The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2024, 08:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ta normalność do nas tez przyjdzie, ale musi minac jeszcze tak z +/- 15 lat. Mlode pokolenie bedzie mialo inne rzeczy na glowie niz bieganie z maczetami za ludzmi w innych koszulkach. Generalnie im kraj jest na wyzszym poziomie kulturowym, ludzie są bogatsi, tym mniej dochodzi do patologii zwiazanej z negatywna strona kibolstwa. A juz gdyby nie czasy PRL i tragedie lat 90 to u caly ruch kibicowki wygladalby duzo nornalniej.. zresztą juz powoli moze byc normalnie - patrzmy nasz final z Pogonia.
Nie wierzę w to. Jak nie było takiej sytuacji naście lat temu, tak nie będzie i za kolejnych naście.
Idź za 15 lat na Oświecenia w barwach Wisły, zobaczysz jak jest normalnie
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.11.2024, 09:30
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
urzekla mnie ta historia, zlapala za serce i zmusila do glebokich przemyslen
https://www.youtube.com/watch?v=YkgkThdzX-8
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 26.11.2024, 12:51
komunizm po prostu
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.11.2024, 23:46
no w Krakowie już przecież nie ten sam klimat kibolstwa co te naście lat temu. Teraz to byleby kogoś psiknąć gazem i wrzucić na X, że się rządzi w mieście

Dopóki z kibolstwa robi się kasę, dopóty małolaty będą się gonić. A że z kibicowaniem nie ma to nic wspólnego, to inna sprawa.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 27.11.2024, 13:27
tak czy siak dyrdymały o chodzeniu na kałuży jak kolega zaprasza nie są zbyt mile widziane

podobnie jak Hutnik na tym samym poziomie rozgrywkowym
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.02.2025, 22:15
Typowa kolejka ekstraklasy w ktorej przegrywają drużyny 2, 3 i 4 w tabeli.

Wiele wskazuje ja to ze jesli Amica sie nie zbłaźni to z 3 kolejki przed końcem będzie mogła juz sobie wsadzic korone na glowe.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.02.2025, 23:01

Wiele wskazuje ja to ze jesli Amica sie nie zbłaźni to z 3 kolejki przed końcem będzie mogła juz sobie wsadzic korone na glowe.
Tyle że nikt nie postawi pieniędzy że się nie zbłaźnią.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.02.2025, 09:57
Bramka stracona przez Legię to wypisz wymaluj błąd Letkiewicza z obozu - bramkarz ma 5 opcji podania, to oczywiście podaje do typa, który jest pod kryciem (gol z Koroną).

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.02.2025, 17:49

Na to Amica: potrzymaj mi piwo.

Oczywiście nic nie jest przesądzone, ale Amica prosi się o porażkę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2025, 19:10
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Czyli Ekstraklasa w pigułce.

Jak to kiedyś skomentował Paweł Brożek po remisie wynurzenia jakiegoś dziennikarza że Legia odrobi dwa punkty straty do nich: "Na razie to Wisła zyskała punkt nad Legią". No i Legia oczywiście przegrała.

Mecz się jeszcze nie skończył, ale Lech mocno pracuje na niespodziankę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.02.2025, 19:36
20 kolejka bukmacherska
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2025, 21:42
Ale czy ktoś może uczciwie napisać że dziwi go Lech wywalający się o własne sznurowadła?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 09.02.2025, 21:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Oczywiście, zbłaźnila sie.

Życzylbym sobie takiego samego pogromu faworytow w 1 lidze, ale wydaje mi się że akurat tam dysporporcja pomiedzy top4 a dolem tabeli jest duzo wieksza niz w ekstraklasie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.03.2025, 16:04
Człowiek myślał że to co odwaliła Lechia to szczyt, a Pogoń na to: "Potrzymaj mi piwo"
Proces licencyjny w Ekstraklasie to farsa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 13.03.2025, 16:29
A ja myślę, że pod kątem licencji na grę w Ekstraklasie i I lidze w tym roku może być bardzo ciekawie.

Lechia, Pogoń, Kotwica myślę, że będą miały BARDZO ciężko pod kątem zdobycia papierów na grę w sezonie 25/26

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.03.2025, 16:35
Patryko napisał(a):Wyświetl post
A ja myślę, że pod kątem licencji na grę w Ekstraklasie i I lidze w tym roku może być bardzo ciekawie.

Lechia, Pogoń, Kotwica myślę, że będą miały BARDZO ciężko pod kątem zdobycia papierów na grę w sezonie 25/26
Pogoń ma 20 milionów zł długów licencyjnych.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.03.2025, 21:41
Dług Pogoni to po części nasza sprawka wliczyli sobie do budżetu kasę za PP i puchary.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 13.03.2025, 22:02
PZPN i Ekstraklasa za upokorzenie, które zafundował im Urfer, przeczołgają teraz w procesie licencyjnym wszystkich cwaniaków.
Tak to właśnie powinno wyglądać - nie ma pieniędzy na zabawę w klub, to jest degradacja i na to miejsce wskakuje ktoś, kto ma poukładane finanse.

[35/54]

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.03.2025, 23:09
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Dług Pogoni to po części nasza sprawka wliczyli sobie do budżetu kasę za PP i puchary.
Wiem, nic dziwnego że Mroczek był taki wściekły i winił sędziego Wliczali sobie też do budżetu europejskie puchary od kilku lat.
Zresztą, nie jesteśmy dużo lepsi, od trzech lat się zadłużamy na poczet Ekstraklasy...

@Patryko - uwierzę jak zobaczę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.03.2025 o godz. 23:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 15.03.2025, 20:23
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominajmy, że chwilę wcześniej nasz prezes chwalił ichniego prezesa za mądre zarządzanie klubem.

No, jedno jest pewne, modele zarządzania i dosyć... hmmm... luźne podejście do budżetu faktycznie ich łączyło.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.03.2025, 08:55
Pogoń może i byla dobrze zarzadzana (przynajmniej ma baze, my nie mamy nawet tego).

Problem w tym, że tam Mroczek od paru lat nie miał zadnych środków żeby łatac dziury w budżecie. Dziwie się że nie zrobil wyprzedaży bo przecież mial kogo spieniężyć.

Gdyby tak jak my, Pogon wyladowala w 1 lidze to z miejsca oglasza bankructwo. U nas nawet nasze "trio" jeszcze zrobily zrzutke po te 7 baniek na sezon żeby mogli sie dalej bawić.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.03.2025 o godz. 09:10.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 29.03.2025, 23:47
To już ten etap ligi, kiedy drużynom zaczyna zaglądać w oczy widmo spadku:

[35/54]

Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 30.03.2025, 15:43
Qrwa od poniedziałku szedłem do buka postawić na Wisełkę Lechię i Śląsk i qrwa nie doszedłem. poszło mi się z 1000 walić. ale mam qrwa nerwa.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.07.2025, 10:01
Powrót do tematu.

Termalika skazywana z gory na spadek i zbieranie batów pokazuje od 1 meczu jak poziom czołowych druzyn 1 ligi poszedl w gore. A Brosz ktory wystawil w 1 składzie samych swoich żołnierzy z 1 ligi jaki kozacki trener byl w obiegu a nikt (w tym my) sie nie skusilismy.

Ciekawe co pokażą zespoly Szwargi i Misiury.
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.07.2025, 11:20
Powrót do tematu.

Termalika skazywana z gory na spadek i zbieranie batów pokazuje od 1 meczu jak poziom czołowych druzyn 1 ligi poszedl w gore. A Brosz ktory wystawil w 1 składzie samych swoich żołnierzy z 1 ligi jaki kozacki trener byl w obiegu a nikt (w tym my) sie nie skusilismy.

Przecież co roku w eklapie jest "pocałunek śmierci" więc nic nowego że te drużyny które grają co 3 dni mają słabe wejście w sezon.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.07.2025, 12:03
Jedna jaskółka wiosny nie czyni ale na pewno wynik zaskakujący. Poziom eklapy myślę że poszedł do góry ale też nie jest tak, że nie można z I ligi gdzieś tam w granicach środka tabeli wyniki mieć. Jeśli klub jest mądrze prowadzony to nie stanowi to problemu. Jeśli w klubie jest patologia to z roku na rok co raz gorsze wyniki ma aż spada. Tak jak Wisła czy Śląsk gdzie x lat temu nikt by nie pomyślał że takie firmy mogą spaść kosztem tych wszystkich małomiasteczkowych ośrodków czy nawet wsi jak Nieciecza
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 19.07.2025, 14:16
Powrót do tematu.

Pierwsza kolejka-wejście smoka w sezon niecieczy (tak samo pejsów), ale liczy się kto gdzie będzie w maju 2026, a nie po kolejce 1 - tj. uniwersalna i jedyna prawda.
Ekstraklasy bez Wisły nie oglądam, nie znam się i mam kompletnie w d.. ale.. pamiętam, że wiosną w maszynie jagi coś mocno zgrzytało i stracili mp i nawet z pewnym trudem obronili 3 miejsce? A w przerwie między sezonami się wzmocnili czy raczej osłabili? Tylko pytam.
Co do bruku i bdb trenera Brosza - jesienią 2024 było rzeczywiście bdb i się wysforowali, ale wiosną było gorzej, do tego stopnia, że niektórzy tutaj łudzili się, że skończymy w top 2 ich kosztem.
Więc spokojnie- do roztrzygnięć sezonu bardzo daleko.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2025, 07:43
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Przecież co roku w eklapie jest "pocałunek śmierci" więc nic nowego że te drużyny które grają co 3 dni mają słabe wejście w sezon.
Lech i Jaga jeszcze nie zaczęły tej gry.

Albo tam szczyt formy ma przyjść za 2 tygodnie, albo obie ekipy będą rozdawac punkty na lewo i prawo. Dramatyczna forma na starcie sezonu.

Śmieszy mnie obecnie jedynie wpisywanie przez wszystkich ekspertów w prognozach przedsezonowych 2z3 beniaminkow do spadku, podczas gdy rok temu utrzymały się wszystkie i to z palcem wiadomo gdzie (pomijajac moze Lechię która kombinowała jak się da).
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.07.2025, 07:55
Lech i Jaga jeszcze nie zaczęły tej gry.

Albo tam szczyt formy ma przyjść za 2 tygodnie, albo obie ekipy będą rozdawac punkty na lewo i prawo. Dramatyczna forma na starcie sezonu.

Śmieszy mnie obecnie jedynie wpisywanie przez wszystkich ekspertów w prognozach przedsezonowych 2z3 beniaminkow do spadku, podczas gdy rok temu utrzymały się wszystkie i to z palcem wiadomo gdzie (pomijajac moze Lechię która kombinowała jak się da).
Może nie zaczęły na boisku ale przecież u nas całe przygotowania są poświęcone formie pod puchary, to że trenerzy nie ogarniają bądź właśnie ogarniają tak że forma przychodzi później to jest przecież wiadomix. Już Skorza przygotowywał szczyt formy na "później" i Levadia nas wciągnęła - od lat to samo.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 25.08.2025, 20:21
Ile dajecie jeszcze czasu Ojrzyńskiemu w Zagłębiu?

[35/54]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów