Żmijka napisał(a):

|
A cóż mu ten trener takiego mu zrobił? Posadził na ławie?
|
Grałaś kiedyś zawodowo w piłke? Pewnie nie i wielu wypowidajacych tez nie, ale nie bede ciagnal dyskusji zeby nie robic z siebie wszechwiedzacego, a nie od dzis jestem na tym forum i zaraz mi ktos pewnie z tym wyjedzie. Mozesz cale zycie ogladac pilke nozna, ale dopoki nie bedzie sie gralo to sie pewnych rzeczy nie zrozumie, oczywiscie rozumiem to, ale poprostu czasem nie warto sie klocic bo kazdy bedzie mial swoje zdanie i bedzie myslal ze tak ma byc i juz. Bylbym w Krakowie to bym wytlumaczyl przy piwku spokojnie

Ja powiem swoje zdanie na ten temat, ktos chce niech sie zgodzi kto nie chce nie musi, nie bede bil
I otóż Żmijko jedną ze złych rzeczy które zrobil Dan bylo posadzenie Mauro na lawie, choc ta sama sytuacja byla z Baszczem i 2-3 innymi zawodnikami, ale no najbardziej odczuli to na sobie dwaj ww zawodnicy. Jesli zawodnik nie gra przez dluszy okres czasu to traci ogranie, pewność siebie, czucie piłki, gorzej jest z ustawianiem sie na boisku i ponadto przybil go troche psychicznie, ponieważ jesli zawodnik czuj ze nalezy mu sie gra a wie ze nie ma szans to go doluje, dlatego nie raz mozna bylo zauwazyc w innych sytucjach jak zawodnicy odzywaja po zmianie trenera, jak i Mauro w pewnym stopniu. Druga sprawa przygotowanie fizyczne, Wisla swietnie wygladala, ale frycowe zaplacilo wielu zawodników ktorzy nie wytrzymali trudow treningowych. I nie mozna tego traktowac ze sie obijali, bo wielu tak mowilo jakby byli na kazdym treningu Wisly... Poprostu kazdy ma inny organizm i indywidualnie trzeba go dostosowac do natezen treningowych. Pamietacie jak czesto zawodnicy lapali kontuzje za Dana? A teraz np taki Glowa lacznie z 1,5 msc kontuzji przez 1,5 roku mial, a wtedy to tyle gral.. Uwazam za Mauro mimo wszystko nie gra tak zle, kiedys trzymal irobil kolka bylo dobrze, teraz robi kolka i trzyma jest zle, bo sie tak przyjelo. Oczywiscie ze ga duzo gorzej niz 3 lata temu. Ale gdyby byl tak slabym zawodnikiem, to w srodku caly czas by gral Sobol z Jrsakiem badz jak sezon wczesniej Dudka, gdzie nawet nie raz sie zdarzalo ze Mauro sadzal Dudke na lawce.