![]() |
Wisła w Pucharze Polski i Pucharze Ekstraklasy 2008/2009
Cytat:
Jak sie doszukam pełnego układu to wkleje. Generalnie zapowiada się bardzo ciekawa grupa :) edit: pełny układ grup Grupa A: 1. Cracovia 2. Piast Gliwice 3. Śląsk Wrocław 4. Wisła Kraków Grupa B: 1. Arka Gdynia 2. GKS Bełchatów 3. Lech Poznań 4. Lechia Gdańsk Grupa C: 1. Łódzki KS 2. Jagiellonia Białystok 3. Legia Warszawa 4. Polonia Warszawa Grupa D: 1. Górnik Zabrze 2. Odra Wodzisław Śląski 3. Polonia Warszawa 4. Ruch Chorzów Lechia też ma ciekawą grupę |
Dlaczego Polonia Warszawa jest w grupie C i D :)
|
Cytat:
to sa grupy PE ?? W PP sie nie gra rewanzy a w PE gra? czy tu i tu sie gra bo jakos sobie nie przypominam? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja nie wierze w takie grupy PE. Przeciez pare miast zostanie rozwalonych. Derby Krakowa, Trojmiasta, Warszawy i calego Slaska. Nie do pomyslenia :]
|
W każdej grupie są derby :D
My i Pasy Lechijka i Arka Polonia i Legia Ruch i Górnik |
Polonia Bytom w grubie D , Warszawka w C
|
fantastyczne losowanie :) aczkolwiek grupy wyglądają jakby były ułożone pod stolikiem w celu zmaksymalizowania widowni, w każdej są pary zespołów, które będą traktować mecze prestiżowo.. coś mi się wierzyć nie chce w przypadek, niemniej z derbów cieszę się bardzo:) 4 razy w sezonie udowodnić kto rządzi w mieście - bezcenne!
|
Ulala...Ale sie mecze trafiły. Wisla-Cracovia, Slask-Cracovia...Zazdroszcze wam! Wiele emocji 9okoloboiskowych ;-) )!
|
Jakoś mam dziwne wrażenie, że same się te mecze nie wylosowały...no ale czego to się nie robi dla poprawy frekwencji ...
|
Grupy nie są losowane, tylko układane przez Ekstraklasę SA.
Po pierwsze według klucza geograficznego, czyli jak najkrótsze podróże zespołów, a po drugie atrakcyjne mecze w celu zwiększenia zainteresowania i prestiżu PE. |
Jest gdzieś pełny terminarz ? Bo ciekawe kiedy trafią się derby :)
Mecze PE są na karnecie ? |
I bardzo dobry pomysł ekstraklasy.Będzie to spora gratka dla nas kibiców i duże ułatwienie dla klubów(niedalekie wyjazdy)
|
"W skład karnetu wchodzić będą następujące mecze:
(...) Puchar Ekstraklasy: trzy mecze fazy grupowej (skład grup jeszcze nieustalony przez Ekstraklasę S.A.)" Elegancko. |
Podział geograficzny? W sumie dobra rzecz. Derby i Śląsk ... będzie ciekawie :)
|
jakie dwa polonie źle ktoś napisał
Grupa A: 1. Cracovia 2. Piast Gliwice 3. Śląsk Wrocław 4. Wisła Kraków Grupa B: 1. Arka Gdynia 2. GKS Bełchatów 3. Lech Poznań 4. Lechia Gdańsk Grupa C: 1. ŁKS Łódź 2. Jagiellonia Białystok 3. Legia Warszawa 4. Polonia Warszawa Grupa D: 1. Górnik Zabrze 2. Odra Wodzisław Śląski 3. Polonia Bytom 4. Ruch Chorzów Polonia Bytom i Polonia Warszawa a nie dwie polonie i są rewanże jest 6 meczy, głupie pytanie ktoś tam zadał, Wisła w tych meczach zagra drugim składem i tak awansuje na spokój dalej a najważniejszy jest awans do FAZY GRUPOWEJ PUCHARU UEFA |
http://www.90minut.pl/liga.php?id=3789
Ciekawe, czy mecze PE Piast także będzie rozgrywać na stadionie w Wodzisławiu, bo w II kolejce mamy do nich wyjazd. |
Być może to tylko moja fantazja szaleje a może coś w tym jest...:
Jak dla mnie te grupy to przemyślany ruch, który ma spowodować popularyzacje tego pucharu- o jego marnej renomie chyba nie muszę nikogo przekonywać. Wystarczy spojrzeć na zespoły jakie mają się ze sobą spotkać- w każdej z grup odbędą się jakieś derby a coż innego może mocniej zeelektryzować i zachęcić do przyjścia na stadiony kibiców jak nie derby??? Wszystko fajnie, ale jeśli w ten sposób w Polsce układa się rozgrywki pucharowe to ja nie mam więcej pytań... |
Zeby bylo zabawniej to terminarz ulozony zostal juz dawno, prawdopodobnie w uzgodnieniu z klubami. Bo jak inaczej wyjasnic to ze my zaczynamy rozgrywki w srode 3 wrzesnia (z juz ustalona nawet godzina meczu), a np. grupa C dopiero w weekend.
I szczerze mowiac to np. mi jest nie na reke ten mecz ze Slaskiem w srode bo pewnie na niego pojde :/ |
Tak to jest przemyslany ruch i tak dalej.
zrobili tak zeby bylo blisko, lekko, latwo i przyjemnie a i tak prawdziwa gra zacznie sie po wyjsciu z grup (jesli w PE wogole jest mozliwa prawdziwa gra) Wiem ze odgorne planowanie zle sie kojarzy ale jak ujrzalem te grupy to pomyslalem : ale fajne grupy :lol: |
Cytat:
|
24 września zagramy w 1/16 Pucharu Polski. Będziemy wśród rozstawionych:
Wisła Kraków Legia Warszawa Polonia Warszawa Lech Poznań Zagłębie Lubin Korona Kielce Cracovia Górnik Zabrze GKS Bełchatów Ruch Chorzów Łódzki KS Odra Wodzisław Śląski Polonia Bytom Jagiellonia Białystok Widzew Łódź Zagłębie Sosnowiec do nich będą dolosowywane: Lechia Gdańsk Lechia II Gdańsk Arka Gdynia GKS Katowice Motor Lublin Piast Gliwice GKS Jastrzębie Odra Opole Wisła Płock Górnik Łęczna Stal Sanok Stal Stalowa Wola Warta Poznań Promień Opalenica Nielba Wągrowiec Kmita Zabierzów |
nie mialbym nic przeciwko wylosowaniu Kmity Zabierzów. moze choc w pucharze polski szczesci enam dopisze w trakcie losowania:)
|
Ja już nie wierzę w szczęście w losowaniu...
|
Cytat:
|
Coś czuje że zagramy z Arką albo z Lechią w sumie bym się zdziwił gdybyśmy z nimi nie zagrali:lol:
|
Cytat:
Rezerwy Lechii w PP, czy może ja czegoś nie zrozumiałem? |
Rezerwy Lechii wygrały w poprzedniej rundzie ze Zniczem 3:0.
|
A kiedy jest to całe losowanie?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl