The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2008, 16:31
Kamil napisał(a):Wyświetl post
eeee, przegadalem go i mi nawet tego nie zaznaczyl, powiedzial tylko zebym tak juz nie robil ale i tak udupil mnie pozniej za zolte swiatlo...
aa to ja buconia nie przegadalem nawet wczoraj za te lewe krawedzie :( ale za 3 razem cos czuje ze wkoncu sie uda
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.09.2008, 16:35
Będzie dobrze !!!

A jak coś, to pisz i rozwiejemy Twoje wątpliwości.
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.09.2008, 16:37
Na kursach słyszałem że przed kierowanym dajemy kierunkowskaz ustawiając się też na odpowiednim pasie a przed niekierowanym nie dajemy. W obu przypadkach przed wyjazdem dajemy prawy kierunkowskaz.
Z kolei wyczytałem że przed niekierowanym mile widziane jest zasygnalizowanie kierunku jazdy

Paulinka_WKS napisał(a):Wyświetl post
gdy nie ma skrzyżowania to trzymamy sie bezpośrednio swojej wysepki - moja racja
przy skrzyżowaniu gdy wysepka dosięga do jezdni poprzecznej dojezdzamy do dalszej wysepki, a gdy w w/w sytuacji wysepka nie dosięga do jezdni poprzecznej czyli nie sprawia, że jedziemy pod prąd (Wasza racja) możemy zostać przy swojej wysepce (moja racja).
Jeszcze takiego nie spotkałem ale i tak bym się trzymał prawej krawędzi bo zawsze się znajdzie paru zapaleńców z naprzeciwka

Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
A jak coś, to pisz i rozwiejemy Twoje wątpliwości.
Ta... tyle że to cały dzień zajmuje jak widać
Ostatnio edytowane przez spinnaker : 25.09.2008 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 25.09.2008, 16:41
spinnaker:

Na bank bzdura. Wjazdu się nie sygnalizuje. Po prostu zajmuje się odpowiednie pasy. Zaś na kierowanym już na samym rondzie sygnalizuje się kierunek jazdy, a niekierowanym tylko zjazd. A zjazd rzecz jasna sygnalizowany w obu przypadkach.

Zawsze może uderzyć na priva.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 25.09.2008 o godz. 16:44.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 25.09.2008, 17:04
Arturo dziekowa a pomocy tylko wsrod swoich bede szukal
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.09.2008, 17:56
hahahah zdałem xD za 6 razem ale zdalem xD

btw. nie orientuje sie ktos jak wyglada odbior prawka w/we Wegrzcach czy jak to sie tam pisze
Powód: xD
Ostatnio edytowane przez Ofsajd : 25.09.2008 o godz. 17:57.
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.09.2008, 18:41
Ofsajd napisał(a):Wyświetl post
hahahah zdałem xD za 6 razem ale zdalem xD

btw. nie orientuje sie ktos jak wyglada odbior prawka w/we Wegrzcach czy jak to sie tam pisze
Najpierw musisz jechac zaplacic, bo inaczej ci nie wyrobia.. a czeka sie ponad 2 tyg.

zapytaj koziołka to ci powie
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 25.09.2008, 19:21
Do urzędu, opłata w kasie i z blankiecikiem do wydziału komunikacji i dajesz im wszystkie te pierdoły.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 25.09.2008, 19:26
Arturo a jak sie idzie po odbior prawa jazdy to oddaja te papiery co sie zanosilo im do mORDU
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.09.2008, 19:43
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
Arturo a jak sie idzie po odbior prawa jazdy to oddaja te papiery co sie zanosilo im do mORDU
Nie oddają.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
steve1906
Member

Od: 12.2006

Stary 26.09.2008, 12:29
Wracajac do dyskusji o kierunkowskazach na rondzie, uwazacie ze kiedy wjezdzamy na rondo z sygnalizacja swietlna, podam tutaj dla przykladu rondo "ofiar katynia" (dawniej "kraka") i zalozmy chcemy na rondzie skrecic w lewo, to przed wjazdem nie wlaczamy kierunku? dla sprecyzowania sa tam 3 pasy: do skretu w prawo, jazdy na wprost i trzeci pas z ktorego jechac mozemy prosto badz w lewo. Natomiast gdy wyjezdzam z ronda mam wlaczyc kierunek?
Odpowiedz cytując
Wisła_1906
Member

Od: 05.2008

Stary 26.09.2008, 12:55
Powiem tak jak mnie uczono: w momencie gdy jest sygnalizacja wlaczasz kierunek, a jak jest rondo bez swiatel wjezdzasz na rondo bez kierunkowskazu, opuszczasz je z kierunkowskazem, tzn w skrocie jak sa swiatla to i ty masz swiatla, nie ma to ty tez nie masz
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.09.2008, 12:56
steve1906: na "Kraku" - skrecamy w lewo lub prawo, kierunek przed wjazdem, potem w prawo z kierunkiem a w lewo wylaczamy na "ostatniej prostej" przed wyjazdem. czyli odwrotnie niz ty napisales.
jakbysmy zostawili to by oznaczalo ze zawracamy - jedziemy dalej po rondzie.

a rondo bez swiatel to wjazd bez kierunku i kierunek na wysokosci wyjazdu (na srodku) poprzedzajacego nasz. chyba ze skrecamy w prawo to odrazu kierunek.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 26.09.2008 o godz. 12:59.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
steve1906
Member

Od: 12.2006

Stary 26.09.2008, 18:38
Coglin: no to wlasnie tak jezdze, tylko w pewnym momencie w tej dyskusji juz nikt nie precyzowal czy chodzi mu o rondo ze swiatlami czy bez i sie zamotalem, wlasnie po to jest forum zeby utwierdzac sie we wlasnych przekonaniach
Odpowiedz cytując
1906_wislak_1906
Member

Od: 05.2005

Stary 26.09.2008, 19:58
Na 100% na rondzie ze sygnalizacją świetlną właczasz kierunkowskaz przed wjazdem na rondo a wyłączasz go w momencie gdy jesteś już na wprost drogi którą będziesz rondo opuszczał.
Natomiast na rondzie bez sygnalizacji kierunkowskazu używasz gdy je opuszczasz.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 26.09.2008, 21:04
Na rondzie z sygnalizacją... Przed rondem zajmujesz odpowiedni pas. Wszystko zależy od ich ilości lub pasów wyznaczonych do konkretnego kierunku. Wjeżdżasz bez kierunkowskazu i włączasz go przed skrętem. Z reguły takie rondo przed sygnalizatorem ma miejsce tylko na kilka aut i w tym miejscu też zajmuje się odpowiedni pas i tu już daje kierunek. Ciężko to tak wyjaśnić pisząc. Może ktoś wrzuci rysunek...
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.09.2008, 16:05
Robił ktoś prawko w LOKu Krakowskim? Jak tak to prosiłbym o kontakt na priv.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
kasiii
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 28.09.2008, 22:06
Czekałam na egzamin pierwszy łączony 6tygodni.Egzamin 23.09.2008. godzina 17 30 teoria zajela mi 13 minut a pozniej dopiero o 19 jazda ,tak sie czeka. Z koszykarskiej pojechałam w lewo czego sie nie spodziewałam.Jezdzilam 1,40h a ani przez moment nie stalam w korku!! Zdałam za pierwszym razem parkowanie skośne (na szczeście) zawracanie na trzy itd..przy samym wyjezdzie z placu na miasto na koszykarskiej trzeba bardzo uważać mamy znak stopu.Teraz czekam na papier. Na stronach internetowych jeszcze nie pisze nic czy juz poszly papiery w obieg czy nie https://www.kierowca.pwpw.pl/
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=904...e&query=typ=pj
dzwonilam do urzedu pani powiedziala ze 2 tygodnie i bede miec prawko al wszyscy mowia ze mozna wczesniej sprawdzac bo w kr szybko wyrabiaja.ZOBACZYMY a W KRAKOWIE MOZNA ZAPLACIC DOPIERO PRZY ODBIORZE NIE TAK JAK NA WEGRZCACH ZE WCZESNIEJ. NA koniec polecam super szkołe nauki jazdy CODEX i super pania instruktorke małgosie dzięki której wiele osób zdaje za pierwszym razem!! Jestem żywym przykładem
Odpowiedz cytując
kasiii
Junior Member

Stary 28.09.2008, 22:09
Czekałam na egzamin pierwszy łączony 6tygodni.Egzamin 23.09.2008. godzina 17 30 teoria zajela mi 13 minut a pozniej dopiero o 19 jazda ,tak sie czeka. Z koszykarskiej pojechałam w lewo czego sie nie spodziewałam.Jezdzilam 1,40h a ani przez moment nie stalam w korku!! Zdałam za pierwszym razem parkowanie skośne (na szczeście) zawracanie na trzy itd..przy samym wyjezdzie z placu na miasto na koszykarskiej trzeba bardzo uważać mamy znak stopu.Teraz czekam na papier. Na stronach internetowych jeszcze nie pisze nic czy juz poszly papiery w obieg czy nie https://www.kierowca.pwpw.pl/
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=904...e&query=typ=pj
dzwonilam do urzedu pani powiedziala ze 2 tygodnie i bede miec prawko al wszyscy mowia ze mozna wczesniej sprawdzac bo w kr szybko wyrabiaja.ZOBACZYMY a W KRAKOWIE MOZNA ZAPLACIC DOPIERO PRZY ODBIORZE NIE TAK JAK NA WEGRZCACH ZE WCZESNIEJ. NA koniec polecam super szkołe nauki jazdy CODEX i super pania instruktorke małgosie dzięki której wiele osób zdaje za pierwszym razem!! Jestem żywym przykładem
Odpowiedz cytując
maciek777
Banita

Od: 08.2007

Stary 28.09.2008, 22:32
Moze i 2 tyg,ale zdałem 17 wrzesnia a u tych urzedasow wdg. stronki papierów dalej brak...,.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.09.2008, 15:37
Ja zdałem 23 września i również nadal brak na strone, wszyscy znajomi którzy podlegają pod wydział komunikacji w Wieliczce mówili że po 8-10 dniach prawo jazdy było w Wieliczce do odbioru, jeśli chodzi o mnie jutro mija tydzień, totez czwartek, piątek mam zamiar podejść do nich i się zapytać.

Na tych stronach to chyba wielkie opoźnienia są, tak mi się wydaje, wątpie żeby np. mój dokument czy macka777 nie był już w przygotowaniu.
Odpowiedz cytując
kasiii
Junior Member

Stary 29.09.2008, 21:57
no to tak jak ja 23.ZADZWONIE JUTRO TO SIE DOWIEMCZY JEST CZY NIE
Odpowiedz cytując
maciek777
Banita

Stary 29.09.2008, 23:31
To ja tez dzwonie,jak wszyscy to wszyscy
Odpowiedz cytując
kasiii
Junior Member

Stary 30.09.2008, 10:00
maciek777 ty to masz pewnie juz napewno! mysle
ja dzwonilam ale nie stety dopiero zostalo wyslane zamowienie czy cos tam i najpewniej bedzie 6pazdziernika
Odpowiedz cytując
maciek777
Banita

Stary 30.09.2008, 12:17
Heh kasii dzis sprawdzalem o 10 i juz jest,takze w tym tyg lece odebrac
Odpowiedz cytując
kasiii
Junior Member

Stary 30.09.2008, 12:34
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 30.09.2008, 12:55
a ja dzisiaj pierwsze jazdy mam
wie ktos moze ile kosztuje wykupienie dodatkowych godzin jazd? (czysta ciekawosc)
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Stary 30.09.2008, 13:02
Godzina jazdy 40zł.
Odpowiedz cytując
paola87
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 30.09.2008, 13:03
Ja płaciłam 40 za godzinę i tak mniej więcej to wygląda chyba w całym Krakowie. Przy czym moja koleżanka, która robiła kurs w tej samej szkole, płaciła po 38 zł, bo dokupywała naraz 10 godzin. Ona zdała za pierwszym razem, ja dopiero za drugim, ale i tak wyszłam na tymi trochę lepiej z kasą
Odpowiedz cytując
paola87
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 30.09.2008, 13:07
Aha. Jak idziecie się zapisywać na kolejny egzamin, to polecam pójść tak ze dwa razy chociaż, zanim się zdecydujecie zapisać. Ja pierwszy egzamin miałam 18 września, byłam na Koszykarskiej dwa razy, żeby się zapisać na kolejny i właśnie za drugim razem udało mi się trafić na bardzo szybki termin - dostałam na 27 września. Egzaminator kazał mi jechać na Kraków, jeździłam po jakichś dziwnych uliczkach w okolicach Ronda Mogilskiego /jadę, jadę, a tu nagle jakiś normalny dom i psy szczekają/, jeździłam ponad godzinę po mieście, ale udało się, zdałam
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów