K. dobra partię dzisiaj rozegrał.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A cóż mu ten trener takiego mu zrobił? Posadził na ławie?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
MK raz był w jedenastce kolejki Bundesligi poza tym jest pewniakiem w Energie i tyle jego sukcesów... Cottbus to nie jest nawet średni zespół u nich. Jak był w Wiśle i obaj rywalizowali jako def. pom. to nie było porównania w ogóle... wiadomo na czyją korzyść.
Dziś zresztą byłoby moim zdaniem podobnie bo technikę i wydolność Mauro ma lepszą, dalekie podanie może Kukła, a szybkość obaj są równie żółwiowaci. dj_Ibutti dlaczego udupiasz Mauro i.. to na rzecz podobnej klasy gracza?
Ostatnio edytowane przez arti : 12.10.2008 o godz. 19:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
, Mauro to najlepiej grał jak mu sie kontrakt kończyłnie wiem czy już Diaz nie jest lepszym def. pomocnikiem p.s. nie chce za bardzo oceniać Cantoro bo mam alergie na jego przeważnie nie potrzebne kółeczka i notoryczne wymuszanie wolny, wiec moge nie być obiektywny ale mam odczucie że zdecydowanie jest za bardzo forowany w zespole kosztem innych graczy
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 12.10.2008 o godz. 19:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pewnie mu kazał ciężko pracować, no i biedny Mauro musiał rano wstawać żeby jeździć na wycieczki do fabryki żeby mu coś uświadomić i wbić do tej głowy pare rzeczy :(
edit: tak czytam temat i zeszła rozmowa na Cantoro to wg mnie ten pan nie powienien być już w Wiśle od dawna. Ten człowiek chodzi do pracy na boisko, co dzień trenuje żeby być lepszym, zarabia mnóstwo pieniędzy a swoją grą jak to ktoś trafnie ujął "obraża nasz klub" kawał chłopa a po jego strzale albo piłka gdzieś ląduje na trybunie co sie zdarza ciągle(już juniorzy celniej strzelają) albo poleci...tzn dotoczy się do bramki. Dramat.
Ostatnio edytowane przez Robert_wislak : 12.10.2008 o godz. 19:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Czemu ten Kwiek dostaje szanse dopiero w ostatnich 15 minutach i nie było go w żadnym wczesniejszym meczu? Chłopak zagrał 15 minut a zrobił więcej niż połowa piłkarzy co grali cały mecz. Chyba nie stracił żadnej piłki, wszystkie podania celne i to do przodu. Do tego ma technike i szybkość. Powinien dostać więcej szans bo jak patrze na gre Szabata, Janika i Mączyńskiego to ręce opadają. Nie mówiąc o Dawidowskim wyjeżdżającym na auty i Kmieciku który sie przewraca przy każdej próbie przyjęcia piłki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A skąd ktoś miał wiedzieć że tak zagra od początku?
gdyby, gdyby..po fakcie to każdy mądry ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Puchar Ekstraklasy
Śląsk Wrocław vs Wisła Kraków Zdjęcia -> http://wroclawianie.info/galeria/thu....php?album=117 |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Puchar Ekstraklasy
Śląsk Wrocław vs Wisła Kraków Zdjęcia z meczu--> http://www.szlachta.wroclaw.pl/test/...z.php?f_id=218 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Grałaś kiedyś zawodowo w piłke? Pewnie nie i wielu wypowidajacych tez nie, ale nie bede ciagnal dyskusji zeby nie robic z siebie wszechwiedzacego, a nie od dzis jestem na tym forum i zaraz mi ktos pewnie z tym wyjedzie. Mozesz cale zycie ogladac pilke nozna, ale dopoki nie bedzie sie gralo to sie pewnych rzeczy nie zrozumie, oczywiscie rozumiem to, ale poprostu czasem nie warto sie klocic bo kazdy bedzie mial swoje zdanie i bedzie myslal ze tak ma byc i juz. Bylbym w Krakowie to bym wytlumaczyl przy piwku spokojnie
![]() Ja powiem swoje zdanie na ten temat, ktos chce niech sie zgodzi kto nie chce nie musi, nie bede bil ![]() I otóż Żmijko jedną ze złych rzeczy które zrobil Dan bylo posadzenie Mauro na lawie, choc ta sama sytuacja byla z Baszczem i 2-3 innymi zawodnikami, ale no najbardziej odczuli to na sobie dwaj ww zawodnicy. Jesli zawodnik nie gra przez dluszy okres czasu to traci ogranie, pewność siebie, czucie piłki, gorzej jest z ustawianiem sie na boisku i ponadto przybil go troche psychicznie, ponieważ jesli zawodnik czuj ze nalezy mu sie gra a wie ze nie ma szans to go doluje, dlatego nie raz mozna bylo zauwazyc w innych sytucjach jak zawodnicy odzywaja po zmianie trenera, jak i Mauro w pewnym stopniu. Druga sprawa przygotowanie fizyczne, Wisla swietnie wygladala, ale frycowe zaplacilo wielu zawodników ktorzy nie wytrzymali trudow treningowych. I nie mozna tego traktowac ze sie obijali, bo wielu tak mowilo jakby byli na kazdym treningu Wisly... Poprostu kazdy ma inny organizm i indywidualnie trzeba go dostosowac do natezen treningowych. Pamietacie jak czesto zawodnicy lapali kontuzje za Dana? A teraz np taki Glowa lacznie z 1,5 msc kontuzji przez 1,5 roku mial, a wtedy to tyle gral.. Uwazam za Mauro mimo wszystko nie gra tak zle, kiedys trzymal irobil kolka bylo dobrze, teraz robi kolka i trzyma jest zle, bo sie tak przyjelo. Oczywiscie ze ga duzo gorzej niz 3 lata temu. Ale gdyby byl tak slabym zawodnikiem, to w srodku caly czas by gral Sobol z Jrsakiem badz jak sezon wczesniej Dudka, gdzie nawet nie raz sie zdarzalo ze Mauro sadzal Dudke na lawce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dla mnie Cantoro to obok Baszczynskiego i Glowackiego LEGENDA Wisly. Szczerze mowiac to troche smieszne, ze za tyle lat gry macie do niego pretensje, ze mniej powaznie potraktuje mecz w PE czy
z jakimis leszczami w lidze. Wazne, ze w najwazniejszych meczach daje z siebie wszystko i szczegolnie w europejskich pucharach z silnymi rywalami byl nieoceniony. Tyle offtopu. Co do meczu szkoda, ze szansy nie dostal Baretto (czyzby to jego koniec w Wisle ?, troche dziwne). Kwiek wykorzystal swoja szanse. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Cracovia Kraków - Piast Gliwice 1:1 (1:0)
Widzów 300. Co za szalona frekwencja przy kałuży |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
drugie podkreślone zdanie to ![]()
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 12.10.2008 o godz. 21:54.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
poza tym nie stawiałbym Cantoro na jednej półce z Głową czy Baszczem a już na pewno nie nazwałbym go legendą ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Że co chyba wręcz przeciwnie w europejskich pucharach ten zawodnik zawodzi w najważniejszych momentach. Niemal takie same bramki stracone przez niego w pierwszym meczu z Beitarem i w pierwszym meczu z Guimares, gdzie zwyczajnie sobie nagle przestaje biec za przeciwnikiem i sobie stoi. Tracone bramki przez kółka gdzie zabieraja mu przeciwnicy piłkę, tak było w meczu z Blackburn. Także tylko w Polsce na te kółka sędziowie sie nabieraja podczas gdy w Europie nikt tego nie gwiżdze, gość w Europejskich pucharach nam wiele już bramek zawalił.
|
|
|
|
Offline |
|
|
I to zdanie ustawia wszystko co piszesz. Bo zza monitora i ekranu TV wszystko wyglada slicznie i ładnie. Trochę gorzje jest jak spojrzy się na to z bliska.
Co do treningów to Mauro ZAWSZE sie na nich oboja(ł) (ostatnio nie bywam, to może się zmienił - ale watpie). Tylko, że inni trenerzy to tolerowali. Petrescu postanowił nie akcepotować takiego zachowania. Jesli chodzi o kółka to coraz częsciej one świadczą nie o umiejętnościach, a raczej o braku pomysłu na to co dalej zrobić z piłką. A tak w ogólę odchodzac od tematu sportowego, to niestety, ale ogólna postawa Mauro jaką prezentuje od pewnego czasu (olewanie swoich obowiązków, olewanie kibiców, traktowanie Wisły jedynie jako dojnej krowy, bez zadnego zaangazowania) "fanów" mu napewno nie dostarcza. Ale to trudno zauwazyć nie będąc w Krakowie, chociazby na meczach. Więc nie dziw się, że coraz więcej pojawia się jego przeciwników niz zwolenników. Pisałam to ja, kiedyś wieeeeelka fanka Mauro. I bynajmniej nie fanka Dana. Pzdr |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Żmijka: To ze nie ma mnie w Krakowie to nie znaczy ze na meczach nie bywam ,bylem w tym sezonie na obu meczach z Barca, w Londynie, z Beitarem w krk, z Polonia B, Belchatowem i Arka, wiec troche tego bylo plus wszystkie inne mecze ktore byly w TV, choc oczywiscie lepiej wszystko widać na zywo. Jesli ktos narzeka o Mauro z Tottenhamem to mysle ze o mecz w Krakowie, gdzie wiekszosc dala po dupie, bo w Londynie gral dobrze i mial sporo odbiorow... Ja nie chce stac sie jego wielkim obronca, ale oceniam jego gre ktora w moim mniemaniu jak i Skorzy jest niezla. Nawet jesli byl leniwy, choc tylko Dan mial taka opinie, poprzedni trenerzy na niego stawiali i odplacal im dobra gra, byl uwazany za jednego z najlepszych pomocnikow w lidze, a nawet nie raz panowie z C+ nie raz mowili o nim najlepszy gracz ligi, za darmo tego nie mial. Teraz jest gorzej, trudno ale jesli za niby taka fatalna gre i zaangazowanie za caly pobyt w Wisle, to idac tym torem to bysmy nie uzbierali 11. Mam ogromny szacunek dla Glowy Brozkow Baszcza i Mauro, za to co zrobili i robia dla Wisly. OK musze do nauki wracac najwyzej jutro odpisze...
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 12.10.2008 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
brawa za dzisiejszy mecz dla Dawida Kwieka, więcej szans dla niego proszę.
i szkoda że się Wtorek dalej nie odblokował, okazje miał.. Patryk! podawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! edyt: aa i Kmiecia proponuje.. nie wiem.. na pomoc przestawić? dziś ze 3 razy ładnie podał i tyle, a w ataku to on bezużyteczny jest.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 12.10.2008 o godz. 23:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]() . |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Heh,
a ja mam nieodparte wrażenie, że Reyman miałby dzisiaj ciężko- pod koniec kariery grał mniej skutecznie i słabiej a że nie wiedział nawet o zamiarze powstania BKS-u to nie miałby żadnego alibi ![]() ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki" - Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Fajnie się pokazał ze Śląskiem Dawid Kwiek. Ma taką łatwość poruszania się, płynnie biega widać, że gra mu sprawia radość. Inni nasi młodzi to człapią po boisku. No i trochę dobrze Sebastian Janik się zaprezentował. Małecki widać, że jest w formie, powinien zastąpić Łobodzińskiego, tylko żeby tak długo piłki nie przetrzymywał bo się z niego zrobi drugi Cantoro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
1.olewanie swoich obowiązków: 2. olewanie kibiców: 3. traktowanie Wisły jedynie jako dojnej krowy: 4.bez zadnego zaangazowania: |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
SKWK jest zakochane w oczernianiu Mauro i zawsze po złych meczeach lubi wspominać sprawę w której walczył z klubme o parę złotych. Dla mnie jest jasne że SKWK zrobi wszystko aby w momencie odejścia teog piłkarza jak najbardziej go oczernić, a to co dla nas zrobił będzie kwestią drugoplanową. Skoro Mauro jest taki zły i gra w pierwszym składzie to jacy muszą być nasi rezerwowi, frajerzy, śmiecie, złodzieje ? Przecież skoro nie grają to robia jeszcze mniej od Mauro i do tego pobierają kase ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ale głupoty pie....sz ![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 13.10.2008 o godz. 17:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Offline |
|
2. Zobacz sobie jak zachowuje się gdy podchodzi "podziekować" pod sektory, praktycznie nigdy nie można na niego liczyć jeśli chodzi o jakies spotkania z kibicami, gdy na Wisle są jakies dzieciaki niepełnosprawne to albo przechodzi udając, że nie widzi (gdy większość chociaz ręke poda) albo podchodzi z miną wielkiego meczennika (to nie jednorazowe sytuacje, które możnaby zwalić na zmęczenie/gorszy dzień). 3/4. (to jedno zdanie) To co wyzej daje w efekcie właśnie takie wnioski. Prosze. Ale i tak nie uwierzysz, poprostu się uczepiłam biednego Argentyńczyka ... Aha no i nie reprezentuje tu żadneog zdania SKWK ( |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Wiecie co jest przykre W zeszłym sezonie było większe pole manewru, byli : DUDU i PAULISA , moze nie byli wybitnymi snajperami (chociaz paulsita strzelil 5 goli w ostatniej rondzie) to i tak przewazali o klase naszych obecnych rezerwowych. GRZESIU>>>> Powód: ???????????
Ostatnio edytowane przez wolfy : 14.10.2008 o godz. 14:34.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|